- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier:

NIEUWE SPIERING
NAWALMENDE VERSE KEUTELS

19-dec-2000

+ Twee Muider wethouders gaven in Den Haag minister Netelenbos een hand. Leuk voor de minister.
+ Zuidwester af voor ons ambtenarencorps. Terwijl er de zinderende storm rond Groot Muiden woedt houden onze dames en heren ambtenaren het hoofd koel. Ze gaan onverstoorbaar door met hun dagelijkse werk - kalm, vriendelijk en ontvankelijk als altijd (eerlijk is eerlijk: wat dat betreft kunnen we ons gelukkig prijzen in Muiden). Het gemeentehuis is een rots in de branding, het windstille oog van een cycloon, een oase van rust. Alsof er helemaal geen aquaduct op til is.
+ De voorrangsproblemen op de sluisbrug zijn al heel oud. Vroeger kwam Bakker Steenman regelmatig aanzetten zodra het weer een puinhoop was. Als een agent in burger zorgde hij er geheel onbezoldigd voor dat het zaakje weer doorstroomde. Niet lang geleden trad burgemeester Harry Smith in zijn spoor, maar dan wel als hoofd van de politie. Er waren op dat moment, ondanks de verkeersdruk even geen agenten in de buurt om het verkeer in Muiden te regelen. De bevelen van de burgervader werden eerst keurig opgevolgd. Maar ineens was dat afgelopen. Geen automobilist, die zich ook maar iets van hem aantrok. Zijn steeds wanhopiger wordende dwingende gebaren werden door iedereen straal genegeerd. Er vielen hem slecht meewarig blikken ten deel.

Wat was er aan de hand? Een olijke Muier (ik weet wie het was maar wil hem niet zwart maken) was ter hoogte van Ome Ko naar de rij wachtende auto’s toe gegaan. Hij had tegen iedereen gezegd: ‘Trek je niks van die man aan, dat is de dorpsgek’. Zodoende.
+ Onlangs heb ik het zelf ook maar eens gedaan, verkeersagentje gespeeld. Ik niet kon aanzien hoe een stadsgenoot maar niet over brug kon komen vanwege het tegemoet stromende sluipverkeer, dat ook nog eens voorrang had. Ik liet het eerst het Naarderstraatverkeer en daarna het Herengrachtverkeer stoppen. Waarachtig: iedereen gehoorzaamde! De stadsgenoot schoot, na een kleine aarzeling, als een pijl de brug op. Natuurlijk had ik voor alle zekerheid wel eerst even gekeken of die olijke Muier in de buurt was. Maar wat een machtig gevoel is dat, het verkeer regelen! Ik kan het iedereen aanbevelen.
+ Al jaren hoor je regelmatig, als er weer iets geks in Muiden was gebeurd: was de Spiering er nog maar (voor jongeren en nieuwe inwoners: de Spiering was begin jaren tachtig een maandelijks verschijnend babbelblad voor en door Muiers). Dit is het goede nieuws: er gebeuren weer rare dingen en de Spiering is er weer. Dat is te zeggen. De populairste rubriek van de Spiering, de Keutels is er weer. U heeft er zojuist een aantal geconsumeerd. Smaakt het naar meer?

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: