- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Gierende kabel – en gillende keukenkeutels.

19-dec-2002

+ Het Duurzaam Veilig project op de Weesperweg is in principe gereed. Dat is dus nog vóór de streefdatum van 20 december, terwijl er een aantal dagen niet gewerkt kon worden vanwege de vorst. Het doet je goed te zien hoe de wegwerkers van aanpakken weten. Er is alleen nog een finishing touch nodig, zoals het (deels?) vernieuwen van het wandelpad. Hopelijk komt er ook een smak licht te staan op de nieuw aangelegde slingerbocht. Automobilisten die van niets weten, schrikken zich rot, zeker als ze met een flinke vaart komen aanzetten.
+ Ook op het Vestingplein wordt stevig doorgebuffeld. De verwachting was, dat na het doorharden van het beton dat in het bergbezinkbassin in aanbouw werd gestort, het werk een tijdje stil zou liggen, maar het gaat dus gewoon door. Om halfzeven in de morgen zijn de mannen al paraat.
+ Heel Muiden zal inmiddels wel weten dat er appartementen komen in het pand Herengracht 78 - al was het maar omdat de gracht af en toe zomaar ineens wordt afgesloten vanwege bouwwerkzaamheden. Onder het motto 'sfeervol wonen op een historisch en waterrijke locatie in het hart van Muiden' biedt makelaar Paul Winkel in dit pand, waarin ooit de Boerenbond en Smeding zaten, vier luxe appartementen aan, plus een zogeheten penthouse, een appartement op de bovenste verdieping. De oplevering wordt medio mei verwacht.
+ Het zijn niet de goedkoopste optrekjes. De prijzen variëren van € 235.000 (voor de kleinste woning aan de achterkant: 98 m2 in de Kloosterstraat nummer 8) tot € 615.000 voor het penthouse (193 m2). Bovenop deze prijzen komen nog de kosten van sanitair, tegelwerk en keukenvoorzieningen.
+ 'Stijlvol wonen met de Herengracht als buurman' luidt een van de beloftes. Hoe bedoel je: de Herengracht als buurman? Een andere verrassing: 'de eerste verdieping heeft een heerlijke loggia, die u laat genieten van het schouwspel van de watersporters op de Herengracht'. In de Vecht toch hopelijk?
+ Om het mysterie kompleet te maken staat op de plattegrond een dikke rode pijl, die naar het Ravelijnspad verwijst. Hier zou je de bouwlocatie met eigen ogen kunnen zien. Maar omdat je daarvoor toch echt op de Herengracht of in de Kloosterstraat moet zijn, zit er niets anders op dan een stukje om te lopen. Wat weer een mooie gelegenheid is om vast te stellen of het wel klopt wat er in de folder staat: 'de rustige omgeving biedt een ontspannen woonsfeer in het hart van Muiden'. Er staat niet bij dat je maar beter niet langs kunt komen tijdens de ochtend - of avondspits. Weet zo'n makelaar veel.
+ De Herengracht appartementen op de eerste en tweede verdieping zijn bereikbaar met een lift. Afgaand op de tekening moeten de aanstaande bewoners van de appartementen aan de Kloosterstraat traplopen. Voor belangstellenden: bij het Herengracht appartement op de begane grond is een 'masterbedroom' gekoppeld aan een binnentuin.
+ Het wordt de automobilisten onder de kopers makkelijk gemaakt. Ze kunnen hun automobielen 'in eigen huis' kwijt. De bewoners wordt een parkeerplaats geboden op de begane grond van Kloosterstaat 8. Daar zijn naast een ruime garage enkele parkeerliften gepland, waarmee de auto's gestapeld kunnen worden geparkeerd. Het gaat om zes tot zeven auto's. Koopprijs € 20.000 per parkeerplaats. Goed idee. Er staat al ontsierend blik genoeg in ons beschermde stadsgezicht.
+ Het jaarlijkse Kerstdiner van de Kazernekring, voor de bejaarden en hun kinderen van 55 +, wordt elk jaar beter bezocht. Er waren deze keer een zeventigtal oude snoepers en snoepsters. Ze werden weer schandalig verwend door de horeca rond de sluis. Ome Ko zorgde in de sfeervolle grote kazernezaal voor de soep, de wijn, de borden en het bestek. De Muiderhaven voor het vleesbuffet, De Doelen voor het visbuffet en Floris V voor het ijsbuffet. Het brood was aangeboden door Bakker Stricker. Snackbar De Loper, dezer dagen gesloten, verleende de nodige hand - en spandiensten. De muziek had van Willem Trekkast moeten komen, maar die was op vakantie. In zijn plaats waren Weesper muzikanten ingehuurd.
+ Wat een luxe! Toen het nog vroor, beschikte Muiden over maar liefst drie ijsbanen. Die van de voetbal, die van de Maksie, en een overdekte ijsbaan, kompleet met koek en zopie, in het ruim van de Elisabeth Smith, de Muider barkentijn die eerder op één oor lag, en waarin de pompen onverminderd strijd blijven leveren met steeds weer opkomende water.
+ Als u het nog niet gelezen hebt, heeft u er vast wel over gehoord. De gemeente neemt 500 rijk geïllustreerde boeken over de 1050 jarige geschiedenis van Muiden af. Daarmee worden twee vliegen in één klap geslagen. De boeken vormen straks een waardevoller gemeentelijk aandenken voor officiële gasten en bruidsparen dan de geijkte kruik Schipperbitter. En tevens is de schrijver van het boek, Henk van Ginkel, dankzij dit gemeentelijke besluit uit de brand. Henk heeft nog geen uitgever gevonden, maar is vast van plan om, desnoods in eigen beheer, zijn ambitieuze boekwerk het licht te doen zien. Hij denkt aan maar liefst 3000 exemplaren.
+ U kent de voorgeschiedenis. Ouwe Muier heeft het al eerder, in de keutelaflevering 'Eén keutelstadje, twee geschiedenisboeken', uitvoerig gehad over dit 'zware' boek van de geboren en getogen, maar tegenwoordig in Katwijk wonende Muier Henk van Ginkel. Het tweede geschiedenisboek is een heel ander verhaal. Hierbij gaat het om een boekje over Muiden, dat de inwoners als jubileumgeschenk krijgen: een lichtvoetig werkje, waarvan de Stichting Muiden 1050 het schrijfwerk heeft uitbesteed aan de Soestenaar Jan van Steendelaar.
+ Henk van Ginkel, die lange tijd raadslid in Muiden was, zat tijdens de raadsvergadering, waarin het besluit viel om de 500 boeken af te nemen, te glunderen op de publieke tribune. 'Als ik er zelf bij ben, laten de raadsleden het wel uit hun hoofd om ook maar één kwaad woord over mij te zeggen', zal hij gedacht hebben. Dat klopte. Ook Ouwe Muier weet geen kwaad woord te bedenken, temeer omdat hij van de schrijver bevestigd kreeg dat zijn keutels over beide boeken van A tot Z klopten. Wel vond Henk het teveel eer om als politicoloog en oud geschiedenisleraar historicus te worden genoemd.
+ De raad ging unaniem akkoord met het voorstel van B&W. Eric Hoetmer zei blij te zijn, dat een echte Muider over de geschiedenis van ons stadje schrijft. Er was links en rechts ook kritiek te horen. Sommige raadsleden voelden zich een beetje voor het blok gezet, want al in het begin van dit jaar had Van Ginkel groen licht van het college gekregen. Daarnaast was er discussie over de vraag uit welk potje de 500 boeken (goed voor een dikke 10.000 euro) betaald dienen te worden. Was het een verkapte subsidie, was het representatie? Het moet gezegd dat burgemeester Harry Smith er zich uit redde met voor zijn doen ongekende diplomatie.
+ Maar goed dat Henk van Ginkel nog geen uitgever heeft. Deze had grote ogen opgezet als hij de Muider gemeenteraad serieus had horen dubben over de mogelijkheid om als gemeente méér boeken te kopen dan die vijfhonderd. Deze extra boeken zou de gemeente dan zelf moeten doorverkopen. Pas toen Harry Smith zei 'We verkopen al paspoorten en rijbewijzen' zagen de betreffende raadsleden in, dat de gemeente er niet voor de handel is maar voor de consumptie.
+ Muiden zou Muiden niet zijn, wanneer het onderwerp niet de nodige hilariteit met zich had meegebracht. De grappen vlogen laag over de publieke tribune. Bijvoorbeeld de suggestie om de vijfhonderd boeken vijftig jaar vast te houden. Daar is een goede reden voor: het standaardwerk over Muiden, een halve eeuw geleden geschreven door van Ginkel's voorganger Bas van Diest, doet momenteel antiquarisch vijftig euro. Ook een goeie: de overkompleet geworden voorraad Schipperbitter moet niet worden weggegooid of in het uiterste geval door het gemeentebestuur soldaat gemaakt. De kruiken moeten gratis door de bevolking kunnen worden afgehaald. Op 1 april. Samen naar de raad, ja gezellig.
+ Niet iedereen in Muiden heeft internet. Wel zijn er hier veel aansluitingen. Het landelijk gemiddelde van huishoudens met internet wordt geschat op zestig procent. Voor een gemeente met veel hoge inkomens, zoals Muiden, ligt dat hoger: misschien wel tegen de tachtig procent. Dat de belangstelling voor nieuwe internetmogelijkheden in Muiden groot is, werd bewezen door de enquête van de actiegroep Breedband Muiden. Er kwamen zo'n 250 reacties binnen: een ongekend hoge respons.
+ Hoezeer internet in Muiden leeft, werd nog eens onderstreept bij Gieling waar woensdag, op initiatief van Breedband Muiden, een presentatie plaatsvond door een kleine provider met een haalbaar voorstel voor zogeheten ADSL - dat is internet via de telefoon, maar dan rechtstreeks en razendsnel. De bijeenkomst trok een honderdtal belangstellenden, wat een veelvoud is van het aantal burgers dat een raads – of commissievergadering bezoekt.
+ Het is de initiatiefnemers die zich het vuur uit de sloffen lopen om hun ideaal verwezenlijkt te zien, van harte gegund dat er zich voldoende Muiders en Muiderbergers aanmelden om het ADSL - feest door te laten gaan. Maar het vervelende is, dat het nogal wat kost. Te veel, ben ik bang - in elk geval voor de gemiddelde huis-tuin-en-keuken internetter. Voor bedrijven, waar snelheid vaak van veel belang is, ligt het anders. Laten we maar hopen dat het lukt.
+ Internetten via de kabel kan ook. Zelfs snel, als je daarvoor wilt betalen. Dit kwam een meneer van Multikabel, die het kabelnet van Muiden en Muiderberg exploiteert, dinsdag in de commissievergadering vertellen. Voor hij zijn verkooppraatje kon houden, kreeg hij te horen dat Muiden al jaren steen en been klaagt over de erbarmelijke ontvangstkwaliteit, en zich überhaupt door Multikabel verwaarloosd voelt. De meneer wist daar niets van. Hij vond het kennelijk gezeur. De gemiddelde storingsfrequentie is normaal: vier procent, zei hij. Die vier procent komt dan zeker in zijn geheel uit Muiden.
+ Als ik het goed begrijp, moeten we hier blij zijn met de Multikabel service. Hoewel onze gemeente met slechts 2600 kabelaansluitingen een piepklein kabelgebiedje is, en ook nog eens geïsoleerd ligt (ver buiten het Multikabel gebied in de kop van Noord-Holland) had de meneer van Multikabel zich verwaardigd af te zakken naar dit nauwelijks exploitabele gat. Welgemoed en welwillend kwam hij praten over een mogelijkheid om 'in constructieve samenwerking' iets aan onze achterstand te doen.
+ En we hebben een zéér grote achterstand volgens Multikabel. Muiden ontbeert wat 97% van de aangesloten Multikabel gemeenten wèl heeft: een kompleet standaardpakket, bestaande uit digitale TV met 42 kanalen, digitale radio, telefoneren via de kabel, en ook nog breedband internet, wat we hier zo graag willen. Hoe hoger de snelheid, hoe duurder, dat wel.
+ Het is niet uitgesloten dat Multikabel bereid is, om voor het doel 'elk huis zijn kabelwalhalla', zoals de meneer het noemde, de hand over het hart te strijken, ook al zou het de kabelmaatschappij een miljoen euro gaan kosten om hier een en ander te realiseren. Als bescheiden bijdrage wordt de gemeente Muiden gevraagd met slechts € 300.000 over de brug te komen. Dat is meer dan 100 euro per huishouden. Maar dan kunnen de Muider internetters wèl hun gang gaan voor een internetabonnement van beneden de € 50, -.
+ Hier komt de aap uit de mouw: dit bedrag is veel minder dan de installatie - en abonnementskosten van Breedband Muiden. Tenminste als je voor het gemak even vergeet wat de werkelijke prijs is: drie honderdduizend euro, te betalen door de Muider gemeenschap, dat zijn u en ik. Je moet maar durven.
+ De meneer van Multikabel kan me nog meer vertellen. Het was een staaltje blufpoker wat hij ten beste gaf. Slechte blufpoker, want te doorzichtig voor het gros van de aanwezigen. Hij maakte het helemaal bont, toen hij zei dat Muiden indertijd bij de verkoop van het kabelnet aan de PEN (eind '95) zo'n dikke prijs had weten te bedingen. Met andere woorden: lever nu dan maar bij óns wat in.
+ Mijn ongevraagde advies aan de gemeente Muiden: Daag Multikabel uit. Laat ze proberen die 2600 aansluitingen van Muiden te verkopen aan een andere grote exploitant, die in onze regio opereert. Wedden dat ze met hangende pootjes terugkomen? Dat wordt dan een heel andere babbel dan het huidige schijnheilige, maar toch ook dreigende verhaal van 'al zijn we commercieel, we hebben het beste met u voor en kunnen een eind met u meegaan'. Als dat zo was, Multikabel, zou je de kleintjes niet laten lijden onder de groten – en had je Muiden niet zolang verwaarloosd.
+ Zoals u op muideninfo.nl kunt lezen, is de renovatie van de Groote Zeesluizen minstens een jaar uitgesteld, omdat er veel meer voorbereiding nodig is dan DWR gedacht had. Er zal niet voor oktober 2004 worden begonnen. Ook gaat het plan van DWR om de sluizen negen maanden lang voor alle scheepvaartverkeer af te sluiten zeker niet door. Het alternatief is dat beide kolken één voor één onder handen worden genomen, zodat de doorvaart gewaarborgd is. Dat zal dan wel een beperkte doorvaart zijn, zeker als de schepen door de middensluis moeten. Door de draaicirkel van de sluisbrug kunnen hier geen schepen in liggen van het formaat, dat in de oostkolk past.
+ De baas van DWR, het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht verweet de dienst gebrek aan communicatie met de belanghebbenden als scheepvaartbedrijven en schippers. DWR heeft opdracht gekregen te zoeken naar een nieuwe, doordachte, efficiënte en vooral minder kostbare oplossing – onder meer door via garantieclausules voortgang van de bouw af te dwingen.
+ Ouwe Muiers herinneren het zich als de dag van gisteren: op 27 maart 1975 gingen de Groote Zeesluizen potdicht voor de grote restauratie en op 15 april 1976 gingen ze weer open. Rinus Dobber, die nu al 33 jaar op de sluis staat, moest de bijna dertien maanden dat er geen schip in Muiden geschut werd, doorbrengen als brugwachter op de Diemer brug - die nu trouwens op afstand wordt bediend.
+ Er is toentertijd heel wat geld in het water gegooid. De kwaliteit van het restauratiewerk van een kwart eeuw geleden blijkt ronduit abominabel te zijn geweest, ondanks het onvergetelijke Muider volksfeest met de grote verkleedpartij waarmee het resultaat werd gevierd. Ook met het onderhoud in de jaren erna was het slecht gesteld. Het gevolg is dat er nu niet met 'n opknapbeurt kan worden volstaan. Een ingrijpende algehele renovatie is onontkoombaar.
+ Een van de punten waarop DWR met zijn negen maandenplan werd teruggefloten, is dat de vissen moeten kunnen paaien, en dus van het IJmeer de Vecht op moeten kunnen trekken en omgekeerd. Zegt Rinus Dobber: 'in de paaitijd zit de sluis hartstikke vol vis, je kunt niet zien of ze er nu in of uit gaan'. Mannetjes gaan erin Rinus.
+ Er was veel publiek bij de laatste raadsvergadering van het jaar. Niet alleen Henk van Ginkel zat te glimmen, er waren ook de nodige glunderende kennissen, vrienden en familieleden van de drie nieuwe toegevoegde commissieleden. Bovendien werd een nieuw raadslid geïnstalleerd, te weten J.J. Luijendijk, de eerste en enige Muider in de huidige VVD fractie. En dan was er nog het afscheid van het raadslid Sandra Deuling van D66.
+ Haar afscheid was beslist anders dan anders. Aangezien er geen zwangerschapsverlof is voor raadsleden en Sandra, die in maart een kindje verwacht, toch weer graag zo gauw mogelijk raadslid wil zijn, is er een unieke constructie bedacht. Haar zetel zal worden ingenomen door toegevoegd commissielid Jan Schellekens uit Muiderberg. Maar zodra Sandra Deuling het raadslidmaatschap weer op zich kan nemen, treedt het ' interim-raadslid' Schellekens weer terug, waarna ter invulling van de vacature de kieslijst wordt afgewerkt. Wanneer iedereen op die lijst nee zegt, wat de bedoeling is, komt Sandra automatisch weer aan de beurt.
+ Het scheidende raadslid kreeg bij haar voorlopige afscheid niet één maar twee gegraveerde gemeenteglazen, het gebruikelijke afscheidsgeschenk: één voor haarzelf en één voor haar man. Niet kinderachtig van het college. Benieuwd wat er gebeurt wanneer ze wéér afscheid neemt, want die dag komt een keer. Zal ze dan helemaal niks krijgen, net als indertijd E.P.Vlaanderen, toen die voor de tweede keer afscheid nam? Dat was toen wèl kinderachtig.
+ Alleen de burgemeester, de leden van de CDA fractie en op z'n minst één wethouder wisten het, maar de rest van de raad reageerde verbaasd toen CDA raadslid Henk Steffens, bij afwezigheid van de zieke Jaap Meijers, gelijk een duveltje uit een doosje als plaatsvervangend nestor opdook. Hoe, waar, wanneer, waarom en door wie hij benoemd was, werd er niet bij verteld. Alle macht aan het CDA! Henk mocht als nieuwkomer annex reserve nestor een toespraak afsteken ter gelegenheid van het afscheid van Sandra Deuling.
+ Eric Hoetmer, de enige echte nestor, die indertijd gepasseerd werd omdat hij onvoldoende cachet zou verlenen aan het hoogwaardige gezelschap waar hij deel van uit maakt, zag het met een grijns aan. Gelegenheidsblabla ligt hem niet. Zijn gebrek aan poespas maakt hem tot een prima commissievoorzitter - een benoeming waar zijn collega's van de nieuwe raad niet om heen konden, toen de baantjes verdeeld werden. Er zijn raadsleden die minder bakken van hun voorzitterschap dan onze patatbakker.
+ Dat Eric Hoetmer ook bij de laatste verkiezingen weer voldoende voorkeursstemmen voor een zetel kreeg, bewijst overduidelijk hoe dicht dit raadslid bij de kiezers staat. Muiden heeft heel goed in de gaten wat hij waard is – met name als het om zijn specialiteiten gaat als verkeer en parkeren, het havenbeleid en de ondernemersvoorzieningen. Jongens en meisjes van de raad, ga je schamen.
+ Sprekend over het boek van Henk van Ginkel, betoogde de gloednieuwe nestor Henk Steffens dat dit 'couchet' geeft. Dat is een nieuwe dimensie van niet geringe historische betekenis! Een couchette is immers een slaapgelegenheid op een schip of trein. Als je kwaadwillend bent, zou je kunnen denken dat Henk 'cachet' heeft bedoeld, maar wanneer dat zo was geweest, had hij dit vast wel gezegd. Je wordt niet zomaar reserve nestor.
+ Volgens burgemeester Smith, die het waarom van het verschijnen van de twee verschillende geschiedenisboeken over Muiden toelichtte, is het jubileumboekje van Muiden 1050 een 'populistisch werkje'. Meteen opgezocht waar dat woord voor staat. Kramers woordenboek meldt dat populisme een politieke stroming is, waarin 'de rol van de gewone man sterk wordt benadrukt en waarin gestreefd wordt naar een sterke en directe band tussen leider en volk'. Geen idee wat populisme met het jubileumboekje te maken heeft. Waarschijnlijk is het een poging om het woord 'populair' meer couchet te geven.
+ Er stond nóg iets in het woordenboek bij populisme: 'In de praktijk opent populisme de weg naar een eenhoofdig charismatisch leiderschap'. Het heeft mij de ogen geopend. Ik begreep ineens waarom wethouder Schulp altijd zo kwaad wordt als hij iemand op populisme betrapt.
+ Uit nieuwsgierigheid even bij de zoekmachines op internet te rade gegaan om te ontdekken wie nu toch wel die Soester Jan van Steendelaar mag zijn, de man, die het Muider jubileumboekje schrijft. Hij wordt als fotograaf vermeld bij een 'Burgerjaarverslag' van gemeente Soest, geschreven door F.C. Klap uit Hilversum. Zijn naam wordt voorts vermeld bij 'Het gezicht van Nederland Soest', alsmede in een aflevering van het tijdschrift van de Historische Kring Soest bij het artikel "Vermeende 'financiële voordelen' geen reden tot afscheiding Soesterberg van Soest". Ook is zijn naam te lezen bij "Amersfoort 'stal' vooral een stuk Soester historie". Als Soest nu maar geen stukje Muider historie steelt om dit gat te vullen.
+ In de keutels stond dat het jubileumboekje zo'n f 24,000, - gaat kosten, ofwel bijna eenderde van de totale gemeentelijke subsidie voor Muiden 1050. Dat bedrag klopt, maar het wil nog niet zeggen dat het boekje uit de gemeentelijke subsidiepot zal worden betaald. De Stichting Muiden 1050 krijgt ook langs andere weg geld binnen vanuit de Muider gemeenschap. Zo zijn de bekende Muider ondernemers voor een flinke bijdrage benaderd. Als de geruchten juist zijn, is er al aardig wat toegezegd, wat geen verbazing hoeft te wekken, want de sponsoractie wordt geleid door Cor de Wit, de Muier die als geen ander heeft bewezen hoe je geld moet maken.
+ Heel Muiden heeft het twaalf pagina's tellend kleurenfolder van onze eigen Muider vuurwerkleverancier Peter Hulkenberg ontvangen. Je ziet alleen de verpakking, dus niet de effecten, laat staan de gevolgen voor het rund dat met vuurwerk stunt. Al voor één euro kun je bij de Hulk een ratelband met 111 shots bestellen. 'n 'Sporttas boordevol kwaliteitsvuurwerk' kost € 90,- . Het duurste is het Flowerbed pakket: € 150, -.
+ Liefhebbers kunnen hun hart op halen aan, om maar wat te noemen: Romeinse kaars met zware thunders gevolgd door afwisselend rode en groene peony. Aan rode en groene tails met zilveren en gele boeketten gevolgd door thunder; aan 2 salvo's van 5 oorverdovende knallen en diverse kleuren boeketten; aan 22 salvo's van 10 luchthuilers met knetter; rode en zilveren staarten, en aan heavy thunder: 6 salvo's van 5 schots in 5 richtingen met een effect tot 50 meter breedte (niet afsteken bij de kruitfabriek).
+ Geheel nieuw is de vulkaan met 2 effecten, te weten 1 minuut zilverfontein met kleur er doorheen en 1 minuut zilverfontein met cracking. Ook valt er te genieten van 3 briljante taarten, 4 aaneenschakelde vulkanen, een starter om te proberen, een junior pyromaantje, Little China voor de kleintjes, baby fluitpijlen en echte kanonslagen. Onder de motto's 'iets te vieren', 'al jaren vertrouwd' en 'het proberen waard' kan er nog veel meer de lucht in. Zo hebben we het nog niet over de 2500 klapper gehad. En ook niet over de 5000 klapper. Waar zijn de gillende keukenmeiden trouwens gebleven?
+ Uit het Vechtjournaal: '…Het gewest ziet liever dat voor 2010 een verbreding van de A1 bij Muiden gerealiseerd wordt, inclusief een aquaduct onder de Vecht…' Was dit niet altijd óf het een óf het ander? Als Den Haag al meldt voorlopig voor geen van beide projecten geld te hebben, zou er dan wel geld zijn voor alle twee? Hoe ziet trouwens een aquaduct ónder de Vecht eruit? Vast heel anders dan een aquaduct ín de Vecht.
+ Ook die foto van een deel van de Muider raad in het Schipholblaadje gezien? Uit het verhaal erbij blijkt dat dankzij de Polderbaan, die eind 2003 komt, de geluidsoverlast voor Muiden, Ouder Amstel en Diemen over een jaar 'sterk afneemt'. Maar inwoners van Aalsmeer, Uitgeest, Castricum en Heiloo krijgen juist meer vliegtuiglawaai te verduren. Hadden ze daar maar niet moeten gaan wonen. Onduidelijk is of wij lang van onze bevoorrechte positie zullen profiteren. De provincie houdt het erop dat er op z'n vroegst rond 2015, 2020 een zesde (en zevende?) baan in gebruik wordt genomen. Maar dan zal er wèl preciezer kunnen worden aangevlogen. Ook zal het geluid minder zijn. Nog een belofte: 'misschien kunnen vliegtuigen tegen die tijd wel verticaal stijgen en landen'. Als ik dát nog kan meemaken, daar heb ik een lawaai voor over, groter dan je dankzij Hulkenberg in Muiden kan maken.
+ Gesprekje bij de Hoek. Klant: 'Mag ik een strippenkaart? Antwoord: 'Nee, die verkopen we dit jaar niet meer, want de prijs gaat in januari omhoog'. Klant: 'Maar het is nu pas half december'. Antwoord: 'Kan zijn, maar wij verkopen ze niet meer'. Klant: 'Moet ik dan een kaart in de bus kopen en dus twee keer zoveel betalen?' Antwoord: 'Dat weet ik niet, ik woon niet in Muiden'. Iets voor de dokter: geen consult, omdat de tarieven omhoog gaan.
+ Ander gesprekje bij Hoek. Een klant komt op vrijdagmiddag binnen en vraagt: 'Als ik morgen een brief bij u af geef, gaat dat die nog voor het weekend mee?' Antwoord: 'Nee, pas maandag'. Klant: 'Dan doe ik het wel in de gewone brievenbus'. Antwoord: 'Dat kunt u doen, maar ik mag niet van de PTT zeggen waar-ie hangt'.
+ De dames van de NVVH in Muiderberg gingen er weer eens stevig tegenaan op hun doe -avond. Dit keer maakten ze een Kerstpot. Voor deze opdracht moesten een schort, een scherp schaartje en eventueel een föhn en een lijmpistool meegebracht worden.
+ Burgemeester Smith deelde in de commissievergadering mee, dat muideninfo.nl door het gemeentebestuur als een echt persorgaan wordt beschouwd, omdat de site veel informatie over Muiden geeft, zeer betrokken is en 'ontzettend veel' bekeken wordt. Hoort u het eens van een ander.
+ Het is dit jaar toch wel heel erg leeg, donker, stil, kaal, saai en sfeerloos in de vesting tijdens de feestmaand, nota bene op de vooravond van het grote jubileumfeest. De schuldigen aanwijzen heeft op dit moment weinig zin. Als het volgend jaar maar alsjeblieft anders is.
+ Er lag een keutelbrief op de deurmat. Eigen schuld. Had ik mijn mond maar moeten houden.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: