- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
1050 keutels over van alles en nog wat.

16-mar-2003

+ Donderdagmorgen vond de oplevering plaats van het Duurzaam Veilig gebied Weesperweg. Meteen waren er Muiers die wisten te vertellen, dat de heren iets over het hoofd hadden gezien. Doordat de verkeersborden verkeerd zouden zijn geplaatst, zou Zuidwest, alias Klapwijk, tot dertig kilometergebied zijn verklaard. Het klopt, dat je bij het Karveel wordt gewaarschuwd met een 30km bord op het moment dat je Klapwijk binnenrijdt. En zodra je er uitrijdt, wacht je een bord met hetzelfde cijfer, maar dan met een streep er door heen. Als Klapwijk 30 km gebied is, waarom staan de 30 km borden dan niet ook aan het begin van de Kogge, de ingang van Klapwijk vanaf de Amsterdamsestraatweg? Nu kun je hier met een vaartje van 50 kilometer Klapwijk inschieten en ook uitschieten – bij het Karveel. Ben je, als je hier met deze snelheid betrapt wordt rijp voor een prent of niet?
+ Het antwoord is volmondig ja: je zit dan goed fout. Het is namelijk zo, dat heel Muiden dertig kilometer gebied is. In Klapwijk mocht je dus al vóórdat de 30 km borden geplaatst werden bij de T kruising van het Karveel met de Weesperweg, niet harder dan dertig rijden. De borden werden er neergezet omdat dit nodig was geworden vanwege de nieuwe situatie, waarbij de vijftig km limiet op de Weesperweg doorgetrokken is tot aan de T kruising. Aangezien je de nieuwe drempels op deze plaats, komend uit de richting Weesp, met een vaartje van vijftig kilometer mag nemen – wat af te raden is – moest duidelijk gemaakt worden dat je, als je het Karveel opdraait, weer niet harder dan 30 km mag.
+ Met het oog op de nieuwe situatie is het niet onlogisch dat er voor 30 km borden op deze plaats gekozen is. Dezelfde borden staan ook aan de andere kant van Muiden, waar de Zuidpolderweg beide Nooitgedachten kruist, en waar je ook een overgang van 50 naar 30 hebt. Uitgaand van de 30 km regel voor de hele stad zou het verwarrend en ook verspillend zijn om op meerdere plaatsen in Muiden 30 km borden te zetten.
+ Rest nog de vraag waarom het nodig was de 50 km op de Weesperweg dichter bij Muiden te halen in plaats van de 30 km zone te handhaven. Als de oude 30 km zone zou zijn gebleven, waren die kostbare borden rond het kruispunt niet nodig geweest. Laten we het er maar op houden dat B&W, net als bij de verdwenen businham, blindelings de aanbevelingen van Duurzaam Veilig gevolgd heeft.
+ Dankzij de haaientanden, die woensdag aangebracht werden op het wegdek van het Karveel vlak voor de verkeersdrempel is deze kruising nu een voorrangskruising. Het verkeer vanaf het Karveel moet daarom voortaan voorrang verlenen aan het verkeer op de Weesperweg. Je kunt nu dus niet meer op weg naar de hemel claimen dat je voorrang had.
+ Als je het Vechtjournaal moet geloven heeft Karel Wiegert, de voorzitter van de Stichting Muiden 1050, bij de officiële overhandiging van het feestprogrammaboekje aan Burgemeester en Wethouders van Muiden het college toegevoegd: 'Zonder jullie had het nooit gekund'. Als hij dat inderdaad gezegd heeft, geeft de voorzitter het gemeentebestuur te veel eer. De fl. 75,000, - gemeenschapsgeld die de raad (niet B&W) ter beschikking stelde, is niet meer dan een kwart van de inmiddels ruim twee ton oud geld aan sponsering, die rechtstreeks vanuit bedrijfsleven en bevolking binnengekomen is.
+ Misschien had de voorzitter, de strooppot hanterend, zich willen inleven in de paladijnen, die straks een knieval voor hem zullen maken, wanneer hij, zoals hij overweegt, als Keizer Otto in Muiden verschijnt om de stadspapieren te overhandigen.
+ Woensdag was het pakjesavond in de Kazerne. Terschuur Kledingverhuur uit Bussum kwam met bestelauto's vol kostuums en medewerksters aanzetten. Naar schatting ruim honderd belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Gezien het aantal inwoners dat Muiden telt, hadden dit er meer kunnen zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Vooral dankzij het geanimeerde sfeertje was deze avond een veelbelovend voorproefje van de feestelijkheden. De kijkavond zal vast wel de nodige doorwerking hebben – ook al door de publiciteit eromheen, zoals de kleurenfoto's van verklede Muiers op de kabel en in de krant.
+ Een grote groep COF-fers m/v realiseerde een slim idee van Trang Tran uit Muiden, een van de medewerksters van kledingverhuur Terschuur, door als mannequins aan te treden. Ze vormden op aanwijzing van Ellen van Tulder uit Muiderberg, de leading lady van Terschuur, een halve cirkel, beginnend met middeleeuwse boeren, burgers en buitenlui en ambachtslieden, oplopend via ridders en jonkvrouwen, monniken en nonnen tot geleerden, chirurgijnen, staalmeesters, musketiers, schouten en schepenen en andere praalhanzen uit de Gouden eeuw.
+ Het was een pracht gezicht, maar er kwam pas applaus toen Ellen van Tulder aankondigde dat iedereen voor drie dagen hetzelfde kostuum mag huren (29 maart, 21 juni en 30 augustus) en toch voor maar twee dagen hoeft te betalen. Wat betekent dat je al vanaf € 50,- tot drie keer toe het mannetje of het vrouwtje kunt zijn tijdens Muiden 1050.
+ Er kwamen een vijftigtal spontane bestellingen binnen. Ook van verschillende COF-fers, die zich blijkbaar zo lekker voelden in hun vermomming dat ze die 't liefst hadden aangehouden. Opvallend was dat menig Muidense alleen maar een kijkje kwam nemen om inspiratie op te doen voor zelf te maken kleding. Er wordt al volop voor 1050 geknipt en genaaid, met name ook op het Muiderslot. Aangezien de een de ander aansteekt, zou het heel goed kunnen, dat er veel meer Muiers in allerlei klederdracht op komen dagen, dan menig pessimist vermoedt.
+ Op een enkel raadslid en commissielid en een enkele ambtenaar na, liet niemand van de gemeente zich op de kijkavond zien. De vroede vaderen broeien op eigen plannetjes. Zo stond in het Vechtjournaal dat burgemeester Smith uitgedost als Floris V ten tonele wil verschijnen, terwijl zijn wethouders zich bescheiden rondom hem opstellen als de edelen. Als ik Smith was zou ik uit de buurt van de Hakkelaar blijven met die jongens. Ik weet wat daar in 1296 gebeurd is.
+ Let op dat er ettelijke burgers zijn die de gelegenheid aangrijpen om Muiden een poepie te laten ruiken door op te duiken als personages waar de waardigheid van afdruipt. Er zullen erbij zijn die zichzelf zoveel veren in de kont gestoken hebben, dat er nog maar een handjevol is overgebleven voor hun hoed. Op de pakjesavond miste ik naast vissers en dichters dan ook node de stumpers in hun lompen en lorren, die eertijds buiten de stadspoort werden gezet als de papklok geluid werd. Als daar zijn: bedelaars, schooiers, schobbejakken, gauwdieven, mismaakten, melaatsen, leprozen, lammen en blinden. Ook zij horen bij de roemruchte geschiedenis van Muiden, al werden ze in de schaduw gezet.
+ Er mochten woensdagavond dan geen verschoppelingen zijn, toch werden er burgers de kazerne uitgejaagd. Een op de tien nieuwsgierigen (het gemiddelde aantal dat niet tegen rook kan) ontvluchte voortijdig dit openbare gebouw omdat er rond de bar gepaft werd als in een kroeg. Het stond er blauw van de rook.
+ Als u het huis aan huis verspreide foldertje met tips voor het maken en huren van kostuums hebt bewaard, kunt u het formuliertje invullen en naar Kledingverhuur Terschuur opsturen. Wilt u liever nog even wachten, dan doet zich een laatste gelegenheid om te huren voor op woensdag 26 maart in de kazerne. Deze avond komt Terschuur aanzetten met alle afgelopen woensdag bestelde kleding, plus voor de late beslissers een voorraad kleren voor boeren burgers en buitenlui. Deze kleding kan meteen worden meegenomen: het zijn eenvoudige ruimvallende, soms zelfs flodderige Middeleeuwse kledingstukken, waarbij een groot uitgevallen maatje niet opvalt.
+ Wie al vanaf deze woensdagavond voor hetzelfde geld dagenlang verkleed door Muiden wil paraderen, krijgt daartoe alle kans. Pas maandag 31 maart om halfacht moeten de op 26 maart afgehaalde kostuums weer ingeleverd worden. En dat met nog twee andere verkleedpartijen in het verschiet!
+ Terschuur Kledingverhuur. Nijverheidswerf 1 Bussum. Telefoon 035 – 6935194. Zoals u ziet maak ik onbeschaamd reclame voor de dames. Niet alleen omdat ze een redelijke prijs vragen, maar vooral omdat ik de gedachte niet kan verdragen dat er Muiers zouden zijn, die tijdens de hoogtijdagen in hun gewone kloffie blijven doorlopen, alsof Muiden geen 1050 jaar bestaat.
+ De verkoop van de 1050 spullen verloopt zeer voorspoedig. Er is belangstelling voor alle artikelen uit de giftshop bij de Hoek. Alleen de golfballen en de kurkentrekkers met het Muiden 1050 vignet blijven een beetje achter. Inmiddels zijn er nieuwe bestsellers bijgekomen: de vlaggen van Muiden 1050, van de gemeente Muiden en van Nederland, dus de drie dundoeken zoals ze overal van de lantaarnpalen wapperen. De Nederlandse vlag kost € 5,- , de andere zijn speciaal voor Muiden gemaakt en daardoor duurder: € 12,- .
+ Sinds 1979 is Cor Smolders in de weer met zijn beesten. Hij is in de loop der jaren van hot naar haar verjaagd. Om zijn ooien te kunnen laten lammeren, zette hij pas geleden een nieuw schapenschuurtje op zijn eigen wei in de Noordpolder neer. Al gauw werd hij op het gemeentehuis ontboden. Daar aangekomen kreeg hij van burgemeester Smith in hoogsteigen persoon te horen, dat het streng verboden was, wat hij gedaan had. Ook liet de burgemeester hem weten, dat schapen probleemloos buiten kunnen werpen. Een schotje neerzetten om de moeders uit de wind te houden, dat mocht nog wel van de burgemeester.
+ Nu wemelt het in de polders rond Muiden van de illegale zeecontainers, paardenboxen en andere bouwsels. Om nog maar te zwijgen over de witte puntmutsen (inmiddels legaal) en het verkiezingsbord van het CDA, dat overigens niet geholpen heeft. Cor was verontwaardigd. Maar ja: als je geen privileges hebt, zul je je aan de wet moeten houden.
+ De bomen in Muiden worden duchtig onderhanden genomen. Neem de treurwilgen. We hebben in Muiden twintig van deze mooie bomen. Ze hebben zozeer te lijden gehad onder de oktoberstorm, dat ze op vier na allemaal onder het mes zijn gegaan. In het plantsoen ontsprongen er twee de dans, en ook op de Lelie. Maar het is het uitstel van executie. Treurwilgen moeten normaal eens in de vijf jaar geknipt worden. Ze zijn volgend jaar aan de beurt.
+ Eén treurwilg, die eigenlijk meteen aan een grote beurt toe was, werd overgeslagen. Dit was de enorme treurwilg in de tuin van Ria Sachs aan het begin van Nooitgedacht. Deze zwaar gehavende boom stond wel op de nominatie, maar werd op de valreep geschrapt, omdat men zich achteraf realiseerde, dat hij niet op gemeentegrond stond. De bomenverzorgers uit Baarn waren al bij Ria aan de deur geweest, om te vragen of het mocht. Ria vond het natuurlijk best: haar boom geknipt op kosten van de gemeente. Het was waarschijnlijk ook wel gebeurd, als er niet allemaal mooie planten en beelden pal onder de boom hadden gestaan.
+ In een plantsoen kun je de afgezaagde takken zo naar beneden laten ploffen, maar bij Ria Sachs, zo voorzagen de mannen uit Baarn, zouden ze brokken maken, tenzij ze bepaalde voorzorgsmaatregelen zouden treffen. Maar dat hield in dat ze drie keer zo lang bezig zouden zijn als normaal. Het eind van het liedje was, dat de gemeente erbij gehaald werd. Ria kreeg te horen dat ze zelf maar een treurwilgenkapper moest zoeken. En ook dat haar boom beslist grondig gesnoeid moest worden en dat zij verantwoordelijk zou zijn, als er een dikke tak vanaf zou waaien en een ongeluk of schade zou veroorzaken. De mannen uit Baarn gaven niet thuis voor deze klus. De gemeente erkende dat er een foutje was gemaakt, maar een excuus was er niet bij. Welke vakman zonder hoogtevrees wil tegen een redelijke vergoeding het gevaar uit de treurwilg van Ria Sachs knippen?
+ Roy Moolhuizen wil rietmatten zetten rond de toiletwagen van Ome Ko op het sluisterras. Als deze mestkar, zoals de wagen oneerbiedig genoemd wordt, aan het oog wordt onttrokken, is dat een veel vriendelijker gezicht. De verwachting is overigens dat de verbouwing van de toiletgroepen bij Ome Ko binnen gereed is voor de 29ste maart, zodat niets de feestelijkheden op de Schulpen in de weg zal staan.
+ Als Ben Oevermans met zijn kritiek op de kwaliteit van de restauratie van de Keetpoortsluis en de Weesperpoortsluis doelt op de staat waarin de twee sluiswachtershuisjes verkeren, heeft hij gelijk. De sluisjes zien er pico bello uit. Maar de huisjes zijn waarschijnlijk de sluitpost van de begroting geweest. Zo is er bij de Weesperpoortsluis een nieuw dak op een puinhoop gezet. En het huisje bij de Keetpoortsluis heeft alleen maar een lik verf gekregen. DWR is overigens van plan binnenkort iets te doen aan beide onderkomens van sluiswachter Marjan Vesseur.
+ De bijeenkomst in het Muizenfort op zaterdag 22 maart om elf uur 's morgens, waarbij het het eerste exemplaar van De Cd-rom 'Muier Spiering' uitgereikt wordt aan een prominente Muier, belooft een vrolijke boel te worden. Leden van de Schippersband luisteren de plechtigheid op. Iedereen is welkom. Voor oud-medewerkers van De Spiering ligt een leuke herinnering aan De Spieringtijd klaar. Tot vijf uur 's middags wordt in het Muizenfort een tentoonstelling gehouden van originele foto's uit de oude Spierings, georganiseerd door de Historische Kring Stad Muiden. Komt dat zien.
+ De spanning stijgt. Wie mag toch wel die prominente Muier m/v zijn aan wie het eerste exemplaar van de Cd-rom Muier Spiering uitgereikt wordt? Uitgelekt is, dat zijn achternaam met een 'S' begint. Maar wat zegt dat? Het hele college van B&W begint met een S: Smith, Schulp, van der Steen, Sleupen. Wie van de vier? Wie het weet mag zijn vinger opsteken.
+ Naar aanleiding van de keutels over de te verwachten vossenjacht kreeg ik onder de titel 'Mooi stukje' een mail binnen met het volgende gedichtje van een 'niet zo Ouwe Muier'. Hij schrijft: 'Midden in de polder een witte donzen vlek/Als je dichtbij komt in 't midden rood/ Met vers groen een mooi palet'. Hij sluit de mail af met 'Zwanenleed: weer een zwaan dood, midden in de Zuidpolder'.
+ Guus Kroon zet een buurtcomité voor Muiden 1050 op poten. Hij heeft alle buren op Spakenburg, dat is het Noordelijkste deel van de Herengracht, bij hem thuis uitgenodigd om plannen te smeden. Wie volgt? Je kunt het met je buurt aanpakken, maar ook als wijk. Klapwijkcomité, Bouvywijkcomité, Koreacomité, Mariahoevecomité. Krijgt u al de kriebels?
+ Muiden kwam dinsdagavond nauwelijks aan bod bij Twee Vandaag, waarin aandacht besteed werd aan de situatie van Weesp tussen de Aetsveldse en de Bloemendalerpolder. Bij straatinterviews op de markt hoorde je de bekende meningen. Van 'is veertig of vijftig huizen per jaar niet genoeg?' tot 'plemp maar vol die handel'. Ook een jochie dat met stralende ogen zei: 'Dan wordt Weesp heel groot.' Een wethouder in de dop.
+ Bij de Twee Vandaag uitzending tekende ik het volgende op uit de mond van het D66 Statenlid Poelman: 'We hebben beloofd dat we de Bloemendalerpolder met rust zouden laten, toen IJburg de grote bouwlocatie voor Amsterdam werd. Inmiddels is IJburg een fiasco. Moet er nog een fiasco bovenop komen?' En wethouder Renkema van Weesp zei : 'De provincie kan ons niet opleggen om in de Bloemendalerpolder te gaan bouwen.' Er werd geen woord gezegd over het aquaduct, de officiële inzet van Muiden,
+ 'Doe de Muiden 1050 quiz' staat sinds kort uitnodigend op www.muider.nl, de site van de kabelkrant. Ik wilde wel, maar een klant op kantoor was me voor. Hoewel hij niet uit Muiden komt, scoorde hij verrassend hoog: 80% goed. En dat, terwijl er toch behoorlijk wat kennis van de Muider historie voor nodig is. Dit was zijn geheim: hij had muideninfo.nl ontdekt en daarmee de Digitale Sluiz. Dat was zijn favoriete rubriek. Met veel plezier vulde hij de antwoorden in op de meerkeuze vragen van de HAM vraag - en antwoordquiz ter gelegenheid van 1050 jaar Muiden, waarvan inmiddels al drie afleveringen op muideninfo zijn verschenen. Hij wíst het gewoon! Om het mysterie nog groter te maken, kwam het resultaat van zijn antwoorden op de vragen van de quiz van www.muider.nl van de webmaster van Muideninfo. In het Engels. Wat gebeurt er toch allemaal?
+ Het Vechtjournaal kwam afgelopen week met een gedenkwaardig nummer. Op de voorpagina bijvoorbeeld was te zien dat we in Muiden nog een derde wethouder hebben. Hij mocht op de foto vlak bij Sinterklaas staan tijdens de uitreiking van de programmaboekjes van Muiden 1050.
+ Opvallend waren ook de wederwaardigheden van Hein Stulemeijer in deze krant. De redactie heeft zich waarschijnlijk over het verloop van de Statenverkiezingen laten informeren door dit Weesper raadslid zelf. Hein had een vergeefse gooi gedaan naar een Statenzetel. Dat dit vergeefs was had de redactie kunnen weten, maar ze lieten Hein zich alsnog rijk rekenen. Hij zou bijna 200 voorkeurstemmen in Muiden hebben gekregen. In werkelijkheid waren het er 119, wat trouwens heel veel is. Stulemeijer zal deze stemmen waarschijnlijk aan lijsttrekker Meijdam te danken hebben, want die ligt niet goed bij de Muidense VVD.
+ Hein Stulemeijer had 2600 voorkeurstemmen nodig. Hij haalde er 1462, waarvan 873 in Weesp en de rest in omliggende gemeenten. Wel een bewijs dat tegenstrijdige uitspraken populariteit niet in de weg staan. Door alle aandacht voor Hein vergat de redactie van het Vechtjournaal dat hun krant niet alleen in Weesp, maar ook in heel Muiden verspreid wordt - reden waarom ze onze gemeentelijke advertenties krijgen. Maar geen verkiezingsuitslag van Muiden te vinden, niets over de grote politieke verschuivingen hier en niets over het feit dat Muiden ineens drie Statenleden telt. Ik denk dat ik die krant maar opzeg.
+ De vereniging van woonarkeigenaren in de Gooi – en Vechtstreek heeft een nieuwsbrief rondgestuurd, waarin de actie 'Golfbeweging' wordt aangekondigd. Het bestuur schrijft: 'Heeft u ook zo'n boos en machteloos gevoel als er weer hard gevaren wordt? De boosdoener is vaak net voorbij en u kunt niet meer de naam van het schip lezen of een nummer hanteren.' De 'Actie Golfbeweging' is een 'sneeuwbalsysteem' met telefoonnummers over de lengte van de Vecht. Zodra een waterbewoner iemand hard ziet varen, belt hij de eerstvolgende van de telefoonlijst. Die kan dan het registratienummer noteren en doorgeven aan de waterpolitie, en in één moeite door de schipper duidelijk maken dat hij te hard vaart en ook nog de brug - en sluiswachter in Muiden of Weesp en de verhuurder van het schip bellen.
+ Opgevangen onder de treurwilgen waar de Baarnse bomenkappers hun kam doorheen haalden: 'Wij zijn bomenverzorgers, geen bomenslopers. Sommige mensen zouden het liefst zien dat we elke boom in de buurt van hun huis net boven de grond afzagen, omdat bomen licht in hun huis wegnemen en er bladeren afvallen, wat ze een slordig gezicht vinden. Het liefst hadden ze plastic bomen met geurtakken. Maar van fanatieke bomenliefhebbers worden we óók gek. De mensen moesten nu maar eens begrijpen dat we zorgvuldig te werk gaan en dat we juist de bomen beschermen door ze deskundig te snoeien'.
+ 'Doet het Muiderslot ook mee aan dat stadsfeest van jullie?' vroeg een Amsterdammer. Hij kreeg als antwoord dat dit zeker het geval zou zijn, maar dat het nooit meer zo zou worden zoals vroeger toen het slot nog niet op de commerciële toer was. 'Ach ja', reageerde de Amsterdammer: 'het gaat toch allemaal om de duit en de fluit'.
+ Het rookprobleem in de Kazerne is zo simpel op te lossen, dat je je afvraagt waarom het nog steeds niet gebeurd is. Maak voor de rokers die domweg niet weten dat roken in gemeentelijke gebouwen niet mag - en dat zijn waarschijnlijk de meesten - een bordje met 'Openbaar gebouw: verboden te roken' en zet dit op een centrale plaats in de bar. Het is een kleine moeite, maar het helpt. Ze stoppen. Als het niet uit zichzelf is, dan wel omdat ze er door anderen op gewezen worden.
+ Eindelijk wordt er gebouwd in het historische winkelpandje van Pronk aan de Sluisstraat. Herman vertelde me dat een paar kraaien druk bezig zijn met een nest. Zonder vergunning, maar Herman is de laatste die daar problemen mee heeft.
+ Foutje. Ik schreef in de vorige politieke keutels dat het Hette Zijlstra z'n idee was om het voetbalveld van SC Muiden, dat eigendom is van de KNSF, als bouwgrond voor een nieuwe woonwijk te gebruiken. Dat is niet juist. Van verschillende kanten, ook van Hette Zijlstra zelf, hoor ik dat hij het niet zelf heeft bedacht, maar zelf heeft overgenomen.
+ De appartementen aan de Ossenmarkt zijn bijna klaar. Het ziet er beter uit dan menigeen verwacht had. Alleen: wat doet die sauna midden op het dak?
+ De kabel meldt: 'Stuk voor stuk speelt komedie'. Het klinkt als een verwijt, maar wat had je anders verwacht?
+ Wat is een automatisme? Een automatisme is als Eric Hoetmer in de hoedanigheid van voorzitter van het stembureau in de Kazerne een echtpaar naar hun oproep vraagt en dan te horen krijgt: 'twee patat mét'.
+ 'Terug naar de schoolbanken Ouwe Muier', kreeg ik te horen omdat ik in een van de vorige keutels had geschreven: 'Es geht Alles vorüber, est geht Alles vorbei'. Ik word op mijn vingers getikt vanwege die hoofdletters. Het moet een kleine 'a' zijn bij Alles. Dat is best mogelijk, maar ze zingen het met een hoofdletter.
+ Floris V had sinds kort een bordje op de deur waarop de shuttledienst vanaf de grote parkeerterreinen werd aanbevolen. Dat bordje werd prompt gejat. Leuk voor thuis. Niet leuk voor Floris. Niet leuk voor Muiden.
+ Nu de lente in de lucht is, zijn de witte puntmutsen van het Muiderslot weer opgedoken in ons beschermde stadsgezicht. Maar nu met vergunning. Dus nu is het een mooi gezicht.
+ Ans Portengen van het COF stuurde Jan Portengen van de DWR een brief met het verzoek de set van drie vlaggen voor het Muiden1050 feest op te hangen aan het witte sluishuis. De vlaggen hangen er nog niet.
+ Uit de kazerne. Vraagt de een: 'Bent u van 1050?' Antwoordt de ander: 'Ik ben van 1934, is dat niet erg genoeg?'
+ Die lange Muiderberger kan maar beter biefstukken bij Floris blijven serveren.  
+ Wie zegt dat iets hem geen sikkepit kan schelen, geeft te kennen dat hij zich geen hol van een keutel aantrekt. Zo iemand is wetenschappelijk verantwoord bezig. Een sikkepit is een eeuwenoud woord voor geitenkeutel. Het woord komt al voor in een boek uit 1709.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: