- terug naar het overzicht van Gouwe keutels uit Ouwe Spierings


Gouwe keutels uit ouwe Spierings,
voor u verzameld door ex-Tukker
© : Alle rechten zijn voorbehouden

GOUWE KEUTELS UIT OUDE SPIERINGS

mei 1980


CALIMERO'S KAMPIOEN

De Calimero's, de pupillen C van SV Muiden, zijn als enige Muidense voetbalelftal kampioen geworden. Hoewel, een elftal…het zijn zeven mannekes met een wisselspeler en er wordt niet in de lengte maar over de breedte van het veld gespeeld. De namen van onze kampioenen zijn: Mike Stevens, Andres van de Wijk, Sebastiaan van Wijk, Jurrian Vergouw, Ferry Blüm, Martin van de Brink, Jeroen de Bruyn en Peter Stam, allemaal niet ouder dan acht jaar. Vermeld mag worden dat keeper Jeroen in het hele seizoen maar vijf ballen heeft laten passeren, waardoor hij nu bij het clubje minst gepasseerde doelmannen van Nederland behoort.

OP JE DAK

Je zal het maar op je autodak krijgen: een metselaarsgezel die vanaf 10 meter hoogte, terwijl hij rustig een rollaag aanbrengt, door een windvlaag en een gipsplaat wordt meegenomen en een vrije vlucht maakt. Het is Alfred Leenhoven en Charles Schiffel overkomen in Leiden. De Muiers zaten op dezelfde klus en hun auto stond onder de metselaar. Schade aan de auto: 1100 gulden. Schade aan de metselaar: lichte hersenschudding en diverse kneuzingen.

'N NACHTJE BROMMEN

In de Amsterdamsestraat sloeg midden in de nacht een Muier met zijn bromfiets over de kop. De man mankeerde niets, maar hij lag blijkbaar wel lekker op het koele wegdek. Hij viel prompt in slaap. De politie vond hem en nam hem mee naar het bureau. Daar werd hij om elf uur 's morgens weer wakker.

NIET GEKRAAKT

Omdat er een gerucht ging dat de woning van burgemeester Jongeneel aan de Blauwe Wereld rond Koninginnedag gekraakt zou worden, heeft Jongeneels oudste zoon Jorad twee avonden plus Koninginnedag in de sinds augustus verlaten woning doorgebracht. De woning werd niet gekraakt.

LICHT

Een vader loopt in het Muiderslot met zijn dochtertje op de arm de smalle treden van een duistere torentrap op. Het meisje zegt: 'Pappa, wat is het licht hier donker.'

ex-Tukker


naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Gouwe keutels uit ouwe Spierings



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: