- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Keutelen is ook vrijwilligerswerk.

09-feb-2003

+ De overstortput zit erin op het Vestingplein. En het asfalt wordt eruit gehaald om ruim baan te maken voor de nieuwe riolering naar het bergbezinkbassin. De snackbar staat nog net niet in de weg. Het scheelt maar 15 centimeter. Hangt Denise tegen de middag volgens vast ritueel de vlaggen uit. Zegt een van de werkers: 'Wacht daar nog even mee, we zijn nog niet klaar'.
+ Zoals u hopelijk ontdekt zult hebben, is er nu een doorgang vlakbij de plek waar de fundamenten van de oude Naarderpoortbrug werden aangetroffen. Hierdoor kun je lopend of met de fiets bij de snackbar komen, en trouwens ook op de Noordpolderweg en de Ton Kootsingel. Het wachten is op de eerste auto die zich door deze passage probeert te wringen. Ze zijn er toe in staat.
+ Het is nacht. Nico en Corry Wolf zitten overeind in bed. Slapen is er niet bij. Er stijgt een penetrante stank op uit het open riool vlak voor hun huis aan het begin van de Naarderstraat. Omdat de Noordoosterwind op de gevel staat, dringt de stank naar binnen. Het slaat op hun ogen. Ze klagen niet. 'Wat moet, dat moet' zegt Nico.
+ Raar gezicht, die SRV-wagen die voortkruipt op een verlaten Mariahoeveweg. Maar Jan Pronk moet wel. Er is geen andere weg dan deze omweg om met zijn rijdende winkel in Mariahoeve te komen.
+ Voordat het nieuws op straat ligt: de Historische Kring Stad Muiden mag in het Muizenfort blijven. Daarmee is het accomodatiebeleid teruggedraaid – en alle commotie dus voor niets geweest.
+ Ook alle 35 arken in de gemeente Muiden hebben nu een watermeter, op één na. Die heeft zelfs geen waterleiding. Mag niet van de gemeente. De komst van de watermeters bij de arken betekent het eind van het bevriezingsgevaar, dat altijd op de loer ligt. Jaren geleden zat het aansluitingspunt ook onder de grond, net als nu weer. Indertijd vond het waterleidingbedrijf het nodig de aansluiting boven de grond te zetten. Geadviseerd werd het paaltje warm in te pakken, of anders de kraan een beetje te laten lopen bij vorst, om bevriezing te voorkomen. Wie bij strenge vorst vergat het kraantje open te zetten, of maar een dun straaltje liet lopen, was de klos.
+ Fie Kooij hoeft niet bang van te zijn voor concurrentie. De decoratiewinkel die in het pand van Art&Flowers komt, is van heel andere aard dan de decoratiewinkel met de poppen, waarover Fie de scepter zwaait. Je kunt op het raam zien wat er in de eerdere bloemenwinkel wordt gevestigd: 'De kleurrijke wereld van Liems&Linnen. Lifestyle en Wonen'. Geen gewone woninginrichting, maar meer de finishing touch: lampen, kussens, schilderijen, dat werk. Er komen ook workshops. Ze zijn al druk bezig alles op zijn plaats te zetten. Mooie spullen. Modern.
+ Het bericht in het gemeentelijk informatieblad over de openstelling van winkels in Muiden op zondagen roept vragen op. Gedurende twaalf zondagen in de periode van 21 september tot en met 28 december zijn de winkels open, maar dan wel alleen die op het Maxisterrein, want de Muidense winkels doen niet mee aan de zondagsopenstelling. Het verzoek om open te mogen zijn, komt volgens het infoblad van 'de Muidense Ondernemings Raad – Maxis'. Je zou zeggen dat de MOR bedoeld is, maar dat is een ondernémersraad, dus waarschijnlijk is de ondernemìngsraad van de Maxis bedoeld. Of toch niet?
+ Een andere mededeling in het gemeentelijk infoblad: het spreekuuradres van Algemeen Maatschappelijk Werk is gewijzigd. Het blijkt dat het spreekuur van dinsdagmorgen in de Kazerne wordt opgeheven. Hulpzoekers zullen voortaan dinsdagsmorgens naar Weesp moeten. Er staat niet bij waarom met deze voorziening wordt gestopt. Te weinig belangstelling? Te weinig personeel? Te weinig geld? Een verklaring was wel zo fatsoenlijk geweest. Er verdwijnt al genoeg uit Muiden.
+ Die twee uitroeptekens achter de naam van Muier Frans Fontaine, bovenaan de laatste uitslagen van Wilhelm Tell op de kabelkrant, staan er niet voor niets. Voor het eerst in de vijfenzeventigjarige geschiedenis van de Weesper schietvereniging heeft een lid 100 punten gescoord. Dat is maar liefst tien keer achtereen in de roos!! Frans dacht zelf dat hij 99 punten had gehaald. Hij had het mis, want al zijn schoten waren raak. De twee schietschijfkaarten, waarop hij zijn klein kaliber geweer (.22) had afgevuurd, leverden het overtuigende bewijs.
+ Hoofdklasse – schutter Frans Fontaine is de beste van het groepje Muiers dat regelmatig in Weesp gaat scoren. Kort voordat hij op vrijdag de 31ste januari – een historische datum – naar Weesp afreisde, had Frans een borreltje genomen bij Ome Ko om zich een beetje moed in te drinken – wat gerust kon, want hij mocht met een ander meerijden. Het heeft Frans blijkbaar op scherp gezet. Zijn succes kostte hem een rondje. En dat nog wel terwijl de consumpties net in prijs verhoogd waren.
+ Frans Fontaine laat Muiden bij deze weten, dat de schietvereniging Wilhelm Tell zeventig leden telt, en niet slechts negen zoals wel gedacht wordt. Veel kabelkijkers worden op het verkeerde been gezet omdat altijd alleen de drie besten van elke klasse in de uitslagen staan.
+ Jan Portengen is op vakantie naar de Canarische eilanden. Het hoofd van de DWR regio Gooi – en Vechtstreek rust er niet alleen uit van het werken, maar ook van het blokken. Hoewel hij inmiddels al een jaar Abraham is, haalde Jan Portengen onlangs een universitaire graad. Begonnen als machinist op het gemaal van de Houtrakpolder bij Halfweg, mag hij zich nu, op 51 jarige leeftijd, doctorandus Integraal Waterbeheer noemen (of liever master, want zo heet dat tegenwoordig). Na zijn MTS klom hij, al blokkend, steeds hoger op. Hij werkte 4 ½ jaar in Perzië als grondwerkdeskundige bij de luchtvaart. Terug in Nederland kreeg Jan Portengen een pioniersfunctie bij waterbeheer. We mogen als Muiers best een beetje trots op zo'n doorzetter zijn.
+ Publicist, dichter en Muier Wim Zaal kreeg een poststuk aangeboden, dat volgens de adressering bestemd was voor de heer Zaad. Zegt Wim Zaal tegen de postbode: 'Dat ben ik niet, mijn naam is Zaal'. Antwoordt de postbode: 'Dat begrijp ik wel, dat je zegt dat je Zaal heet, als je Zaad heet'.
+ Elk jaar wijdt de Gooi – en Eemlander een hele pagina aan de woonlasten in de zestien gemeenten binnen haar verschijningsgebied. Ook nu weer liegen de cijfers er niet om. In één jaar stegen in onze regio de drie grote posten: de Onroerend Zaakbelasting, het ophalen van huisvuil (de afvalstoffenheffing) en de rioolbelasting, tezamen met gemiddeld bijna 10% naar € 720 euro. De landelijke stijging was 7,3 %. Muiden neemt, met ruim € 800 aan woonlasten, de vierde plaats in op de lijst van de zestien gemeenten (Blaricum scoort het hoogst met € 1056). Ook met z'n woonlastenstijging van 12 ½ % zit Muiden boven het gemiddelde in deze contreien.
+ Evenals vorig jaar is Muiden veruit kampioen van de wijde omgeving wat betreft de afvalstoffenheffing. Moest hier in 2002 voor huisvuil ophalen ruim € 300 betaald worden, in 2003 is dit bedrag gestegen naar € 350. Dat is bijna het dubbele van wat de inwoners van Soest moeten betalen. Met trouwen (bijna € 300) staat Muiden op de tweede plaats. Met hondenbelasting, rijbewijzen en paspoorten nemen we de derde plaats in, en met de OZB en de rioolbelasting (was ruim € 100, is nu ruim € 120) staan we in de middenmoot. Alleen met de 65+ pas bungelt Muiden onderaan, samen met Eemnes. In beide gemeenten krijgen de senioren de pas gratis.
+ Met dank aan de Gooi – en Eemlander een laatste interessant cijfer: als het gaat om de gemiddelde waarde per woning staat Muiden op de zesde plaats met € 210,244, wat 66 euro minder is dan Bussum. Blaricum staat ook hier op kop met € 380,000.
+ Volgens een onderzoek van Versa Opbouwwerk zijn er ongeveer 925 vrijwilligers actief in de gemeente Muiden. Het begrip vrijwilliger wordt breed gehanteerd. Voor een inventarisatie werden allerlei trefpunten voor vrijwilligers benaderd, zoals verenigingen die belangen behartigen (van Zhlobin tot de vrouwenverenigingen); cultuurhistorische verenigingen; de dienstverlening (van kabelkrant tot kinderdagverblijven, jongeren - en ouderenwerk en wereldwinkel); gezondheid (onder meer het woonzorgcentrum Florisberg); de kerken, het onderwijs, recreatie en jawel, ook de politieke partijen.
+ Opvallend is dat de muzen en warmoezeniers van het Muiderslot in het rijtje ontbreken, terwijl de vrijwilligers van de Stichting Pampus er wel bij staan. Ook de vrijwilligers van de sport staan er niet bij. Dat komt omdat hier al eerder onderzoek naar is gedaan.
+ Een aantal van 925 vrijwilligers is natuurlijk mooi op 6645 inwoners, maar ik weet wel zeker dat het er meer zijn, veel meer. Vrijwilligers zijn immers niet alleen zoals in het onderzoek staat 'mensen die werkzaamheden uitvoeren in een organisatie (in een bestuur, in activiteiten e.d.) en daarvoor niet betaald worden in de vorm van een salaris'. Zo'n omschrijving sluit tal van inwoners uit, die in hun eentje en op eigen houtje veel en vaak bijzonder nuttig vrijwilligerswerk doen.
+ Wat te denken van de mensen die in alle stilte zieke en/of slecht ter been zijnde bejaarden, en andere behoeftige medemensen in hun buurt helpen, door schoon te maken, boodschappen te doen, eten te koken en/of ze op te zoeken en overal heen te brengen? Deze vrijwilligers zijn het beste slag, dat je denken kunt. Wat ze allemaal voor een ander doen, is alleen in kleine kring bekend, want ze zullen zich zelden of nooit op hun verdiensten voor staan.
+ En dan heb je ook nog de hobbyisten: mensen die individueel of in groepjes opererend puur voor hun plezier met de gemeenschap bezig zijn. Ook dat zijn vrijwilligers. De actiegroep Breedband Muiden is een goed voorbeeld, maar ook bijvoorbeeld Jan Bovenlander, onze eigen webmaster. Zelfs Ouwe Muier kun je met wat goede wil als een soort vrijwilliger zien, alleen zou hij zichzelf niet graag een voorbeeldfunctie willen toebedelen.
+ De 925 georganiseerde vrijwilligers, waarover in het onderzoek wordt gesproken, maken met z'n allen heel wat uren. Gemiddeld per vrijwilliger 2 ½ uur per week. Bij elkaar komt dat uit op maar liefst 2300 uur. Zonder er geld voor te krijgen, hooguit een onkostenvergoeding (nog geen kwart van de organisaties geeft zijn vrijwilligers zo'n vergoeding).
+ Ook al bloeit het verenigingsleven binnen onze gemeente, toch kan een vijfde van de organisaties bij gebrek aan vrijwillige krachten niet alle activiteiten uitvoeren, die ze graag zouden willen. Nog een cijfer: van alle vrijwilligers is een dikke tachtig procent twee jaar of langer actief.
+ Er is weinig aanwas van nieuwe mensen – zeker jongeren. Ruim driekwart wordt volgens Versa 'in eigen kringen' geworven, via persoonlijke benaderingen, clubblad of nieuwsbrief. De overigen zouden worden aangetrokken via de media en de zogeheten Vrijwilligers Vacaturebank. De onderzoekers adviseren een databank op te richten met gegevens van alle projecten en activiteiten. Daaraan kan dan bekendheid kan worden gegeven via een 'vrijwilligersplein' op internet.
+ Vrijwilligerswerk moet vooral van de ouderen komen. In Muiden en Muiderberg is bijna zeventig procent van de vrijwilligers ouder dan vijftig jaar. Slechts één op de vijftig is jonger dan dertig. Het advies van de onderzoekers: probeer aan te sluiten bij hun cultuur, wil je jongeren voor vrijwilligerswerk interesseren.
+ Het onderzoek van Versa staat op de agenda van de raad van donderdag. Wat er over te zeggen viel, lijkt al gezegd te zijn in de commissievergadering, die aan de komende raadsvergadering vooraf ging. Maar je weet het nooit in Muiden. Naar aanleiding van het rapport werd er vanuit de commissie opgemerkt dat het bepaalde vrijwilligers bepaald niet makkelijk wordt gemaakt. Zo is het diploma sociale hygiëne vereist voor mensen achter de bar. En vrijwilligers die de boekhouding van de vereniging doen zijn hoofdelijk aansprakelijk. Je moet wel heel gemotiveerd zijn wil je er dan nog trek in hebben.
+ Dick Methorst maakte korte metten met de Versa voorstellen om de nieuwe media in te zetten. Met grote stelligheid beweerde hij dat 99% vrijwilligers binnenkomt door het de mensen persoonlijk te vragen. Digitale benadering werkt niet op de vrijwilligersmarkt. Als directeur van een 'data based marketing' onderneming weet hij waar hij het over heeft.
+ Ook betoogde Dick Methorst dat het onderzoek een vertekend beeld geeft. De sportverenigingen waren niet benaderd, omdat die groep al eerder onderzocht was, maar was de neerslag hiervan wel in het onderzoek opgenomen? Hij plaatste dan ook de nodige vraagtekens bij de conclusie van het rapport dat in Muiden één op de zes, zeven inwoners vrijwilliger zou zijn. Nog los van de sport: hoe vaak waren de vrijwilligers geteld, die op meerdere fronten vrijwilligerswerk doen? En vallen ook kinderen onder de tien en bejaarden niet onder de inwoners? 'Volgens dit onderzoek zouden er maar achttien vrijwilligers beneden de dertig jaar zijn en dat geloof ik echt niet', zei hij.
+ PvdA en VVD reageerden anders. Ze hadden het over een uitstekend rapport. Dat Versa complimenten van hen kreeg was natuurlijk vriendelijk, het onderzoek zelf was immers eveneens vrijwilligerswerk, maar of ook het terecht was? De opstelling van Dick Methorst lijkt me reëler. 'Wat gaan we met dit stuk doen?' vroeg de kersverse fractievoorzitter van het CDA zich af. Donderdag zullen we het weten.
+ In heel 2002 zouden er bij Multikabel 27 storingsmeldingen uit Muiden en Muiderberg zijn geregistreerd. Dat zal wel, maar het gaat erom hoeveel storingen er in werkelijkheid waren. Dit moet een veelvoud van de geregistreerde meldingen zijn geweest, want na het vrijgeven van het eigen servicenummer stond de telefoon bij Multikabel niet stil. De eerdere storingsdienst was zo slecht bereikbaar, dat de mensen gretig de kans aangrepen het nieuwe nummer te bellen.
+ Multikabel ontkomt niet aan de conclusie dat de inwoners van Muiden en Muiderberg meer behoefte hebben aan kwaliteitsverbetering van het bestaande kabelnet dan aan een ombouw hiervan tot 'n telecomnetwerk met nog meer zenders en met internet. Dit nieuwe net zal er niet komen, want er bleken niet meer dan 150 van de 2800 kabelabonnees bereid er de gevraagde € 50 in te investeren, terwijl Multikabel 200 aanmeldingen als limiet had. Ook als die 200 wel gehaald waren, had het feestje niet door kunnen gaan – want de gemeente vertikt het natuurlijk vierkant om een commercieel bedrijf het douceurtje van € 300.000 aan gemeenschapsgeld te geven, waar Multikabel brutaalweg om heeft gevraagd.
+ Donderdag komt het onderwerp trouwlocaties in de raad. Eerder, in de commissie, bond toegevoegd lid Geert van Duinen de kat de bel aan door te betogen dat het voorstel van B&W onduidelijk is over waarom de ene trouwlocatie wel, en de ander niet zou kunnen. Gea Heijnen viel hem bij: er zijn geen concrete criteria, er kan van alles misgaan. Burgemeester Smith gaf toe dat het moeilijk is een leidraad te geven, of het zou moeten zijn dat een trouwlocatie een 'eenheid' dient te zijn, door één ingang te hebben. Moet je de schippers mee aan boord komen!
+ Anna Waanders wond geen doekjes om de intenties van het college: 'Als het maar geen kroeg is'. Smith voerde inderdaad aan dat hij de Kerk aan Zee graag als trouwlocatie had willen hebben, maar dat het kerkbestuur voor de eer had gepast. Tja, bij een trouwerij hoort nu eenmaal een drankje, en als je een drankje schenkt ben je al gauw een kroeg.
+ Een suggestie van Riet Ruijzendaal om in plaats van de Rijver de ontmoetingsruimte in de Paulinelaan als trouwlocatie in te zetten vond geen weerklank. En over het oude plan van de VIB om bruid en bruidegom een galmend jawoord te laten roepen voor de Echomuur, hoorde je niemand meer. Terwijl toch het betoog van Smith, dat de openlucht niet als Huis van de Gemeente valt te beschouwen, al eerder hoog en breed ontzenuwd was. In het Amsterdamse Vondelpark bijvoorbeeld, wordt getrouwd bij het leven. Misschien valt het voor Muiderberg te combineren. De begraafplaats in de Badlaan biedt een parkachtige omgeving en toch onderdak. Samen naar de aula, ja gezellig.
+ Een succes kun je de alternatieve trouwlocaties niet noemen. Zowel op het Muiderslot als op Pampus is het afgelopen jaar niet meer dan één trouwerij geweest – en bij beide locaties is er nog steeds niets voor dit jaar geboekt. Ook is de aanmelding voor de kazerne eenzijdig: het merendeel van de bruidsparen komt uit Amsterdam en Almere. Zonde, vindt Anna Waanders. Als je het goed aanpakt, kunnen het er veel meer zijn, en uit het hele land. Daar hebben alle partijen wat aan. Muiden is een aantrekkelijk, sfeervol decor voor trouwerijen, de gemeentekas wordt erdoor gespekt en de gastheren en – vrouwen van het Muiderslot, Pampus en de bruine vloot vangen een extraatje. Maar je moet het natuurlijk wel uitdragen.
+ Anna had vergeefs naar Muiden uitgekeken op het bruidsnet.com en in het blad Trouwen. Resultaat: nada. Geen communicatie, geen doelgroepen, geen werving, geen bruiden en bruidegommen, geen extra inkomsten. Maar de burgemeester was bang dat het te druk zou worden, als je hier trouwerijen heen zou halen. In Muiden zelf met al die bruidsgasten, maar ook op het gemeentehuis door het extra werk. Op dat laatste punt vond hij behalve Anna Waanders, ook Dick Methorst op zijn pad.
+ In Muiden en Muiderberg is capaciteit genoeg voor het maken van een goed communicatieplan, betoogden beiden. Bovendien neemt dat de ambtenaren juist werk uit handen. Anders dan de burgemeester hield voorlichtingsambtenaar Willem Kaarsgaren de deur open. Hij wilde wel een 'try out'. 'Komt u maar met ideeën' zei hij uitnodigend.
+ Je kan radiozenders uit de hele wereld in Muiden ontvangen, maar geen radio Weesp, hoor je wel eens foeteren. Dat klopt niet. Radio Weesp is in de ether te vinden op de frequentie MHz 106,5 en op de kabel op 103,3. Het is even pielen, maar het is er wel.
+ Amsterdam en Diemen hebben al lange tijd plannen om van het PEN-eiland een paradijsje voor natuurliefhebbers en recreanten te maken, vooral met het oog op de toekomstige inwoners van IJburg. De Statenfractie van Groen Links wil wel eens weten hoe het zit, want er gebeurt nog steeds niks. Mogelijk wordt het tegelijk aangepakt met de herinrichting van het kruitfabriekterrein. Dat kon wel eens eerder massaal bewoond zijn dan IJburg.
+ Dik Verburg, die op het Kruitpad woont, maakt regelmatig mee dat de parkeerspecialisten van de Doelen de sleeën van de gasten bij hem voor de deur zetten. Zolang dat niet voor de uitrit is, kan hij daar moeilijk tegen protesteren. Dik is van plan binnenkort een keer bij de Doelen te gaan eten. Dan rijdt hij er met de auto heen, en laat hij deze door Valet parking terugrijden. Tien tegen een dat ze zijn auto voor zijn deur parkeren.
+ Sluiswachter Mieke Willig komt in Weesp een Muidens jongetje van een jaar of acht tegen. Hij herkent haar en roept: 'Hé sluismeester …ik bedoel sluisjuf!
+ Tot verdriet van de Muider initiatiefnemers besloot de Schiedamse stoker De Kuyper, die indertijd de aandelen van Muier Schipperbitter overnam, ergens in de vorige eeuw het woordje 'Muier' van de kruik te halen, omdat het te lokaal zou klinken en verwarring zou scheppen. Het doet je goed te ontdekken dat een grote slijter als de Mitra daar geen enkele boodschap aan heeft. Die adverteert onder de kreet 'Vechtprijzen' (ook al zo Muidens) met 'Muier Schipperbitter' in plaats van alleen 'Schipperbitter'. De echte Muier Schipperbitter met flinke korting. Meteen erheen.
+ Een automobilist in driedelig pak stuift tijdens de spits dwars door rood heen de sluisbrug op. Daar stuit hij op een tegenligger, die dus, van de andere kant komend, gewoon door groen reed. De driedelige automobilist stapt midden op de brug uit. Hij is verbolgen en zwaait met zijn wijsvinger. Volgens de verkeersborden heeft hij voorrang en een ander niet, beweert hij. Hij besluit een kop koffie bij Ome Ko te nemen, in afwachting van het moment dat de tegenligger zich terugtrekt. Een fietser wijst hem op de verkeerslichten. Had de man niet gezien. Hoewel het toch een driedelig verkeerslicht is: rood, groen en oranje.
+ Als u de kazernezaal binnenkomt en u hoort een aanhoudend zeurderig geluid, dan komt dat niet van de stofzuiger, maar van een van de wethouders, die op dat moment het woord voert. Wie van de drie?
+ Er staan weer nieuwe fotograppen op www.hopsalabopsa.com. Vooral over Muider situaties. Ik verklap niks, behalve dat af de tranen in mijn ogen stonden. Kijk zelf maar.
+ Dankzij de grote borden met Muiden 1050 kan het niemand die ons stadje binnenkomt, ontgaan dat Muiden 1050 jaar bestaat. Zou je denken. Tot je een bezoeker in de kroeg ontmoet die verbaasd opmerkt: 'Dat Muiden een klein dorpje was, wist ik wel, maar, dat hier maar 1050 mensen wonen, daar kijk ik van op'.
+ We hebben overal kunnen lezen dat de officiële feestelijkheden van Muiden 1050 worden geopend met een kanonschot, maar nergens staat op wie dat schot gericht wordt.
+ Weet je wat míj leuk lijkt voor het grote jubileumfeest? Als Crescendo tegen G.A.Heinze speelt.
+ De oproep van Muiden1050 gezien? Ze zoeken een verkeersregelaar. Dat is wat voor Jacob Smolders. Het jack heeft hij al.
+ Ik ben bang dat maar een handjevol jonge Muiers de keutels leest, met al die nostalgie. Maar dat weerhoudt me niet om met het volgende ongevraagd advies te komen: steek je in een middeleeuws kostuum op de openingsdag van Muiden 1050. Helemaal niet stom. Juist vet gaaf. Cool!
+ Mocht u het blaadje van Schiphol in de bus gekregen hebben over de gevolgen voor Muiden zodra de Polderbaan er is, dan kunt u dat maar het best bewaren tot november. Voor die tijd kunt u niet horen of het allemaal wel klopt.
+ Volgens de kabelkrant was er zondag een W&C viering door de parochianen van de H.Nicolaas. Als ze er nu maar geen potje van gemaakt hebben.
+ De Muider verenigingen die vrijwilligers zoeken, kunnen het 't beste aanpakken zoals mijn sergeant in militaire dienst. Die wees een keer drie man aan en zei toen: 'Ik zoek drie vrijwilligers: jij, jij en jij'.
+ De gemeenteraad moet er donderdag toch uit kunnen komen met die trouwlocaties. Als ze nu eens beginnen een verschil te maken tussen huwelijksbootjes en zuipschuiten.
+ Vraagt een vreemde, maar aantrekkelijke jonge vrouw tijdens het borreluur bij Ome Ko aan Ouwe Muier: 'Ik vind u een mooie man, mag ik een foto van u maken?' Wat een opsteker! Gijs du Pau is niet onder de indruk: 'Dat zeggen ze bij mij zo vaak.'
+ Je vangt wel eens wat op in de wandelgangen van de kazerne. Laatst mopperde een raadslid: 'niemand verplicht Ouwe Muier om aanwezig te zijn bij de commissievergaderingen. Daar kiest hij zelf voor. Laat hem wegblijven als hij zich zo ergert'. Reactie van een ander raadslid: 'Dat zou jij wel willen hè?'

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: