- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier:

NIEUWE SPIERING
2001 Nieuwjaarskeutels

02-jan-2001

+ Heel Oud en Nieuw vierend Nederland werd gewaarschuwd voor vette oliebollen uit oude olie. Hadden we bij onze bakker in Muiden geen last van. Heerlijk waren ze, niet te vet, lekker luchtig. Bedankt bakker.
+ Muidens vuurwerkverkoper Hulkenberg heeft een zwaar jaar achter de rug. Enschede schudde Muider raadsleden wakker. De vuurwerkopslagplaats moest maar zo gauw mogelijk Muiden uit, zo werd er betoogd. De zaak laaide hoog op, toen de burgemeester de pers wel inlichtte over de ontwikkelingen rond deze zaak en de raad niet. Het gaat je allemaal niet in je koude kleren zitten als ondernemer. Het is inmiddels duidelijk dat Hulkenberg blijft. Heel wat Muiers liet weten daar gelukkig mee te zijn door in dikke rijen voor de toonbank te verschijnen voor veel en mooi vuurwerk. Hulkenberg wenst via de kabelkrant iedereen een veilig en gezond 2001 toe. Insgelijks Hulk.
+ Het Weesper Weekblad vraagt de burgervader van Muiden en de burgermoeder van Weesp aan het eind van het jaar altijd of zij zich via dit gratis advertentieorgaan genadiglijk tot de onderdanen wensen te richten met wijze en vermanende woorden. Zo'n kans laat je in deze tijden van gezagsondermijning natuurlijk niet liggen. Burgemeester Smith van Muiden zegt onder meer: 'Ik hoop meer woningbouw te kunnen realiseren voor de eigen bevolking waarbij het aspect van werken binnen de eigen gemeente versterkt zou kunnen worden'. Dat de burgemeester van Muiden meer doet dan lintjes doorknippen en opspelden is bekend, maar aan de haal gaan met woningbouw! Die taak zit bij een ander collegelid, al merk je daar niet veel van. Deze wethouder had het recht te zeggen wat burgemeester Smith zei, maar zou hij dat ook hebben gedaan?
+ Is de skatebaan er eindelijk, zie je geen skaters.
+ Opgevangen: 'Je kunt beter in Muiden komen wonen dan dat je er weggaat'.
+ Of je nu vóór of tegen het aquaduct bent, het blijft raar dat er in Friesland het ene na het andere aquaduct uit de grond gestampt wordt, terwijl er over een aquaduct bij Muiden gedaan wordt alsof het om het achtste wereldwonder gaat. Zouden die Friezen er misschien niet om vragen?
+ Muiden is wereldberoemd in Nederland vanwege het Muiderslot en de dagelijkse filemeldingen. Je zou haast denken dat het een grote stad is. Menige bezoeker aan Muiden vraagt dan ook, in het hart van het stadje staand, waar het centrum is. Er was deze zomer zelfs een mevrouw die wilde weten waar de Hema was. En dat terwijl de Muider middenstand als parool heeft: 'Muiden, meer heb je niet nodig'.
+ Drie gastkeutels van Paul Beudel:
1. Wethouder Schulp hoopt nog steeds in het hiernamaals van Muiden te komen.
2. Je zou, om uit de kosten te komen, in de wanden van het aquaduct familiegraven in kunnen bouwen. Dat is de nieuwe trend, daar hebben rijke importfamilies behoefte aan, aan familiegraven, die je kunt zien als je erlangs rijdt in je Jaguar.
3. Minister Netelenbos zegt dat Muiden creatief moet zijn. Daar is al een begin mee gemaakt. Kijk maar eens hoe creatief die twee foto's op de omslag van het nieuwe gemeentegids van Muiden zijn. Als je die ziet hou je je hart vast.
+ Komt er een meisje aan de deur met in haar hand een visitekaartje van een van de gratis advertentiebladen. Begint ze het bekende oudejaarsdeuntje af te draaien dat de krantenbezorgers extra guldens oplevert. Valt het je op dat het meisje wel heel jong is en het visitekaartje nogal verfomfaaid. Herinner je je ineens dat er al een bezorger van dat blad aan de deur geweest is. Zeg je dat tegen dat meisje en zegt dat meisje, terwijl ze zonder jouw gulden wegloopt terug : 'maar evengoed de beste wensen voor het nieuwe jaar!'
+ Het gemeentehuis van Muiden kan geen stukken digitaal doorgeven. Floppy lenen?
+ Een oudere meneer loopt in Mariahoeve een adres te zoeken. Een vriendelijke voorbijganger vertelt hem waar hij moet zijn, en vraagt dan: 'Ik hebt u wel eens eerder in Muiden gezien. U woont hier zeker pas?' Waarop de man antwoordt: 'Pas veertig jaar, alleen stonden hier vroeger geen huizen, vroeger had je hier het Kampie'. 'Het Kampie?' vraagt de voorbijganger verbaasd. Antwoord: 'Het Kampie ja, dat was weiland. Maar dat u dat niet weet, u woont zeker pas in Muiden?' De voorbijganger: 'Pas dertig jaar'.
+ Wat zijn ze toch allemaal aan het uitspoken in snackbar De Loper/voorheen Jan Kroket, ook wel genoemd de Muider Arena. De hele toonbank er uit. Zou het zelfbediening worden?
+ Een terugblik in de vorige eeuw. Toen het hart nog niet uit Muiden gerukt was, toen je dus nog het oude gemeentehuis op de Herengracht had, was er jarenlang een oudere ambtenaar die meneer Koster heette. Hoewel meneer Koster van iedere Muier, jong of oud, oud of nieuw naam, adres, geboortedatum en burgerlijke staat uit zijn hoofd wist, vroeg hij toch altijd keurig volgens de regels wat hij al lang wist. Zo kwam Freek de Jonge een keer aan zijn loket. 'Naam?'vroeg meneer Koster. Wie aangifte deed van een geboorte kreeg in één adem van meneer Koster te horen: 'Jongen of meisje? Levend of dood?
+ Spreekwoord: het gaat als geitenkeutels (het gaat vlug achter elkaar)
+ Waarom staat er geen woord over de voor Muiden nogal pijnlijke onthullingen rond de Groot Muiden plannen in de Gooi- en Eemlander? Dat wordt gissen. U mag kiezen (meerdere keuzes zijn toegestaan)
+ dacht u ook meteen daar gaat de kruitfabriek bij die donderslag bij donkere hemel afgelopen vrijdagmiddag?
+ De kikkers op het kruitfabriekterrein zeggen niet 'kwak' maar 'kwik'.
+ 'Het gele plaatje zal verdwijnen'. Deze woorden staat helemaal links boven aan de eerste pagina van muideninfo.nl. Nogal ontmoedigend voor surfers die muideninfo.nl langs zeilen op zoek naar vieze plaatjes. Die heeft deze site dus niet te bieden. En vieze praatjes ook niet. De webmaster houdt het scherp in de gaten.
+ De Muidense gemeenteraad. Alle dertien goed of alle dertien fout?
+ Spannend verhaal tussen al die sportuitslagen en Weesper advertenties op de Muider kabelkrant, dat verhaal over die geheimzinnige Eskimo's, die in Mariahoeve een iglo en voetsporen rond een wak achterlieten! Dat zouden ze meer moeten doen. Die van de kabelkrantredactie.
+ En nog allemaal het beste met uw wensen! Ouwe Muier

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: