- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
De mooiste keutels komen van de Kakkelaar.

21-mar-2003

+ Zoals in de etalage staat aangekondigd, maakt het antiek en de curiosa in het winkeltje van Hansje Giesberger in de Amsterdamsestraat 16 voorlopig even plaats voor middeleeuwse kinderkleding. Samen met twee anderen: Mar Britstra - mevrouw Homan voor de gemeente - voor wiens negotie geen plaats is in de Maxistent, en Mar's vriendin Carla Schildmeijer, heeft Hansje het initiatief genomen om kant en klare jakjes, hesjes, buisjes, broekjes, schortjes, rokken en mutsen los of als kompleet kostuum te verkopen voor klein grut en iets groter grut - dus van peuters en kleuters tot jongens en meisjes tot pak weg negen jaar.
+ Ook is het mogelijk om bij 'Hans en Grietjes', zoals de drie zichzelf noemen, kleertjes op bestelling te laten maken. Omdat ze niet over een jongetjes – en meisjespaspop beschikken, hebben ze zolang maar een dames – en herenpop gehuld in mooie stoffen van vroeger die in de kinderkleren zijn of worden verwerkt. Los daarvan valt er veel oud Muier moois in de etalage te bewonderen.
+ Het drietal mikt op moeders die hun kroost graag als Middeleeuwse Muiertjes willen zien tijdens 1050. De dames zagen een gat in de markt op de kijkavond van Terschuur kledingverhuur, waar vrijwel geen kinderkleding was te zien, ook al werd de bijeenkomst geterroriseerd door een paar lieverdjes.
+ Twee vragen. Eén: 'zijn jullie hier niet een beetje laat mee?' Antwoord van Hansje Giesberger: 'We hadden een workshop af willen wachten, alleen kwam die maar niet van de grond, vandaar dat we nu pas starten'. Vraag twee: 'Is het niet een beetje overdreven om een kostuum te kopen als je maar drie keer in het pak gaat?' Antwoord van Marjan Britstra: 'Onzin om kinderen alleen drie dagen verkleed te laten zijn; we willen de verkleedkist activeren'. Het is waar: 1050 jaar Muiden geldt voor het hele jaar, en kom kinderen niet aan boord met beperkingen als ze ergens plezier in hebben.
+ Om het hoofdstuk Mar Britstra meteen maar meteen even af te werken: onze militante Muidense heeft antwoord van de gemeente gekregen op de brief met haar klacht over de politie die het slechte parkeervoorbeeld gaf, en ook op de brief over de krukken van de kruisvereniging die ze in Huizen moest ophalen. Mar is tevreden over de beantwoording.
+ Wat de politie betreft, werd ze in het gelijk gesteld. Bovendien kreeg ze het advies voortaan rechtstreeks contact op te nemen met districtschef Punter. Mevrouw Homan gaf het politiebureau aan de Weesperstraat vanwege het gezellige onderons-sfeertje het predikaat 'politietheehut'. B&W concludeert: 'U geeft aan dat het politiebureau een niet zakelijke sfeer uitstraalde.' Zo kun je het ook zeggen.
+ Het antwoord op de tweede brief, die over het ophalen van krukken in Huizen, kon Mar eveneens waarderen. De gemeente zou net als zij graag willen dat er in Muiden een servicepunt was, alleen zit dat er jammer genoeg niet in. Maar als iemand onmogelijk naar Huizen kan komen, komt de kruisvereniging hierheen om de gevraagde hulpmiddelen af te leveren. Toch hikte mevrouw Homan wel een beetje tegen het antwoord van de gemeente aan, dat men op het gemeentehuis nooit eerder een klacht over het ophalen van spullen in Huizen heeft gekregen. Dit betekent immers niet dat er geen klachten zouden zijn. Mar vindt dat je als gemeente niet op klachten moet gaan zitten wachten, maar zelf je ogen en oren moet openhouden ofwel: feeling houden met je inwoners. Daar ben ik het van harte mee eens, maar dat wist u al.
+ Dinsdagmiddag direct na het eten, schoof in de Singelgracht de eerste perkoenpaal van de in totaal vijfhonderd geschilde dennenstammen in de modderige bodem van de gracht. Meer dan driekwart van alle palen stond binnen een week langs de oostelijke oever. Ze staan in een lange dubbele rij. Deze wordt op enkele plaatsen onderbroken. De palen bevinden zich twee tot vier meter uit de kant. Mogelijk al eind volgende week worden via grof vlechtwerk dikke takkenbossen van levende wilgentenen tussen de palen aangebracht, waarna de palen worden aangedrukt tot iets onder de waterspiegel. Ook komt er een bed van klei tussen de rij palen en de wal. Daarin worden, zodra er niet meer voor nachtvorst hoeft te worden gevreesd, allerlei schaduwminnende plantjes gepoot. Als alles meezit zal er nog dit voorjaar langs het plantsoen en de Burgemeester de Raadtsingel een milieuvriendelijke moerasoever in bloei staan.
+ Twee man van de in dit werk gespecialiseerde firma Portengen zijn tot en met donderdag druk op het water in de weer geweest. Op een ponton staat een werkkraan met hulpstukken van eigen ontwerp. Er wordt mee uitgebaggerd, er worden takken mee uit het water gevist en er worden afbakeningen mee in het water gelegd. Maar het klapstuk vormen toch wel de handelingen, waarmee de vierenhalve meter lange palen in de bodem worden getrild.
+ Het is een spectaculair schouwspel. Paal na paal wordt van de grote stapel op de ponton naast de werkkraan overgeheveld tot vlak boven het water en met grote precisie recht boven op de plaats gekanteld, waar - ie in de bodem moet verdwijnen. Meteen daarna wordt de paal in de modder geschoven en aangetrild. Het gaat razendsnel: binnen een halve, hooguit driekwart minuut staat er weer een - op exact de gewenste afstand en hoogte in het water.
+ De grote treurwilg in de bocht van het plantsoen met de laag boven het water hangende takken, bleek een lastige horde voor de firma Portengen te zijn. Er moest heel wat met de pontons en een motorbootje gemanoeuvreerd worden om zo weinig mogelijk natuur te beschadigen. Heel wat rigoureuzer waren de mannen met de bootjes die nog steeds illegaal in de bocht bij de Weesperpoortsluis liggen. Ze werden gewoon door de perkoenpalen ingesloten. Een van de bootjes is kompleet met steiger en al afgesneden van het vaarwater.
+ Uiteraard waren de mannen zo verstandig om in een grote bocht om zowel het waterleliegebied als de woonboot van Hennie van Setten heen te varen. Dit schip, dat hier twintig jaar geleden werd aangemeerd en vervolgens bleef liggen, is natuurlijk niet een, twee drie weg. Hennie, die tegenwoordig overigens met Roland op de wal woont, kan met succes een beroep doen op het gewoonterecht – als dit al nodig mocht zijn. Toch werden er aan één kant tussen boot en oever alvast een aantal palen neergezet. Wordt vervolgd.
+ Verschillende koetenpaartjes konden niet wachten tot het grove werk (rare aanduiding als je ziet hoe subtiel de mannen van Portengen te werk gaan) voor de aanleg van de milieuvriendelijke oevers achter de rug was, zoals afgesproken met de DWR. De koetjes zijn aan het nestelen geslagen alsof het al lente is.
+ Muiden was zondag de zestiende maart een wandelstad. Zelden zoveel wandelaars gezien. Ze trokken in horden door Muiden, ook langs het stille weggetje. Alma Boersma liet snel het sluisterras uitzetten. Dat de bezoekers rond de toiletwagen zaten, was voor niemand een punt. De zestig zitplaatsen waren onafgebroken bezet.
+ Ook Eric Hoetmer wist van de nood een deugd te maken. Hij creëerde tegenover zijn snackbar een soort Asterix en Obelix rustpunt, die hij 'picknickset 1050' noemde. Waar de lange tafel vandaan komt, mag Joost weten. Eric houdt het erop dat-ie uit de lucht kwam vallen. De afgezaagde boomstammen, die als banken fungeerden, zijn van een belendende kastanjeboom, die werd omgehakt omdat-ie een gevaar vormde na de oktoberstorm. Zolang de bouwkeet met de etage op de plaats van de weggehaalde officiële picknicktafel en – banken staat – en dat kon wel eens tot in de herfst duren, zo was de bedoeling van Eric, kon hij zijn gasten een oergezellig oerzitje bieden. Helaas was het snel uit met de pret: de gemeente voerde de banken af alsof het boomstammen waren.
+ Als je Muiden binnenkomt over de Weesperweg, valt meteen op dat er iets afgeplakt is op de borden met Muiden (en met Amuthon, de oudste naam van de stad van de zeemeermin). Het blijkt dat het om de snelheidslimiet van 30km/u gaat, want die is 50 km geworden. Volgens de gemeente is het dubbelop om als de naam van de plaats op een bord staat, daar ook nog eens 50km bij te zetten, want zodra je het naambord passeert mag je niet sneller dan vijftig rijden. Het is maar een weet. Wat er uiteindelijk wèl op het afgeplakte deel komt te staan, blijft nog even een verrassing.
+ U herinnert zich nog de keutel over de treurwilg in de tuin van Ria Sachs, die op een haar na op kosten van de gemeente was gesnoeid? Hoewel Ria er door het gemeentehuis op gewezen was dat ze persoonlijk verantwoordelijk zou zijn wanneer er dikke takken van haar treurwilg af zouden waaien en daar brokken van zouden komen, is 'het gevaar nog niet uit de boom geknipt' aldus Ria. En dat terwijl ze toch dezelfde dag nog een afspraak gemaakt had met de firma Boomberg Boomverzorging en Tuinaanleg uit Muiderberg. Alleen kwam Hans van der Berg niet opdagen. Ria wachtte met opbellen tot het donker was. Het bleek dat Hans in het AMC lag: uit een boom gevallen.
+ Onder het motto 'kun je nog pinnen, pin dan mee' stuurt de Rabobank zelfs tachtigjarigen die nog ter been zijn en nog wat kunnen zien, van de kassa naar de muur om op eigen kracht biljetten uit de automaat te vissen. Dat gebeurt óók wanneer je als oudere de bank binnenkomt om groot geld in bepaalde coupures gewisseld te krijgen omdat je dit beter uitkomt. Je moet eerst naar de muur. Waarom? 'Omdat ze me anders in Weesp vragen, waarom ik het van het saldo heb afgehaald' is het antwoord van de overigens vriendelijke dame achter de balie. 'Daar weet ik wel een antwoord op', zegt de senior: 'wat denk je van: omdat ik een klant ben?'
+ Toch maar gaan pinnen, want waarom zou je een vriendelijke dame in verlegenheid brengen? Zij kan het ook niet helpen. Dankzij een extra mogelijkheid van de pinautomaat om je geld klein te krijgen, komt de bank een beetje in de richting van je wisselwensen. Maar niet helemaal. Dus terug naar binnen met een handvol biljetten. 'Ik heb het u alvast wat gemakkelijker gemaakt', zegt de senior. Maar dat was helemaal niet zo. Het was juist een hele uitzoekerij om uit te komen op tien biljetten van tien en tien van vijf euro. Hoezo efficiency?
+ Het gerucht gaat dat mede vanwege klachten van buschauffeurs van Connexxion de nieuwe drempels in de Weesperstraat verlaagd worden. Op het gemeentehuis is inderdaad vernomen dat er nogal wat automobilisten mopperen over de drempels. Toch is er maar één boze brief binnengekomen. Die kwam van een ingezetene; niet van de busmaatschappij. De drempels blijven gewoon zoals ze zijn. Dat wil zeggen: een ietsje hoger dan de drempels van de Zuidpolderweg, maar wel binnen wat wettelijk is toegestaan. Overigens gaat de BAM het nieuwe wegdek nog eens goed nalopen, want op een aantal plaatsen ontstonden verzakkingen door de vorst.
+ De milieugroep Muiden en Muiderberg heeft bij de gemeente aangedrongen op vaste beplanting op de verkeersheuvels en in de bloembakken. Daar voelt de gemeente niet voor. Ze hebben voor wisselende beplanting gekozen, omdat er nogal wat planten sneuvelen door langsrijdend verkeer, vandalisme en zout bij de bestrijding van gladheid. Bovendien is het duur. Er is wel vaste beplanting op begraafplaatsen en het Kocherplantsoen (jazeker: het plantsoen wordt in één adem met de begraafplaatsen genoemd).
+ In mei staat de politiereceptie aan het Anker bij het gemeentehuis twee jaar leeg. Het bureau ziet er nog precies zo uit als op de dag dat de politie vertrok. Sterker nog: hoewel je geen mens ziet, is het bureau nog min of meer in gebruik. Druk op de telefoonknop buiten en je krijgt de centrale meldkamer aan de lijn. Makkelijk als je in Mariahoeve woont en geen telefoonklikken wil betalen, wanneer je tot nut van het algemeen de politie belt.
+ Wat mankeert die jongens toch die aan het vernielen slaan? Auto's moeten het ontgelden, perken vol bloeiende narcissen worden platgetrapt, de boom van een kaapstander wordt doormidden geknakt, de bank bij de Westbatterij vernield. Het kan geen toeval zijn dat het altijd jongens betreft van wie de meisjes niets moeten weten. Waarschijnlijk reageren ze hun ongenoegen hierover op deze manier af.
+ C.Poelman uit Volendam was vijftien jaar visserman. Toen hij werd afgekeurd, probeerde hij een paar jaar van alles aan de wal 'om zijn gezin te voeden', zoals hij de gemeente in een uitvoerige brief schrijft. Het was vergeefs. Zo goed en zo kwaad als het kan probeert hij momenteel een boterham te verdienen met zijn Noordzeekottertje, waarmee hij vaar - en vistochten organiseert. Hij zou voor zijn 'Rondvaart de Vrijheid' dolgraag over een ligplaats in Muiden willen beschikken. Poelman is hier 'meerdere malen' geweest en prijst 'de goede atmosfeer'. Hij ziet hier ook veel meer mogelijkheden met zijn kotter dan in Medemblik. 'Medemblik loonde niet' constateert hij. Er kwamen wel toeristen met de stoomtrein uit Hoorn, maar die gingen gauw weer terug.
+ Van Muiden heeft Poelman grote verwachtingen. Hij denkt aan tochten naar Pampus, Pampushaven, Muiderzand, Ballasthaven, Peneiland en Durgerdam, allemaal lekker dichtbij. De Volendammer schrijft: 'Altijd heb ik me netjes gedragen en er alles aan gedaan om het de klanten naar de zin te maken voor 5 euro per persoon, inclusief koffie en koek. Het was altijd dolle pret, maar geen animo genoeg. Voor weinig geld hebben de mensen bij mij aan boord de dag van hun leven'.
+ Poelman gooit er ook nog een gedicht tegenaan, voor het geval men op het gemeentehuis nog niet overtuigd mocht zijn. Het luidt: 'Loopt U hier de hele dag te wandelen. En Uw spieren worden stram en stijf. Kom dan eens heerlijk zitten in dit mensvriendelijk bedrijf. U heeft hier iets gevonden wat niet in de reclame werd verteld. Een mens voor de Mens. Die alleen zijn zegeningen telt. Kom lekker bij me aan boord zitten, en geniet er maar van. Met Bloemen op tafel, en koffie in de kan. Voor U doe ik alles, wat ik voor een mens kan betekenen. 'T Kost wel een tientje, Maar een mens moet niet zo rekenen'. B&W stellen voor de brief ter afdoening in handen te stellen van het college.
+ Iedereen die regelmatig een treintaxi neemt, moet het zijn opgevallen dat sinds de exploitatie van een bedrijf in Nederhorst den Berg is overgegaan naar een Weesper onderneming, alles ineens veel vlotter en soepeler verloopt. Er staan soms zowaar twee treintaxi's bij het station. Ook wordt er door de chauffeur gewacht op bepaalde treinen, waarvan hij uit ervaring weet dat er veel mensen uit de omtrek inzitten. Ik wilde er graag meer over vernemen, maar toen ik het dertiencijferige nummer van de taxicentrale belde, kreeg ik te horen dat dit telefoontje me 35 eurocent per minuut zou kosten. Laat dat soort tarieven nu uitgerekend voor mij de reden zijn om een treintaxi in plaats van een gewone taxi te nemen. Een nadeel van mijn zuinigheid is natuurlijk wel dat ik u niet méér over de treintaxiservice kan vertellen.
+ Het was de droom van dokter Clemens om een eigen praktijk als huisarts te beginnen. Op 1 april is het zover. Dan opent hij zijn praktijk in Ouderkerk. Vrijdag 28 maart houdt hij voor het laatst spreekuur in Muiden. Drie jaar lang was dokter Clemens, die van huis uit chirurg is, hier regelmatig als waarnemend arts. Hij verving met name dokter van Leersum, die onlangs een geslaagde operatie onderging, momenteel revalideert en over enkele maanden, na een lange vakantie haar praktijk weer zal oppakken.
+ Zoals eerder gemeld, komt B&W met een voorstel een halt toe te roepen aan de dagelijkse blokkades van auto's voor de deuren van de brandweerkazerne. Er mag straks binnen een wijde cirkel niet meer worden geparkeerd. B&W voorspelt dat deze maatregel, samen met een inrijverbod, een uitkomst zal zijn voor de woonarkbewoners. De parkeerplaatsen achter de bushalte waren immers voor hen bestemd. Vraag 1: blijft er ook ruimte over voor de auto's van bezoekers en klanten van de woonarkbewoners, voor wie ze weer andere vergunningen hebben? Vraag 2: waar blijven de al dan niet als zodanig herkenbare politieauto's?
+ Dat is nog eens toevallig: in Mariahoeve wonen de drie fanatieke ijshockeyfanfamilies vlak naast elkaar. Op de nummers Nooitgedacht 16, 18 en 20 word je vanachter de ramen en zelfs vanuit de tuin via een poster opgewekt naar een belangrijke wedstrijd in Amsterdam te komen kijken.
+ Wat is er nog over van die ouwe, vertrouwde Boerenleenbank van Muiden? Welke oudere Muier herinnert zich niet Tjebbe de Boer, de bankdirecteur, die een gezicht trok alsof hij het uit eigen zak moest betalen, wanneer je hem voorzichtig polste voor een lening. Je hoorde hem denken: een lening is je eigen schuld. Maar hij was wel zo reëel te bedenken dat de bank jou net zo hard nodig had als jij de bank – en dat is iets, waar je bij de huidige Rabobank, waarvan de Boerenleenbank de voorganger was, vraagtekens mag zetten.
+ Neem alleen al de toon in de brieven van de bank waarmee nota bene de zakenrelaties van wie de bank het toch vooral moet hebben, worden benaderd. Het lijken wel legerorders, zo bot en arrogant. Alsof je blij mag zijn, dat je je geld bij deze bank onder mag brengen. Waar nog bij komt dat, ongeacht het onderwerp, of het nu gaat over veiligheidsmaatregelen bij het deponeren van geld in de nachtkluis of het tellen van bankbiljetten, het eind van het liedje strijk en zet de aankondiging is van weer een fikse tariefsverhoging. Een verontschuldiging is er niet bij.
+ Een citaat:'De kostenstijging is niet het gevolg van het uitbesteden van het verwerken van uw geldstorting. Oorzaak is dat het verwerken van de storting al enige tijd niet meer kostendekkend is. Het samenvallen van een centrale verwerking en de verhoging van de kosten is een toevallige samenloop van omstandigheden'. Wanneer dit je als relatie niet mocht overtuigen, dan doen de aangepaste tarieven het wel.
+ U heeft het vast wel gehoord. Een Muier die onbekend wil blijven, heeft een koker gevonden in de resten van de vroegere Naarderpoort, die werden blootgelegd voor de aansluiting van de riolering naar het bergbezinkbassin. Het zal wel geen koker van een rol Wc-papier zijn, zoals je op deze plaats zou kunnen verwachten, want het is een oude loden koker. Volgens de eerste berichten van muideninfo was het een oude joden koker. De Historische Kring Stad Muiden, die de koker kreeg, laat iedereen in het ongewisse. Is het misschien een pijlenkoker? Een brillenkoker? Een peniskoker? Een snotkoker? Een snelkoker misschien?
+ Voor het geval u het nog niet wist: op de Cd-rom 'Muier Spiering', die vanaf zaterdagmiddag voor € 5 te koop is bij Primera de Hoek, staan alle 28 afleveringen van het vroegere babbelblad De Spiering , plus meer dan 7000 'verse keutels', plus de Digitale Sluiz van Guus Kroon en ook nog muzikale bijdragen van Crescendo, de Schippersband en de Meiden van de kade. De netto opbrengst gaat naar de Stichting Muiden1050.
+ Het grote feest van 1050 begint nu echt te leven. De site van Muiden1050 had 18 maart een topdag met 32 bezoekers. Dat is veel voor zo'n klein stadje, zeker als je nagaat dat het om één onderwerp gaat: de feestelijkheden, die nog niet eens begonnen zijn. Ook muideninfo heeft deze maand een topscore: in maart zijn er totnogtoe gemiddeld 210 bezoekers per dag. Alleen kun je muideninfo niet vergelijken met de site van Muiden1050, want muideninfo gaat over álle gebeurtenissen in ons stadje, waar je je vrolijk over kunt maken.
+ Van alle inwoners van Muiden zijn er 1799 in de leeftijd van 0 - 21 jaar, dat is ruim een kwart van de totale bevolking. Hiervan wonen er 986 in Muiderberg en 813 in Muiden. Ondanks Florisberg is Muiderberg dus een flink stuk jonger dan Muiden. Om precies te zijn: van de kinderen van 0-4 wonen er 219 in Muiden en 262 in Muiderberg. Voor kinderen van 5-9 zijn de cijfers respectievelijk 195 en 247. Van 10-14: 175 en 241 en van de jongelui van 15 – 21: 224 en 236 – meer Muider jongeren dus, maar ze zijn ook al weer iets ouder.
+ Muiden zou er heel wat feestelijker uitzien als het zwerfvuil op een aantal plaatsen werd opgeruimd. Wie zich afvraagt wat ik bedoel, moet maar eens op het zwanenbruggetje in de kom van het Balkengat gaan kijken.
+ Zoals de wijk Zuidwest ooit in een officieel rapport 'Klapwijk' genoemd werd, zo heeft het in steunbalken hangende oude winkeltje van Pronk in het begin van de Sluisstraat de gemeentelijke notulen gehaald als 'het Grand Café'. Komt door Dirk Jan Methorst. Die vroeg de wethouder ironisch of er nog iets te melden viel over 'Grand café Het Gat van Muiden.'
+ De bijdrage van Pronk in de etalagewedstrijd gezien? Het is geïnspireerd op het eerste feestthema 'Vissers'. Alleen de netten ontbreken nog, zegt Herman.
+ Hoewel er nog maar één huwelijk in het Muiderslot gesloten is, of misschien wel juist daarom, stelt B&W voor de trouwambtenaar desgewenst ook in de avonduren en als het moet van april tot november de hele zaterdag op te laten draven. Deze verruiming van de mogelijkheden brengt voor de gemeente per doordeweekse avond € 516,10 op bij trouwende inwoners en € 595,35 voor bruidsparen die hier niet wonen. Het tarief voor zaterdagen wordt respectievelijk € 737,15 en € 870,25. Maar dan is er nog niet met het Muiderslot zelf afgerekend.
+ De Brandweer wil graag behalve een nieuwe Mercedes Benz van € 64.200 als personeel – en materieel voertuig en het nodige duikmateriaal en – kledij ook nieuwe brandweerlaarzen. Omdat de huidige laarzen geen voetbed en geen versterkingen rond de enkel hebben wil men zo graag nieuwe, dat er een klaagzang aan te pas komt om de raad te vermurwen: 'de kans op ernstige blessures is erg groot!'.
+ Vier planologiestudentes van de Universiteit van Amsterdam namen in Muiden interviews af voor een stedenbouwkundig project. Hun onderwerp was de Bloemendalerpolder. Wie ze ook aanschoten: iedereen wilde dat de polder groen zou blijven. Bij De Mol, waar alle gasten zich met hun interviews bemoeiden, ontlokten de dames Teunie een uitspraak die in het werkstuk geciteerd wordt: 'Ik heb mijn hele jeugd in de Bloemendalerpolder doorgebracht, daarom moet-ie groen blijven'.
+ In de gebiedsomschrijving van het project wordt 'als extraatje' ook Fata Morgana genoemd: 'Muiden heeft een seksclub!' stellen de dames vast. Vermeldenswaard is voorts dat ze de buurtschap de Hakkelaar consequent de Kakkelaar noemen, zo goed als in hun werkstuk de Hakkelaarsbrug keer op keer de Kakkelaarsbrug heet. De dames kregen een negen van de Universiteit.
+ Het zou geen kwaad kunnen als op de groene routebordjes bij het grote parkeerterrein aan de Maxisweg ook de algemene begraafplaats genoemd wordt. Nu gebeurt het dat er bezoekers vlak bij het hek staand, aan voorbijgangers vragen waar de begraafplaats is. Dat gebeurt niet één keer, maar regelmatig.
+ De haven van Muiden is vol, dat weet iedereen, maar Pam heeft vast nog wel een plekje voor C.Poelman uit Volendam met zijn rondvaartkotter en mooie gedichten.
+ Hoe moet dat nu met het rookverbod voor openbare gebouwen als de Kazerne door Frank Wagenmans en Teus van de Kamp wordt geëxploiteerd voor ontvangsten, recepties en banketten? Alle bruiloftsgasten naar buiten, zodra ze willen paffen?
+ Gezien: Dirk Streefkerk, die zichzelf uit zijn eigen kantoor aan de Weesperstraat stuurt om buiten een sigaretje te roken.
+ Vraag: 'Waarom moet je altijd de Rabobank hebben, Ouwe Muier?' Tegenvraag: 'Waarom doet de Rabobank toch altijd zo stom?'
+ Als burgemeester Smith zou weten dat Floris V, hoewel klein van stuk, een kwalijke reputatie had als fervent rokkenjager, zou hij dan nog in diens voetsporen willen treden tijdens Muiden 1050?
+ Willem Schulp, bij de ouwe Muiers beter bekend als Kummel, voelt zich gediscrimineerd door Muiden 1050. In het programmaboekje staat namelijk dat tijdens het middagprogramma op het Muiderslot op zaterdag 29 maart iedereen van 8 tot 80 welkom is. Willem Schulp is 83.
+ Gerechtigheid. Nico Wolf heeft bij zijn afscheid van het Muiderslot na 33 dienstjaren een tuinpas voor het leven gekregen.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: