- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
De laatste keutels voor de Cd-rom.

1-maart-2003

+ De emoties liepen woensdagmorgen hoog op rond de kruising voor de snackbar op het Vestingplein. De mannen van de firma Seignette uit Assendelft waren druk in de weer om het zand dat over de oude Naarderpoort was gegooid, vlak te maken en vast te stampen. Dit in afwachting van de stratenmakers, zodat die hun zandbedje gespreid zouden vinden.
+ Een van de omwonenden, Nico Wolf, die zoals hij zelf zegt uit een stratenmakerscultuur komt, voorzag problemen. Hij wist uit ervaring dat haastige spoed zelden goed is – en zeker niet wanneer er bestraat wordt wanneer de vorst nog in de grond zit. Dan kun je er donder op zeggen, dat het wegdek binnen de kortste keren wemelt van de hobbels en bobbels. Aangezien het de nacht ervoor vier graden had gevroren, was het dwingende advies van Nico aan de mannen van Seignette: niet straten, mannen.
+ Nico Wolf was niet de enige. Op het gemeentehuis kregen ze meer telefoontjes van verontruste Muiers, die waarschuwden dat ze de stratenmakers er beter nog maar een nachtje over konden slapen, of liever twee, anders zouden we ook in Muiden een kamelenweg krijgen. Het was al eens op het Muiderslotterrein gebeurd. Ook daar hadden ze ook haast, terwijl het nog vroor. En het ging lelijk mis.
+ De reactie van de gemeente was laconiek: als de aannemer het risico wil nemen, is dat voor zijn eigen verantwoording - en ook voor eigen rekening, wanneer er narigheid van komt. Daar zit natuurlijk wel wat in, maar van de andere kant: de inwoners zijn in eerste instantie de klos, met name de omwonenden. Immers hoe meer bulten, hoe harder je huis heen en weer schudt als de vrachtauto's langs denderen.
+ Hoewel het er op leek dat de aannemer, die verschillende bodemmonsters had genomen om te zien hoe diep de vorst in de grond zat, het werk onverstoorbaar op zou pakken, kwam het er die dag niet van. Of de stratenmakers nu waren ingeseind of niet, ze kwamen niet opdagen. In de nacht erop, van woensdag op donderdag, schommelde de temperatuur rond het vriespunt. Pas donderdagmorgen werd een aarzelend begin gemaakt. IJs en weder dienende zal het verkeer over een week dwars door Muiden kunnen rijden. Dat is een week later dan verwacht was.
+ Alsof Rita Kop nog niet genoeg gedupeerd is door de inkomstenderving, waaronder de ondernemers op het Vestingplein nu al vele weken gebukt gaan, is drie weken achtereen elke week ingebroken in haar kaaskar. Veel te jatten viel er niet. Snoepjes voor de kinderen, die vonden de inbrekers wel lekker. Ook waren ze zo kinderachtig om twee ronde nepkazen mee te nemen. Het ging om zogenaamde dummies, bedoeld voor reclame: een zwarte en een gele. De gele werd stukgetrapt en in de vestinggracht gesmeten, waar de kaas een paar dagen ronddobberde als een miniboei. De zwarte is nog niet terug.
+ Rita weet niet wat haar nu nog te doen staat. Elke keer weer een nieuw slot aanschaffen? Dat kost handenvol geld. Ik zou wel eens willen weten of die rotjongens door zouden gaan met inbreken, stelen en vernielen als ze zich zouden realiseren wat ze aanrichten. Waarschijnlijk weten hun ouders er niets van. Maar andere jongens en meisjes weten het beslist. Want daar doen die etters het voor: de flinke jongen uithangen. Als de jongeren die niet meedoen, maar wel op de hoogte zijn, nu eens de koppen bij elkaar staken om de raddraaiers duidelijk te maken hoe ze erover denken. Zou mooi zijn. Ik geloof erin.
+ Voor vier halfdode bomen van de verkeerde soort, die pak weg vijftien jaar geleden op de verkeerde plaats waren geplant: te weten aan het begin van de Singelstraat, verleende de gemeente zichzelf een kapvergunning. Als snelgroeiers ranselden de bomen al na een paar jaar met hun takken tegen de dakkapellen - en dat zijn ze blijven doen, jaar in jaar uit.
+ Naar aanleiding van de klacht van Marcel Pronk, dat de dakgoot van zijn historische stadsboerderij op de hoek van de Amsterdamsestraat steeds geramd werd door de Singelstraat indraaiende vrachtauto's, werd in overleg met omwonenden besloten het wegprofiel ter plaatse te reconstrueren. Dit was dé gelegenheid om korte metten te maken met de vier lastige bomen.
+ De nieuwe situatie aan het begin van de Singelstraat houdt in dat aan beide zijden een breed trottoir komt, met daartussen een sluis voor (vracht) auto's. De draaicirkel voor de auto's die de bocht om moeten, is aanzienlijk vergroot omdat enkele bewoners vrijwillig de parkeerplaats voor hun huis hebben ingeleverd en de plantenbak op de hoek werd afgevoerd.
+ Je kunt al aardig zien hoe het wordt (de vier Amsterdammers aan de zijkant van de stadsboerderij lijken me trouwens geen aanwinst). Maar als alles klaar is, zijn ze er nog niet. Marcel Pronk geeft graag een demonstratie hoe gevaarlijk de wankele tuinmuur in het verlengde van zijn huis is. Marcel schudt het hele meterslange geval met gemak een decimeter heen en weer. Daar kunnen ongelukken van komen. Er is een lichtpuntje: wanneer er een ongeluk gebeurd is, vertrouwt Marcel erop dat de gemeente direct daarna ingrijpt.
+ Het is nog niet zeker of er weer bomen worden geplant in het begin van de Singelstraat. In elk geval zullen het er niet meer dan twee zijn, en dan bijvoorbeeld geleidelinden, dat staat mooi in een oud stadje, en ze laten de dakkapellen met rust.
+ Toen een jaar of vijf jaar geleden de zaag rigoureus in de treurwilgen langs de Prins Bernhardsingel ging, leidde dit bijna tot een volksopstand in de buurt en heel Muiden. Dat nooit meer, moeten ze op het gemeentehuis gedacht hebben. Als er weer wat met de bomen moet gebeuren, gaat er tegenwoordig een brief met uitleg naar de omwonenden, die dit zeer waarderen. Niet dat ze er honderd procent gerust op zijn, want het vakjargon kan bedreigend klinken. Wat betekent, om maar iets te noemen, dat bij het snoeien de nadruk zal komen te liggen 'op het verminderen van de overbelasting op de takken en de stammen door het innemen van de kroonrand van de bomen'? 'Omvang verkleinen' staat er ter verduidelijking bij. Wat mag dat betekenen? Prins Bernardsingel-toestanden?
+ Muiden koestert een vijftiental treurwilgen. De oktoberstorm heeft vreselijk in deze kwetsbare bomen met hun lange dunne armen huisgehouden. Het rijtje bij de Amsterdamse Poortbrug is het ergst aan toe. Maar ook op andere plaatsen dan de Burgemeester de Raadtsingel, zoals het Plantsoen en de Prins Bernardsingel, was de ravage na de storm niet te overzien. Hetzelfde geldt voor het handjevol treurwilgen aan de andere kant van Muiden, op de Lelie. Het was om te huilen. Na een grondige inspectie bleek, dat de gemeente er niet onderuit kan: als we nog een tijdje van onze treurwilgen willen genieten, zal er moeten worden ingegrepen. Dat betekent: innemen, inkorten, kortwieken. Kortom: drastisch snoeien.
+ Het hoofd van de buitendienst Ab Schulp weet alles van bomen, houdt van bomen en begrijpt de ongerustheid van de bewoners. Maar hij heeft een argument achter de hand waar de meest wantrouwende Muier niet omheen kan: ga nu eens kijken op de Prins Bernhardsingel, waar toen zoveel om te doen was, en je ziet – als je de jongste stormschade even vergeet - hoe mooi de treurwilgen er na vijf jaar weer bij staan. Met andere woorden: we weten heus wel wat we doen. Laten we het daar maar op houden, ook al zullen we ons gegarandeerd weer een rotje schrikken, zeker van de zwakke treurwilg bij de Amsterdamsepoortbrug die ook nog eens aangetast is door de dikrandtonderzwam op de stamvoet– en dus op den duur voor de bijl zal gaan.
+ Als extraatje geeft Ab Muiden nog een geruststelling mee. Ook al hellen treurwilgen nog zo voorover dat de takken, die lange, dunne, kwets - en breekbare takken, tot vlak boven het water hangen, en ook al staan de bomen nog zo schuin, toch hoef je niet bang te zijn, dat ze omvallen. Treurwilgen groeien weg van andere bomen die hun licht proberen te vangen en zoeken het licht boven het water. Vandaar.
+ De eigenaren van de binnenkort te openen ' kleurrijke wereld van Liems en Linnen', die in de eerdere winkel van Art&Flowers komt, weten je wel nieuwsgierig te houden. Af en toe wordt een tip van de sluiers voor de etalageramen en de winkeldeur opgelicht. De officiële opening is op zaterdag 8 maart, vertrouwden ze me toe. Nog even geduld dus.
+ De vaste klanten en medewerkers van Ome Ko hebben de bewoners van Florisberg en de aanleunwoningen ook dit jaar weer getrakteerd op een Carnavalsavond. Ook nu weer kwamen Carnavalsmuizen in actie – een Muider vereniging die eigenlijk al lang is opgeheven, maar elk jaar weer opleeft, speciaal voor Florisberg. En ook nu weer was De Schippersband in carnavalskledij van de partij, met gangmaker Harry uit Amsterdam, en Philip van Lith achter de piano om de liedjes te begeleiden die uit volle borst werden meegezongen. Onder de pak weg vijftig senioren waren veel ouwe Muiers. Er waren ook twee jarigen: Philip z'n moeder die 88 werd, en mevrouw Damen (91). Ereaanwezige was mevrouw Komen, Muidens oudste, die in augustus 102 hoopt te worden. Ze had reuze plezier.
+ Als zondagavond om zes uur de Hiswa sluit, heeft Ome Ko goede zaken gedaan. Niet Ome Ko in Muiden – die misschien ook wel – maar de Ome Ko die, dit jaar alweer voor de zeventiende keer, als evenbeeld van Nederlands bekendste watersportcafé bij de Hiswa onderdak is. 'Happen, tappen en opstappen' luidt de promotie voor Muiden dichtbij de toegangsdeur naar de grote stampvolle ruimte, waarin alleen de tapijtjes op de tafeltjes, de lange banken en tafels van het zomerterras, de attributen aan de muur en de mensen achter de bar en in de bediening aan het echte Ome Ko herinneren. Wat niet helemaal waar is: ook veel vaste klanten zijn al een kijkje komen nemen. Bovendien is de WC buiten de zaak – net als nu in Muiden.
+ Ome Ko zat al eerder op deze stek. Bij de laatste Hiswa's waren Alma en Roy met hun mensen te vinden in een andere, nogal donkere, toch meer op een kroeg lijkende lokaliteit. In de huidige tent is het gewoon te licht, maar gezien de reacties van het publiek, mag dat de pret niet drukken. En anders komt Gerrit Gort, die net als vorig jaar, zowel de kok als de clown uithangt, wel even om de hoek kijken.
+ Er is meer Muiden op de Hiswa. Wat te denken van de Boot van het Jaar, die met een grote foto in de Telegraaf stond? 'Bofkont' is de naam van het winnende schip, de ONJ Loodsboot 1020. De boot komt uit Weesp, maar op de spiegel staat: Bofkont Muiden NL, want de ligplaats is toevallig bij onze eigen geliefde Koninklijke Roei – en Zeil Vereniging.
+ Bij de Koninklijke ligt ook de Lemsteraak van de koningin, de Groene Draeck. Het had weinig gescheeld of een andere Muider Lemsteraak was op de Hiswa te zien geweest. Ernst de Groot viste achter het net, toen het erom ging welke van de acht in aanbouw zijnde Lemsteraken van de nieuwe eenheidsklasse van 16,5 m in Amsterdam zou kunnen worden bewonderd. Het casco van de indrukwekkende gele vissermanaak van een van zijn collega's was iets verder afgebouwd dan het zijne. Inmiddels is Ernst, weer in dezelfde grote loods in de Bloemendalerpolder, waar hij zijn vorige aak bouwde, druk bezig met een nieuwe Lemsteraak van dezelfde wedstrijdklasse. Het wordt weer een mooi spektakel als dit gevaarte, net als het vorige, over de weg naar Weesp wordt vervoerd.
+ Er is geen sprake van verzet van de buurt tegen de papklok, dus de Bouvywijk treft geen enkele blaam dat de klok nu al een klein jaar zwijgt om negen uur 's avonds in plaats van te slaan, zoals het hoort. Ook valt te betwijfelen of en in hoeverre je de Stichting tot Behoud van Torenuurwerken iets kan verwijten. Deze stichting is de enige club in Nederland, die verstand heeft van papklokzaken. Maar tot op dit moment helaas nog te weinig verstand om het mechaniek zo af te stellen, dat de klok om exact negen uur luidt, en niet midden op de dag of in het holst van de nacht, zoals een aantal keren gebeurd is. Dat het maar niet wil lukken, schijnt met 'de uitslag' van de klepel te maken te hebben.
+ Op het gemeentehuis worden ze er een beetje nerveus van. Ze zien de dag naderen, dat het mechanisme nog steeds niet werkt, terwijl Muiden op het punt staat om uitbundig het grote feest van het 1050 jarig bestaan te vieren. Dat kan natuurlijk niet zonder papklok. Er zit niets anders op dan een klokkenluiderregeling in werking te stellen. De ambtenaren moeten om beurten om negen uur in de (gemeentelijke) toren van de Grote of Nicolaaskerk aanwezig zijn om heel Muiden te laten horen hoe welluidend de papklok nog altijd klinkt. Het luiden zal met de hand moeten gebeuren, zo goed als deze klok ook bijvoorbeeld bij een uitvaart met de hand geluid wordt.
+ Om de oostelijke oever van de Singelgracht te herstellen en tegelijk milieuvriendelijk te maken, wordt vanaf de komende week in totaal zo'n 250 meter oever onderhanden genomen. De oude palen kunnen de grond niet meer vasthouden, waardoor de wallenkant afkalft. Als gevolg daarvan komen de boomwortels in het water te liggen en dreigen de bomen in de gracht te vallen.
+ Er wordt alvast een begin gemaakt met het grove werk, dat is het slaan van de dubbele rij palen en het storten van klei als voedingsbodem van de plantjes. Snelheid is geboden om het paai - en broedseizoen vóór te zijn, en de dieren dus zo veel mogelijk met rust te laten.
+ Het is me gebleken, dat een aantal Muiers niet onder de indruk was van de ronde Hollandse namen van de elf soorten schaduwminnende planten die een plaatsje krijgen in de milieuvriendelijke oever. Ook al omdat het risico reëel is dat enkele soorten niet aanslaan, en er dus gekozen is voor een grote soortenrijkheid in aanplant, geef ik hierbij de officiële wetenschappelijke namen. Een redelijke kans op overleven hebben: Ranunculus ficaria, Myosotis palustris, Iris pseudacorus, Eupatorium cannabinum, Juncus effusus, Phalaris arundinacea, Carex acutiformis, Carex paniculata, Lysimachia nummularia, Galium uliginosum en Filipendula ulmaria. Vooral die cannabinum lijkt me wel wat.
+ Nico Wolf (62) verlaat na bijna 33 jaar op 20 maart het Muiderslot. Hij gaat met vervroegd pensioen. Nico wil niets weten van afscheidstoestanden. Hij wil 'het doek niet laten vallen', zoals hij het zelf uitdrukt. Zo'n uitspraak is typerend voor de duizendpoot van het slot die alles kon en alles deed: schilderen, tuinieren, kassist zijn (Muiderslot-term voor in de kassa zitten), rondleidingen houden, noem maar op. De oude opperkabouter heeft hobby's genoeg om nog vele jaren plezierig bezig te zijn, zoals zijn jaloersmakende Harley Davidson waar hij graag op rondtoert.
+ Je kunt je als Muier het Muiderslot nauwelijks zonder Nico Wolf voorstellen. Ook al is hij hier niet geboren (hij komt uit Wezep, Overijssel, en dat kun je nog steeds horen) toch wordt Nico Wolf misschien wel als het laatste Muier element op het slot gezien. Op een handjevol Muier muzen, warmoezeniers en rondleidsters na, doet Muiden hier niet meer mee. Hopelijk wordt er iets van het verloren contact hersteld tijdens de Muiden1050 feesten waarin het Muiderslot als historisch decor een belangrijke rol speelt.
+ Volgende week wordt de miljoenste biefstuk Floris V verwacht. De gast, die deze super jubileumbiefstuk op zijn bord krijgt, zal in de watten worden gelegd. Het zag er niet naar uit dat de miljoenste biefstuk nog binnen dit zilveren jubileumjaar van Floris zou worden geserveerd. De grote brand van 1994, waarbij het Eethuys in de as werd gelegd - en pas na een jaar heropend - dreigde roet in het eten te gooien. Volgens bedrijfsleider Coen Spaan zijn de biefstukken die toen in vlammen opgingen niet meegerekend.
+ Het gaat heel goed met de verkoop van de mooie artikelen van Muiden1050. Overal is belangstelling voor. Vooral de fleece sweaters (altijd gedacht dat het jacks waren), met een prijskaartje van € 38 het duurste artikel, lopen hard. De Hoek was er op een goed moment helemaal doorheen. De laatste exemplaren moesten uit de etalage worden gehaald. Er is snel een nieuwe voorraad bijbesteld.
+ Sinds het politiebureau aan de Weesperweg er is, valt het niet mee een vrij plekje te vinden op het parkeerterreintje achter de bushalte, dat ooit werd aangelegd voor de bewoners van de arken; het terreintje waar alleen vergunninghouders hun auto mogen neerzetten. Daar zijn de politieauto's dus bijgekomen. De rij auto's schuift hierdoor steeds verder op in de richting van de deuren van de brandweerkazerne. De brandweer is daar niet blij mee.
+ Er moet soms uitvoerig door de bestuurders van de brandweerauto's gemanoeuvreerd worden om weg te kunnen komen. Die tijd kunnen ze beter gebruiken, zeker in geval van nood. Erger is, dat het echt gevaren oplevert op het moment dat de weg versperd is. Dat is niet denkbeeldig, want de automobilist die met deze mogelijkheid rekening houdt, is een uitzondering.
+ Wat de gemeente betreft komt het niet zo ver. In de commissievergadering van 27 maart komt een voorstel voor een parkeerverbod, dat zal gelden voor een flink deel van het terrein vóór de kazerne. Dit gedeelte, dat voldoende ruimte garandeert voor royale draaicirkels, wordt gemarkeerd door een doorgetrokken gele streep. Ook komt er een inrijverbod voor het parkeerterrein. Alleen bestemmingsverkeer, de vergunninghouders en de politie dus, mogen het terrein oprijden.
+ Het inrijverbod zal hopelijk menig automobilist zonder vergunning weerhouden hier zijn auto neer te zetten, want ondanks alle politie die er in de buurt is, wordt op deze plaats vaak 'wild' geparkeerd. Alleen vraag ik me af hoe het moet met bezoekers die het informatiebord willen raadplegen. Bij gebrek aan een inham, zijn ze gedwongen op de weg stil te staan en het verkeer te hinderen. Een andere mogelijkheid is met je auto het parkeerterreintje opdraaien. Eureka! Ik heb het. De stratenzoekers zijn bestemmingsverkeer. Hun bestemming is het informatiebord. Daar valt juridisch geen speld tussen te krijgen.
+ Op de Burgemeester de Raadtsingel zag ik een jonge rooie kat achter een boom zitten loeren naar groepje eenden dat op de oever was geklommen om gevoerd te worden door een moeder met een dochtertje. Ineens schoot de kat blazend overeind en rende met een kromme rug en een dikke staart stijf omhoog over het plantsoen naar de huizen. Geloof het of niet: hij was door een groep andere eenden vanuit het water kletsnat gespetterd. Ze schaterden van het lachen, maar ik geef toe: het kan ook gesnater geweest zijn.
+ Jan woont al jaren zowel in Muiden als in Frankrijk. Toen een van zijn Franse buren vernam dat Jan uit Muiden kwam, liet hij hem iets zien dat hij op internet had ontdekt. Het bleek voorlichting over ons stadje te zijn, niet in het Frans maar in het Fins. En niet zo'n beetje ook. Het waren uitvoerige omschrijvingen. Geen misverstand mogelijk: het ging over óns Muiden. De namen van de burgemeester de wethouders en de raadsleden doken stuk voor stuk op. Dat wilde Ouwe Muier ook wel eens zien. Gauw 'Muiden' ingetikt bij Google. De zoekmachine liet weten dat er 522,000 vermeldingen voor 'Muiden' zijn. Nu heb ik veel voor ons stadje over, maar het moet niet te gek worden. U zult Jan, zijn Franse buurman en de Finnen op hun woord moeten geloven.
+ Vraag van Dick Rozendaal aan de gemeente: wilt u alle jagers alsjeblieft op scherp zetten voor de vossenjacht? Vraag van Ouwe Muier aan Dick Rozendaal: ben jij een vogelvriend of een dierenvriend?
+ In de Digitale Sluiz staat dat de familie Van der Plas, waarvan een vertegenwoordiger een viskraam in Muiden exploiteert, in Katwijk als 'De Kaak' wordt aangeduid. Dirk de Kaak dus. Als het Haringkaak was geweest, had het nog ergens op geslagen.
+ Op woensdagavond 12 maart vindt een kijkoperatie plaats in de Kazerne. Dan komt de firma Terschuur kledingverhuur uit Bussum laten zien in welke Middeleeuwse kostuums wij Muiers ons kunnen steken. Je mag er alleen maar naar kijken, maar aankomen niet. Omdat Terschuur een beetje bang is dat de belangstelling voor de huurkleding wel eens groter zou kunnen zijn dan zij kunnen behappen, worden er ook tips gegeven voor het zelf maken van kostuums. Misschien is dat ook wel aan te bevelen, want de Stichting 1050 verwacht van Muiden dat we niet één, niet twee, maar drie keer in het pak gaan! Op 29 maart bij de grote eerste feestdag, op 21 juni bij de oude ambachtenmarkt en 30 augustus tijdens boerenmarkt, officieel agrarische markt geheten.
+ Provider het Net feliciteerde vrijdag zijn klanten in Muiden. Ze kunnen nu, als ze op ADSL surfen overgaan, onbeperkt en supersnel internetten en e-mailen zònder telefoontikken, dit alles voor maar € 25,95 per maand. Een vriendenprijs, want normaal is een maandabonnement tien euro duurder. Wie zich deze maand abonneert, hoeft bovendien geen € 74,95 aansluitkosten te betalen. Het wordt langzamerhand toch wel heel aantrekkelijk.
+ De gemeente laat weer eens onderzoeken of er nu echt niet iets te verbeteren valt aan de geluidskwaliteit in de Kazerne met zijn erbarmelijke akoestiek. Misschien kunnen ze het beter zo laten. Stel je toch eens voor dat je alles verstaat wat er gezegd wordt.
+ Nee hoor, de Gooische Moordenaar komt niet terug in Muiden. De nieuwe bielsen voor de Broshuizen staan hier om de oude bielsen van de bloembakken voor de verschillende HAT-eenheden te vervangen.
+ Even gekeken hoe vaak Muideninfo via de voordeur, de homepage dus, bezocht werd sinds de start eind 2000. De teller geeft een vertekend beeld, want hij heeft nogal eens gehaperd en zelfs stilgestaan. Bovendien komen er ook veel bezoekers langs zij - en achterdeuren binnen, dus via een favoriete muideninfo - pagina of rubriek, en deze bezoeken vallen buiten de telling. Maar toch: de cijfers op de homepage geven, al zijn ze aan de zuinige kant, een overtuigende indruk van de reikwijdte van Muideninfo.
+ Een momentopname: de stand op vrijdag 28 februari 16.30 uur. Totaal aantal bezoekers 35.451, van wie 92,5 % uit Muiden en de rest van Nederland; 3, 1 % (1087 bezoekers van wie onbekend is uit welk land) en 1,5% (486 bezoekers) uit de V.S. De overige percentages liggen tussen de 0,1 (Canada: 37 bezoekers) en de 0,9 % (België met 322). Daartussen zitten Duitsland, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nieuw – Zeeland. Het wordt nog druk met het versturen van de Muier Spiering Cd-rom.
+ Ook zo benieuwd wie die prominente Muider is, die de eer te beurt valt de eerste van de Muier Spiering Cd-rom's overhandigd te krijgen? Wedden dat zijn achternaam met een 's' begint?
+ Ze zeggen dat degene die de miljoenste biefstuk bij Floris V bestelt een etentje aangeboden. krijgt bij de Doelen.
+ Als ik Floris was zou ik burgemeester Smith de miljoenste biefstuk laten openen.
+ De klok heit negen, negen heit de klok. Machinaal of handmatig, wie of wat het doet: het moet!
+ Zou Nico Wolf bij zijn vertrek van het Muiderslot in aanmerking komen voor een tuinpas?
+ Al meer dan zevenduizend keutels. Daar moet een keer stront van komen.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: