- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Eigen volk produceert keutels met een luchtje.

04-mei-2003

+ De vraag van de dag was afgelopen woensdag weer in menig huis in Muiden te horen: 'Gaan we naar de stad, of gaan we het dorp in?' Je kunt de Muiers wel inpeperen dat Muiden een stad is, maar voor velen blijft Amsterdam de stad en Muiden het dorp. Ik denk niet dat er ooit een Koninginnedag komt, waarop je kunt horen: 'Gaan we naar de grote stad of gaan we de kleine stad in?'
+ Waarschijnlijk met het oog op de regen besloten velen in de kleine stad te blijven. Het was hier dan ook druk op Koninginnedag, zowel op het Vestingplein en voor de kazerne als in de feesttent. Geen oranjezonnetje, maar wel een oranjegazonnetje op het hoofd van Piet Logchies. Korte knaloranje haartjes, het stond hem wel. Piet was trouwens niet de enige die aangestoken was door de oranjekoorts. De jaarlijkse folklore bracht menigeen ertoe zichzelf, hun kinderen en hun huisdieren te laten vlammen. Er trippelde zelfs een hondje met een oranje kuif rond.
+ Het blijkt dat ook Rein Ree wel oren heeft naar een VVV infozuil: voor de door zijn zoon beheerde ijs -, pizza en pastazaak La Chiusa. Het voordeel is dat La Chuisa zo vaak open is tijdens het toeristenseizoen. Ook 's avonds, en ook op zondag. Een andere mogelijke liefhebber is de Gooische Partyvloot, eveneens op de Schulpen. Een medewerkster zei te verwachten dat zo'n zuil bij haar baas waarschijnlijk in goede aarde zou vallen, maar kon er verder geen uitspraak over doen. Ook Ruurd Kleuver, die bezig is met een verhuurkantoor annex scheepsbenodigdhedenwinkel, lijkt het wel wat.
+ Nog meer liefhebbers? Neem contact op met de VVV Midden Nederland in Amstelveen. Of anders kan Marleen Beenen u misschien wel adviseren. Zij werkt bij VVV Naarden en vangt regelmatig toeristen op die benieuwd zijn wat er in Muiden te doen is. Wie weet kunnen ze zelfs op het gemeentehuis geïnteresseerden een stapje verder helpen.
+ Hoewel ik me een betere plek voor de sanitaire voorzieningen van schippers en opstappers kan voorstellen dan naast de Stichting Jachthaven, waar B&W een bouwvergunning voor heeft aangevraagd – bijvoorbeeld het COF - gebouwtje – heb ik moeite met de houding van de omwonenden. Je hoeft niet te verwachten, dat de bewoners op de kop van de Herengracht het voorgestelde tijdelijke onderkomen (maximaal vijf jaar) met gejuich begroeten, maar om nu te roepen dat de buurt daarmee 'het afvoerputje van Muidens gastvrijheid' zou zijn, zoals in de krant staat, gaat me te ver. Zo vies is het scheepsvolk nu ook weer niet.
+ Wat kan er tegen een toilet – en douchegelegenheid op deze plaats zijn? Er wordt al sinds jaar en dag bij de Stichting Jachthaven gebadderd. Oudere Muiers herinneren zich nog wel dat er begin jaren tachtig een golf van protest was tegen de komst van het gebouwtje van deze Stichting - vanwege het uitzicht en het ontsieren van de beer. Het is allemaal erg meegevallen.
+ De omwonenden zijn slecht geïnformeerd. Er is geen sprake van dat er al een bouwvergunning verleend is, zoals bij hoog en laag beweerd wordt. Er is waarschijnlijk enige verwarring ontstaan, omdat de welstandscommissie heeft laten weten geen bezwaar tegen het plaatsen van het tijdelijke schippersbadhuis op deze plek te hebben. Het zou het beschermde stadsgezicht niet verstoren (dat gold overigens ook voor de witte puntmutsen van het Muiderslot…). Wel is het zo dat B&W meestal het advies van de welstandscommissie volgt. Maar daarmee staat het gebouwtje er nog niet.
+ Er komt, zoals bij elke bouwaanvraag, een bezwaarschriftenprocedure, waarbij iedereen de gelegenheid krijgt zich tegen het verlenen van de vergunning te verzetten. Volgens de Gooi – en Eemlander heeft wethouder Schulp zelfs een informatieavond voor omwonenden in het vooruitzicht gesteld. Overigens is het onwaarschijnlijk dat B&W een bouwvergunning verleent tegen de zin van de buurt in. Als de bewoners zich en bloc zouden verzetten, gaat het feest gewoon niet door. Dan blijven de schippers voorlopig aangewezen op de huidige noodvoorziening achter de hal van Gort, de plaats dus die zo afgelegen is, dat rotjongens de kans kregen ongestoord het vaste gebouwtje in de fik te steken.
+ De aanleg van de milieuvriendelijke oevers langs de Singelgracht is achter de rug. Als finishing touch werden tal van moerasplantjes in de modder vastgezet. Dat ging niet met de werkkraan, maar met de hand. En wel verrassend snel. Afgelopen week zaten alle plantjes erin. De klus werd door drie man geklaard. Ze stonden met lieslaarzen tot hun knieën in het water. Zonder zwemvesten.
+ De planters zelf hebben hun twijfels over het te verwachten resultaat. Ze zijn bang dat er te weinig klei gestort is, temeer omdat het water na de regenval zoveel hoger staat – wel 20 cm boven de kleilaag. Maar opdrachtgever DWR deelt hun zorgen niet. DWR heeft de nodige ervaring met moerasoevers, bijvoorbeeld langs de Vecht en in Amsterdam. Zolang de planters zich aan de instructies houden bij het vastzetten van de verschillende soorten in de bodem is er niets aan de hand.
+ Er zijn richtlijnen voor elke soort. De moerasvergeetmijnietjes bijvoorbeeld moeten laag op de oever staan. We mogen er vanuit gaan dat de planten voor het merendeel aanslaan, wat betekent dat straks het nodige groen wel een meter boven de waterspiegel uitsteekt. Nog deze zomer zal de oostelijke oever van de Singelgracht over de volle lengte in bloei staan. Maar niet uitbundig, dat is pas volgend jaar het geval, voorspelt de DWR.
+ Frank Wagenmans had er geen moment bij stilgestaan dat 'zijn' straat wel eens de prijs van de mooist versierde straat in Muiden in de wacht zou kunnen slepen, toen hij, nog voordat de 1050 feestelijkheden losbarstten, het initiatief nam de hele Amsterdamsestraatweg uitbundig in het teken van het jubileum te zetten. Het was een ambitieus plan. De buren konden bij hem kiezen uit pakketten met vlaggetjeslijnen.
+ De vlaggetjes hadden al hoog en breed over de weg gehangen als niet was gebleken dat er een gemeentelijke vergunning voor nodig was. Die vergunning was er vrij snel, maar omdat de bestelling uitgesteld was, duurde het tot maandag de 29ste eer het zover was. Nu hangen de vlaggetjes er dan toch, in de kleuren van de gemeente: blauw en wit, zigzaggend van lantaarnpaal tot lantaarnpaal, want van boom tot boom mag niet. Van de 23 buren doen er 17 mee. Om de hele straat te overbruggen hebben Frank Wagenmans en Dick Methorst het verschil bijgepast.
+ Ook al omdat de blaadjes van de bomen de vlaggetjes een beetje wegdrukken en er, op een enkele uitzondering na, niet vanaf de huizen gevlagd wordt, zal het niet meevallen voor de Amsterdamsestraatweg de andere straten van Muiden naar de kroon te steken. Neem de Weesperstraat, dat is pas een echte feeststraat. Overal wordt gevlagd en voor menig huis staat een mand met viooltjes.
+ Hoewel weinig Muiders aangifte doen, en er ook weinig gevonden vlaggen naar het politiebureau worden gebracht, worden er onverminderd door heel Muiden heen vlaggen gestolen. Laatst weer bij Hans Stelling aan de Singelgracht. Zijn Muiden 1050 vlag werd uit de hoge mast voor zijn woonark gejat. De andere vlag, de vlag van de gemeente, lieten ze hangen. Als Hans zijn vlag gevonden wordt, of elders in Muiden wordt uitgestoken, kan hij 'm direct herkennen door een bepaalde bewerking die nodig was om 'm in de mast te bevestigen. Dus als de dief de vlag uithangt, hangt-ie zelf ook.
+ Als dat zo doorgaat met die vlaggendiefstal, zijn alle vlaggen verdwenen nog voor het jubileumjaar voorbij is. Gejat, of naar binnen gehaald om de dieven voor te zijn. Hans Stelling ziet al aankomen hoe de krant erover bericht. Hij ergert zich bij voorbaat over de bekende guitige toon van de verslaggeving: 'het dievengilde heeft weer toegeslagen in Muiden'.
+ Wie kan er diep in de ziel van een vlaggendief kijken? Wat bezielt zo'n mispunt? Het gebeurt vrijwel altijd in het weekend, dus je mag aannemen dat er drank in de man is. Is de drijfveer dronkenschap, gepaard gaand aan vandalisme? Is het hebzucht? Gaat iemand nu echt doodgemoedereerd 's morgens de vlag van Muiden1050 of de gemeentelijke vlag buiten hangen, die hij de nacht ervoor gejat heeft? Er zijn er die kennelijk alleen voor de kick vlaggen gappen en deze vervolgens wegsmijten. Maar dit laatste kan ook gebeuren als ze bij de diefstal gestoord worden. Hoewel: gestoord ben je altijd als je zo stom bezig bent.
+ Het ziet er naar uit dat er voorlopig nog geen eind komt aan de ergernis over de motorclubs die zondags, het verbod straal negerend, in lange slierten van tien, vijftien en meer motoren over de sluisbrug knetteren. De wet eist dat er een doorgang van 1,20 meter moet zijn voor de invalidenautootjes. Ruimte genoeg voor de motormuizen. Er is natuurlijk nog een andere oplossing: gewoon vette prenten uitschrijven. Maar ik zie de politie niet gauw op de rustdag in Muiden verschijnen.
+ Niet meer dan een handjevol Muiers beschikt over een tuinpas van het Muiderslot. Het is maar een dun lijntje naar de bevolking. Daar moet je zuinig op zijn, zou je denken. Maar wat gebeurt er? Willem Schulp (83) liet zijn tuinpas bij de kassa zien en wilde doorlopen. Maar hij werd tegen gehouden. 'De tuinpas geldt deze week niet', zei de dame achter de kassa . Deze week: dat was de afgelopen week waarin de bezoekers een euro extra moesten betalen, omdat er allerlei middeleeuwse activiteiten op het slot plaatsvonden. 'Ik heb voor een heel jaar betaald, dus ik loop door' zei Kummel en hij voegde de daad bij het woord. Wat mankeert ze toch op het slot? Beseffen ze nu niet dat ze met dit soort inhaligheid het laatste beetje goodwill bij de plaatselijke bevolking verspelen? Hoezo commercieel? Kortzichtig zal je bedoelen.
+ Het tijdelijke winkeltje van het Muiderslot had de directie het liefst in de tent met de puntmutsen gezien, maar op die plaats liep het vorig jaar in de pruimentijd voor geen meter. Het gelegenheidswinkeltje was daarom tijdens de Middeleeuwenweek ondergebracht in de vroegere Taveerne in de kelder van het slot - net als in de Kersttijd. Hoewel de verkoopsters vrijwilligers zijn, is alles behoorlijk duur. T-shirts, boekjes, souvenirs. En dat terwijl de entreeprijs al zo hoog is. In de Kersttijd verkochten vrijwilligers zelf gekweekte, geoogste en gebundelde boeketjes – zogeheten 'tussiemussies' - voor 5 à 6 euro. Ze waren niet aan te slepen. Mede dankzij de kostprijs van nul komma nul werd er toen aan de boeketjes meer verdiend dan aan de kassa.
+ Of ik misschien ook nog iets vriendelijks te melden heb over het Muiderslot? Jazeker. De Middeleeuwenweek met de in en om het kampement rondscharrelende ridders, schone jonkvrouwen, pages, schildknapen, ambachtslieden en wachters en natuurlijk ook de heksen was een hartverwarmende aangelegenheid. De bezoekers keken hun ogen uit, de vrijwilligers waren perfecte gastheren en – vrouwen. Veel belangstelling ging uit naar allerlei wapentuig en de bakster die lekkere broeder bakte op een open vuur op de wal (zou er een vergunning zijn aangevraagd? Dat moest bij de Westbatterij ook). De tamme kraai Gajes had talrijke fans. Absoluut hoogtepunt waren de rondleidingen via de oude wachtersroute en de overdekte weergang door de leerlingen van groep acht van de Jozefschool. Deze Middeleeuwenweek toonde weer eens aan dat evenementen die het slot kan behappen een succes zijn. Reikt men te hoog, dan gaat het mis.
+ Jammer dat ik me met mijn tuinpas in de hand keurig achter de lange rij wachtenden had aangesloten. Het ging allemaal van de tijd af die ik voor de Middeleeuwen had uitgetrokken. Toen ik aan de beurt was en mijn pas liet zien, mocht ik meteen doorlopen, zonder kassabonnetje. Dan had ik ook wel meteen langs de kassa kunnen lopen! Later bedacht ik dat ze me voor een broertje van Kummel moeten hebben aangezien. Maar misschien dat men in een helder moment besefte dat het een goede zaak is om een vriendschapsband met de lokale bevolking op te bouwen.
+ Toeristen worden momenteel, wandelend door de Amsterdamsestraat en de Sluisstraat, tot drie keer toe met hun neus op de handel van makelaar Vlaanderen gedrukt. Stonden de etalage op de hoek met de Zeestraat en die van het kantoor van de makelaar zelf in de Sluisstraat al vol woningen, nu is ook de etalage van het pand ernaast, Sluisstraat 6, waar Mar Britstra op warme weekenden met haar negotie zat, in beslag genomen door foto's van de vele panden die hier te koop zijn. Ze worden gretig bekeken. En er wordt onverminderd gezucht over de prijzen.
+ Je moet door je knieën zakken om het te kunnen lezen, maar de boodschap is duidelijk. Via een krantenknipsel in de etalage waarschuwt Slagerij Neefjes de klanten, dat het met hun zaak wel eens dezelfde kant op zou kunnen gaan, als met de winkel waarover het gaat in het krantenknipsel. Taeke Oostra, de baas van de buurtsupermarkt in het Friese dorpje Twijzel had er op een dag schoon genoeg van dat zoveel Twijzelaars elders op koopjesjacht gaan. Hij kwam met een ultimatum: 'bij mij kopen of ik ga sluiten'. Hoewel er een vervelend luchtje zat aan het motto van zijn actie ('Eigen winkel eerst'), was het dorp zo geschrokken, dat de omzet prompt met een kwart steeg.
+ Kruidenier Oostra voert steekhoudende argumenten aan om in eigen dorp boodschappen te doen. Zo vergeet menigeen die goedkoper denkt uit te zijn door naar een grotere plaats te gaan, de kilometerkosten van zijn auto mee te rekenen. Ook benadrukt hij dat andere dorpsgenoten de dupe zouden worden van het 'vreemdgaan'. Inderdaad waren degenen, die geen auto rijden, vooral de ouderen dus, geschrokken van de dreigende sluiting. Het zou de leefbaarheid van de kleine gemeenschap een fikse tik geven. Uit het dorp zelf kwam in dit verband een behartigswaardige reactie: 'Het sociale contact is belangrijk. Daar bedenk je gewoon een boodschapje voor'.
+ Jullie signaal is overgekomen, heren Neefjes. Laat het krantenknipsel uitvergroten en hang het op ooghoogte in de etalage. Maak een kopietje voor de andere winkels in Muiden. Niemand zal het jullie kwalijk nemen, integendeel. Wie weet begrijpen zelfs vooraanstaande stadgenoten, die je anders nooit in een Muider winkel ziet, dankzij jullie waarschuwing dat het bepaalde sociale consequenties heeft als je deel uitmaakt van een kleine leefgemeenschap.
+ De Rabobank heeft zijn leden een 'interesseformulier' gestuurd. 'Om zoveel mogelijk aan ieders wensen tegemoet te komen', wil de bank graag weten welke onderwerpen de leden belangrijk vinden – opdat de bank daar rekening mee kan houden. Wie liever geen informatie geeft, moet dat per ommegaand kenbaar maken. Aangezien ik zeer geïnteresseerd ben in de dienstverlening van het bankfiliaal in Muiden, of liever in de terugkeer daarvan, liep ik alle bijna zeventig verschillende 'interessevelden' af. Maar nee hoor: verbetering van de dienstverlening stond er niet bij. Wèl bijvoorbeeld film, fietsen en koken en ook kunst en cultuur, geld lenen, fitness, schaatsen, zwemmen, vakanties en restaurantbezoek – en meer van die zaken waarover ik al jaren ongevraagd allerlei informatie in mijn brievenbus krijg.
+ Het interesseformulier bracht me op een lumineus idee. Omdat ik het liever sociaal hou, hoef ik er geen geld voor te zien. Hier volgt een gratis tip voor de Rabobank: verkoop het adressenbestand met al die toegespitste interesses aan een gespecialiseerd marketingbureau. Zo'n bureau betaalt dik voor zogeheten hot prospects! De leden kunnen er geen bezwaar tegen hebben. Die hebben er zelf om gevraagd, al was het maar door niet te reageren op het interesseformulier. Denk erom dat de leveranciers van al die producten en diensten uw leden via het marketingbureau weten te vinden. Service toch? En wat misschien nog wel het mooist is: als bank verdient u er een aardig extraatje mee. Genoeg om van het hypothekenbijkantoor voor halve dagen in Muiden weer een bankfiliaal met volwaardige dienstverlening te maken. Daar had u niet aan gedacht hè?
+ Sinds kort zijn er in de haven speciaal voor een bevoorradingsboot palen geslagen. De bedoeling is dat het schip voor - of achteruit inparkerend met kop of kont op de wal komt te liggen, zoals ook de Urker vissersboten hier in Muiden. Dat scheelt de nodige ruimte. Alleen is er bij het bepalen van de afstand tussen de palen gerekend op een andere bevoorradingsboot dan de huidige. De beste stuurlui aan wal hebben het dan ook over wrijfpalen.
+ Voor mij hoeft het niet, maar als er dan tòch zo nodig Koninklijke onderscheidingen uitgedeeld worden, kunnen die het best gaan naar inwoners, die aller waardering verdienen. Wat dat betreft heeft Muiden bij de laatste lintjesregen een goede beurt gemaakt. Alle vijf onderscheidingen gingen dit jaar naar vrijwilligers, onder wie drie vrouwen, die zich jaar in jaar uit met hart en ziel voor anderen hebben ingezet.
+ De vijf lintjes zijn op de juiste borsten terechtgekomen. Dat maakt iets goed van de malle vertoning, waarbij raadsleden, alleen op grond van het feit dat ze zo en zo lang raadslid waren, bij hun afscheid automatisch de fel begeerde versierselen opgespeld krijgen. Ik wacht al jaren op het raadslid dat voor de eer bedankt. Het kan trouwens nog erger. Tot voor kort kon iemand die het veertig jaar in zijn broek had gedaan voor zijn baas hiervoor met een lintje worden beloond. Daar zijn ze gelukkig mee gestopt.
+ Zoals verwacht, kwamen er veel belangstellenden naar het gemeentehuis om de bouwplannen van Hans Paardenkoper te bekijken. Het gaat om twee nieuwbouwprojecten: zestien woningen in de Weesperstraat en Singelstraat en de grote uitbreiding van De Klensput aan het begin van de Amsterdamsestraat.
+ Het ziet er niet naar uit dat de nieuwbouw achter de Klensput gauw gerealiseerd zal zijn, ook al is de welstandscommissie in principe akkoord. Reden waarom het wel eens een hele tijd kan gaan duren, is niet alleen dat er ook een monumentenvergunning nodig zal zijn, maar vooral de bestemmingswijziging, waarvoor een artikel 19 procedure moet komen. Wie zijn oor te luisteren legt, moet concluderen dat er, ook al heeft De Klensput geen buren (behalve dan Taveerne De Mol, die zoals bekend ook van Hans Paardenkoper is) verzet te verwachten is van buurtbewoners. Met name aan de overkant van de Kadesloot is men beducht op geluidsoverlast. Er komt immers een feestzaal boven het aan te bouwen restaurantgedeelte en dat brengt nu eenmaal (nachtelijk) lawaai met zich mee.
+ Als alles wordt zoals Hans Paardenkoper het voor ogen heeft, blijft alleen nog het terrasje naast De Klensput aan de kant van de Burgemeester de Raadtsingel gehandhaafd. Hoewel: ook de laagbouw tussen het huidige pand en het grote terras, waar nu onder meer de keuken is ondergebracht, blijft laagbouw. Het wordt een serreachtige overgang van het huidige restaurant naar het nieuwe restaurant erachter. De 'doorlopende' restaurantruimte zal in totaal 160 m2 beslaan. Het intieme karakter van De Klensput zal dan ook zeker verdwijnen.
+ Het nieuwe restaurantgedeelte beslaat het hele achterterras. Op de begane grond komen ook de nieuwe keuken en invalidentoiletten. Beneden, in de kelder, zijn toiletgroepen gepland. Boven het nieuw restaurant komt een zaal van 75 m2 voor feesten, partijen en vergaderingen. De nieuwbouw loopt tot aan de steeg bij het oude postkantoor. Zo te zien zullen er een aantal bomen moeten sneuvelen.
+ Ook voor de bouwplannen van Hans Paardenkoper aan het eind van de Weesperstraat en de Singelstraat is een bestemmingswijziging en daarmee een artikel 19 procedure nodig. Niemand in de buurt zit te wachten op de parkeerproblemen, die het gevolg zullen zijn van de nieuwe woningen. Van de andere kant is men er zich van bewust dat er straks, bij gebrek aan horeca, toch ook weer minder parkeerdruk zal zijn - en in elk geval minder geluidsoverlast. Wel wordt het algemeen betreurd dat er door het verdwijnen van Gieling een eind komt aan een stukje onvervalste Muider historie. Als alles meezit (vooral ook de huizenmarkt) zou het allemaal wel eens voorspoedig kunnen verlopen – temeer omdat je mag aannemen dat het gemeentebestuur de eis op tafel legt dat eigen inwoners de eerste keus geboden wordt bij de verkoop van de woningen.
+ Er komen drie seniorenwoningen van één woonlaag op de begane grond aan de Weesperstraat, plus een groter huis met een etage. Gescheiden door een binnenplein met hagen komen aan de andere kant, met de (punt)gevels naar de Singelstraat, in totaal twaalf betrekkelijk kleine appartementen, waarvan zes gelijkvloers en de andere zes op de eerste verdieping – te bereiken via een opgang. Deze bovenwoningen hebben een extra slaapverdieping. Het eerste benedenappartement van het rijtje heeft een extra kamer met terras, die volgens de tekening tegen een muurdeel van het huis van Broer Hanzen aangebouwd wordt. Verder is er een diepe steeg gepland tussen het huis van Hanzen en de nieuwbouw met een berging voor 26 fietsen en containerruimte.
+ Een jubileum! Dit jaar worden de 25ste Muider Hardzeildagen gehouden. In het weekend van 31 oktober en 1 en 2 november is het zover. Het is de bedoeling er een groot feest van te maken en niet alleen voor de deelnemers. De organisatie wil de hele Muider bevolking bij de feestelijkheden betrekken.
+ Het houdt niet op. De zoveelste schrijver uit Muiden dient zich aan. Het is de geboren Muier Norbert Voorn (1960). Hij schreef het boek "Verkopen is meer dan een vak'. Volgens het Vechtjournaal is zijn eerste boek inspirerend en leerzaam. Iedereen kan er iets van opsteken, zelfs journalisten, ambtenaren en leraren.
+ De Statenverkiezingen zijn al weer een tijdje achter de rug. Ene Stulemeijer uit Weesp, die met veel tamtam liet weten zowel voor een groene Bloemendalerpolder als voor gedeputeerde Henry Meijdam te zijn, en een vergeefse poging deed om via voorkeursstemmen in de Staten te komen, haalde volgens de gegevens die mij ter beschikking stonden 119 stemmen in Muiden. Dat vond ik heel wat voor een Weesper en dus vermeldenswaard. Achteraf blijken het er zelfs meer te zijn geweest. Hierop attent gemaakt door Stulemeijer zelf, heb ik de feiten nog eens nagetrokken. En inderdaad: in het officiële proces verbaal wordt gerept over een totaalaantal van 177 voorkeursstemmen. Dat is dus nòg mooier, maar ja: niet genoeg.
+ Muider kiezers die op Groen Links stemden bij de Statenverkiezingen zullen spijt als haren op hun hoofd hebben, nu datzelfde Groen Links een groene Bloemendalerpolder heeft ingeleverd om maar asjeblieft met Henry Meijdam mee te mogen regeren.
+ De tentoonstelling 'Muiden, de laatste 105 jaar' in het Sluishuis heeft veel belangstelling getrokken, vooral van ouderen. Op Koninginnedag waren er tijdens een regenbui wel vijftig bezoekers binnen. Eigenlijk teveel voor zo'n kleine ruimte. Daar kwam nog bij dat het niet duidelijk was of ze kwamen kijken of schuilen.
+ 'Ik ben daar gek, zeker een euro betalen om een plas te mogen doe, ik ga wel naar huis' was bij de feesttent te horen. Een misverstand. Er stond inderdaad 'Euro Toilet' op de toiletwagen bij de feesttent. Maar dat was alleen maar de naam. Grote en kleine boodschappen doen was geheel gratis.
+ De Meiden van de kade zongen met veel plezier tijdens de feestweek in Muiderberg. Het Muiden 1050 lied 'Muiden is een stad, wist u dat?' hadden ze voor deze gelegenheid even uit het repertoire genomen.
+ De reactie van Lucy van Vrijberghe de Coningh op het bouwproject van Hans Paardenkoper op het eind van de Weesperstraat en Singelstraat: 'We hebben hier al auto's genoeg. We zien liever rollators. Laat ze er maar bejaardenwoningen bouwen'. Lucy zei er niet bij wie het voor zijn rekening moet nemen.
+ Het langverwachte jubileumboekje, dat overal in de bus zal vallen, komt pas eind juni uit, zo laat de Stichting Muiden 1050 op haar website weten. Eind juni? Maar dan hebben ze nog alle tijd om uit te kijken naar een schrijver uit Muiden!
+ Mocht het doorgaan met die schandpaal op de Schulpen, dan wil ik graag helpen bij het vastschroeven van de verslaafde ouders, die in de feesttent als gekken tussen eigen en andermans kinderen zaten te paffen tijdens de mini playbackshow en de kinderbingo.
+ Het heeft Hare Majesteit behaagd Hans Kliphuis een lintje toe te kennen. Ze zal toch hopelijk wel een rood lintje gekregen hebben?
+ Hoe zouden de bewoners op de kop van de Herengracht reageren als er in het Muiderslot een asielzoekerscentrum zou worden ondergebracht?
+ Als het nieuwe kabinet er is, kunnen we gekozen burgemeesters verwachten. Dick lijkt me wel geschikt voor Muiden. Dick Methorst.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: