- terug naar het overzicht van Gouwe keutels uit Ouwe Spierings


Gouwe keutels uit ouwe Spierings,
voor u verzameld door ex-Tukker
© : Alle rechten zijn voorbehouden

GOUWE KEUTELS UIT OUDE SPIERINGS

juni 1980


BLAZER

Wat krijgen we nou? dacht Dick Schulp toen hij zijn mooie nieuwe blazer aantrok en in de voering van zijn mouw bleef steken. Het was zijn nieuwe blazer niet maar zijn oude. De nieuwe - waarde 290 gulden - was meegegeven aan het Leger des Heils. Een troost: de arme ontvanger zal er zeker gelukkig mee zijn.

HAKKEN

Ex-slager Juffermans kan het vleeshouwen niet vergeten. Wonend in de boomrijke Werven is hij door blijven hakken. De kaalslag in zijn tuin bevalt niet iedereen, maar Juffermans is blij dat het licht zijn ramen bereikt.

PINK

Schipper Huib Smelt wilde eens bewijzen hoe sterk hij is. Hij daagde dus Anneke Stelling uit tot een potje 'handdrukken'. Anneke met haar hele hand, Huib met zijn pink. De pink brak.

BRANDGLAS

Als iedereen vond mevrouw Hein de Roode het geweldig leuk om te zien hoe de kinderen van de brandweerlieden een oude, brandende Volkswagen blusten op de dam bij het Kruitpad. Maar wie ruimt al die kleine, geniepige glassplinters op die op het wegdek achterbleven? Het ligt er nu al weken, aldus mevrouw De Roode.

PAALTJE 1, PAALTJE 2

In Mariahoeve zijn loopstraten. Daar mag geen auto komen. Kunnen is wat anders, want de ijzeren afsluitpaaltjes kunnen worden ontsloten en verwijderd. Daar zijn nogal wat sleutels voor. De jongens van Ap Bakker moesten wat bezorgen bij Chris Sanders op de Lange Gangh. Sleutel geen probleem. Paaltje uit de grond en rijden maar. Het gebeurde op de dag dat het grof vuil werd opgehaald. Nog preciezer, het gebeurde op het moment dat de periodieke vuilnisbelt op de hoek van de Spiering werd opgeruimd. Niemand heeft daarna het paaltje nog teruggezien. Er staat inmiddels een nieuw paaltje. Maar te hopen dat dat ook niet voor paal wordt gezet.

HALVERWEGE

Wanneer lig je voor Pampus en tegelijkertijd voor Muiden? Halverwege Pampus en Muiden, natuurlijk. Dat punt is overigens gemakkelijk te vinden. Tussen Pampus en Muiden, maar dan wel op de plaats waar je het Witte Huis in de Noordpolder en de toren van Muiderberg op een lijn ziet liggen. Pas maar eens af bij laag water.

ex-Tukker


naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Gouwe keutels uit ouwe Spierings



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: