- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
De erekeutels met versierselen voor het Flapdrollengenootschap liggen al klaar.

12-aug-2003

+ Het gerucht ging het afgelopen weekend als een lopend vuurtje door Muiden. B&W wil de raad voorstellen 2000 (tweeduizend!) woningen op het KNSF terrein te bouwen, teneinde de kosten van de bodemsanering eruit te krijgen. Afspraken over dit aantal tussen de gemeentes Muiden en Weesp en de provincie Noord-Holland zouden al in juli zijn vastgelegd.
+ Tweeduizend woningen, dat is aanzienlijk méér dan de 1200 of 1500 woningen, waarover allerlei geruchten de ronde deden en waaraan aantal bekende Muiers zo van schrok dat ze prompt onder het motto 'Muiden moet Muiden blijven' de actiegroep De Nee-meermin oprichtten. Was er eerder sprake van dat Muiden ruim twee keer zo groot zou worden: met 2000 woningen hebben we het over maar liefst tweeënhalf keer ons stadje.
+ Omdat hij gehoord had dat het om openbare stukken zou gaan, kon Ouwe Muier nauwelijks tot maandag wachten om deze stukken op het gemeentehuis op te halen of op zijn minst in te kijken. Maar hij ving bot: het stuk zou pas op een persconferentie openbaar worden gemaakt. Gelukkig zijn er meer wegen om er achter te komen wat ons boven het hoofd hangt. We hebben in ons land naast vrijheid van meningsuiting en vrijheid van drukpers, ook het democratisch recht van vrije nieuwsgaring. Hierdoor kan voor de bevolking belangrijke informatie naar buiten komen op een moment dat dit de overheid niet welgevallig is.
+ Zo opende de voorpagina van de Gooi - en Eemlander van maandag met een fors artikel over 'uitgelekt nieuws'. Over bijna de volle breedte staat de suggestieve kop: 'Deal over woningbouw Muiden/Weesp'. Binnenin, op de regiopagina, gaat het verhaal verder met 'Oppositie in Muiden door deal verrast' en 'Democratie met voeten getreden'. Anna Waanders, fractievoorzitter van de VIB, is witheet dat de collegepartijen wèl de stukken zouden hebben ontvangen. Ze zegt te vermoeden dat de kwestie in achterkamertjes is voorgekookt om alvast een meerderheid te krijgen. 'In Weesp hebben alle partijen de papieren wel gekregen. Daar heerst veel meer openheid', zegt ze.
+ D66 fractievoorzitter Flip de Groot ontkent volgens de krant dat zijn partij de stukken heeft ontvangen. Ook ontkent hij dat er zondag een paniekvergadering van D66 zou zijn gehouden om een scheuring in de partij te bezweren. CDA-fractievoorzitter Dick Methorst zegt in de Gooi – en Eemlander niet in het bezit te zijn van 'gedetailleerde informatie' over de deal (alsof dat een verdienste is). Maar goed dat Pinokio niet in de buurt was. Zijn neus had half Muiden in beslag genomen. De fractievoorzitter van de derde coalitiepartij, Jan Hylkema ontsprong de dans. Hij was niet voor commentaar bereikbaar. Fred Winnubst, van zowel de PvdA als de actiegroep De Nee-meermin, noemde het plan voor 2000 woningen op het KNSF terrein 'krankzinnig'.
+ U begrijpt dat Ouwe Muier bij zoveel journalistiek geweld, nog wel vóór de persconferentie, niet wil niet achterblijven. Nieuwsgierig welke afspraken er zoal tussen Weesp, Muiden en de provincie gemaakt zijn? U zult het inmiddels al elders gelezen hebben: het is de bedoeling dat Muiden op het KNSF terrein maximaal 2000 woningen realiseert, waarvan 75 'binnenstedelijk'. Het streven is om in 2006 te starten en de bouw gefaseerd uit te voeren in 10 tot 12 jaar. Conclusie: als het aan B&W ligt, kan de bevolking wel dag met haar handje zeggen tegen de kleinschaligheid van Muiden. (Het is trouwens een beetje vreemd, dat 'binnenstedelijk' als het over het kruitfabriekterrein gaat. Waarschijnlijk worden er de inbreiplannen in de Vesting zoals van het Schoutenterrein, het vrijkomende terrein van Gieling en dat van het Witte Kruisgebouw en de vroegere woning van GertJan Rensenbrink mee bedoeld).
+ Het plan voor de 2000 woningen op het KNSF – terrein vloeit voort uit een 'open begroting', die gevolgd werd door een second opinion, waar het Rijk, de provincie en gemeente Muiden mee instemden. Hoe die open begroting – het kostenplaatje - eruit ziet, schijnt nog geen raadslid te weten. 'Open' betekent in dit geval dus bepaald niet 'openbaar'.
+ Voor zover het u interesseert: Weesp gaat verder bouwen in de Bloemendalerpolder bij het station, en bouwt ook aan de rand van de Aetsveldsepolder en in de stad zelf. Dit betekent dat het arme Weesp afgescheept wordt met in totaal slechts 1800 woningen, en dat Aetsveld beschermd poldergebied blijft. Die milieufreaks van de provincie ook altijd! Muiden boft maar. Muiden krijgt lekker veel meer massale woningbouw dan de veel grotere buurman Weesp. De Weespers zullen wel jaloers zijn. Van de andere kant: het KNSF terrein is ver van hun bed. En kruitfabriekterrein klinkt als industrieterrein. Weten zij veel dat het om een natuurgebied gaat.
+ Het hart van de Bloemendalerpolder en ook de Gemeenschapspolder (bij het Amsterdam –Rijnkanaal) zullen, als de plannen doorgaan, groen blijven. Hier zullen 'natuur -, bos – en recreatiegebieden' elkaar afwisselen. Het geheime stuk meldt: 'In een parkachtige setting, waarbij de Vechtzone wordt betrokken, kunnen een beperkt aantal landgoederen met circa 500 wooneenheden worden gerealiseerd.' Dit houdt dus in dat er nog eens vijfhonderd woningen (let wel: bijna twee keer Mariahoeve!) op Muider grondgebied gepland zijn. Dit brengt het Muider totaal op 2500. Maar de raadsleden hadden elkaar toch plechtig beloofd dat er alleen maar in de polder gebouwd zou worden als het aquaduct er zou komen? (En dan nog iets: waar staat dat 'landgoederen' voor? Volgens Kramer's woordenboek is een landgoed 'een aanzienlijk huis met bijbehorende gronden op het land').
+ Beslist interessant is wat er in het door VVD gedeputeerde Meijdam, VVD wethouder Renkema van Weesp (dikke maatjes die twee) en wethouder Dick Schulp van Muiden ondertekende convenant staat over het streekplan Noord-Holland Zuid. Men heeft het over een 'taakstelling' van 5000 woningen, die er voor de Bloemendalerpolder en het KNSF – terrein zou liggen. Taakstelling, dat klinkt dwingend, dat klinkt als of je er niet onderuit kunt, dat maakt indruk op simpele raadsleden.
+ Alleen is er geen sprake van een taakstelling, maar van een zoekopdracht. En dat is iets heel anders. Niet de kluit belazeren jongens, ook niet als het je goed uitkomt. Muiden mag als zelfstandige gemeente zèlf uitmaken of er op haar grondgebied gebouwd wordt en hoeveel. Om alle 'ja-maars' voor te zijn: dat eeuwige 'ja maar als wij het niet doen, doet Amsterdam het' slaat nergens op.
+ Het blijkt dat de provincie Muiden en Weesp niet met in totaal 5000, zoals in het streekplan bij de zoeklocatie Bloemendalerpolder aangegeven staat, maar met slechts 4500 woningen wil bedelen. Tel je alles op: KNSF-terrein 2000, Weesp 1800 en het Muider deel van de Bloemendalerpolder 500, dan kom je uit op 4300 woningen. Dat is op het toegestane aantal van 4500 tweehonderd stuks te weinig. Voor die tweehonderd mag Weesp nog een plekje zoeken. Hiermee is de provincie uit haar zoekopdracht, krijgt Weesp 2000 woningen en Muiden 2500. Wie is het slimst?
+ En wie is er het slimst in Muiden? Het ziet er naar uit dat B&W na gepiepeld te zijn door grote jongens van de VVD, op zijn beurt de raad probeert op te rollen. Het college zet zo hoog in met die tweeduizend woningen, dat de raad voldoende ruimte krijgt met een veel lager tegenbod te komen. Want zo gaat dat in de politiek, net als in de koehandel. Handjeklap en maar afdingen. Tot je op de helft zit. Zegt B&W: 'Tweeduizend', komt de raad met achthonderd. Komt B&W na een schorsing terug met 'vijftienhonderd', biedt de raad duizend.
+ Dikke kans dat B&W op dat moment, na een schorsing voor de schijn, toeslaat: vooruit dan maar, niet meer dan duizend woningen op het KNSF terrein. Allemaal akkoord. Iedereen tevreden. Behalve dan de bevolking van Muiden. Want duizend woningen op het KNSF terrein is nog steeds massale bouw en natuurlijk veel te veel voor de eigen woningzoekenden. Bovendien is de prijs die de gemeenschap ervoor betaalt, veel te hoog. Het betekent immers het eind van het kleine Muiden zoals we het kennen en koesteren. Maar toch: wedden dat de meerderheid van de raad erin stinkt?
+ Geloof het of geloof het niet: deze keutel was nog niet koud of er kwam een mail binnen van Joop Lahnstein. Hij schrijft: 'Het is natuurlijk reuze slim om 2000 woningen aan te kondigen. Als compromis eindig je dan op 1200 woningen en dan kan je je op de borst slaan en roepen: Dat hebben we toch mooi versierd: 800 woningen minder. Dan zie je maar weer hoe hard wij voor de leefbaarheid van Muiden zwoegen'. Hoort u het eens van een ander. En niet de eerste de beste. Joop Lahnstein weet als oud-wethouder waarover hij het heeft.
+ Heeft u het gezien? Het gaat goed met de bordjes 'brug open motor af'. Ik doel op de zeven gloednieuwe ronde bordjes van de gemeente, die de laatste overgebleven rechthoekige bordjes vervangen. De nieuwe bordjes zijn beslist duidelijker en gelukkig ook niet meer zo lievig. De lullige old-timer heeft plaatsgemaakt voor een serieus te nemen eigentijdse voertuig. Een verbetering is ook dat de bordjes niet alleen vóór, en in de buurt van de sluisbrug staan, maar ook aan het begin van de vesting - aan beide kanten: zowel bij Logchies als op het Vestingplein. Alleen jammer dat de gemeente, nu ze toch aan het plakletteren waren, er niet even het nummer van AVP- artikel en de € 50 boete erbij heeft gezet. Die dreiging nemen de stinkerds écht serieus, als je ze er als voorbijganger op wijst. Maar wat niet is, kan komen.
+ Dinsdagmorgen viel een flinke wilg vanaf de waterlijn in de Singelgracht. De boom lag dwars op het water en versperde het scheepvaartverkeer. Maar nog vóór er schepen kwamen, had de gemeente de boom al verwijderd. Je zou verwachten dat de wortels uit de oever waren getrokken doordat de grond uitgedroogd was, maar de boom bleek van binnen verrot te zijn en was doormidden geknakt.
+ PvdA raadslid Eric Hoetmer was van plan om een kleurenposter van de verleidelijke Nee-meermin van de actie 'Muiden moet Muiden blijven' op te hangen in zijn snackbar. Maar toen puntje bij paaltje kwam, deed hij het toch maar niet. Ouwe Muier durfde hem niet vragen van wie het niet mocht. Niet van Denise, niet van Cees Leupen of niet van de burgemeester?
+ 'Uit de enquête is geen conclusie te trekken', constateerde de redactie van de Gooi – en Eemlander onlangs boven een artikel over de bliksemenquête van de PvdA onder ruim negentig inwoners van Muiden. Deze vaststelling werd de krant op een presenteerblaadje aangeboden door de PvdA zelf, die in een persbericht de opsomming van conclusies en resultaten begint met: 'de enquête was niet representatief'. 'Waarom zouden we ons dan nog in de resultaten verdiepen?' moet de redactie geredeneerd hebben. Hadden ze het maar wel gedaan.
+ Kijk op muideninfo.nl en u begrijpt waarom. Klik op de homepage bij de uitslag van de PvdA enquête KNSF - terrein naar de volgende pagina. Helemaal onderaan, bij 'de opmerkingen', klikt u weer. (Of klik gewoon HIER) Er volgen vier pagina's met behartenswaardige ontboezemingen van bijna vijftig inwoners die de enquête op internet invulden. Het is een lange lofzang op de kleinschaligheid en gezelligheid van Muiden, die vooral moeten blijven - aangevuld met allerlei wensen voor de leefbaarheid van het stadje. Naar achteraf blijkt, was het niet de bedoeling van de PvdA dat deze pagina's openbaar werden. Het zou buiten het kader van de vraagstelling vallen. Best mogelijk, maar ik denk eerder dat de onontkoombare conclusie 'Muiden moet Muiden blijven' de PvdA politiek bezien even niet uitkwam.
+ De vier pagina's zouden verplichte leesstof moeten zijn voor de raads – en commissieleden die straks enig houvast zoeken voor hun standpunt over al dan niet massaal bouwen op het KNSF terrein. Ik bedoel dat zij het aan Muiden verplicht zijn te ontdekken dat een uitgesproken meerderheid van de bevolking heel gelukkig is met Muiden zoals het is: kleinschalig, knus, gemoedelijk en veilig. Daar valt niets tegenin te brengen, ook bijvoorbeeld niet dat een twee keer zo groot Muiden ook twee keer zoveel voorzieningen met zich meebrengt.
+ Het gaat erom hoe je de gewenste voorzieningen inpast in de bestaande situatie, en aanpast aan de behoeften. Daar is totnogtoe in Muiden nog geen enkele serieuze poging toe gedaan. Op de een of andere manier lukt het niet om dit gemeentebestuur aan het verstand te peuteren wat de raadsleden Hette Zijlstra en Eric Hoetmer indertijd voor ogen hadden toen ze met een kwaliteitsplan voor een levendig en leefbaar Muiden op de proppen kwamen.
+ Neem Muiden als toeristische trekpleister. Het zou mooi zijn als de bezoekers wat langer in Muiden bleven omdat ze hier overduidelijk welkom zijn, vriendelijk geholpen worden en vriendelijke prijzen moeten betalen. En ook omdat ze bij de VVV alle gewenste informatie krijgen, alle voorzieningen op loopafstand zijn, alles hier altijd zo fris, schoon is en opgeruimd is, er geen hondenpoep ligt en geen rotzooi op straat rondslingert of op het water drijft, er zulke mooie plantsoenen zijn en veilige voet – en fietspaden, er geen lawaai, stank en gevaar is van jakkerende auto's, motoren en brommers, het openbaar verkeer prima geregeld is, er campings, pensions en hotels in de buurt zijn en je als passant probleemloos aan kunt leggen om te stappen en een nachtje over te blijven. Begint er al iets te dagen?
+ Pas geleden, bij de aankomst van Het Statenjacht De Utrecht bezwoer Menno Hoekstra dat dit trotse VOC-schip geen drijvende fritestent zou worden. Het zou alleen beschaafd volk naar Muiden trekken. Hoe neerbuigend dat (ongetwijfeld onbedoeld) ook klonk, het is te begrijpen dat Menno na wat hij hier zoal heeft meegemaakt, het gemeentebestuur liet horen wat de heren graag willen horen. Wat hij zei, gaf precies weer wat B&W onder kwaliteitstoerisme verstaat.
+ Zijlstra en Hoetmer bedoeln met kwaliteitstoerisme iets anders. Hun betoog hield in, dat de kwaliteit van de voorzieningen zelf verbetering behoeft, en niet dat er 'kwaliteitstoerisme' naar Muiden gehaald moeten worden – zeg maar 'de betere bezoeker'. Waar de top van het management, door de drank verlost van knellende banden toe in staat is, weet iedereen die in de buurt van de Koninklijke of het Muiderslot woont. Het zal niet de eerste keer zijn dat een sjiek galadiner ontaardt in een ordinaire knokpartij, waarbij de borden op elkaars koppen worden stukgeslagen. Dan toch maar liever doodgewone gezinnetjes en elkaar toegenegen of juist kibbelende senioren, die een dagje uit zijn en brave wandelaars en fietsers en mensen met bootjes. Van die alledaagse toeristen moet een stadje als Muiden het hebben (waarmee natuurlijk allerminst gezegd wil zijn dat we niet blij moeten zijn met de komst van dat prachtige schip De Utrecht – al was het maar omdat het een eerste aanzet is tot een bewust havenbeleid).
+ Een citaat uit de intentieverklaring voor het KNSF – terrein (een document dat vooraf ging aan het geheime stuk, dat zojuist voor u geopend werd): 'Gedeputeerde Staten behouden zich het recht voor hun zienswijzen en handelen te veranderen, naar aanleiding van voortschrijdend inzicht met betrekking tot het algemeen belang en belangen van derden'. Dus geen gezeur, dat Gedeputeerde Staten in eerste instantie het kruitfabriekterrein bestempelden als waardevol natuurgebied binnen het Groene Hart van Nederland - en nu instemmen met massale woningbouw. Dat heeft alles te maken met het voortschrijdende inzicht van de provincie dat de gemeente Muiden de kosten van de bodemsanering er op deze manier uit wil halen, wat Gedeputeerde Staten goed uitkomt, want dan hoeft de provincie er niet voor op te draaien.
+ Uit de notulen van de vergadering van de commissie C van 27 maart – dus al even geleden maar daarom niet minder curieus: 'De heer van Hummel wijst erop dat de zin fout is; de werkwoordsvormen kloppen niet. De heer Leupen antwoordt dat een jurist daar misschien anders over denkt'. Als Ouwe Muier geen taalles van juristen had gekregen zou hij nog meer fouten maken.
+ In de krant stond dat er binnenkort ongeveer twee miljoen liter water via de spuisluis van de Groote Zeesluizen wordt binnengelaten in de Gooi – en Vechtstreek. Niet omdat het hier nodig zou zijn, maar omdat de waterstand in het Markermeer te hoog is. Rijkswaterstaat vroeg of het Hoogheemraadschap het overtollige water wilde hebben en die zei 'ja'. Er stroomt altijd al via de spuisluis water uit het Markeermeer de Vecht op, dus dat beetje kan er nog wel bij.
+ Het was afgelopen weekend uitzonderlijk druk in de sluis. Zo druk dat er een lange file boten tot aan het Muiderslot lag. Er moest worden ingevoegd. 'Willem, je moet ritsen' riep een vrouw naar haar man achter het stuurrad.
+ In de sluis viel een dikke Oosterbuur overboord. Hij kon zichzelf dakzij het trapje in de kolk in veiligheid stellen. In zijn haast om eruit te komen, vergat hij dat een natte Bermuda afzakt. Het onverwachte schouwspel leverde een applausje op vanaf het volle terras van Ome Ko.
+ Er wacht Frank Wagenmans en zijn partner Teus van der Kamp nog één horde voor ze kunnen gaan cateren in de Kazerne. Ruim tachtig omwonenden zijn door de gemeente aangeschreven. B&W kondigt aan ontheffing te willen verlenen op de bestemming van de Kazerne binnen het bestemmingsplan, om commerciële exploitatie mogelijk te maken. Als je zo je oor te luisteren legt, zouden er wel eens wat bezwaren uit de buurt tegen dit besluit kunnen binnenkomen.
+ De Romeinse keizers kenden de truc al: leidt het volk af met brood en spelen. De feestelijke dichtersavond van Muiden1050 in De Mol, waarin Muider en Muiderberger poëten hun kunsten zullen vertonen, valt samen met de commissieavond van 4 september waarin burgers de kans krijgen hun mening te geven over de bebouwing van het KNSF –terrein. Deze laatste bijeenkomst is een ietsje belangrijker, de toekomst van Muiden staat immers op het spel. Maar bij De Mol wordt het vast leuker dan in de Kazerne.
+ Het is sneu voor de fractievoorzitter van de PvdA Jan Hylkema, dat hij als enige Muiderberger deel uitmaakt van het gezelschap van fractievoorzitters van de coalitie, die regelmatig samen met B&W, ook allemaal Muidenaren, de koppen bij elkaar steekt om de toekomst van het Vechtstadje te bepalen. Dat deze omstandigheid allerminst een garantie is dat deze Muiers hun stadgenoten kennen, zal binnenkort dankzij de activiteiten die de Nee-meermin wil ontplooien, ongetwijfeld pijnlijk blijken. Voor Jan Hylkema geldt altijd nog het excuus dat hij van het dorp is. Hopelijk zal het hem een troost zijn te ontdekken dat er ook buiten de coalitie politici zijn, die Muiden aan hun hart drukken – om nog maar te zwijgen over de inwoners van het stadje zelf.
+ Ere wie ere toekomt. Jan Hylkema was toch maar mooi de man, die de moed had om dwars tegen de zin van alle andere politieke partijen in de bliksemenquête over het al dan niet volbouwen van het KNSF –terrein door te zetten. Dat wijst er op dat hij over een aanzienlijk hoger democratisch gehalte beschikt dan alle andere raadsleden. Jammer genoeg neemt hij, juist nu het erop aan komt, afstand van de resultaten van de enquête. Laten we het er maar op houden dat Jan Hylkema gezwicht is onder de druk van zijn coalitiegenoten en 'zijn' wethouder. Hopelijk komt er gauw een moment dat hij opnieuw kan bewijzen wat moed is.
+ Oudere Muiers zullen het zich nog herinneren. Onder (en vooral met) burgemeester Jongeneel wilde het gemeentebestuur de aanleg van een groot pretpark achter het Echobos dat de naam 'Holland Promenade' zou krijgen, er door drukken. De bevolking had eerst iets van 'het gaat om het grote geld, daar leg je het toch tegen af'. Totdat er een handtekeningenactie van de grond kwam. Er werd massaal getekend. Het toenmalige gemeentebestuur had daar niet van terug. Het feest ging niet door, het was uit met de pret. Hetzelfde effect werd met andere grote Muier protestacties gesorteerd. Dus: Muiers, oefen je handtekening maar vast. Muiden heeft 'm straks nodig.
+ Riet Ruijzendaal heeft als voorzitter van haar eigen fractie recht op eigen toegevoegde commissieleden. Ze is beslist van plan om van dat recht gebruik te maken. Kandidaten worden verzocht zich op te stellen in rotten van vijf.
+ Hans Kliphuis kan het niet volgen. Het kruitfabriekterrein is een groot park en moet plat. Terwijl de Bloemendalerpolder plat is en een groot park moet worden.
+ Sinds de fractievoorzitter van het CDA beweert dat je als raadslid van je kiezers het mandaat hebt gekregen om te doen en te laten wat je goeddunkt, mag worden geconstateerd dat het CDA niet één, maar twee dicktators heeft – en die tweede is beslist niet Dick Rozendaal.
+ Benieuwd wat Flip de Groot, de fractievoorzitter van D66 voor Muiden gaat doen als hij uitgestudeerd is op alle aspecten van het duale stelsel.
+ Altijd gedacht dat D66 een milieupartij was. Keer op keer de mond over 'de ecologische hoofdzône' en over groen en flora en fauna dat gespaard moet blijven. Maar wèl mee willen doen aan het verknallen van de achtertuin van Muiden, het unieke eeuwenoude natuurgebied rond de kruitfabriek. Moet je opletten dat ze straks, net als de PvdA, stomverbaasd zijn wanneer hun laatste overgebleven kiezers de voorkeur geven aan de VIB.
+ De TV zenders verdringen zich, gealarmeerd door het uitgelekte nieuws, langs het kruitfabriekterrein. Ze mogen het terrein zelf niet op, maar zien langs de rand genoeg om heel kijkend Nederland versteld te laten staan: dit kan toch niet waar zijn?
+ Niet ver van de volkstuintjes laat de KNSF zien hoe je een slaatje uit de grond slaat.
+ De burgemeester zegt dat hij de keutels niet leest, wethouder Leupen zegt dat hij de keutels niet leest, wethouder Schulp zegt dat hij de keutels niet leest. Wethouder Van der Steen wil ze wel lezen, maar komt er niet aan toe. Hij heeft het te druk.
+ Er valt begrip voor op te brengen dat het gemeentebestuur net doet of de keutels niet bestaan, maar dat ze het bestaan van de Muider bevolking negeren is onvergeeflijk.
+ De hele coalitie zoekt waar het lek zit. Ze kunnen beter zoeken waar het fout zit.
+ Niet doorvertellen hoor, maar ik weet wie er gelekt heeft. Ik hoorde gerommel in mijn brievenbus bij het hek en holde blij naar buiten, want ik krijg bijna nooit post. Er lag een document in de bus. 'Diep Geheim Convenant' stond op de envelop en ook: 'Exclusief voor leden van de Coalitie'. Op hetzelfde moment scheurde een auto weg. Ik zag in een flits aan het kenteken dat het een Weesper auto was. Natuurlijk, Weespers: die kunnen immers niet uitstaan dat Muiden meer massabouw krijgt! (Hiermee vervalt het gerucht dat een bekende Muier, die in de kroeg de gebraden haan uithing, alle geheimen er uitflapte, iets waarop hij overigens niet aan te spreken is, aangezien hij zo dronken was, dat hij er zich niets van kan herinneren).
+ Ouwe Muier heeft de erekeutels met versierselen voor het Flapdrollengenootschap al vast klaar gelegd in afwachting van de raadsleden die zichzelf en het partijbelang belangrijker vinden dan de wensen van de mensen die zij vertegenwoordigen (of zouden ze liever jojo's overhandigd krijgen, zoals het militante CDA raadslid Willemijn Roozendaal indertijd bij haar afscheid uitdeelde aan een aantal collega's, die ze nog trots aanpakten ook).
+ Epiloog: ik zit nu wel te dollen maar is het eigenlijk niet dieptreurig dat er een ouwe nar aan te pas moet komen om volksvertegenwoordigers erop te wijzen, dat ze zedelijk verplicht zijn de kant te kiezen van degenen die hen gekozen hebben?

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: