- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Nieuws uit welingelichte keutelkringen.

10-sep-2002

+ Vol verwachting klopte Hans Vrolijks z'n hart, toen hij een paar dagen na zijn jaarlijkse actie voor de kankerpatiëntjes van het Emma Kinderziekenhuis, waarbij hij zich door zoveel Muiers gesteund wist, een officiële brief van de gemeente ontving. Zou het gemeentebestuur blijk geven van zijn waardering voor z'n inspanningen? Misschien zou men zelfs wel het bedrag van de opbrengst verdubbelen! Jammer, maar helaas. Hans kreeg de mededeling dat hij de gemeente € 7,05 aan leges verschuldigd was voor het organiseren van een loterij. Hans had de hiervoor benodigde vergunning totnogtoe cadeau gekregen, ook die keer dat de burgemeester de trekking verrichte.
+ De Laterna Magica mag dan te hoog gegrepen zijn voor het Muiderslot, voor de kinderen zijn ze altijd prima bezig. Zo was de spelletjesdag afgelopen zaterdag een groot succes. Er kwamen in totaal maar liefst 1800 mensen en mensjes. Van de 935 kinderen waren er heel wat kleine Muiertjes. Ook de vrijwilligers kwamen uit Muiden.
+ Het nieuwe gebouwtje voor de sanitaire voorzieningen ten behoeve van schippers en opstappers komt weer op exact dezelfde plaats, dus achter de hal van Gort aan de Ton Kootsingel, waar nu ook de noodvoorziening staat. De gemeente kon geen betere locatie vinden. Het zit er voorlopig niet in dat het schippersbadhuis ondergebracht wordt bij de Stichting Jachthaven. Ook zou het COF gebouwtje bij de kazerne zeker geschikt zijn, maar dat is als opslagplaats voor Sinterklaasspullen een heilig huisje.
+ De bewering van Henk Maarten Laane van de Herengracht dat er een afspraak met de gemeente was om het in mei afgebrande gebouwtje met douches en toiletten niet langer dan vijf jaar te laten staan, werd door wethouder Dick Schulp ontzenuwd. Het gebouwtje had in twintig jaar afgeschreven moeten zijn. Daarvan is nog niet de helft voorbij. Omdat het schippersbadhuis bovendien onderverzekerd was, er ook nog eens geïnvesteerd moet worden in grotere brandveiligheid en nieuwbouw sowieso veel meer kost dan indertijd, zit de gemeente met een financieel probleem.
+ Hoewel Henk Maarten zijn kreet 'afspraak is afspraak' niet kan onderbouwen, is het in Muiden niet ongebruikelijk dat een tijdelijke situatie een permanente wordt. De steiger bij het Muiderslot bijvoorbeeld zou tijdelijk zijn, maar wordt momenteel zelfs voor andere schepen gebruikt dan alleen het Pampusveer. Zo lag de 'Hydrograaf' onlangs aan de steiger gemeerd met een groot gezelschap aan boord.
+ De terugkeer van de douches en toiletten is een zware aderlating voor de gemeente. Terwijl Muiden toch al zoveel geld kwijt is aan van alles en nog wat. Neem alleen al de externe adviesbureaus die, bij gebrek aan eigen specialisten op het gemeentehuis, voor allerlei doeleinden ingeschakeld worden. Het is lang niet zeker dat hun kostbare adviezen terugverdiend worden. Soms zijn kostenposten onontkoombaar. De peperdure nieuwe parkeerautomaat op het Vestingplein bijvoorbeeld zal Muiden zelf moeten betalen. Geen assurantiemaatschappij is te porren voor parkeerautomatenverzekering. Muiden is gedwongen zelf de lieve duit van € 6000, - op te hoesten.
+ Een enorm bedrag zal het niet zijn, maar als de mevrouw uit Muiderberg gelijk krijgt van de rechter en de rekening voor de reparatie van haar auto aan de gemeente voorlegt, moet ook hiervoor in de kas gedoken worden. Bedoeld wordt de mevrouw die bij de doseerinstallatie langs de Naardertrekvaart met haar auto op het staketsel gespietst werd, dat regelmatig uit het wegdek oprijst. Het was haar schuld niet, betoogt ze, want toen het licht op groen sprong en ze door mocht rijden, schoot een auto, die achter haar stond snel langs haar heen – waarna zíj de klos was.
+ Waarom zouden de rovers de gestolen spullen op hun vlucht hebben laten vallen, vroeg Ouwe Muier zich af en hij noemde twee mogelijkheden: gewoon verloren of weggegooid om de aandacht van de achtervolgers af te leiden. Dat was nogal naïef gedacht, kreeg hij van verschillende kanten te horen: ze wilden zich ontdoen van bewijsmateriaal. De sigaretten die deel uitmaakten van hun buit, bleken overigens toch bij de Neefjes te zijn gestolen, al misten die in eerste instantie niets.
+ De ene na de andere automobilist rijdt in Muiden door rood. Zonder blikken of blozen worden de stoplichten voor de sluisbrug genegeerd. Alsof ze geen idee hebben waar verkeerslichten voor dienen. Wij Muiers zijn het al gewoon gaan vinden. Maar laatst stond iemand van buiten Muiden tijdens de spits bij de brug. Hij kon zijn ogen niet geloven. 'Dit is onvoorstelbaar, moet je zien, ze rijden gewoon door rood' riep hij. Inderdaad, dat is heel gewoon. In Muiden.
+ Ik hoop dat ik het verkeerd begrepen heb, maar luisterend naar een uiteenzetting van politiebaas Punter in een van de commissievergaderingen, ontkom ik niet aan de conclusie dat de politie het in een aantal gevallen heeft opgegeven om de wet te blijven handhaven. Het helpt toch niet: je kunt er maar beter je handen van aftrekken. Neem de door-rood-licht rijders op de sluisbrug. In een half jaar vielen er 450 bekeuringen. Dat lijkt veel, maar het is een fractie van het aantal overtredingen. En het gaat maar door. In elk geval nog een half jaar, want zolang blijven de verkeerslichten nog op de sluis, sinds de termijn verlengd is.
+ Restaurateurs leggen de laatste hand aan de Keetpoortsluis. Er worden in totaal tien kaapstanders geplaatst. Een kaapstander is een grote houten katrol met een ketting waarmee de sluisdeur wordt opengedraaid. Ze zijn nodig omdat de sluisdeuren in deze sluis met de hand worden bediend, anders dan bij de Groote Zeesluizen. De zes kaapstanders daar staan er alleen nog maar voor de sier. Op de Weesperpoortsluis staan helemaal geen kaapstanders. Bij deze sluis worden de deuren puur op Marjankracht open – en dicht geduwd.
+ Pa zwaan is al maanden zoek. Als je romantisch van aard bent zou je kunnen denken dat Ma zwaan onafgebroken naar haar wederhelft op zoek is, met in haar spoor haar laatste twee, inmiddels grote grijze jongen. Soms verliest ze de twee even uit het oog. Hierdoor kan het gebeuren dat moeder en kinderen apart geschut worden. Om ze snel herenigd te krijgen, doet de sluiswachter, zodra ma de 'verkeerde' kolk invaart, snel de sluisdeur achter haar kont dicht, waarna hij snel de deur aan de overkant open draait. De ongeruste moederzwaan heeft het meteen in de gaten. Ze schiet als een pijl naar de geopende deur, om haar jongen op te vangen, die doorgemoedereerd uit de andere kolk komen aandobberen. Ze kijken niet eens naar haar. De lummels.
+ Dick Rozendaal maakte een inventarisatie van de wateroverlast bij acht van zijn buren in de Singelstraat, waar het water bij de laatste wolkbreuk 20 tot 40 centimeter in de kamer en de keuken stond. Volgens deskundigen is een dergelijke overlast een hoge uitzondering, maar in de Singelstraat hebben ze sinds mensenheugenis minstens drie keer per jaar een overstroming. Reden waarom er nu dan toch iets aan gedaan wordt. Eindelijk.
+ B&W heeft het over 'inspraak en informatie op door ons te bepalen wijze'. Hoewel daar niet meer mee bedoeld werd dan 'op de gebruikelijke manier' grepen verschillende leden van de raadscommissie de gelegenheid aan wethouder Schulp op zijn vingers te tikken. Met name over het gebrek aan communicatie met de aanwonenden bij de aanstaande reconstructie van de Weesperweg was ongenoegen. Schulp gaf toe dat het niet de schoonheidsprijs verdiende, maar 'we moeten nu eenmaal snel door willen we de subsidie van Duurzaam Veilig niet mislopen'. Niemand kwam op de gedachte, dat je dit eerder had kunnen bedenken. Misschien ook wel, maar dan zal men het voldoende hebben gevonden de wethouder even een waarschuwinkje te geven.
+ Er werd in de betreffende commissievergadering nauwelijks stilgestaan bij het opvoeren van de maximumsnelheid op een deel van de Weesperweg van 30 naar 50 km. En er werd met geen woord gerept over de bocht die in het kader van Duurzaam veilig in dezelfde Weesperweg wordt aangebracht. Alleen de wethouder had het erover. Dick Schulp gaf aan dat er een hap van vier meter breed uit het plantsoen te verwachten is.
+ 'Duurzaam Veilig, Duurzaam Veilig, het lijkt wel een vergadering van de NVSH' mompelde Cor Smolders die op de publieke tribune zijn beurt als inspreker afwachtte.
+ Wethouder Cees Leupen lag in 'zijn' commissievergadering zwaar onder vuur van insprekers en commissieleden, onder wie de commissievoorzitter Sylvia Bazuin zelf. Ze verweten hem dat hij zich niet aan afspraken zou hebben gehouden. Het leek wel of de dames en heren moed hadden geput uit het optreden van Cor Smolders, die zwaar geschut in stelling bracht. Cor Smolders had in de notulen gelezen dat Leupen had gezegd dat hij 'vaak contact' met Smolders had gehad over diens illegale schuurtje in de Noordpolder. Niks van waar, zegt Cor.
+ Volgens Cor had de wethouder een keer of vijf tegen hem gezegd 'we moeten eens praten' en was het maar één keer tot een gesprekje gekomen - waarbij Leupen vroeg hoe het met Cor en de zijnen ging en wat hij van het weer vond. Toen de wethouder zijn weerwoord begon met te vertellen dat de zaak eigenlijk het pakkie-an van de burgemeester was, werd Smolders furieus. Hij gooide er al zijn frustraties uit.
+ Het zat Cor Smolders met name dwars dat het Muiderslot ongestraft de puntmutsen mocht neerzetten, wat toch een illegale daad is, terwijl hijzelf de pineut is met zijn schuurtje, waarvan volgens hem bovendien lang niet vaststond of dit bouwsel wel zo illegaal was. De bezwarencommissie had hem zelfs in het gelijk gesteld toen hij protest aantekende. Een welles - nietes spelletje tussen Leupen en Smolders. Wie van de twee moet je nu geloven? Precies. Vind ik ook.
+ De belaagde wethouder vond kort daarna nog een tweede inspreker op zijn weg: directeur ter Beek van het pompstation De Hackelaar aan de A1, die protesteerde tegen de afwijzing van zijn plannen om een wegrestaurant onder de naam De Wegman op zijn terrein te bouwen. Mag niet, is landelijk gebied, oordeelt B&W. Het keurig onderbouwde protest van Ter Beek klonk heel wat beschaafder dan dat van Smolders. De commissie wachtte beleefd tot hij uitgesproken was. Blijft de vraag of de benzinepomphouder hier iets mee opgeschoten is.
+ Wat het in planken verpakte monument van Pronk in de Sluisstraat betreft, kon wethouder Leupen mededelen dat het een complexe materie is, dat er een laatste gesprek had plaatsgevonden, dat alles op één lijn stond en dat het er naar uitziet dat er op korte termijn een oplossing zal zijn. Dat kan dus nog wel even duren.
+ CDA raadslid Gea Heijnen vindt dat je niet over subsidies voor andere verenigingen moet praten als het subsidieverzoek van de Interkerkelijke Jeugdraad op de agenda staat.
+ Van verschillende kanten, ook van het gemeentehuis, bereiken Ouwe Muier geluiden dat wethouder Hans van der Steen zich met hart en ziel op zijn taak stort. Niets dan lof dus, maar daarom hoeft hij het nog niet zo hoog in zijn bol te krijgen dat hij een halve vergadering lang achter het bordje met H.A. Smith gaat zitten. Alsof hij al burgemeester is!
+ Anna Waanders van de VIP vond het grote stuk over de toverlantaarnvoorstelling in het Muiderslot, dat pas geleden in het gemeentelijk informatieblad stond, nog net geen advertentie. Maar als de gemeente op deze manier de VVV te hulp schiet, wat kunnen we dan voor de toekomst verwachten, vroeg ze zich af. Burgmeester Smith kreeg met zijn antwoord de lachers op de hand. De halve pagina was bedoeld om de bevolking attent te maken op de te verwachten geluidsoverlast door vuurwerk, en verkeersoverlast vanwege de vele bezoekers aan Laterna Magica.
+ De burgemeester voorspelde dat er (aanstaande vrijdag en zaterdag) elke avond duizend mensen naar Muiden komen. Er komt een pendeldienst vanaf het Maxisterrein, waar de bezoekers hun auto's kunnen parkeren. 'Als het doorgaat' voegde hij er snel aan toe, toen er vanuit de raadszaal het nodige gegniffel klonk.
+ Ik heb nieuws voor hem. Laterna Magica gaat door. Er komt een 'uitverkochte' avond voor de gasten van de Bank Nederlandse Gemeenten (allemaal colleges van B&W en raadsleden uit heel Nederland die geen kaartje van € 25 hoeven te betalen.) plus een avond voor (in principe) betalend publiek. De eersten mogen een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken. Maar het is voor het Muiderslot te hopen dat de tweede groep bezoekers niet, net als de gasten bij de voorpremière, vroegtijdig van de tribune stommelt. Dan kon het Muiderslot het wel eens druk krijgen aan de kassa met terugbetalingen. Overigens zal het zeker niet zo druk worden als de burgemeester voorspelde. Als er per avond echt duizend mensen komen, zullen er extra stoeltjes aangerukt moeten worden. De overdekte tribune biedt met wat inschikken plaats aan hooguit 600 man.
+ Hoe het zij, het zit er dik in dat de burgemeester zijn keten op de genodigdenavond uit zijn kontzak kan halen. Wat helaas geen garantie is dat alles goed komt. In twee weken een audiovisuele presentatie oplappen tot iets toonbaars is technisch wel mogelijk, maar inhoudelijk is dat uitgesloten, zelfs als je er nieuwe creatieve mensen opzet. Of ik het leuk vind wat er staat te gebeuren? Nee. Ik vind het niet leuk als mijn Muiden voor schut staat.
+ Ik zou niet graag in de schoenen staan van de dertien Muider raadsleden, die gratis voor niets twee kostbare toegangskaartjes voor Laterna Magica aangeboden hebben gekregen. Als je er heen gaat, moet je de hele toverlantaarnvoorstelling voor je fatsoen uitzitten, en als je er niet heen gaat, omdat je weet wat je te wachten staat, riskeer je dat je een bevriende relatie voor het hoofd stoot, of, wat misschien nog erger is, dat je voor een Prinzipienreiter wordt versleten, aangezien je gratis kaartjes als een gift beschouwt en/of omdat vindt dat een instituut als de VOC geen feestelijke herdenking verdient.
+ In plaats dat het duale stelsel het contact met de bevolking verbetert, hangt het als een rookgordijn tussen kiezers en gekozenen. In de commissievergaderingen is geen sprake van enig contact met de belangstellenden op de publieke tribune. Om te beginnen hoor je domweg niets omdat de geluidsinstallatie en de akoestiek nog maar steeds niet willen deugen. Daar komt nog bij dat de meeste geachte afgevaardigden op een meter afstand van de microfoon schuw hun vaagheden zitten de mummelen. De ware machthebber is best blij met deze situatie. Hoe meer ingezetenen de lust ontnomen wordt bij zo'n vertoning aanwezig te zijn, hoe meer je als bestuurder je gang kunt gaan.
+ Bij de commissievergadering die Henk Bökenkamp voorzat, passeerden alle dertien agendapunten de revue zonder dat de fractievoorzitter van de VVD zelfs maar op het idee kwam om de mening van de aanwezigen op de publieke tribune te vragen. Toen Harry Mock, die graag pleegt in te spreken, zich letterlijk naar voren wierp om van zijn rechten gebruik te maken, keek Bökenkamp vreemd op: het volk spreekt! Eric Hoetmer, voorzitter van de tweede vergadering, vroeg evenmin het publiek om zijn mening, maar hij wierp tenminste nog na elk rondje sprekers een blik op de publieke tribune.
+ De rondvraag is het meest welkome gedeelte van een commissievergadering, want na de rondvraag is de vergadering afgelopen. Bovendien is het vraag - en antwoordspelletje tot besluit minder saai dan de plichtmatige behandeling van de agendapunten die eraan vooraf gaan, omdat er in de rondvraag dingen aan de orde komen die je als ingezetene tenminste herkent. Vaak gaat het om irritaties over situaties vlak bij huis.
+ Riet Ruijzendaal toont zich een goed volksvertegenwoordiger door een aantal puntjes die de mensen bezig houden, voor de rondvraag op te sparen. Dit wordt haar niet in dank afgenomen door de burgemeester, die het toch al moeilijk te pruimen vindt dat elk woord van een ander, een commissielid, of nog erger: een insprekende burger, van de tijd afgaat waarin hij vaderlijke dingen kan zeggen.
+ Toen Riet bij de commissievoorzitter, dat is niet de burgemeester, informeerde waarom een of ander wit aanhangwagentje alsmaar ergens in Muiderberg langs de weg bleef staan, greep Smith zijn kans aan haar te betuttelen. 'Waarom heeft u de afdeling hier niet over gebeld?' vroeg hij, kennelijk doelend op een afdeling op het gemeentehuis. Met andere woorden: 'dan hadden we ons nu niet met zo iets onbenulligs bezig hoeven te houden'. Riet, ook niet mis, had een tegenvraag: 'De afdeling witte wagentjes?'
+ Dat was lachen natuurlijk, maar toch waren de druiven zuur. Misschien had ze haar vraag beter in een breder kader kunnen stellen. Dat was niet misplaatst geweest, want je struikelt door de hele gemeente over allerlei obstakels. Als ze dat had gedaan, was Smith niet onder een antwoord uit gekomen, een antwoord, dat hij natuurlijk pas had mogen geven nadat hij daar toestemming voor had gekregen van de voorzitter. Maar ja, dat hij de burgemeester toestemming moest geven, dat had de voorzitter weer niet door.
+ IJs… bloemen… je breekt je nek over al die uitstallingen op de stoepen van Muiden: Riet Ruijzendaal was andermaal aan het woord. De trottoirs verbreden zou natuurlijk een optie zijn, maar het ging Riet om hier en nu. Het is een regelmatig terugkerend punt in commissie en raad. Burgemeester Smith vroeg zich af of het nu echt wel de oplossing zou zijn om alles weer van de stoep naar binnen te halen. Al die uitstallingen vormen ook de charme van Muiden. Van harte mee eens. Voor de volledigheid: Riet Ruijzendaal komt uit Muiderberg.
+ Districtchef C. Punter van de politie Gooi – en Vechtstreek kan zó de politiek in. Wat een spreker is die man. Niet te stuiten. Gelukkig heeft hij ook het nodige te melden. Zo liet hij in de commissievergadering weten dat de grote parkeerterreinen langs de A1 stelselmatig worden afgewerkt door bendes, die binnen drie minuten hun slag slaan en hop weer de weg opschieten. Het wordt ze dan ook gemakkelijk gemaakt. De duurste spullen liggen achter de autoruiten als in een etalage voor het grijpen. Geen spullen achterlaten zou de buit een stuk kleiner maken, zo goed als de terreinen omheinen en bewaken.
+ Diverse commissieleden verweten de politie dat zij te weinig aan handhaving doet, de jeugd zijn gang maar laat gaan en zelf in het verkeer bepaald niet altijd het goede voorbeeld geven. De politie speelde de bal terug door er op te wijzen, dat de eerste verantwoording bij de driehoek jeugd-ouders-gemeente ligt, en dat daarna pas de politie in beeld komt. Er werden plannen gesmeed voor een bijeenkomst waarin politie (en op aandrang van de burgemeester ook de brandweer) de commissieleden precies vertelt wat zij doet en laat. Leuk ideetje. Misschien iets om ook de burgers erbij te halen.
+ De Muiderbergse hangjeugd werd op bijzondere wijze door de politie bestraft. Ze kregen een bezem en moesten de Brink schoonvegen. Dat zou ook iets voor Muiden zijn! Bijvoorbeeld een heg aan de Weesperweg knippen.
+ Strikt genomen is Muiderberg niet mijn gebied, maar dat van mijn collega Oude Muiderberger. Dat neemt niet weg dat ik me tranen heb gelachen bij de discussie tussen politie en commissie over het handhaven van het kitesurfverbod in Muiderberg. Zelfs al bekeurt de politie, dan nog kan de rechter de boete ongedaan maken, omdat er een verschil is tussen kiten op het strand en kitesurfen op het water.
+ Zolang overtreders niet kunnen worden bekeurd alleen omdat ze kitespullen bij zich hebben, staat de politie niets anders te doen dan de broek uit en de zwembroek aan te doen en zichzelf te water te laten om zondaars op heterdaad te betrappen. In de praktijk leidt dit tot een kat - en muisspel tussen de politie te land en de surfer te water, een spel dat uren kan duren en alleen al om die reden door de surfer gewonnen wordt. De benadering over water zou ook kunnen, ware het niet dat de plaats waar de kiters surfen (of de surfers kiten, daar wil ik vanaf zijn), zo ondiep is, dat de politie alleen maar watertandend vanuit de politieboot kan toekijken. Meneer Punter bracht het smakelijk, dat moet gezegd.
+ Menig oudere Muier heeft 'Ouwe Stelling', de vader van Hans, aan het werk gezien op de sluisbrug, die hij, om zijn as draaiend, met de hand opende. In die tijd verdiende menig man nog zijn brood in Muiden, bijvoorbeeld bij de Bouvy en bij Broshuis. De arbeiders, zo heette dat toen nog, hadden maar een half uurtje tussen de middag. Je kon er donder op zeggen dat precies op het moment dat ze vrij waren de brug draaide. Op een goede dag zat de brug muurvast. Ouwe Stelling begreep er niets van. Monteurs ontdekten wat er aan de hand was: de brug was vastgelast. Er lag geen visitekaartje bij. Nu pas, na zoveel jaar, wil Wout Wormhoudt sr wel kwijt wie de boosdoeners waren.
+ Je kunt zoon Hans Stelling met zijn 59 jaar nog lang niet net als zijn vader 'Ouwe Stelling' noemen. Zeker niet als je weet dat Hans ook zaterdag voor de zoveelste keer naar hartelust meedeed aan de 10 km van de Muiderslotloop.
+ Verleden jaar sloeg een trimmer op de sluisbrug de spiegel van een auto, kennelijk omdat hij vond dat hij recht op onbelemmerde doorgang had. De automobilist zette de achtervolging in. Wat kon die man hard rijden. Maar de hardloper kon nog harder lopen. Hij vluchtte de Weesperstraat in. Sindsdien heeft niemand hem meer gezien. Er wordt gefluisterd dat het een Muier geweest zou zijn, en nog wel een bekende, maar de man was zo snel dat het uitgesloten was dat iemand hem herkende. Op één ouwe Muier na, maar die wil niet zeggen wie het was.
+ Lam en Tan hebben hun eerste en tweede dinsdag in Muiden achter de rug. Beide dagen waren ze schoon uitverkocht. De waardering is wederzijds. 'Het zijn vriendelijke mensen in Muiden', zegt Tan. Op de vraag waarom ze hier ook niet op andere dagen gaan staan met hun overheerlijke Vietnamese happen antwoordt ze: 'Mag niet van gemeente'.
+ De Sluiz is een leuk blad, maar wat er in het laatste nummer staat over de informatiebordjes bij de bezienswaardigheden op het terrein van het Muiderslot, vind ik gezeur. De Sluiz trekt de juistheid van de informatie niet in twijfel. Er wordt alleen betoogd dat een andere keus beter zou zijn geweest. Er nog vanaf gezien dat die keus aan het Muiderslot is: de bezoekers tonen veel waardering voor de bordjes. Het leest lekker, het ziet er prima verzorgd uit met die plaatjes erbij en je steekt er wel degelijk wat van op.
+ Ook schrijft de Sluiz dat het er niet beter op wordt tussen Muiden en het Muiderslot als er straks niet één personeelslid meer in Muiden woont. Maar die dag is nog ver weg, als-ie ooit komt: bijna de helft van de huidige bezetting woont in onze gemeente. Om precies te zijn 11 van de 25 medewerkers in vaste dienst of parttime. Dit nog los van de vele vrijwilligers uit stad en dorp. Een slechte beurt van een goed blad.
+ Een echtpaar, dat in Muiden uit de bus stapte, was een uurtje later al weer terug bij de bushalte. 'Ik had het gevoel dat Muiden veel groter was' zei de vrouw. Zeker iets gelezen over de Bloemendalerpolder.
+ Een volksvertegenwoordiger en een man uit het volk hebben woorden. 'Jij hebt nog nooit iets voor de Muider gemeenschap gedaan' roept de volksvertegenwoordiger. De man uit het volk: 'Je bedoelt waarschijnlijk dat ik er nog nooit iets voor betaald heb gekregen'.
+ Gehoord in de raadszaal. De burger: 'je liegt Leupen'. De wethouder: 'Ik vind dat meneer Smolders een beetje jokt'.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: