- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Een fris buitje zomerkeutels.

30-jun-2002

+ Op de valreep is besloten het metselwerk van de Weesperpoortsluis ook onder de waterlijn op te knappen en opnieuw te voegen, zodat alles er straks puik uitziet. Woensdagmorgen om elf uur werden de sluisdeuren geplaatst en de damwand verwijderd, waardoor het water dus weer kon doorstromen. Nog even en de pleziervaart kan weer vanaf de Muidertrekvaart via de Singelgracht de Vecht op. Er zijn in totaal vier nieuwe deuren geplaatst. Hierdoor kan niet alleen de Vecht worden afgesloten bij calamiteiten zoals chemische vervuiling, er kan ook weer worden geschut - net als jaren geleden. Maar dat zal niet gauw gebeuren. Normaal blijft de sluis open.
+ Eigenlijk stond dinsdag de 18de genoteerd als de dag waarop de noodbrug over de Keetpoortsluis zou worden vervangen door de dan gerestaureerde brug. Het zal nog enige tijd duren eer het zo ver is, want het bleek dat het brugdek (in vakkringen bekend als de val, en door de mannen van De Vries Werkendam 'de klep' genoemd), door en door verrot was en geheel vernieuwd moest worden. Je kon dwars door de ijzeren balken heen steken. Als de klep niet was weggehaald waren er ongelukken gebeurd.
+ Laatste nieuws over het schipperssanitair. De bedoeling is dat er zo snel mogelijk een toiletgroep op wielen met een mannen - en vrouwengedeelte en wasgelegenheid op de plaats van het afgebrande gebouwtje komt te staan. Het is een raadsel waarom niet gekozen is voor een mobiele toiletgroep met douches, zoals pas geleden bij de feesttent. Het gevolg is dat er deze zomer geen douchegelegenheid zal zijn voor de opstappers.
+ Het staat nog niet vast waar en wanneer het 'schippersbadhuis' herbouwd wordt. Waarschijnlijk gebeurt dit op dezelfde plaats – en wel zodra de tijdrovende procedure voor de aanvraag van de bouwvergunning achter de rug is. Ook is nog niet te zeggen of het nieuwe sanitaire onderkomen een stenen gebouwtje wordt, zoals de schippers graag willen. Het is wel zeker dat er uiterst bandwerend bouwmateriaal zal worden toegepast. Een herhaling van de ramp moet kost wat kost worden voorkomen, ook al omdat het afgebrande gebouwtje zwaar onderverzekerd bleek te zijn. Dat viel in dit geval niet B&W te verwijten, maar de oude raad. Die hield indertijd een beslissing voor het laten verrichten van hertaxaties van gemeentelijke eigendommen op. De nieuwe raad zal zich haasten deze fout te herstellen.
+ Het Spieringfestival met z'n twee 'feesteilandjes' werd druk bezocht, al miste menigeen de braderie. Hoogtepunten waren de dameskoren als Toon voor Toon (dat is geen Stuk voor Stuk) uit Muiderberg en natuurlijk onze eigen Meiden van de Kade. Het was tijdens het festival helemáál een allegaartje, want de dames hadden er mankracht bij gekregen in de vorm van zes stoere binken die tegen de wind in konden zingen. Het koor stond nogal eng op de rand van de sluis. Eén stapje achteruit en de Meiden waren van de Kade geweest. Het Spieringfestival bracht veel vrolijkheid. Er was één wanklank: een kruidenier schonk pilsjes, en nog ver onder de prijs ook.
+ Cor Smolders heeft zijn rechtszaak tegen de gemeente verloren. Het schapenschuurtje op zijn weiland in de Noordpolder zal dan ook hoogstwaarschijnlijk als illegaal bouwsel moeten verdwijnen. Zijn poging om dit schuurtje, dat op de fundamenten van een vroeger schuurtje staat, te behouden, heeft Cor totnogtoe alleen maar geld gekost. Hij had zelfs schapen bijbesteld, zodat hij er in totaal tien zou hebben en daardoor geen hobbyboer meer zou zijn maar een échte, wat een voorwaarde voor eventuele handhaving was. De afloop is wel heel sneu voor hem, temeer omdat er geen beroep tegen deze uitspraak mogelijk is.
+ We zullen z'n schuurtje missen. Hier staat gelukkig tegenover dat we voorlopig nog kunnen genieten van het uitzicht op de puntmutsen van de grote tent bij het Muiderslot, die eveneens zonder gemeentelijke toestemming werd opgetrokken. Het kan nog wel anderhalve maand duren eer de bouwvergunning afkomt. Àls die al afkomt, want het is niet uitgesloten dat Monumentenzorg en/of de welstandscommissie, bijvoorbeeld vanwege het beschermde stadsgezicht, anders tegen de tent aan kijken dan het Muiderslot lief is. Van de andere kant hoef je er niet van op te kijken als alles allang in kannen en kruiken is.
+ Voorafgaand aan het verlenen van een bouwvergunning mag iedereen laten weten wat-ie van de puntmutsen vindt. Daarmee kan B&W dan alvast rekening houden. Totnogtoe zijn er geen schriftelijke reacties – of je zou de puntmutsenenquête op de site van de Kabelkrant als zodanig moeten beschouwen. Een ruime meerderheid laat op www.muider.nl weten, dat de boven de wal uitpiekende punten direct weggehaald moeten worden.
+ Zoals meestal in dit soort gevallen krijgt men op het gemeentehuis van de bevolking alleen maar mondeling commentaar. Naast schampere opmerkingen zijn er ook enkele die als positief kunnen worden geduid. Zoals de suggestie om de witte mutsen groen te schilderen. Wie een officieel bezwaarschrift wil indienen, zal moeten wachten. Kom je ermee voordat er gebouwd mag worden, dan ben je in overtreding. Maar misschien ligt het in dit geval, nu het Muiderslot al in overtreding is, anders.
+ Zoals verwacht en verdiend krijgt Guus Kroon lovende reacties op zijn boek 'Kruitpad 16', uitgegeven bij gelegenheid van 300 jaar kruitfabriek. De 200 exemplaren gaan vlot van de hand. Er komt in principe geen herdruk, dus je moet er snel bij zijn. 'Kruitpad 16' is verkrijgbaar bij de Hoek en de Ark in Weesp. Wat zou het mooi wezen als MCI al zijn medewerkers dit prachtige jubileumboek cadeau zou doen. Maar daar is het te volledig voor, ben ik bang.
+ 'Teewissen komt! Denk om toiletbril', stond op een briefje dat op de Lelie door de brievenbus viel. Meteen losgeschroefd en opgeborgen die handel. Anders komt er maar stront van.
+ Grapje: het was een serieus bedoeld briefje, dat een meelevende buurvrouw in de bus had gegooid. Ze had van de gemeente gehoord, dat de riolering die ochtend doorgespoeld zou worden. Dat gebeurde uiteindelijk niet omdat de verantwoordelijke ambtenaar diezelfde dag examen moest doen. Maandagmorgen was het echter wèl zover. Dat viel achteraf op te maken uit de rioolstank in huis en de blank staande wc's en badkamers. Net als een dag of wat ervoor was er weer niet vooraf gewaarschuwd om voorzorgen te nemen.
+ 'Je moet bij de gemeente zijn, die zouden waarschuwen' zei een man van Teewissen tegen een protesterende bewoner. Maar de gemeente zei dat Teeuwissen dit zou doen. Daarmee was het probleem voor die twee misschien opgelost, maar voor de bewoners zeker niet. Zij houden hun hart vast voor een volgende keer, die zeker komt. Er zit iets grondig fout bij de riolering op deze plaats, waar de buizen het diepst van heel Mariahoeve liggen.
+ Een inwoonster van Muiden die haar naam liever niet genoemd ziet, dacht een miljoen euro in de Staatsloterij te hebben gewonnen. Tot ze zag dat er een cijfer verkeerd was. De volgende dag kreeg ze € 500 op haar rekening. Die waren niet voor haar bedoeld. Ze stortte het bedrag zuchtend terug. Weer een dag later zag ze op de sluisbrug een biljet van € 20 liggen. Daar wilde ze graag een knieval voor maken. Gevraagd naar wat ze gedaan zou hebben met de miljoen euro, antwoordde ze spontaan dat ze meteen haar baan zou hebben opgezegd. Logisch dat ze haar naam niet tussen de keutels wil zien.
+ Geen paniek als De Nieuwe Weesper alweer niet bezorgd is. Als het volgens plan verloopt, ligt er elke donderdag een nieuw stapeltje bij de balie van het gemeentehuis, naast de vaste stapel Vechtjournaals. Alleen vervelend dat het gemeentehuis 's middags dicht is. Het is dan ook meegenomen dat De Nieuwe Weesper sinds kort net als het Vechtjournaal bij De Hoek ligt. Beide bladen zijn gratis, maar Jeroen en Cary vinden het helemaal niet erg als je iets koopt wanneer je toch binnen bent.
+ Wat is het toch jammer dat berenklauw met zijn prachtige enorme parasolbloem gevaarlijk is. Wel niet levensgevaarlijk maar je kunt er akelige brandwonden door oplopen, echte grote brandblaren. De gemeente had enkele jaren geleden de berenklauw bij de Amsterdamse poortbrug verwijderd, maar sommige van de planten zijn weer opgekomen en staan tussen het andere groen te pronken. Ze zullen weg moeten. Het roept gemengde gevoelens op. Zoiets als wanneer je schoonmoeder met je gloednieuwe auto een ravijn in rijdt.
+ 'Zou het nu tòch waar zijn van die tunnel naar Pampus' vroeg toegevoegd commissielid Dick Methorst zich hardop in de kazernezaal af. Aanleiding waren de notulen van een eerder gehouden discussie over de trouwlokaties. Er stond: 'Met Pampus is afgesproken dat de mensen per bus naar Pampus of het Muiderslot moeten gaan'.
+ Een ander nieuw commissielid, Dick Rozendaal, komt met de suggestie aanzetten om er van Muiden uit alles aan te doen dat het wegdek van de A1 zo snel mogelijk van zogeheten stil asfalt wordt voorzien, vooral omdat het toch nog wel een hele tijd zal duren eer het aquaduct er ligt. Dat had hij beter niet kunnen zeggen. Het was tegen het zere been van zijn naam - en partijgenoot Dick Schulp. De wethouder brieste: 'Die brug moet weg!'
+ Het nieuwe raadslid Henk Steffens heeft geconstateerd dat de verkeerslichten 'rust op de brug' geven. Dan is-ie toch een paar mooie ruzies tijdens de spits misgelopen.
+ Toegevoegd commissielid Fred Winnubst liet weten dat hij liever in de wandelgangen de discussies zou willen volgen dan in de grote kale Kazernezaal. Alleen in de koffieruimte van de Kazerne kun je alles redelijk verstaan. Hij heeft groot gelijk. Waarom doen ze het niet? Is nog veel gezelliger ook.
+ De PvdA vraagt B&W na te denken over de mogelijkheid de gemeentekas te spekken door reclamezuilen langs de weg toe te staan en daar geld voor te vangen. Ook D66 wil reclame, maar dan voor Muiden zelf. We hebben waarachtig wel wat te bieden, vinden ze: nu weer met die mogelijkheid om te trouwen op bruine boten, het Muiderslot en Pampus. Lees de speciale uitgave van Elsevier over de aantrekkelijkheid van de gemeenten in Nederland als woonplaats en je kunt niet anders concluderen dan dat Muiden inderdaad wel wat reclame kan gebruiken.
+ Uit het onderzoek 'Waar is het goed wonen in Nederland' van Elsevier blijkt dat Muiden op de 345ste plaats staat van de bijna 500 Nederlandse gemeenten. Let wel: de geméénte Muiden. In het onderzoek wordt geen verschil gemaakt tussen Muiden en Muiderberg als woonplaats – wat het beeld al aardig scheeftrekt.
+ Op drie van de onderzochte punten scoort Muiden 'zeer matig': onderwijs (uitsluitend basisscholen), verkeersveiligheid (we hebben na Beemster percentueel de meeste ongevallen binnen onze gemeentegrenzen) en misdrijven (diefstal, geweld en vernieling). 'Matig' worden genoemd: economie (werkgelegenheid, bedrijvigheid, vestigingsklimaat), winkels (te weinig), en bereikbaarheid met de trein. Groene omgeving, parkeren en plantsoenen en sportaccommodaties krijgen de kwalificatie 'redelijk'. De gezondheidszorg (aantal artsen, wachtlijsten verzorgingshuizen) worden als 'goed' beschouwd. Een dieptepunt wordt gevormd door de woonlasten: met meer dan € 675 per jaar zit Muiden in de hoogste categorie voor OZB, rioolbelasting en reinigingsrecht. Een hoogtepunt is 'Uitgaan en uit eten'. Dankzij onze horeca levert dit hoofdstukje Muiden de waardering 'zeer goed' op.
+ Wat moet je daar nu van vinden, van die 345 ste plaats? Loosdrecht, Blaricum, Laren, Huizen, Hilversum en Naarden zitten nota bene bij de top vijftig. En Nederhorst den Berg staat maar liefst op de derde plaats van alle aantrekkelijke Nederlandse gemeenten in. Volgens Elsevier biedt Almere het toppunt van woongenot. Die nieuwe gemeente staat helemaal bovenaan. Altijd al uit Muiden weggewild en in Almere willen wonen.
+ La Chiusa meldt in een huis aan huisfolder enthousiast dat ze een nieuwe kok hebben en dat ze om dit te vieren een hele maand lang een enorme korting geven op elke pizza of pasta. Zal de oude kok leuk vinden.
+ Ook de gezamenlijke folder van Rita Kop en Ha Long was opvallend. Normaal staat het Vietnamese paar Tan en Lan elke zaterdag met hun warme happen in Muiderberg, dus wat hebben ze in Muiden te zoeken? Dat is duidelijk: extra klanten, zeker als ze na de zomer ook hier een plekje naast Ria hebben, wat de bedoeling is. Gedacht wordt aan dinsdag of vrijdag.
+ Er wordt te veel verlies geleden op de huidige exploitatie van de parkeerplaatsen. Waarschijnlijk valt er dan ook niet aan te ontkomen dat de huidige gratis vergunningen voor de bewoners plaats zullen moeten maken voor betaalde parkeervergunningen - misschien eerst alleen voor de tweede auto per huishouden. Verder is het allerminst uitgesloten dat Noordwest en Zuidwest vergunningengebied worden.
+ Familie, vrienden en kennissen die deze kant uitkomen kunnen hun auto beter in Weesp dan in Muiden parkeren. In Muiden kost het € 1,30 en in Weesp € 0,90 per uur.
+ De krant stond vol over een moord in het criminele circuit van Hilversum. Toevallig was het slachtoffer iemand met precies dezelfde voor- en achternaam als een andere bekende van de politie, een man uit Muiderberg. Maar deze Muiderberger was ver uit de buurt toen zijn naamgenoot gedood werd. Hij zit vast in de gevangenis van Canterbury, nadat hij was betrapt bij een poging een partij cocaïne Engeland binnen te smokkelen. Er was vijftien jaar geëist. De straf pakte veel lager uit. Toch duurt het nog ruim vier jaar eer hij vrijkomt. Er heersen middeleeuwse toestanden in deze gevangenis. Een dorpsgenoot die vorige week bij hem op bezoek was, kwam aangeslagen terug.
+ 'Wij zijn niet schuldig aan het raadsprogramma' liet de portefeuillehouder weten: 'dat programma hebben wij van de raad gekregen'. Klopt, maar de voorgestelde volgorde waarin de waslijst van wensen moet worden afgewerkt is wèl afkomstig van B&W. En daar konden de commissieleden niet veel waardering voor opbrengen. Zo viel iedereen over het doorschuiven van het groenbeleid, het uitstel van de uitvoering van het sociaal-economisch plan en vooral ook over het uitblijven van een gemeentelijk communicatieplan, dat als uitgangspunt heeft de burger dichter bij het bestuur te brengen. 'Zet een stagiair aan dat plan' suggereerde Gea Heijnen. Smith zag daar niet veel in. Volgens hem houdt het alleen maar op. Het kost een zee van tijd, want 'zo'n stagiair weet niets en moet alles verteld worden'. Hij denkt waarschijnlijk dat een stagiair een dom blondje is.
+ Drie wethouders samen achter één tafeltje tijdens de raadsvergadering – als de aapjes 'horen, zien en zwijgen'. De fractievoorzitters hebben het maar één keer kunnen aanzien. Dankzij hun ingreep mogen de wethouders weer aanschuiven aan de grote tafel. Ook een ander onrecht werd uitgebannen. De er doorheen geslipte regel dat insprekers 48 uur van te voren het onderwerp moeten aankondigen, waar ze het in de commissie over willen hebben, is al weer van de baan. Kinderziektes van het duale stelsel waren het. Schoonheidsfoutjes van beginners. Zand erover.
+ Er gaat nòg iets veranderen. Iets belangrijks, al ging geen enkel commissielid er nader op in. Het zogeheten 'vragenhalfuurtje' - de inspreekmogelijkheid vlak voor de raadsvergadering - wordt omgedoopt in 'spreekrecht burgers'. Iedere ingezetene krijgt de kans in het openbaar z'n mening te geven. Maar dan alléén over onderwerpen, die op de agenda van de betreffende vergadering staan, dat zijn de onderwerpen waarover de raadsleden in discussie mogen gaan. Dat klinkt heel redelijk. Maar is het ook een effectieve bijdrage aan het beoogde doel, namelijk de burger meer bij de politiek betrekken?
+ Heel kort, één avond om precies te zijn, was het toegestaan om als burger aan het begin van de raadsvergadering elk onderwerp aan te snijden, dat in je opkwam. Het hoefde dus niet op de raadsagenda te staan, en theoretisch zelfs niet over Muiden te gaan. Die al te grote vrijheid is nu dus wat B&W betreft achterhaald.
+ Ouwe Muier heeft begrip voor de voorgestelde beperking, maar van de andere kant vindt hij dat de burger de mogelijkheid wordt ontnomen in de raadsvergadering spontaan zijn ei kwijt te kunnen. Het zou beter zijn, bijvoorbeeld via een rondvraag voor het publiek – en dan het liefst aan het begin van de vergadering, anders wordt het zo'n zit – iedereen de gelegenheid te geven even te zeggen wat hij of zij op het hart heeft. Het mag daarbij over elk onderwerp gaan - zolang het te maken heeft met het wel en wee van Muiden natuurlijk.
+ Strikt genomen krijgt het publiek die kans al. Namelijk in de commissievergaderingen die aan de raadsvergadering vooraf gaan. Maar wat nu wel of niet mag en wannéér is een hele puzzel. Alleen het vaste clubje dat de politiek volgt en elkaar regelmatig in de kazerne ontmoet is hiervan op de hoogte. En zelfs dat is lang niet altijd het geval. Bijvoorbeeld: je moet weten in welke portefeuille van welk lid van het college welk onderwerp zit, wil je het in de rondvraag van de betreffende commissie ter sprake kunnen brengen. Zelfs B&W weet dit niet altijd. Er wordt regelmatig over gesteggeld.
+ Ze zullen het niet graag toegeven, maar ook Muiden telt politici die de kiezers allereerst als een optelsom van stemmen zien. Eens in de vier jaar mag je kiezen en verder je kiezen op elkaar. Pottenkijkers zijn niet welkom. Een 'opmerkingenhalfuurtje' voor ingezetenen als opening van de raadsvergadering zou dan ook voor het gewenste tegenwicht zorgen.
+ Het voorstel van B&W over 'spreekrecht burgers' zal in de komende raadsvergadering van donderdag 4 juli waarschijnlijk met een hamerslag de gemeenteraad passeren, anders hadden de commissieleden hun mond wel eerder open gedaan. Ik zie het als een gemiste kans om de bevolking ècht bij de politiek te betrekken. Maar wie weet valt er alsnog iemand over het collegeargument 'Inspreken moet zowel voor de inspreker als de raad effectief en zinvol zijn'. Alsof alleen de onderwerpen op de agenda van die avond effectief en zinvol zijn. Wat een pedanterie!
+ Wie denkt dat Wim Zaal alleen maar met vriend Helmuth en nieuwe tackel Vadim tussen huis en bushalte heen en weer wandelt, zit er naast. Wim Zaal staat vanouds in de literaire wereld bekend als scribent, journalist en literair recensent. Hij is nog steeds actief, onder meer als schrijver van toespraken voor Prins Bernhard. Dat doet hij al dertig jaar. In De Volkskrant staat er een heel verhaal over. Wim Zaal doet een prachtige uitspraak over Ferry Hoogendijk van de Lijst Pim Fortuyn, die samen met hem bij Elsevier zat. 'Er is niks meer van 'm over – behalve zijn ellebogen', zegt hij. Overigens stelt het verhaal weinig voor. Dat ligt niet aan onze stadgenoot maar aan de schrijver Cornald Maas. Wim Zaal zou hem indertijd als criticus de grond in geboord hebben.
+ Ad van der Vliet mailt naar aanleiding van de keutels over de wenselijkheid van een lijndienst met een eigen busje tussen Muiderberg, Muiden en Weesp: 'Vroeger stond ik met zekere regelmaat te liften, om in Weesp en weer terug in Muiden te komen en gelukkig was het in die tijd een redelijk vast gegeven om de 'te voet trekkende' inwoners mee te nemen. De traditie om Muiers een lift te geven zet ik daarom nog altijd voort, en met mij veel meer Muider automobilisten'. Ik ben bang dat er heel wat minder automobilisten zijn die zijn voorbeeld volgen, dan Ad van der Vliet vermoedt.
+ Ad schrijft verder dat hij onlangs in Leiden wel vijf pendelbusjes zag die op vaste tijden reden, zelfs om de tien minuten. Die busjes waren volgehangen met locale reclame, kennelijk een behoorlijke basis om ze te financieren. Hij vraagt zich af of hier niet een handige zelfstandige is, die een '1 euro busje' op de weg wil zetten, 'n één euro voor een ritje Muiderberg - Weesp en terug. Stel 200 ritjes per dag = 6000 euro per maand = 10.000 euro per jaar. Of misschien, met reclamegeld wel € 82.000. Volgens hem moet je daar 'toch een eind voor kunnen komen', zeker als er eventueel nog een jaarlijkse donatie uit de algemene pot bijkomt.
+ Nog een andere vraag van Ad van der Vliet: 'Heb je speciale vergunningen voor zo'n busje nodig?' Ik zou het niet weten. Hij besluit zijn mail met de volgende wijze woorden: 'Met name voor de ouderen vind ik dat zo'n busje, met een route door de wijken, er allang had moeten zijn'. Helemaal mee eens natuurlijk.
+ Silvia Bazuin van de VIB had als voorzitter van de commissie C nog wel zo d'r best gedaan geen fouten te maken met de naam van toegevoegd commissielid, de heer R. van Hummel. Toch zei ze 'n keer 'Hummel' in plaats van 'Van Hummel'. Haar partijgenoot sprong haar prompt op haar nek. 'Ik heb het maar één keer fout gezegd', verdedigde Silvia zich. Laat nu uitgerekend die ene keer opgepikt zijn door de Kabelkrant: 'De heer Hummel gaf aan…'
+ De alarmerende aardpennenbrief van de Nuon was voor mij aanleiding te adviseren een locale elektricien de aarding na te laten kijken, omdat zulks nooit kwaad kan. In menig huis is immers in de loop der jaren nogal wat gerommeld met elektrische aansluitingen. Mijn advies sloeg niet op de aarding in Zuid West. Daar is een check up niet nodig, zoals oplettende volgers van Muideninfo.nl al eerder op de site hebben kunnen lezen. Voor alle duidelijkheid heeft de webmaster het er nog maar een keer opgezet: in Klapwijk zit het wel snor met de aarding.
+ Gezien: een koppel eksters dat kinderen schrik aanjoeg door speeltjes uit hun zandbak te pikken en daar mee weg te vliegen. Dezelfde eksters stortten zich op kattenbrokjes in een etensbakje, nadat ze de kat hadden weggejaagd.
+ Weet je wel zeker, vraagt Jan Hylkema die er verstand van heeft, dat het de kleine bonte specht was die je in Muiden hebt gezien? Die zijn zo zeldzaam, het moet haast wel een grote bonte specht geweest zijn. Best mogelijk, maar dan was het wel een kleine grote bonte specht.
+ Je kunt de Campina melkauto, die 's nachts door Muiden rost, beter een karnemelkauto noemen. Alles schudt heen en weer – zowel de auto als de huizen. Onlangs kwam ergens al het glaswerk naar beneden. Toen hij aangesproken werd op de overlast en de aangerichte ravage luidde het excuus van de chauffeur: 'Ik ben pas nieuw'. Weer een andere bron van ergernis voor de aanwonenden van de doorgaande route door Muiden zijn de vrachtauto's die winkels en horeca in Muiden bevoorraden. Die willen nogal eens op het Vestingplein omdraaien en door Muiden terugrijden in plaats van direct door naar de grote weg te gaan.
+ Nico Wolf wil het oude houten bordje met 'Muiden houdt Muiden mooi', dat bijna iedereen vroeger voor het raam had staan, weer tevoorschijn halen om het een plaatsje in de vensterbank te geven. Hij hoopt dat heel Muiden zijn voorbeeld volgt. Als bewoner van het huis op de hoek van de Naarderstraat en het Vestingplein heeft hij alle reden zich kwaad te maken. Hondenbezitters laten regelmatig hun viervoeter uit op het plantsoen naast zijn huis. Daar zitten op een zonnige dag regelmatig mensen hun bij Eric gehaalde patatjes te eten. Midden tussen de poep dus. Toen Nico Wolf er laatst iets van zei tegen een vrouw die haar hond uitliet, kreeg hij naar zijn hoofd: 'Nou en? Daar heb jij toch geen last van?' En òf hij daar last van heeft, al was het alleen maar van de stank.
+ Plaatst een bewoner van Mariahoeve een bordje in de tuin van buren die een hond hebben. Er staat op 'Weg met die hondenstront'. Plaatsen de buren op hun beurt een bordje in de tuin van de klager: 'Hou jij je mond, voor jou moest een hele buis door de grond'.
+ Opgevangen bij de haringkar. Klant: 'Wat kost een broodje?' Dirk: 'Twee euro'. Klant: 'Dat is niet mis. En een haring?'
+ 'Feest Muiden 1050 duurt acht maanden' weet de Gooi – en Eemlander te melden. Waarom geen negen?
+ Met de complimenten - en excuses voor de verlate keutels (panne met de computer).

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: