- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier:

NIEUWE SPIERING
NAGEKOMEN VERSE KEUTELS

17-dec-2000

+ De Muiderhof heeft twee grote houten bakken met wat groen erin buiten de deur gezet. Ze zijn met kettingen aan de muur verankerd. Zouden ze ècht denken dat iemand déze bakken zou willen pikken?
+ Staat in het plan van aanpak van Bureau Koprol, dat toegevoegd is aan het laatste voorstel om nog eens f60.000 voor dit bureau uit te trekken, toch waarachtig wéér dat er met de burgers een ‘open en constructieve discussie is gevoerd’! Ik was er niet bij maar ik weet zeker dat het een presentatie aan de bevolking was, en geen discussie. Net als de raadsleden was het gros van de mensen een beetje overdonderd door dat plotsklapse plan. Het klonk wel goed: een aquaduct in plaats van die twee bruggen. Maar, zo lees ik in de krant: al meteen in deze eerste bijeenkomst werd aan de bel getrokken door burgers die moeite hadden met óf de grootschaligheid óf de vraag wie dat aquaduct nu moest betalen óf beide. Vooral Paul Beudel, die Muiden al eerder voor enormiteiten heeft behoed, trok van leer.
+ Koprol heeft het in zijn plan van aanpak over ‘andere relevante partijen’, waarbij ‘de communicatie rond het aquaduct’ positieve reacties heeft opgeleverd, naast de positieve reacties van de bekende betrokken instanties, als collega-gemeenten, hoge overheden en kamers van koophandel. Wie zijn die andere partijen? De bevolking? De ondernemers? En waarom staaft Koprol zijn bewering niet met bewijzen? Als men liever geen opening van zaken wil, waarom dat niet?
+ Op de voorpagina van het gemeentelijk infoblad staat een tekeningetje van het gemeentebestuur de het glas heft naar de lezer. ‘De beste wensen en…’ staat erbij. En wat? En… een eind aan het sluipverkeer, misschien? Dat zou een rondje waard zijn!
+ De Grote Persconferentie ten spijt komt Muiden er in de regionale en lokale pers bekaaid af. Het ontgaat de redacties kennelijk wat hier speelt. Muiden heeft zijn eigen nieuwsbronnen, zoals muideninfo.nl .Het duurt niet lang meer of de adverteerders krijgen het in de gaten.
+ . Als de twee bruggen doorgaan wordt Muiden onleefbaar. Maar als de nieuwbouwbulten er komen wordt Muiden ook onleefbaar. Het lijkt wel het probleem van de dienstmaagd: als ze niet bevalt vliegt ze eruit, maar als ze bevalt vliegt ze er ook uit.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: