- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Keutelen. Omdat het moet.

20-apr-2003

+ Het gerucht dat de ronde doet, klopt. Hans Paardenkoper is van plan Vanouds Stadscafé Gieling af te breken en te gaan bouwen op de vrijkomende grond, inclusief het terras tussen de Weesperstraat en de Singelstraat (bijeen 1.100 m2). Binnenkort zal er een bouwaanvraag in de krant verschijnen voor vier seniorenwoningen en negen appartementen van 100 m2 op dit historische stukje Muiden. De 'horeca vierkante meters' die Hans Paardenkoper tot zijn beschikking heeft, wil hij aanwenden voor uitbreiding van restaurant De Klensput.
+ De uitbater van zowel Gieling en De Klensput als Taveerne De Mol is zelf de eerste, die het betreurt dat er met het verdwijnen van wat ons laatste buurt – en verenigingscafé was, een eind komt aan een dierbaar stukje Muier historie. Maar als ondernemer moet Hans Paardenkoper in de toekomst kijken. Hij heeft een keus gemaakt waarbij hij twee vliegen in één klap hoopt te slaan: een aantrekkelijk woningproject én een verbouwing van De Klensput. Het huidige terras dat achter De Klensput en naast Taveerne De Mol ligt, geeft ruimte voor een flinke aanbouw. De Klensput, dat zijn exclusiviteit ontleent aan zijn intieme sfeer, wordt niet alleen groter, maar ook laagdrempeliger. Hans denkt met name aan de trouwe gasten uit Muiden, die straks het 'familierestaurant' van Stadscafé Gieling zullen missen.
+ Het resultaat van de verbouwing tot restaurant van het woonhuis van de familie Gieling en hun diverse opvolgers was indertijd op zichzelf een goede greep. Hele Muier families treffen elkaar in dit sober aangeklede eethuis. Zomers is het een feest op het grote terras, waar iedereen lekker zit te smikkelen en een goed glas wijn wordt geschonken. Hopelijk zal er ook deze zomer nog van dit zonnige Zuid Franse tafereel te genieten zijn, want het is allemaal nog niet zo ver.
+ Hans Paardenkoper, die net als alle horecaondernemers overvallen is door de huidige malaise, had kunnen kiezen voor rigoureuze veranderingen op deze plaats. Binnen de horecasfeer blijvend had hij door allerlei mogelijkheden en faciliteiten te bieden veel bezoekers aan kunnen trekken. Er nog vanaf gezien of het voormalige buurtcafé met zijn verenigingszaal wel commercieel bezien de ideale locatie voor een grootschalige opzet is: de hele buurt was er ongetwijfeld over gevallen. De Weesperstraat is nu eenmaal een woonbuurt en geluidsoverlast is er nu al genoeg, zo goed als er grote parkeerproblemen zijn.
+ De negen appartementen en vier seniorenwoningen die Paardenkoper van plan is te bouwen, zullen de parkeerdruk bepaald niet wegnemen. Maar als de woningen er komen, wordt het 's avonds wel rustiger aan het eind van de Weesperstraat. Let wel: àls ze er komen, want dat staat nog niet vast. Zo hebben de omwonenden een belangrijke stem. Niet alleen bestaat de mogelijkheid bezwaarschriften in te dienen tegen de voorgenomen bouw, er komt ook een inspraakavond voor de buurt.
+ Het is duidelijk dat je bij een particulier project als dit geen sociale woningbouw hoeft te verwachten. Toch is het zeker niet uitgesloten dat de seniorenwoningen en appartementen financieel binnen het bereik van de nodige stadgenoten komen te liggen. Per slot van rekening is het einde van de Weesperstraat, hoe gezellig het hier ook wonen is, geen locatie waar prijzen voor kunnen worden gevraagd die de pan uitrijzen. Als de huizen betaalbaar blijken te zijn, kon dit wel eens 'de redding' van het plan betekenen. Immers, wanneer belangstellenden uit Muiden voorrang krijgen, wat je mag verwachten, dan heb je al gauw een vertrouwd buurtje binnen de buurt – en daar zullen de meeste Weesperstraters mee kunnen leven.
+ Het was guur weer, maar iedereen was er op de feestelijke receptie van het vijftigjarige Muiden Yacht Charter. Het Muider Filharmonisch Haven Ensemble bijvoorbeeld, dat op doordeweekse dagen gewoon de Schippersband heet. Paul de Leeuw was zeker gekomen als hij het eerder gehoord had. Ronald Koeman was er wel. Hij stond tussen de dochters van Ria Sachs aan boord van de nieuwste aanwinst, de Royal Pacific, en probeerde een fles champagne leeg te spuiten op het publiek, maar de champagne liet zich niet coachen. Er bleef meer dan voldoende over om Carolin, Natalie en Leonie een vol glas te schenken.
+ Er waren ook aardig wat Duitsers. Duitsers zijn de belangrijkste klanten van Muiden Yacht Charter. Helaas kon Manfred, de eerste en enige echte Duitse Muier er niet meer bij zijn. Wat zou hij geglommen hebben van zijn ondernemende meiden, die ook nog eens een uniek certificaat Veilig Verhuren in de wacht sleepten. En over hun perfecte Duitse uitspraak. Alleen das verdamte Mojder accent heeft hij er nooit helemaal aus kunnen krijgen.
+ Streefkerk heeft een kerk in de aanbieding: de Singelkerk. Om de ruimteproblemen voor het verenigingsleven op te lossen, wilde de gemeente de gebruikers van het Muizenfort overhevelen naar 'De Schuur'. Enfin, u weet hoe het allemaal afgelopen is met de mooie plannen. Het had nog erger kunnen zijn, wanneer de gemeente de kerk van de eigenaar, de Samen Op Weg kerken, had gekocht in plaats van gehuurd. Ondanks de enthousiaste aanbevelingen van adviesbureau Metafoor was het gemeentebestuur zo verstandig geweest even de kat uit de boom te kijken.
+ De Singelkerk heeft, hoe raadt u het, als bestemming kerkgebouw. Nu zie ik niet een, twee drie gebeuren dat er weer diensten in worden gehouden – hoewel: als moskee? Moslims zijn ook welkom bij het CDA, dus waarom niet? Er is nog meer mogelijk, alleen vraagt dat een bestemmingswijziging. Neem bijvoorbeeld de exploitanten van tapijtenhallen. Die hebben altijd op de loer gelegen om leegstaande kerken op te kopen. Wie weet wat we dus nog allemaal kunnen verwachten. Wanneer er woningen binnen de kerkmuren worden gebouwd, zodat het van buitenaf blijft lijken of de kerk een kerk is, wat de SOW schijnt te willen, is te hopen dat de huur wat bescheidener zal zijn dan het bedrag dat de gemeente aan de SOW betaalt (tot het eind van dit jaar, tenzij Streefkerk eerder een koper vindt).
+ Een eenzame grote witte zwaan zwemt nu al dagen rusteloos in zijn of haar eentje over de binnenwateren in en om Muiden. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is het een zwaan van het paar dat hier jaar in jaar uit terugkomt om te broeden. De wederhelft, mannelijk of vrouwelijk, is in geen velden of wegen te bekennen. We zullen het dit jaar dan ook vermoedelijk voor het eerst sinds vele jaren zonder zwanenpaar en grijs grut moeten stellen. Op een fles, waar ooit sterke drank in zat na, is het zwanennest in het Balkengat leeg. Het kleine nest er vlak bij is wèl bezet. Er broedt een meerkoet. Het futenpaar, dat dit nest bouwde, is deze keer wel heel vroeg verjaagd.
+ De klok heit negen, negen heit de klok! Woensdagmiddag 9 april om half vier was gemeenteambtenaar Richard van Noord, belast met papklokzaken, er getuige van dat de slingervanger in de gemeentelijke toren van de Grote of Nicolaaskerk perfect werkte. Als het goed is, doet deze slingervanger het twee keer per etmaal. Dankzij hernieuwde inspanningen van medewerkers van de Stichting tot Behoud van Torenuurwerken bleek zulks na vele maanden het geval te zijn.
+ De beloning kwam om negen uur 's avonds: negen slagen en daarna nog een minuutje het vertrouwde extra papklokgelui, zoals het hoort - zeker in een stad die z'n 1050ste verjaardag viert. De blijde mare ging als een lopend vuurtje door Muiden. Marry Hasenaar komt de eer toe dat zij Ouwe Muier als eerste telefonisch op de hoogte bracht van het goede nieuws. En nu maar hopen dat het beklijft. Als de wind uit de goede hoek waait, kun je de papklok van verre horen luiden.
+ Het was een spectaculair gezicht zoals de mannen van Te Beest in één ruk door, van de vroege ochtend tot tegen middernacht, het Vestingplein asfalteerden. Alles stampte en dampte. Een van de werkers had niet verwacht dat het nog zo laat zou worden: 'De uitvoerder is jarig, dus we zullen morgen wel door moeten gaan', redeneerde hij. Ook voorspelde hij dat we de firma Ter Beest in april 2004 terug zullen zien: 'De tussenlaag van gemalen puin is maar vier centimeter dik. Normaal is dat dertig tot veertig centimeter. Denken ze geld mee uit te sparen, maar let op mijn woorden: volgend jaar om deze tijd staan we hier weer om de hele boel te vernieuwen.'
+ Een Muidense ontdekte de manier om het struikelgevaar uit het klinkervoetpad aan de kramenkant van het Vestingplein te halen. Ze wroette moeiteloos de losliggende, boven de andere klinkers uitstekende struikelsteen, waarover ze bijna een doodsmak had gemaakt, uit het wegdek en legde hem, goed in het zicht, op een stukje kale grond in het plantsoen. Dat was dinsdag. Toen ze woensdag de plek passeerde zat de steen er niet alleen weer keurig in, het hele stukje eromheen bleek opnieuw bestraat – dat zag je aan het zand, maar je voelde het ook: je kon er gewoon over heen lopen zoals het hoort. En het gold niet alleen voor hààr plekje, maar ook voor nog zes andere plaatsen in het pad. Allemaal gerepareerd.
+ De politie heeft niet veel gemerkt van de golf van vlaggendiefstallen (ook in de Weesperstraat was het raak). Er werden maar vier vlaggen op straat gevonden en naar het politiebureau gebracht. Op één vlag na. Die kon meteen worden meegenomen door de eigenaar, toen deze aangifte kwam doen. Het was de vlag die in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart verdween van de gevel het huis van de familie van Vugt, Singelstraat 1. De vlag had er maar één dag gehangen. Henk van Vugt mailde het nieuws van de diefstal meteen door naar muideninfo.nl, om eventuele getuigen te vinden, maar om technische redenen duurde het een week voordat zijn alarmkreet op de site verscheen.
+ Ook bij de politie had Henk aanvankelijk geen succes. Zijn eerste tocht naar het bureau was vergeefs, want het bureau was potdicht, nota bene op de tijd dat het open had moeten zijn. Dondermorgen 3 april was hij er weer. Zijn vlag, de blauwgele gemeentevlag van Muiden, bleek op straat te zijn gevonden. Hij herkende hem aan de oude vlaggenstok, zo eentje met nog een houten oranje bol. Die zie je tegenwoordig weinig meer, want de bollen zijn vandaag de dag allemaal van plastic. De goede afloop werd natuurlijk meteen op de voorpagina van muideninfo.nl vermeld. Henk van Vugt hangt de vlag niet meer buiten. Hij kijkt wel mooi uit.
+ U hebt al uitvoerig bij muideninfo.nl en in de krant kunnen lezen dat de mannen van de firma Portengen uit Nes aan de Amstel, die druk in de weer waren met het aanleggen van de milieuvriendelijke oevers in de Singelgracht, hun werkzaamheden moesten afbreken na controle door de Arbeidsinspectie. Met alle respect voor hun vakmanschap: volgens de ARBO-wet ontbrak het op het werk aan diverse veiligheidsvoorzieningen. Ook was niet voldaan aan hygiënische voorwaarden. Zo is er wel een kajuitje in het duwbootje De Stormvogel, waar de mannen opeengepakt zaten te schuilen en te eten. Maar een schaftkeet is de wettelijke eis, zo goed als een toilet en schoon water om voor het eten je handen te wassen. Was allemaal niet aan boord.
+ Ook was de werkkraan niet verankerd op de ponton, waar ook nog eens geen reling omheen zat. Weer een andere reden om het werk stil te leggen was dat de mannen een zwemvest hadden moeten dragen – nogal overdreven, maar ja, wat moet dat moet. (Inmiddels is, na twee weken het werk weer hervat. De kraan is keurig vastgezet op een ponton mét reling, maar zwemvesten zijn ver te zoeken: blijkbaar is men erin geslaagd de Arbeidsinspectie ervan te overtuigen dat je met de beste wil van de wereld niet langs de oevers van de Singelgracht kunt verzuipen).
+ Al met al is het een behoorlijke financiële strop voor de firma Portengen, die gepeperde boetes voor die overtredingen en het nieuwe materiaal. Om nog maar te zwijgen over het verlies aan arbeidsuren. De opzet was om op 7 april klaar te zijn (op het inplanten van de moerasplantjes na). De nieuwe opleveringsdatum is donderdag 1 mei (mèt inplanten).
+ Opdrachtgever DWR, dat al vele jaren prettig met de firma Portengen samenwerkt, heeft dankzij het ingrijpen van regiohoofd Jan Portengen (geen familie), de specialisten in milieuvriendelijke oevers voor de rest van de werkzaamheden gastvrij onderdak aangeboden in het witte sluishuis. Het werk is op een oor na gevild, dus de mannen zullen maar korte tijd de luxe kennen om in de mooiste werkkeet ter wereld hun boterham te eten, hun koffie te drinken en hun plasjes te plegen.
+ Er hoeft niet veel meer langs de oevers van de Singelgracht te gebeuren. Anders dan gepland was, is men uiteindelijk niet in een grote bocht om de woonboot van Henny van Setten heen gegaan. De moerasstrook is doorgetrokken tussen wal en schip, tot aan de loopplank. Ook hier werd er klei tussen de perkoenpalen met wilgentakken en de oevers gestort. In totaal zijn er dertig vrachten van tien kuub klei met vrachtauto's opgehaald uit een depot in Nederhorst den Berg. Aan de overkant van de Vecht werd vracht na vracht overgeladen op de pontons en naar de gracht gevaren.
+ Net als in maart heeft het totnogtoe ook deze maand nog nauwelijks geregend. Het weinige hemelwater wordt door de DWR vastgehouden in de polders. Omdat het water hierdoor niet af kan vloeien naar de Vecht staat het in de rivier en daarop aansluitende grachten en vaarten momenteel heel laag. Normaal is de waterstand in deze tijd hooguit 40 cm beneden ANP, nu schommelt het al rond de min 50.
+ Het water moet niet nog meer zakken, wil het project van de milieuvriendelijke oevers in de Singelgracht niet alsnog in gevaar komen. De stand is soms zo laag dat hier en daar een stuk of wat perkoenpalen, die een flink stuk onder de waterspiegel zouden moeten zitten, met hun kop boven de gracht opduiken. Vóór 1 mei moeten de moerasplantjes op minstens dertig centimeter onder water in de modder zijn geplant. Afwachten of het aanslaat.
+ Dat het mobiele schippersbadhuis niet achter de hal van Gort blijft, valt op te maken uit een gemeentelijke publicatie in het Vechtjournaal. Maar wat schippers en opstappers nu wèl te wachten staat, wordt niet duidelijk. In elk geval heeft de schippersvereniging nog niet bereikt wat ze zo graag willen: een was -, douche – en plasgelegenheid voor hun opstappers en henzelf, ondergebracht bij de Stichting Jachthaven. In het Vechtjournaal staat dat een aanvraag is binnengekomen voor het plaatsen van een douche - en toiletvoorziening voor minimaal vijf jaar ten behoeve van de watersport. Als plaats wordt genoemd Herengracht 3, dus helemaal aan het begin, bij het parkeerterreintje. Het lijkt erop dat de noodvoorziening van Gort naar deze plaats versleept wordt. Het schippersbadhuis op de Herengracht is beter, want meer in het oog. Maar van de andere kant: voor vijf jaar?
+ Er komt een ondergrondse container tegenover hetzelfde nummer op de Herengracht. Dat is goed nieuws voor de schippers en hun gasten, voor de buurt en voor heel Muiden. Eindelijk verlost van de troep en ergernis achter de beer. Sinds jaar en dag wordt van alles en nog wat dat afgedankt is, tot complete ameublementen toe, in de voor de watersport bedoelde containers geflikkerd.
+ Reinier Verwey van De Doelen heeft al weer een tijdje de vroegere appartementen boven zijn bedrijf in gebruik als restaurant. Totnogtoe was dit niet legaal, reden waarom hij een vergunning heeft aangevraagd. Daarnaast vraagt hij een bouwvergunning voor een brandtrap aan de noordkant van het pand.
+ B&W hebben ook een bouwaanvraag ontvangen voor het oude pandje aan de overkant van de Doelen, beter bekend als Grand Café het Gat van Muiden. De familie Pronk wil én restaureren én uitbreiden. Er staan een winkel en een woonhuis op de tekeningen. Zowel de aanvraag van Reinier Verwey als die van Pronk wordt door B&W aangehouden, in afwachting van de reactie op de tegelijk aangevraagde Monumentenvergunning.
+ Iedere Muier die hier met plezier woont, beveel ik van harte aan lid te worden van de Historische Kring Stad Muiden. Al was het maar vanwege het verenigingsblad Villa Amuda, dat je dan automatisch in de bus krijgt. Er staat steeds van alles en nog wat in over de geschiedenis van Muiden. Voor de een is het nieuw en verrassend, voor de ander is er de vreugde van de herkenning. Het gaat vooral over gewone Muiers van toen. Ook worden de lezers vragen gesteld. Bijvoorbeeld wie de oude man is, die ergens een officiële opening verricht. Je zou zweren dat het Gerrit Ruiter is. Zo zou hij er nu uitgezien hebben.
+ 'Wiegmans & Wigmans' luidt de kop boven een artikel in de Villa Amuda: wel of geen familie van elkaar? Er komt geen antwoord op. Wel wordt de stamboom van de Wiegmansen uiteengerafeld. De Wigmansen komen niet aan bod. Nóg niet naar ik hoop, want ik ben razend nieuwsgierig hoe het zit met de voorvaderen van Ome Jan, Jack en Patjang. Zouden er bij zijn die de vesting uit moesten als de papklok geluid werd?
+ Uit een terugblik in Villa Amuda op het feest van het duizendjarig bestaan van Muiden in 1953: 'De christelijke school in Muiderberg won de 1ste prijs met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen in de categorie groepen. De 1ste prijs jongens was voor Marjo Vlaanderen als Gelaarsde Kat. Altijd haar mannetje gestaan, die Marjo.
+ Om het schilderij 'Zicht op Muiderberg', een olieverf op paneel door A.Waldorp (1803-1860), nader te kunnen bestuderen, werd je zowel vanaf de kabel als vanaf muideninfo doorverwezen naar www.stadsgezichten.nl, de website van Mock's City Views. Even gekeken. € 15.000. Uitvergroot bleek het meesterwerk nog mooier te zijn. Misschien wel het mooist is de lucht. Daarin staat in grote rode stempelletters 'Verkocht'.
+ 'De colonne voor het gemeentehuis' staat te lezen in de notulen van de laatste commissievergadering. Even later weer: een collonne. Waarschijnlijk zijn de kolommen, de zuilen of desnoods pilaren bedoeld die het dak schragen en waarvan er één van de winter open knalde. Collonnes! We zitten in Muiden, niet in Bagdad.
+ Als we de trekschuit nu eens terughaalden, zodat de bezoekers aan Muiden die hier arriveren op doortocht vanuit het Gooi en Amsterdam, gedwongen zijn dwars door de vesting te wandelen. Dus net als vroeger. Misschien dat dit de welvaart voor de ondernemers brengt, waarop zo vurig werd gehoopt toen adviesbureau Kolpron kwam met een uitvoerig rapport – en de rekening hiervoor – waarin van alles geïnventariseerd was, maar waarin de neerslag van de brainstormsessies met betrokken Muiers ontbrak. Terwijl er toch waardevolle ideeën bijwaren, zoals een kleinschalig winkelcentrum in de Broshuizen.
+ Een artikel in de Gooi - en Eemlander van zaterdag bevestigt dat Siem Rozendaal pal staat voor zijn plan niet in de Bloemendalerpolder te gaan bouwen en ook niet op de peperdure, want te saneren grond van het kruitfabriekterrein, maar om 350 woningen voor eigen inwoners neer te zetten in de Zuidpolder (van Muiden uit gezien achter Mariahoeve). B&W ziet er geen heil in: het past niet in de bestaande plannen. Bovendien zou het beschermd weidegebied zijn. Dwarsligger Rozendaal zegt dat de provincie geen bezwaar maakt tegen bouwen op deze plek. Als de grootscheepse plannen met de Bloemendalerpolder doorgaan, voorspelt Siem Rozendaal een 'Vechtstad met een soort waterhoofd'. Nog een: hij is bang dat de Bloemendalerpolder vol zal stromen met Amsterdammers.
+ Bij de ingekomen stukken van de komende commissievergadering ligt een brief van de gemeenteraad van Wormerland, die de Nederlandse gemeenten vraagt hun motie te ondersteunen. Deze luidt: 'De gemeenteraad van Wormerland, in vergadering bijeen, besluit de Nederlandse regering op te roepen zich tot het uiterste in te zetten voor een geweldloze oplossing van de problemen met en in Irak. En gaat over tot de orde van de dag'. 'Voor kennisgeving aannemen' adviseert B&W. Mogelijk omdat het niet over Muiden gaat. Misschien ook wel omdat het inmiddels te laat is, hoewel de brief binnenkwam ruim voordat de massavernietigingswapens uit de lucht vielen.
+ De verlichting van de Kazernezaal schijnt aan vervanging toe te zijn. Er moet voor dik € 9100, - aan nieuwe armaturen komen, zo kondigt B&W aan. Geef mij maar een verbeterde geluidsvoorziening voor dat geld. Dat je elkaar niet kunt zien is geen ramp, maar dat je elkaar niet verstaat wèl. Inmiddels heeft het college het voorstel al weer ingetrokken. Dit in afwachting van de commerciële exploitatie van de kazerne. Begrijpelijk: iedereen moet goed kunnen zien dat je niet rookt tijdens een receptie.
+ Hoe hard mag je Muiden binnenrijden? Voor bezoekers die over de Weesperweg komen, wordt ter hoogte van de begraafplaats een tipje van de sluier opgelicht. De wind heeft vat gekregen op de folie waarmee het welkomstbord deels is afgeplakt. 'Dertig kilometer' leest de automobilist en hij denkt: 'met die gekke bocht erbij: ik zal me er maar aan houden'. 'Oeff', zegt hij even later als hij de verkeersdrempel bij het Karveel over is: 'ik moet er niet aan denken dat ik hier vijftig kilometer zou hebben gereden'. Vraag voor de uitvoerders van Duurzaam Veilig: wat klopt hier niet?
+ Na 35 jaar beschikt Ome Ko over nieuwe toiletten. De paar weken van het ongemak dat we tegen de toiletwagen op de sluis aan hebben gekeken, vallen hierbij in het niet.
+ De ambtenaar van de Arbeidsinspectie, die aan de Singelgracht proces verbaal kwam opmaken, was zo tactisch de mannen van Portengen te vertellen dat Muiden zo gezellig is. De avond ervoor was hij hier nog naar een feest geweest. Op de terugweg zag hij die wonderlijke werkkraan op de ponton, het duwbootje en een flinke stapel perkoenpalen op de wal. Dat had hem zo nieuwsgierig gemaakt dat hij besloot de volgende dag een kijkje te komen nemen en: tataratata… hier was hij dus. Ook bij de brandweer en de aanleg van het Duurzaam Veilig Project sloeg de Arbeidsinspectie toe. Dat komt er nu van met die gezellige feestjes in Muiden. Zullen we 1050 maar afblazen?
+ In de entree van het gemeentehuis staat een vitrine met alle hebbedingen van Muiden 1050. Het ziet er aantrekkelijk en overzichtelijk uit. Dat kun je van de speciaal voor 1050 ingerichte etalage van de Hoek niet zeggen. Maar de Hoek heeft weer het voordeel dat je daar al die mooie artikelen kunt kopen.
+ Surf naar www.muider.nl en bekijk de tientallen magnifieke kleurenfoto's van de 1050 feestdagen, gemaakt door Matthijs Wink. Ze zouden nog mooier zijn geweest wanneer Matthijs wat meer gewoon volk en wat minder autoriteiten had vereeuwigd. Een aantal van de feestfoto's is ook te zien op www.muiden1050.nl.
+ Een collegelid wil graag een standbeeld. Als het niet zoals Jan Melis is, dan maar als Manneke Pis. Hij greep het 1050 feest aan om op het terrein van Ties een gooi te doen naar het wereldrecord wildplassen. Wat je te zien kreeg, mocht geen naam hebben. Hoewel: Klein Duimpje had gekund.
+ Zodra het seniorenconvent, dat zijn de vijf fractievoorzitters van de Muidense gemeenteraad, in het openbaar gaat vergaderen, heb ik nog veel meer keutels voor u dan op dit moment.
+ Er worden momenteel weddenschappen afgesloten over hoe lang het zal duren eer de diepe tuin achter het geheimzinnige huis op de hoek Amsterdamsestraatweg/Weesperweg zo vol fietsen staat, dat je geen grassprietje meer ziet.
+ Er kan zomaar een ineens een weldoener verschijnen die de buurt verrast door de 1.100 m2 aan het eind van de Weesperstraat van Hans Paardenkoper te kopen en er een plantsoen op aan te leggen, omdat hij wat er nu staat toch wel een beetje rommelig gezicht vindt.
+ Op de valreep de kakelverse Paasaflevering van www.hopsalabopsa.com bekeken. Webmaster Hugo slaat een fotoalbum open met zijn allervroegste jeugdherinneringen. Het zijn tevens de herinneringen van Johan en Tini van Wonderen en Willem Zevering jr, die op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis werden geboren. Een openbaring!
+ De rubriek 'Local Stuff' is al evenmin te versmaden. Actuele onderwerpen als de nieuwe toiletten bij Ome Ko en de eenzame koe op de Schapenkaai, die de miljoenste boefstuk van Floris leverde. Vieze plaatjes en vieze praatjes. Heerlijk. Toch een opmerking: wat er op het bordje ligt als menu van Dick's Halfway In, is te veel eer.
+ Hopsalabobsa, wel ja. En dan durven ze nog van míj te beweren dat ík het te bont maak.
+ Een groepje Franse toeristen informeerde op de sluisbrug vergeefs bij voorbijgangers naar 'centre ville'. Een oude Muier slaagde erin de Fransen duidelijk te maken dat Muiden geen centrum heeft, maar een klein hartje: tout petit petit. Le vieux Muièr! Mais oui: c'est le nom de plume de votre chroniquer!

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: