- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Keutels uit de kroeg met de tafel van twee.

22-juli-2003

+ Sinds vorige week donderdag loopt de bediening van Ome Ko met de tafel van twee op zak. Deze luidt: 1 x 2 = € 2, 2 x 2 = € 4, 3 x 2 = € 6 - enzovoorts, tot 10 x 2 = € 20. Het kaartje met de tafel van twee is bedoeld om de jongens en meisjes, die de consumpties rondbrengen een handje te helpen bij het afrekenen. € 2 staat voor de prijs van een pilsje. Kost een pilsje dan twee euro bij Ome Ko? Ja. Sinds vorige week donderdag.
+ De onverwachte forse bierprijsverhoging was natuurlijk meteen het gesprek van de dag in Muiden. Terwijl de brouwerij belaagd wordt door klagende afnemers vanwege de gestegen inkoopprijzen, en in Amsterdam een aantal cafés de bierprijs verlaagd hebben om klanten terug te winnen, verhoogde Ome Ko de bierprijs van € 1,70 naar € 2 en zelfs € 2,10 voor een vaasje of Amsterdammertje. Ook de prijzen van de andere dranken zijn fors gestegen. Zo kost een frisdrank momenteel € 2 en een koffie verkeerd € 1,75. De happen zijn eveneens flink duurder geworden. Kostten bijvoorbeeld de bitterballen verleden jaar 55 eurocent per stuk, tot donderdag 17 juli was dit 60 eurocent en momenteel is het 70 eurocent.
+ Het komt erop neer dat Ome Ko van de ene dag op de andere is overgegaan op toeristenprijzen, zoals die ook elders in de Randstad, waar veel dagjesmensen komen, in rekening worden gebracht. Het valt niet te ontkennen dat Muiden bij mooi weer een toeristenplaats is, maar het is al even duidelijk dat de vaste gasten zich overvallen voelen. Inderdaad is een biertje van € 2 duur voor Muiden, maar van de andere kant: niemand verplicht je er een te nemen. Ook is het niet de hoogste prijs die je hier voor bier moet betalen. Neem de restaurants. Bij Graaf Floris V kost een vaasje (het enige glas dat naast de pul geschonken wordt) sinds vorig jaar al € 2 (nu dus 10 cent minder dan bij Ome Ko). De Doelen spant de kroon met € 2,50 voor een glas bier.
+ Menigeen had verwacht, dat – net als bij de invoering van de euro – de bediening de dupe zou worden van de verhoogde prijzen. Dit temeer omdat € 2 voor een pilsje een mooi afgerond gedrag is, zodat het bekende 'laat maar zitten' er niet of nauwelijks meer bij zou zijn. Maar de theorie werd al meteen achterhaald door de praktijk. Menige terrasbezoeker, kennelijk gewend aan uitgaansprijzen, nam de moeite om bij het afrekenen een halve of een hele euro extra uit de portemonnee te vissen. Al met al werd er het eerste weekend van de prijsverhoging meer fooi gegeven dan de bediening gewend is.
+ Niemand kan een horecaondernemer, in dit geval Alma Boersma, het recht betwisten de prijzen te verhogen. Het is letterlijk haar zaak; ze is niemand verantwoording verschuldigd. Maar als kastelein krijg je natuurlijk wèl wat je verwachten kunt. Dat de stamgasten spontaan afwijzend reageren op deze aanslag op hun beurs laat zich raden. Het commentaar is nu eens fel, dan weer gelaten - al naar gelang het temperament en de rijkdom van de klant. Maar het is vrijwel nooit zonder humor. Wat denkt u bijvoorbeeld van deze reactie: 'Toen Ome Ko nog leefde, hing hij op een dag een kaart op. "Met tranen in onze ogen moeten we onze prijzen verhogen", stond er op. Het was de eerste en meteen de laatste keer dat de directie gehuild heeft toen de prijs omhoog ging.'
+ Een actiegroepje in de Bouvywijk is druk doende de wijkbewoners te polsen. De bedoeling is om bij voldoende belangstelling tot de oprichting van een bewonersvereniging te komen. Er leeft nogal wat ongenoegen in de Bouvywijk. Met name de bewoners van de Kloosterstraat die uitzien op de Vestingwal staan op scherp. Ze dreigen drie containers met leerlingen van de Jozefschool voor hun neus te krijgen. Er zijn overigens nog meer onderwerpen die de Bouvywijk bezighouden, zoals de wenselijkheid van eenrichtingsverkeer in de wijk. De Bouvywijk kan zich geducht weren. Het gemeentebestuur zal zich bepaald niet met genoegen het felle verzet herinneren van de aanwonenden van het Kerkplein tegen de noodlokalen, waarin afdelingen waren onderbracht van het oude gemeentehuis.
+ Bouvywijkbewoner Wiebe de Haan is mede dank zijn jarenlange raadservaring altijd een geducht actievoerder geweest, aan wie de overheid een zware kluif had. Denk aan zijn strijd tegen de aanleg van de Mariahoeveweg, die tot aan de Raad van State werd uitgevochten. Ook nu weer staat de vroegere raadsnestor op de bres voor de belangen van zijn wijk – dit keer om te verijdelen dat de noodlokalen van de Jozefschool bij de betonplaat komen. Een groot voordeel is dat De Haan, die tegenwoordig Statenlid is, als geen ander weet welke wegen er moeten worden bewandeld.
+ Omdat het om een tijdelijke voorziening gaat, is bij de kindercontainers niet de artikel 19 procedure, nodig voor een ontheffing van het bestemmingsplan van toepassing, maar de artikel 17 procedure, die belanghebbenden beperkter mogelijkheden biedt. Hoe gek het ook klinkt: alleen direct betrokkenen, in dit geval de aanwonenden van de Kloosterstaat, mogen protesteren. Alsof de aantasting van het beschermde stadsgezicht niet heel Muiden aangaat. Het bouwplan wordt twee weken ter inzage gelegd. In die periode kunnen de aanwonenden van hun ongenoegen blijk geven, bijvoorbeeld over het bedorven uitzicht en de overlast die te verwachten valt van de kinderen, en ook over het aantrekken van verkeer.
+ Ook mag het rijtje bewoners met suggesties komen voor een andere oplossing voor het probleem van de uit zijn krachten gegroeide school. Wie weet ziet de commissie die de bezwaren moet beoordelen, daar meer in, dan in de huidige door de raad gesanctioneerde oplossing. Theoretisch kan de beslissing zelfs teruggedraaid worden. Maar de realiteit is, dat je eerder kunt verwachten dat de gedupeerden zich gedwongen zullen zien naar de rechter te stappen. Hoe het zij: zolang de bezwaren in behandeling zijn, mag er niet met de bouw van de noodlokalen worden begonnen.
+ Eigenlijk is de Bouvywijkvereniging een vereniging in héroprichting. Alweer een kleine dertig jaar geleden hadden de bewoners elkaar gevonden in de strijd om de grote loods weg te krijgen, die er ondanks alle plechtige beloften nog steeds stond toen het rijtje huizen aan de Kloosterstraat met uitzicht op de vestingwal, werd opgeleverd. Een van de bewoonsters, Hans Kliphuis, herinnert het zich allemaal nog als de dag van gisteren. De grote loods stond op de huidige betonplaat, dus vlakbij de plek waar de gemeente zich de drie (mogelijk twee) noodlokalen gedacht heeft. Nog ruim een jaar hebben de bewoners tegen de loods aan gekeken.
+ Het is zeker niet uitgesloten dat de geschiedenis zich herhaalt. Hans Kliphuis (die onlangs Koninklijk onderscheiden werd voor haar veelzijdige vrijwilligerswerk en haar grote maatschappelijke verdiensten, en die je dus moeilijk een verwende yup kunt noemen) ligt er nachten wakker van. Ze wordt niet goed van de gedachte dat, zoals zij het uitdrukt: 'een driekoppige draak terugkomt voor de eenkoppige draak van toen'. 'Ik moet er niet aan denken', zegt Hans. Maar ze doet het toch. Als de andere mensen slapen.
+ Op de Zuidpolderweg vond zaterdagmorgen een 'bijna aanrijding' plaats. Een personenauto stopte abrupt voor het stoplicht voor de Naarderpoortbrug, omdat dit stoplicht op rood stond. Het was nauwelijks te zien, want het licht was tijdens de beruchte vandalentocht door Muiden vernield en provisorisch door voorbijgangers gerepareerd. Een auto die achter de stoppende personenauto reed, kon op het nippertje uitwijken. Je kon gewoon over de brug rijden, dus dat het licht op rood stond – maandagmorgen trouwens weer - sloeg nergens op. Het was waarschijnlijk nog een nasleep van de vernielingen. Wie zou er voor de schade hebben moeten opdraaien als er inderdaad een botsing van gekomen was?
+ Onbekenden verwijderden afgelopen weekend zo goed en zo kwaad als het ging een substantie die op de gloednieuwe parkeerautomaat op het Vestingplein was gespoten. De automaat was van onder tot boven volgesmeerd met graffiti. Het zou mooi zijn als de vandalen zelf aan het boenen waren geslagen, omdat ze spijt kregen. Maar in dit mooie sprookje gelooft natuurlijk geen mens. De sporen zijn trouwens nog niet helemaal weg. Daar zal de gemeente wel voor zorgen, mag je aannemen.
+ Drempels zouden dé oplossing zijn om de vaart uit het doorgaand verkeer te halen dat dwars door Muiden jakkert. Alleen zal het er niet van komen. Zodra er in de commissievergadering iemand begint over drempels in de Amsterdamsestraat, de Sluisstraat en de Naarderstraat, wordt hij afgekapt. Valt niet over te praten, want drempels zouden het 't agrarisch verkeer onmogelijk maken door Muiden te rijden. Dat dit onzin is valt sinds Duurzaam Veilig te constateren op zowel de Weesperweg als de Zuidpolderweg. De drempels in deze wegen worden zonder mankeren door de tractoren genomen. Het gaat net zo eenvoudig als met de auto's. En minstens zo voorzichtig. Wat bijzonder welkom is, want de boeren(zonen) rossen maar al te graag door de vesting. Je houdt soms je hart vast, helemaal als er kinderen meerijden of in de buurt zijn.
+ Door al die auto's rond de scholen van ouders die kinderen wegbrengen en ophalen wordt de situatie zo onveilig dat ook andere ouders besluiten hun kinderen met de auto naar school te brengen. Hoe doorbreek je dat? Als ze nu eens een speciale ouderavond hielden om de voordelen onder de aandacht te brengen van een stukje met de kinderen lopen of fietsen. De meeste auto-ouders zullen het maar raar vinden – je hebt toch zeker niet voor niets een auto - maar wie weet dringt het een keer door.
+ De Groote Zeesluizen hebben in totaal vier dubbele sluisdeuren. Dit vanwege de eb en de vloed. Dat wil zeggen: je had eb en vloed toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was. We hebben hier nog steeds getijden, maar anders. In de zomer stroomt het water meestal vanuit het IJsselmeer de Vecht op (buitenlanders snappen hier niets van). In de winter is de stroming vaak omgekeerd: van de Vecht naar het IJsselmeer. Al naar gelang de richting van de stroom, wordt in beide schutkolken het eerste of het tweede paar deuren dichtgedraaid. Wist u niet hè?
+ Al in 1999 had de gemeente plannen met de 10 ha weiland achter Klapwijk, waarop nu het voorkeursrecht van pas is. Toen dit bekend werd, kwam er verzet, met name van de Kogge. De bewoners waren tegen de komst van sportvelden. Er werd zelfs een handtekeningenactie gehouden. Als ze de handtekeningenlijst nu eens uit de la visten en alvast klaar leggen voor de volgende keer. Scheelt een hoop werk.
+ Je kunt de pas uitgekomen Craag Nieuwsbrief van Rijkswaterstaat gerust een Oud Nieuwsbrief noemen. Dat de minister als voorlopige oplossing voor de doorstroming van het Randstadverkeer over de A1 gekozen heeft voor een variant van het 'bestaande brug alternatief' heeft al uitvoerig op Muideninfo.nl (ook bij de keutels) gestaan. Er komt geen lokale parallelbrug naast de Vechtbrug bij Muiden. Ook de variant om vijf meter aan de zuidelijk brughelft te breien is in de prullenbak verdwenen. En over de mogelijkheid van een aquaduct wordt met geen woord gerept.
+ Wat er wèl komt, ligt zó voor de hand dat je je afvraagt, waarom niemand eerder op het idee is gekomen. De 2 ½ meter ruimte tussen beide helften van de brug wordt gewoon opgevuld met een extra rijstrook. Doodeenvoudig. En veel sneller en goedkoper te verwezenlijken dan alle eerdere plannen.
+ Onder het kopje 'Klapperen Vechtbrug aangepakt' staat in de Craag Nieuwsbrief: 'De Vechtbrug veroorzaakte de laatste tijd nogal wat geluidsoverlast. Rijkswaterstaat heeft daarom een aannemer opdracht gegeven om de bouten van de Vechtbrug aan te draaien, zodat de planken van het brugdek niet meer kunnen rammelen. Ook zullen de punten van de brug, waarmee hij op de betonnen onderbouw steunt, worden gefixeerd als de brug niet openstaat. Daarmee moet het 'klapperen' een heel stuk minder worden.'
+ Ouwe Muier kan zich moeilijk voorstellen dat de deputatie uit de Muider bevolking die de problemen laatst met Rijkswaterstaat doornam zo gevleid is door de aandacht die in de Nieuwsbrief aan dit probleem wordt besteed, dat ze blind is voor wat er feitelijk staat. 'Een heel stuk minder'. Dat haalt je de koekkoek! Het bevestigt het angstige vermoeden dat een echte oplossing pas over twee, drie jaar aan bod komt, als de door de minister gekozen variant wordt uitgevoerd. En dan is het nog maar zeer de vraag of Rijkswaterstaat van plan is geld, tijd en aandacht te besteden aan een probleem, waar alleen het stadje Muiden mee zit. Klapperende Vechtbrug aangepakt of deputatie uit Muiden ingepakt? Dien toch een schadeclaim in mensen! Je staat sterker dan je denkt.
+ Dat een duur stuk drukwerk allerminst een garantie is voor kwaliteit wordt duidelijk als je de Craag Nieuwsbrief leest. Neem de pagina 'Inspraakreacties op de Trajectnota Craag. Onder het kopje 'De Vechtbrug bij Muiden' staat het volgende: 'Dat de huidige brug over de Vecht een knelpunt in de A1 is, is een mening die veel insprekers delen. Over de meest ideale situering van een nieuwe brug is niet iedereen het met elkaar eens. Sommigen denken dat alleen een aquaduct een goede oplossing biedt voor de problemen op de weg en op het water.' Zeg dat wel. Een lantaarnpaal is ook van ijzer.
+ Weet u het nog, die ferme uitspraak van de raad? Geen aquaduct, geen woningbouw in de Bloemendalerpolder. Wat Leupen betreft staan er, bij gebrek aan een aquaduct, momenteel 1000 polderwoningen in de wacht (of heeft de redactie van Weesper Nieuws misschien óók een slag naar dat getal van 1000 geslagen?) Wat gedeputeerde Henry Meydam betreft zijn het er 5000. Had Leupen hem eerder voorgezegd.
+ Harry Smit, in Muiden beter bekend als Amsterdamse Harrie van de Schippersband (u krijgt het zootje ongeregeld komend weekend weer volop te zien) was zo vriendelijk Ouwe Muier een selectie van twaalf pagina's uit het boekje met de zomerdienstregeling van Connexxion toe te faxen. Dit om na te gaan met welke buslijnen je zoal vanuit Muiden naar Amsterdam kunt, bij welke halte je op moet stappen, hoe lang de reis duurt en om de hoeveel tijd de bussen voor komen rijden (door de week meestal elk half uur, maar in de spits vaker. In het weekend wordt er minder frequent gereden).
+ De belangrijkste tip staat niet in het boekje: zorg altijd dat je minstens vijf minuten voor vertrek (tien is nog beter) bij de halte staat. Zoals de trein vaak te laat is, zo is de bus vaak te vroeg. Alleen als de heren chauffeurs er niet onderuit kunnen, bij voorbeeld bij het Amstelstation, waar de rit begint, houden ze zich aan de officiële tijden. Ze hebben er een broertje aan dood om stipt op tijd bij de haltes onderweg te vertrekken. De kunst is om zo snel mogelijk op de eindbestemming te zijn. Elke seconde is meegenomen, want het kan ook tegenzitten. De reisduur die Connexxion opgeeft is dan ook betrekkelijk.
+ Zelfs Muiers die dagelijks met de bus reizen weten vaak niet dat er meer keus is dan alleen de 136. Als je die minst, hou je nog diverse mogelijkheden over om met de bus naar Amsterdam te gaan. Je kunt zelfs in 19 minuten bij het Amstelstation zijn! Er rijden, om precies te zijn, twaalf verschillende buslijnen door of langs Muiden. Daarvan hebben de meeste het Amstelstation als eindhalte. Het zijn behalve de bekende 136 (reisduur 25 minuten), de 152 (deze heet in de spits 261: instappen, en op de terugweg ook uitstappen bij het P&R terrein - of op de Vechtbrug – de reisduur is19 minuten), de 158 (instappen bij het P&R terrein – reisduur 27 minuten) en de spitsbus 263 (stopt op de heenweg bij het P&R terrein en terug op de Vechtbrug, en ook wel bij het P&R terrein als je dat bij vertrek aan de chauffeur vraagt – reisduur 27 minuten). De 130 en de 157 rijden langs Muiden, maar stoppen hier niet – daar heb je als Muier dus niets aan.
+ Voor de volledigheid: er stoppen bij het P&R terrein ook bussen met als eindbestemming Holendrecht: de 137 (reisduur 30 minuten) en de spitsbussen 260 en 262 (reisduur 27 minuten), zo goed als de spitsbussen 215 en 216 met als eindbestemming Schiphol Oost Zuideinde ( reisduur 32 minuten). Hartelijk dank Harry Smit.
+ 'Ik heb jou gezien op de televisie!' krijgt El Oosterbroek sinds vorige week woensdag om de haverklap te horen. Klopt: onze Muider televisiester speelt een rol in een nieuwe KPN commercial voor Bel Plus onder het motto '100 minuten belplezier'. Om misverstanden te voorkomen: El is niet die dame in het bad. Ze is de Oma die haar kleinzoon voorleest uit Knispeltuutje van Annie M.G. Schmidt.
+ Nagekomen persbericht over de verkiezingen-per-post van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht: 'De opkomst was bij deze verkiezingen aanzienlijk hoger dan bij de verkiezingen van 1997 jaar geleden. Was die toen 17,1%, nu was het 20,1%'. Laten we het er op houden dat met de verkiezingen van 1997 jaar geleden de verkiezingen van zes jaar geleden bedoeld worden, toen Vera den Hartog uit Muiderberg in het waterschap gekozen werd. Zij was de enige kandidaat uit onze gemeente. Deze keer stond er niemand uit Muiden of Muiderberg op de lijst. Dat was goed te merken aan het geringe aantal stembriefjes dat werd ingevuld en opgestuurd. Hoe weinig het er precies waren, heb ik niet kunnen achterhalen. Terwijl het toch echt niet om een uitslag van bijna twintig eeuwen geleden ging.
+ Dolores Dequeroy Valquet (Door in de wandeling) meet 1.54 cm. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze dribbelt. Integendeel. 'Als ik eenmaal in mijn ritme zit ga ik heel wat wandelaars voorbij' zegt de Muidense. Als fanatiek langeafstandswandelaarster heeft ze onlangs zowel de 80 kilometer lange Kennedymars in Someren als de Vierdaagse (vier keer vijftig kilometer) gelopen. In totaal 280 kilometer binnen een week! Haar gemiddelde snelheid in Someren was 5,4 km/u. Daarmee werd ze 80ste van de 642 meestappende vrouwen. Op de Vierdaagse is de 50 km een typische mannenafstand. Van de ongeveer 9000 wandelaars op deze afstand waren er maar een kleine duizend 'van het zwakke geslacht'. Onze Door liep door op twee blaren. Die krijgt ze altijd.
+ De roeiploeg van een van de Muider roeisloepen had graag meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen. Het zit er niet in. De roeiers mochten alleen van de boot gebruik maken als ze 'm van de eigenaar, die tevens een van de sponsors is, overnamen. Daar voelden ze niets voor. Het eind van het liedje was dat ze de sloep gedag zeiden en vertrokken. De riemen namen ze mee. Die hadden ze zelf betaald. Mocht hij nog mee willen doen aan de kampioenschappen, dan zal de sponsor moeten roeien met de riemen die hij heeft: zijn armen.
+ De kreet' Levendig en Leefbaar', die de gemeente Muiden van de PvdA overnam, nadat deze partij de slogan van de Stichting Stad Muiden had overgenomen, houdt in dat de leefbaarheid van Muiden vergroot wordt, en de levendigheid in goede banen wordt geleid. Zo kijkt althans 'De Neemeermin' ertegenaan. Deze actiegroep hoopt binnen afzienbare tijd onder het motto 'Muiden moet Muiden blijven' naar buiten te treden.
+ De Stichting Muiden 1050 heeft niemand opgeroepen om zaterdagmiddag in historisch kostuum in de vesting te verschijnen. Toch zou het leuk zijn voor het sfeertje als menig dame zich als Spaanse furie in de Amsterdamse - en Sluisstraat beweegt, en al wapperend met de waaier bij Ome Ko en de Mol naar binnen treedt. Tijdens de 'Salsa - Steel en Zuid Amerikaanse muziek-themadag' spelen de Sky Blasters en onze eigen Schippersband van 3 tot 8 buiten op straat, laten de Los Caballeros van 2 tot 10 uur uitbundig van zich horen in Ome Ko, en kun je vanaf 6 uur vier uur en een kwartier bij De Mol genieten van Tamara Maria & Band.
+ Zodra de wind uit het Zuidwesten komt, is het raak met het vliegverkeer boven Muiden. Volgens Schiphol zou er op Zuidwestenwind om de drie minuten een vliegtuig overvliegen. Om de twee minuten komt dichter in de buurt. Ze zullen wel weer een rekenfoutje hebben gemaakt.
+ Hoeveel overlast kunnen we in Muiden verwachten van het watervliegtuigje waarmee je voor € 50 mee mag vliegen tijdens de Boerenmarkt van Muiden 1050? Geen enkele overlast. Het is immers een watervliegtuig. Die vliegen over het water.
+ Boven de deur van de Muiderhaven - tot voor kort restaurant en tegenwoordig alleen nog partycentrum - staat het wapen van Muiden. Dat is te zeggen: de zeemeermin en de zeemeerman houden iets van onbestemde vorm en kleur vast. Het lijkt erop dat de Muiderhaven het grijs gemaakt heeft, maar misschien staat het wapen alvast in de grondverf voor de volgende stap in de roerige geschiedenis van dit pand.
+ Volgens artikel 2.4.7 van de APV van Muiden is het verboden om in het verkeer hinderlijker gedrag te tonen dan nodig is. Dat houdt in dat je strafbaar bent als je je motor niet afzet voor de gesloten slagbomen van de sluisbrug. Maar ook rondgieren op brommers en rondscheuren in auto's vallen onder 'hinderlijker dan nodig is'. Met andere woorden: die gasten verdienen net zo goed een boete van € 50.
+ Wat is dat toch een gedoe met dat keelgeschut op Pampus. We hebben hier in Muiden al jaren een wethouder met keelgeschut.
+ Over mensen die in vroeger eeuwen op de brandstapel aan hun einde kwamen, werd gezegd dat zij rookten als een ketter. Dat zou de gelovigen onder de rokers toch aan het denken moeten zetten.
+ Er wordt naar gestreefd dat de gekozen burgemeester zelf zijn wethouders kiest. Daar zou ik alvast rekening mee houden als ik wethouder van Muiden was. Tenzij je denkt dat jezelf als burgemeester wordt gekozen natuurlijk.
+ Toen verontruste Bouvywijkbewoners na afloop van de raadsvergadering waarin het besluit viel om de noodlokalen van de Jozefschool bij de betonplaat te zetten, nog wat na stonden te praten met enkele politici, deed wethouder Schulp de volgende duit in het zakje: 'We hadden die huizen daar nooit moeten bouwen'. Probleem opgelost.
+ 'Terrasprijzen' mompelde de vakantieganger, toen hij zijn pilsje moest afrekenen: 'De volgende neem ik binnen'. Hij voegde de daad bij het woord. Maar binnen bleek dat hij buiten de waardin gerekend had.
+ Sinds vorige week donderdag wordt Hans Paardekooper van De Mol door nieuwe klanten op zijn schouders geslagen en geknuffeld. Een pilsje kost bij hem € 1,50.
+ De jongste ontwikkelingen in de Muider horeca konden er wel eens toe leiden, dat kroegtijgers hun dagelijks rantsoen verdelen tussen een portie in de kroeg en bier van de kruidenier. Bertus Bavaria hebben we hier al. Het wachten is op Patje Kratje.
+ Opgevangen bij Ome Ko: 'Ze kunnen die bel boven de bar wel weghalen'.
+ Bovenop de glasbak op het Vestingplein stond een kristallen tafelbelletje. Ouwe Muier pakte het op en schudde er even mee. Het belletje rinkelde niet: het tinkelde. Hij zag helemaal voor zich, wat er gebeurd was. Een man had het tafelbelletje meegenomen met de lege flessen, omdat zijn vrouw het een kreng vond, een stuk kitsch uit de erfenis van tante Trees. Het moest nu maar eens opgeruimd worden. Maar staand voor de glasbak kon de man het niet over zijn hart verkrijgen om het belletje van tante Trees door het gat te gooien. Na enige aarzeling zette hij het boven op de bak. Wie weet zou er nog iemand blij mee zijn. Ouwe Muier's kleindochters Puck en Pomme zijn er dolblij mee.
+ Een Muidense vindt de keutels maar niks. Ze kunnen niet tippen aan Privé, Weekend en Story.
+ Je moet de keutels gelezen hebben, om er over mee te kunnen praten

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: