- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Keutelen in ons buurtbusje, ja gezellig

28-mei-2002

+ Misschien wel het belangrijkste nieuws voor Muiden kwam de afgelopen week niet uit Muiden zelf maar uit 'de groenblauwe parel van de Vechtstreek' zoals de nieuwe gemeente Wijdemeren zichzelf noemt. In De Gooi - en Eemlander stond, dat als alles naar wens verloopt, er vanaf 1 september een buurtbusje komt te rijden tussen 's Gravenland, Ankeveen en Nederhorst den Berg.
+ Leuk voor Wijdemeren, zult u zeggen, maar wat moeten wíj ermee? Dit: we moeten er razendsnel voor zorgen dat we hier óók zo'n buurtbusje krijgen! Een eigen busdienst met vrijwilligers achter het stuur voor Muiderberg, Muiden en Weesp - dat zou ideaal zijn, vooral voor de alsmaar groeiende groep ouderen.
+ Wat de kosten betreft staat ons niets in de weg. De provincie betaalt. Het enige waarop het initiatief stuk kan lopen is dat Muiderberg, Muiden en Weesp, hoewel ze op een steenworp afstand van elkaar liggen, mentaal zo hemelsbreed verschillen. En de neuzen moeten natuurlijk wel in één richting wijzen, net als in Wijdemeren, dat dankzij de gemeentelijke samenvoeging een schoolvoorbeeld is van samenwerking tussen verschillende dorpen. Ze hebben daar bepaald geen gebrek aan liefhebbers om het busje te besturen. Integendeel, de vrijwilligers stromen toe. Zelfs het hele college van B&W (burgemeester en vijf wethouders) heeft zich aangemeld. Dat is pas besturen!
+ De bedoeling is dat er in Wijdemeren niet een belbusje, maar een vaste uurdienst komt. Dit vanwege de aansluiting op de reguliere busdiensten. Overigens is het natuurlijk niet gezegd, dat Muiden Wijdemeren in elk opzicht moet volgen. Best mogelijk dat een andere regeling hier beter is. Als u wilt u weten wat er zoal mogelijk is, kunt u het beste bellen met Nelleke Schenkkan uit Ankeveen, raadslid en coördinatrice van de buurtbus. Mocht het initiatief een of meer keutelaars aanspreken - ik denk met name aan raadsleden, ook al hebben ze zelf een auto: Nelleke Schenkkan is te bereiken op 035-6565590.
+ Zoals gezegd: Haarlem betaalt. De provincie Noord-Holland is niet alleen bereid de aanschaf van het busje en het onderhoud ervan te bekostigen; zij wil ook de vrijwilligersbijdrage en het startkapitaal op tafel leggen. Dat biedt perspectief voor Muiden, want waarom zou wat voor Wijdemeren geldt niet ook voor óns gelden?
+ Uiteraard zijn er bepaalde voorwaarden aan verbonden. Bijvoorbeeld dat er een speciale buurtbusvereniging wordt opgericht en dat er zich voldoende vrijwilligers (25 in Wijdemeren) melden om achter het stuur te gaan zitten. Voorts mag Connexxion niet beconcurreerd worden. Daar hoeft niemand bang voor te zijn.
+ 'Connexxion brengt mensen bij elkaar' luidt de slagzin. Dat kan kloppen, maar dan wel om oplossingen te bedenken voor tekort schietend openbaar vervoer. Neem de 153 van en naar Weesp. Die rijdt nog steeds, vraag alleen niet hoe vaak. Bovendien is het afwachten hoelang de lijn nog gehandhaafd blijft.
+ Van de treintaxi word je al evenmin vrolijk. Het is hier nog niet zo erg als in Ankeveen, waar met ingang van 1 juni geen treintaxi's meer rijden. Bij ons gebeurt dat nog wel, maar ook hiervoor geldt: vraag niet hoe. Je moet vaak veel langer wachten dan de afspraak was. Ook als je van huis wordt opgehaald, loopt het nogal eens fout. Daar komt nog bij dat een treintaxi nog behoorlijk wat kost, zeker als je met meer bent.
+ Wie twijfelt er nog aan: een eigen buurtbusje zou ook voor ons een fantastische oplossing zijn. Je stapt in bij een stads - of dorpsgenoot voor een ritje tegen een vriendenprijs en op de koop toe krijg je gratis een gezellig praatje, waarin de laatste keutels worden uitgewisseld.
+ Op woensdag 26 juni wordt een informatieavond over het buurtbusje gehouden in het gemeentehuis van Wijdemeren. Daar moest maar een delegatie uit Muiden en Muiderberg heen. Het liefst met z'n allen in een busje, om er alvast wat aan te wennen. Er is beslist wel iemand die weet waar het gemeentehuis van Wijdemeren staat.
+ Zoals aangekondigd kwam vrijdagavond een illuster gezelschap herauten, vaandelzwaaiers en ridders te paard door Muiden draven om Graaf Foris V te vergezellen naar 't gelijknamige Eethuys-Café voor Grote en Kleine Luyden, dat zijn zilveren jubileum viert. De graaf kwam later dan de bedoeling was bij de sluisbrug aan. Voordeel hiervan was, dat er zich in afwachting van zijn komst een menigte van meer dan honderd man op het kruispunt had verzameld. Het doorgaand verkeer werd effectief lam gelegd. Muiden was ineens een stuk gezelliger.
+ Bedrijfsleider Coen Spaan was op het schavotje naast het beeldje van Jan Melis geklommen voor een gloedvolle toespraak en het verrichten van een ceremonie, waarbij talrijke ballonnen vanuit een gigantische champagnefles het luchtruim kozen. Eventjes dreigde Floris V en zijn gezelschap hetzelfde te overkomen als anderhalf jaar geleden Sinterklaas. De paarden schrokken zo hevig (van Coen of van de ballonnen, dat was niet duidelijk) dat ze begonnen te steigeren. Het scheelde niet veel of de illustere Stichter en Heer van het Muiderslot had net als indertijd de Goedheiligman in het stof gebeten.
+ Er werd hardop gespeculeerd over wie de edelvrouw aan de zijde van Floris V moest voorstellen. Ze droeg een puntmuts die zo boven de wal van het Muiderslot zou kunnen uitsteken. Er waren er die het erop hielden, dat ze Jacoba van Beieren was, de bekende gravin van Henegouwen, Holland en Zeeland en verre voorouder van de huidige administrateur van de Zuydwalrestaurants Jan van Beieren. Dat kon echter niet kloppen want Jacoba leefde ruim een eeuw later dan Floris.
+ Guus Kroon, die alles van Muiden weet, leek het niet uitgesloten dat het om Machteld van Velzen ging, de vrouw van Gerard van Velzen, een van d'edelen die in 1398 Graaf Floris V vermoordden. Alleen gedroeg Machteld zich volgens Guus wel wat te opgetogen voor een vrouw die van haar eer beroofd zou zijn door dezelfde Floris, reden waarom haar echtgenoot hem bij de Hakkelaar te grazen nam - wat deze uiteindelijk moest bekopen met de dood in een spijkerton die het Kopje van Bloemendaal af werd gerold. Wat is onze vaderlandse geschiedenis toch mooi.
+ Er werden zaterdag rake klappen uitgedeeld in Muiden, en het kostte nog heel wat ballen ook. Aan het vierde Rotary golftoernooi, die bij het Muiderslot en op de vestigwallen werd gehouden, namen een kleine zeventig golfers deel. Iedereen moest € 50, bestemd voor diverse goede doelen, betalen om mee te mogen doen. Er kwamen opvallend veel dames en heren uit eigen gemeente opdagen om een balletje te slaan. Het werd een spetterend feest, mede dankzij de vele honden, die op de wallen worden uitgelaten.
+ Ook zo'n alarmerende aardpennenbrief gehad van de Nuon? Er zijn twee reacties mogelijk. Eerst maar de onaardige: wat misselijk die bangmakerij! De aardvarkens lusten er geen brood van. De sponsor van Vitesse heeft zonder overleg met de afnemers zaken gedaan met een aantal leveranciers. Die laten de kans om hier een boterham te verdienen natuurlijk niet liggen. Kijk maar naar dat bestelautootje dat als de gesmeerde bliksem van adres naar adres snelt om bij geschrokken bewoners te controleren en als het even kan ook te installeren. Tegen Muiderslotprijzen.
+ Er zijn ook instemmende reacties. Ouwe Muier tekende uit de mond van een van de vele oud PEN - medewerkers in Muiden op, dat de Nuon gewoon gelijk heeft. Niet alleen kunnen de inwoners niet voorzichtig genoeg zijn met de aarding, ook is het volkomen terecht dat het bedrijf zich juridisch indekt. Dan kan niemand zeggen dat de Nuon niet heeft gewaarschuwd als er brokken komen. Best mogelijk, maar dit neemt niet weg dat je je als klant (van een dienstverlenend bedrijf!) een rotje schrikt van de gebezigde termen en de strenge toonzetting.
+ Er doen verhalen de ronde over bewoners, die tot 2500 euro kwijt waren aan voorzieningen, die eigenlijk overbodig zouden zijn voor een goede aarding. Ze hadden weg kunnen komen met pak weg € 50 voor alleen de voorrijkosten en een snelle controle.
+ Alleen in een aantal oude woningen van de vesting zou het echt fout kunnen zitten. Nieuwbouwwijken, zoals het dertig jaar oude Mariahoeve, lopen in principe geen gevaar, tenzij er in de loop der jaren gerommeld is met de elektrische aansluitingen, wat nogal eens het geval wil zijn. Er is dus altijd een goeie reden om de aarding na te laten kijken.
+ Natuurlijk zijn onze eigen plaatselijk elektriciens minstens zo goed als hun onbekende collega's in staat te beoordelen òf en wát er bij u nodig is. Ook draaien ze hun hand niet om voor het uitvoeren van een afdoende voorziening op maat, mocht die in uw geval gewenst zijn. Ze hebben het er momenteel druk mee, maar mijn ongevraagde advies is om bijvoorbeeld samen met uw buren een locale elektricien in te schakelen. Anders dan de Nuon met Vitesse, hoeven onze eigen installateurs immers hooguit de voetballers van Muiden of Muiderberg te sponsoren.
+ Donderdagavond vond een grootschalige oefening plaats bij de brug over het Amsterdam -Rijnkanaal. De regionale brandweer en de politie in de Gooi - en Vechtstreek rukten uit naar de plek van de 'ramp', evenals de GG en GD en onze eigen brandweer. Bij het ongeluk met een grote vrachtwagen dat in scène was gezet, waren 'gevaarlijke gassen weggelekt'.
+ De gezamenlijke hulpverleners stalen de show, maar kregen geen applaus van de bewoners van de arken langs de Muidertrekvaart. Hoewel die van tevoren gewaarschuwd waren voor overlast, hadden ze niet verwacht dat hun arken onbereikbaar zouden zijn. Urenlang versperden brandweerauto's en andere voertuigen de doorgang.
+ Er ging meer mis. Zo reed de regionale brandweer verkeerd. Ze kwamen aan de andere kant van het kanaal terecht. Geen geruststellend idee, temeer omdat een ongeluk met een auto met gevaarlijke stoffen zomaar ineens werkelijkheid kan worden. Kort geleden vond immers een aanrijding plaats in de bocht voor de Amsterdamse Poortbrug, dat is dus op de gebruikelijke route voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De vrachtauto had even ervoor bij de kruitfabriek een lading opgehaald. Gelukkig was er alleen blikschade. Uit opluchting of onverschilligheid werd er verder geen aandacht aan het incident geschonken. Het bleef uit de publiciteit.
+ De tweede commissievergadering nieuwe stijl, donderdag gehouden, was een groter succes dan de eerste, ook al omdat de debuterende voorzitters het goed deden (evenals als de geluidsinstallatie). De kordate Sylvia Bazuin van de VIB en de evenwichtige Flip de Groot van D66, werkten zich trefzeker door de agenda. Wethouder Dick Schulp, die tevens zijn collega Cees Leupen verving, werkte prima mee. Er kwamen veel onderwerpen rond de directe leefomgeving ter sprake. Dit vereist fotografische kennis van de situatie in zowel Muiden als Muiderberg. Schulp is op dit punt onnavolgbaar.
+ Henk Bökenkamp, voorzitter van de eerste commissievergadering, zat een beetje sip te kijken, toen Flip de Groot aankondigde dat hij de rondvraag 'rekkelijk' zou interpreteren. Het betekende dat Flip zich geen snars aantrok van het reglement dat insprekers verbiedt spontaan elk onderwerp aan te snijden dat binnen de portefeuille van de wethouder valt. Eigenlijk had Henk Bökenkamp hetzelfde gewild in 'zijn' vergadering.
+ Het liep anders. Toen in de eerste commissievergadering de webmaster van muideninfo.nl, ir. Jan Bovenlander, het woord vroeg, zonder volgens het boekje zijn onderwerp 48 uur van tevoren te hebben aangekondigd, stak Henk Bökenkamp daar, reglementair bezien terecht, een stokje voor. Geschrokken van het protest vanuit de zaal, stond hij alsnog toe dat Jan Bovenlander zijn zegje deed. Dat was een tegenvaller voor burgemeester Smith. Die had Bökenkamp toegefluisterd zich toch vooral aan de democratisch tot stand gekomen ondemocratische huisregel te houden.
+ Wat was er aan de hand? In afwachting van de rondvraag zat Jan Bovenlander met een A4tje in zijn handen te popelen op de publieke tribune. Hoogst waarschijnlijk zag Smith de bui al hangen. De burgemeester voelt zich namelijk persoonlijk aangevallen en beledigd door onze webmaster, die niet voetstoots aanneemt dat alles wel zo veilig is op de kruitfabriek als het bevoegd gezag sussend doet voorkomen.
+ Op de kritische, maar deskundig onderbouwde en zeer correct geformuleerde vragen van ir. Bovenlander, bijvoorbeeld over de nog steeds niet naar buiten gekomen oorzaak van de uitslaande brand op het MCI terrein, pleegt Smith te reageren met een sneer in plaats van een relevante antwoord. Hij beschuldigt Bovenlander in de krant zelfs van een hetze.
+ Smith kan zich deze houding veroorloven. Nog geen enkele volksvertegenwoordiger heeft hem er tot op dit moment openlijk op aangepakt. Het komt in de raadszaal zelfs niet tot een inhoudelijk gesprek over de huidige veiligheidssituatie bij MCI. De Muider raad en de toegevoegde commissieleden zwijgen. Dit tot verbazing van de landelijke pers en de TV. Is het teveel gevraagd, gaat het hen boven de pet of heeft Smith er zozeer de wind onder, dat ze niet durven?
+ CDA commissielid Jaap Meijer opende de discussie over een actueel onderwerp: de illegale bouwsels. Hij sprak zijn ongenoegen uit over 'hobbyachtige bouwsels' die de Noord - en Zuidpolder verrijzen en het landschap aantasten. Ik dacht eerst dat hij het zicht vanuit de polders op het Muiderslot bedoelde, waar immers de witte tentpunten boven de schans uitpieken, maar het ging over het schapenschuurtje van Cor Smolders.
+ Ook raadslid Cees Grijzenhout van de VVD begon, bij zijn eerste openbare optreden, over Cor z'n schuurtje. Alleen keek de Muiderberger er anders tegenaan. Zo was hij er niet van overtuigd dat het schuurtje inderdaad een illegaal bouwsel is, ook al vindt de gemeente van wel. Bovendien had het Grijzenhout geërgerd, dat wethouder Leupen zijn toezeggingen om het verhaal nu eens uit de mond van Cor Smolders zelf te horen, nog steeds niet heeft waargemaakt. 'Meneer Leupen belt terug'. Hebben we dat niet al eens eerder gehoord?
+ Een ander illegaal bouwsel, de grote tent achter het Muiderslot met de 'puntmutsen', om met Anna Waanders van de VIB te spreken, lag eveneens onder vuur. Dick Schulp, sprekend namens zijn collega Leupen, stelde vast dat het Muiderslot zonder meer in de fout was gegaan door, nog voordat de vergunningsprocedure gestart was, aan het bouwen te slaan. Er was dan ook een brief op poten verstuurd, maar B&W wilde niet zo ver gaan te eisen, dat de boel stante pede omlaag wordt gehaald. Het zal vooralsnog bij een uitbrander blijven. Dit in afwachting van het oordeel van Monumentenzorg en de Welstandscommissie over deze aanwinst, al dan niet gevolgd door de officiële gemeentelijke vergunning.
+ In de wandelgangen viel op te vangen, dat er officiële protesten tegen de puntmutsen te verwachten zijn. Die zijn er momenteel nog niet, want er kunnen pas bezwaarschriften worden ingediend nadat er een bouwvergunning is verleend. Of het duimen wordt voor het Muiderslot? Ik denk het niet, temeer omdat de tent hoe dan ook een tijdelijk karakter heeft (vijf jaar achtereen steeds één zomerseizoen tot aan de geplande grote verbouwing van het poortgebouw) - en ook omdat het slot voor het blok staat. Er moet snel veel geld verdiend worden om te kunnen overleven.
+ Blijft natuurlijk de vraag of die witte pieken nu wel echt een aanwinst zijn binnen de skyline van ons beschermde stadsgezicht. Hoezeer dit onderwerp leeft blijkt uit de enquête op muider.nl, de website van de kabelkrant. Na de brandende kwestie van de verkeerslichten op de sluisburg wordt Muiden gevraagd: 'wat vindt u van de puntmutsen bij het Muiderslot?'
+ In de laatste commissievergadering bleek dat het lang niet zeker is of B&W wel tegemoet komt aan de wensen van de buurtbewoners van de Weesperstraat, Singelstraat, Burgemeester de Raadtsingel en de Vechtkade om het speelterreintje van het eind van de Weesperstraat te verhuizen naar het park tegenover Burgemeester de Raadsingel nummer 3. Zeven jaar geleden was iedereen het erover eens dat het huidige plekje dé oplossing was - veel beter dan het Fermanplantsoen en de nu voorgestelde plaats in het park.
+ Los van de vraag of de singelbewoners wel zo blij zullen zijn met een speelterreintje tegenover hun huis, is er nog een ander, te weten een financieel probleem. Een speelterreintje aanleggen en inrichtten kost een kapitaal. En dan is er nog het argument van de actiegroep dat het huidige speelterreintje door ouders vermeden wordt vanwege de hangjeugd. Volgens B&W is de huidige plek beslist niet méér in trek bij de rondhangende jongeren dan vergelijkbare terreintjes. In elk geval worden er niet meer 'voor kinderen schadelijke rommel' achtergelaten dan elders. Bij navraag bleek Ouwe Muier dat hiermee niet verpakkingen van verslavende en kankerverwekkende rookwaren bedoeld zijn, maar zakjes van de soort softdrugs die steeds meer voor medicinale toepassing wordt gebruikt.
+ Je kunt het buitenlanders niet kwalijk nemen dat ze de tekst op de borden langs de weg over de zondagssluiting van de sluisburg niet begrijpen. De meesten komen dan ook pas pal voor het paaltje tot stilstand, net als de Nederlanders die de waarschuwing domweg ontgaan is - of die zich verbeelden dat het verbod niet voor hèn geldt. Zodra ze door hebben dat de weg versperd is, plegen de vreemdelingen beheerst te keren - met name de gezagsgetrouwe Duitsers. Maar niet allemaal. Zondag stonden er drie Duitse slagschepen, de OD-ZN 62, de SLS-KK 165 en de KB-HW 362, pontificaal geparkeerd in de Sluisstraat. Stram in gelid, dat wel. Maar daarom niet minder fout. 'Wat raar, die gele strepen op de stoeprand' zullen ze gedacht hebben: 'die hebben wij gans niet bij ons op onze parkeerplaatsen'.
+ Andere Duitsers pakken het slimmer aan. Met name de botenhuurders onder hen hebben door dat het de moeite waard is om in Noordwest te parkeren. Het kost niks, het is dichterbij dan de gratis parkeerterreinen aan de rand van Muiden, en anders dan op die terreinen houdt de buurt onwillekeurig altijd wel een oogje in het zeil. En dat terwijl hun parkeerplaatsjes zijn ingepikt. Vriendelijk volk, die Hollanders.
+ Het moet gezegd dat de Oosterburen keurig parkeren: kop aan kont staan ze op de Prins Bernardsingel en de achterliggende straten. Dat dit zo netjes gebeurt is een schrale troost voor de bewoners. Ze kunnen hun eigen auto's niet kwijt in hun eigen wijk en zijn gedwongen daarbuiten te parkeren, wat weer een probleem is vanwege de vereiste vergunningen elders in Muiden.
+ Noordwest heeft er dan ook behoorlijk de pest over in. Het gaat overigens helemaal niet alleen om Duitse auto's. Ook Nederlanders die in Muiden aan boord stappen, parkeren hier op grote schaal. Misschien nog wel meer dan de Duitsers, alleen vallen de Duitse nummerborden meer op. Hoe het zij: voor Wil van den Berg en Paula Boersma, beiden bewoners van de Prins Bernardsingel, is de maat vol. Ze verspreidden vorige week op de Prins Bernardsingel en in de Marijke -, Beatrix - en Irenestraat een protestbrief met als aanhef: 'Bent u het ook beu? Het zomerseizoen is nog niet begonnen, of we worden weer geconfronteerd met parkeeroverlast'.
+ De dames willen de gemeente voorstellen om van april tot oktober van de wijk een vergunningengebied met een parkeerschijven te maken, waarin niet - bewoners vier uur achtereen hun auto mogen laten staan. Dan kunnen ouders, familie en kennissen in de wijk op bezoek komen en worden ook de bezoekers aan SC Muiden niet meer getroffen. Er zijn al een aantal handtekeningen binnen.
+ Enkele jaren geleden werd Noordwest voor de keus gesteld: een vergunningengebied plus parkeerschijven voor anderhalf uur, net als Mariahoeve - of helemaal géén parkeerregeling. Men koos toen voor het laatste, niet wetend dan dat de termijn voor parkeerschijven wettelijk veel langer mocht zijn anderhalf uur. Verkeerde gemeentelijke voorlichting. Nu de fout achterhaald is, hopen de initiatiefneemsters zowel B&W als de buurt met hun voorstel mee te krijgen.
+ Hoeveel uur zou je nodig hebben om een mobiele toilet - en douchewagen, zo een als er naast de feesttent stond, te bestellen en te plaatsen? Drie uur? Vijf uur? Laten we zeggen een dag, als we het hebben over de plek waar de douches en toiletten van de schippersvereniging stonden eer de grote brand ze in de as legde. Je mag op een dag rekenen, want al zijn alle aansluitingen er nog, de containers moeten worden verplaatst en er zal ook een stuk moeten worden gestraat. Op 1 mei was de brand, dus op 2 mei had de wagen er kunnen staan. Maar ja, dit is Muiden. Zaterdag 1 juni is het een maand geleden dat 'het schippersbadhuis' afbrandde en er is nog niets gebeurd. Helemaal niets.
+ Er zal wel weer een goede reden voor zijn. Maar dat verandert niets aan de narigheid voor onze bezoekers. Hiermee bedoel ik niet alleen de opstappers van de platbodems, maar ook de gasten van de andere schepen, plus menige wandelaar en Muiderslotbezoeker met hoge nood. Maakten zij tot 1 mei op grote schaal gebruik van het schipperssanitair, ze doen nu al weken hun behoefte direct in de buurt. In de bosjes voor de kazerne. Het is er letterlijk een stinkzootje.
+ Het gekibbel over de beste oplossing voor nieuw sanitair mag rustig doorgaan. Kies maar: herbouwen op de huidige plaats, opvang in de jachthaven of het oude plan om alles onder te brengen in het stenen gebouwtje van de voormalige telefooncentrale die door het C.O.F in gebruik is als opslagruimte (waarna het C.O.F spullen zouden kunnen verhuizen naar de hal van Gort). Het kan allemaal niet schelen. Laten ze maar naar hartelust overal over doorkibbelen, desnoods tot diep in het volgend seizoen, maar één ding staat vast: Muiden staat kompleet voor schut als er niet nú meteen een noodvoorziening komt.
+ Ik heb me laten vertellen dat de gemeente net als iedereen moet beschikken over een bouwvergunning, óók voor een tijdelijke oplossing en zelfs als er alleen maar een toiletwagen moet worden aangerukt. Maar een vergunning aanvragen kost tijd, dat weten ze op gemeentehuis beter dan wie ook. Laten ze een voorbeeld nemen aan het Muiderslot. Nood breekt wet, redeneren ze daar: bouwvergunning of niet, die tent neemt niemand ons meer af.
+ Net als voorgaande jaren barst het weer van de boleten op het gazon naast het kantoor van makelaar Streefkerk aan de Weesperweg. Het zijn reuze boleten. Ze kunnen uitgroeien tot de grootte van een voetbal: een witte voetbal. Helaas krijgen ze die kans niet, want lang voordat het zover is hebben jongetjes er al strafschoppen mee genomen. Toch dom van die jongetjes, want als ze echt spektakel willen, kunnen ze beter wachten tot de boleten helemaal groot gegroeid zijn. Rijpe boleten spatten namelijk uit elkaar als een mini atoombom. Bovendien smaken ze beter dan onrijpe.
+ 'Muiden extra trouwlocaties? Dan wij ook!' roept Muiderberg verontwaardigd. Harry Smith, sinds elf jaar burgemeester van Muiden, is stomverbaasd: we zijn toch één gemeente? Tja, dat komt er nou van als je de keutels niet leest.
+ Het Muider dameskoor 'De Meiden van de Kade', dat zondagmiddag 9 juni om 4 uur een gratis concert geeft bij Gieling, is op zoek naar 'jonge enthousiaste meiden tot 50 jaar'. Nooit gedacht dat het zulke jonge dingen waren.
+ Goed nieuws voor iedereen die niet tegen roken kan. Het officiële rookverbod in de Kazerne wordt alleen nog genegeerd door de belangrijkste man van Muiden op de burgemeester na: loco burgemeester Schulp.
+ Wat denkt u: zouden ze op het Muiderslot gedacht hebben dat een hevig verontwaardigde gemeente Muiden verwacht had dat de zonder bouwvergunning geplaatste tent zonder pardon direct weer omlaag zou worden gehaald? De vraag stellen is hem beantwoorden: die puntmutsen zouden er op dit moment gegarandeerd niet staan, als er ook maar één ogenblik twijfel over de afloop was geweest. Mooie boze brief van B&W. Moeten ze meer doen.
+ 'Maandagavond 27 mei zijn wij wegens omstandigheden geopend', stond op een groot bord bij de Muiderhaven. De enige omstandigheid die ik kan bedenken is, dat ze die avond gasten hadden.
+ Een Muiderberger tijdens de Libelle Zomerweek: 'Wat staan ze in Muiden te zeuren over die ene tent. Moet je zien wat er bij ons aan de overkant staat.'
+ Tot zijn verrassing ving Ouwe Muier op dat het leuk zou zijn als er bij het grote Mariahoeve parkeerterrein een richtingbordje zou komen dat naar het stille weggetje verwijst. Wat een goed idee! Dat niemand daar nu toch eerder op gekomen is!

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: