- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Keutel van de week: Jozefschool gaat uit zijn dak.

25-okt-2003

+ De Jozefschool krijgt een hoge hoed. Althans dat is de bedoeling. Of er inderdaad een verdieping boven op de huidige school komt, valt te betwijfelen, hoe groot de vreugde bij schoolbestuur, onderwijspersoneel en kinderen ook is nu na jaren het einde van het nijpende ruimtegebrek in zicht lijkt te zijn. Met het voorstel om alsnog drie lokalen op de school te bouwen, en ook nog een vierde lokaal gelijkvloers, overviel B&W iedereen, óók de raad. Wethouder Cees Leupen had, na eerdere vergeefse pogingen het KNSF terrein 'te verkopen' als toekomstige locatie voor de school, onder druk van het schoolbestuur hetzelfde plan uit de kast getrokken dat anderhalf jaar geleden door de gemeente was afgeschoten, omdat het bij nadere beschouwing veel te veel zou gaan kosten. Van een vierde extra lokaal kon indertijd al helemaal geen sprake zijn.
+ Kennelijk heeft het dreigement van het schoolbestuur dat men naar de rechter zou stappen om de gemeente te dwingen met een oplossing te komen, zijn uitwerking niet gemist en heeft B&W, dat toch al zo zwaar onder vuur ligt, in paniek besloten toe te geven. Al meteen bleek hoe betrekkelijk het bereikte resultaat is, want Dirk Jan Methorst, de fractievoorzitter van het CDA liet prompt doorschemeren dat er zich misschien wel binnen een jaar een geschiktere oplossing aandient. D66 viel hem daarin bij. 'Zie je wel, ze gokken tóch op het KNSF terrein', werd er op de publieke tribune gefluisterd.
+ In de wandelgangen viel te beluisteren dat de school niet meer dan een zoethoudertje had gekregen. Het plan zou straks onbetaalbaar blijken te zijn voor Muiden. Waar of niet waar, het is de vraag of tegen die tijd de verantwoordelijke wethouder nog op het matje kan worden geroepen, want volgens betrouwbare bronnen overweegt Leupen binnen afzienbare tijd op te stappen. Er is nog een andere reden waarom de verbouwing de mist in kan gaan. Vanuit de Bouvywijk komen signalen van inwoners, die zich in de kazerne gedeisd hielden, maar die zich straks met de wet in de hand zullen verzetten tegen zowel de verbouwing als het plaatsen van noodlokalen binnen een beschermd stadsgezicht.
+ De dompers op de feestvreugde ontgingen menig bezoeker. In elk geval ontging het de meisjes van groep acht van de Jozefschool, die met spandoeken naar de kazerne waren gekomen (een bijdehandje sprak de raad zelfs berispend toe). Ik zal wel het ongenoegen van ouders en/of onderwijzend personeel op mijn hals halen, maar ik vond de inzet van de kinderen, zelfs al vonden ze het zelf prachtig, een vorm van kindermisbruik. Gelukkig maakten de meiden het zelf weer helemaal goed door zich op de schaal met koekjes voor de koffie te storten, zodat de volle publieke tribune ernaast greep.
+ Niet alle raadsleden toonden zich enthousiast over het voorstel. Naast de hapsnap aanpak en de twijfels over de haalbaarheid, zat hen ook dwars dat ze het voorstel van B&W vanuit de pers hadden moeten vernemen. Om het plan toch maar een kans te geven, stapten de VIB en de fractie Riet Ruijzendaal over hun bezwaren heen. Al stappend ontwaarden ze een addertje onder het gras – het gras van het KNSF terrein.
+ Ook de insprekende omwonenden legden zich neer bij het voorstel. De consequentie van de uitbreiding is, dat ze pak weg twee jaar tegen noodlokalen bij de betonnen plaat aan moeten kijken. Maar dat hebben ze altijd nog liever dan dat ze zich vanachter het raam tot Sint Juttemus zitten te ergeren in afwachting van nieuwbouw elders in Muiden.
+ Zoals gezegd is er ook fel verzet te verwachten. Met name buurtbewoner George Barlage staat op scherp. Hij vergelijkt in een brief aan de raad de alsmaar uitbreidende Jozefschool met Schiphol: meer vliegtuigen, meer banen, meer vliegtuigen. Meer leerlingen, meer lokalen, meer leerlingen. Waar stopt het, vraagt hij zich af.
+ Omdat er zoveel insprekers waren, kon Siem Rozendaal zijn visie over de mogelijkheden voor de Jozefschool niet geven. Hij weet een oplossing die de gemeente geen geld kost, maar juist geld oplevert: bouwen in de Zuidpolder achter Mariahoeve op het stuk eigen grond van de gemeente. Hij ziet het al voor zich: een school met daarboven seniorenappartementen en in één moeite door een paramedisch centrum. De huidige school kan dan verkocht worden voor de bouw van herenhuizen en eventueel faciliteiten voor de kerken (de oud wethouder benutte zijn inspreektijd om aandacht te vragen voor een heel ander onderwerp, te weten de bodemvervuiling van de kruitfabriek. Volgens een brief van Jan Kersten, die er dertig jaar werkte en chef technische dienst was, is daar nauwelijks sprake van. Maar dit is weer een heel ander verhaal).
+ Als er inderdaad drie nieuwe lokalen op de twintig jaar oude Jozefschool komen, worden deze niet opgetrokken vanaf de huidige fundering. Die is daar niet op berekend. Er zullen extra kolommen moeten worden gepulst voor een draagconstructie. Dankzij de binnenstraat, die weer terugkomt, zou het gebouw ook een ideaal wijkcentrum kunnen zijn – mocht de school later naar een andere plek verhuizen.
+ De Jozefschool vergt, vooral ook omdat er veel hout in is verwerkt, veel onderhoud, terwijl het daar nu juist altijd aan gemankeerd heeft. Zo is het onderhoud van het platte dak door de jaren heen verwaarloosd. Je kunt de architect dan ook niet de schuld geven van de lekkages, zomin als van de problemen met de riolering. De onontkoombare narigheid door de hoge grondwaterstand geldt voor de hele vesting. Ooit dook wethouder Gerrit Ruiter senior zelf in de kruipruimte om een eind te maken aan de ellende met de verstopte WC's. Daar moet je tegenwoordig eens om komen.
+ Bij de behandeling van het voorstel voor de Jozefschool vond de burgemeester het prima dat er steeds luid door het publiek geklapt werd. En dat terwijl hij nog maar kort geleden, tijdens de raadsvergadering over het KNSF plan streng optrad, zodra het publiek op de tribune van zijn bijval of afkeuring getuigde. Waarschijnlijk dacht hij dat het applaus deze keer voor hemzelf bestemd was.
+ Zoals gebruikelijk werd afgelopen zaterdag, de derde zaterdag van de maand, het oud papier opgehaald. Als altijd ten bate van Crescendo. Alleen werden de dozen en bundels papier en karton deze keer opgepikt met andere auto's dan we gewend zijn. Voor het eerst kwamen de vuilnisauto's langs, die de Copog (de verenigde oud papierhandelaren in de Gooi – en Vechtstreek) overnam van de GAD. Crescendo betaalt iets voor deze dienstverlening, maar daar staat tegenover dat de oogst aan oud papier wel eens aardig wat groter kan worden dan totnogtoe. Dit dankzij het dringende verzoek om geen gebruikt papier en karton weg te gooien, een opwekking die te lezen staat op de ophaalkalender, die de GAD in samenwerking met de Copog vorige week huis aan huis heeft verspreid.
+ Het was niet eenvoudig om op deze kalender duidelijk te maken hoe het nu precies zit met het nut van oud papier en oud karton, en met die vierhoek: consument, GAD, Copog en Crescendo. Het is nogal verwarrend, omdat elke vereniging die profijt heeft van oud papier in elke plaats een andere naam en andere doelen heeft. Bijvoorbeeld: zoals in Muiden Crescendo profiteert, doet G.A. Heinze dit in Muiderberg. Daarom moest voor elke plaats in de regio, waar de kalender verspreid werd, op de achterkant een weer ander verhaaltje voor weer een andere vereniging gedrukt worden. Dus als u er niet uitkwam, weet u nu hoe het zit.
+ De informatie op de ophaalkalender verdient het om ter harte te worden genomen. Het is allemaal glashelder. Alleen 'de blauwe containers voor de proefwijken' roepen een vraag op. Dit blijken speciale containers voor papier te zijn, waarmee proeven worden gedaan in Hilversum en Huizen. De eerste uitkomsten voorspellen de blauwe bak een mooie toekomst naast de grijze en de groene. Een minpunt is, dat niet iedereen aan de proef wilde meedoen, want zo'n derde bak naast de andere twee betekent dat er extra ruimte in beslag wordt genomen.
+ Vorige week stond tot twee keer toe overdag een politieauto pal voor het politiebureau op de Weesperweg geparkeerd, terwijl er links en rechts van het bureau volop parkeerplaatsen zijn. Ze zijn te beroerd om de auto om de hoek neer te zetten, denk je dan al gauw. Toch maar eens binnen geïnformeerd. Daar blijkt dat er geen stopverbod of parkeerverbod geldt op de Weesperweg. En ook dat de politie er alleen maar staat in noodgevallen, als er razendsnel uitgerukt moet kunnen worden. En nu maar hopen dat ze razendsnel uitrukken als er weer eens horden automobilisten tijdens de spits ondanks het inrijverbod over de Zuidpolderweg denderen. Om maar iets te noemen.
+ Ook op een ander punt is de politie inschikkelijker dan je in eerste instantie zou denken. Zo parkeren ze hun - onlangs van gemeentelijke vergunningen voorziene - dienstauto's bewust niet op het vergunninghoudersterreintje naast de brandweerkazerne, maar op betaald parkeren aan de andere kant van het bureau. Dat doen ze om ruimte vrij te laten voor de auto's van de arkbewoners, waarvoor dit terreintje trouwens bestemd is.
+ Brasserie Muiden, de laatste nieuwe naam op de gevel van het oude restaurant dat eerder Vechtzicht, de Klomp, Muiderhof en Muiderhaven heette, blijkt goed aan te slaan bij de happers en stappers. Ongetwijfeld zijn de betaalbare prijzen daar mede debet aan. Zaterdag kon je zelfs geheel gratis toetasten. Maar dat gold alleen voor de gasten op het feestje om het goede begin te vieren.
+ Op het Vestingplein staat een hoog hek rondom een bouwput, met daarbij een bord, waarop de volgende tekst: 'Scutigliani Hellingstraat Terrazo diverso wasbakken lithos marmer en mozaïeken'. Wat mag dit betekenen? Zoiets heeft Muiden in nog geen 1050 jaar gezien.
+ De kabelkrant gaat kort door de bocht met zijn summiere berichtgeving over de parkeer - en verkeersevaluatie. Het is inderdaad de bedoeling dat het betalen van de vergunningen in 2004 ingaat, maar dan wel in mei 2004. Ook krijg je de indruk dat vast staat dat bepaalde voorzieningen, zoals permanente stoplichten bij de sluisbrug er gewoon komen, terwijl dat nog maar zeer de vraag is. Met name over de vaste verkeerslichten is het laatste woord nog niet gezegd, sinds de politieofficier Pardon van het district Gooi en Vechtstreek verschillende raadsleden heeft verzekerd dat niets Muiden in de weg staat om de vesting tijdens de ochtend – en avondspits met paaltjes voor de brug af te sluiten.
+ Wethouder Dick Schulp beweerde eerder in de commissie dat doorgaand verkeer afsluiten niet zou mogen volgens het wegenverkeersreglement. Tijdens de raadsvergadering zweeg hij daar wijselijk over. Wel kwam hij met weer een ander argument om de paaltjes tegen te houden. Op het voorstel van de PvdA om de doseerinstallatie van de Naardervaart te verplaatsen naar de Zuidpolderweg, reageerde hij met de voorspelling dat Muiderberg dan in opstand zou komen, zoals Muiderberg indertijd ook protesteerde tegen afsluiting van de Keetpoortsluisbrug.
+ Nu herinner ik me, dat het protest vanuit het dorp was, dat Muiden met zo'n afsluiting van het sluipverkeer verlost zou zijn en Muiderberg niet, terwijl men er daar toch ook last van had – waarna er een 'oplossing' kwam in de vorm van drie doseerinstallaties, waarvan er één steeds stuk is en de twee anderen kennelijk niet nodig gevonden, althans niet betaald worden, door Rijkswaterstaat.
+ De achtergrond van de afsluiting van de Keetpoortsluisbrug was niet om Muiderbergers te weren, maar om gezeur te voorkomen van bewoners van de Herengracht, de Bouvywijk en Mariahoeve. Door de afsluiting op deze plaats zou het immers niet nodig zijn de Sluisburg af te sluiten. Inmiddels wordt er wat socialer over gedacht. Veel automobilisten uit Muiden accepteren het ongemak van een stukje omrijden omwille van de leefbaarheid van Muiden, want hoe hard ook beweerd wordt dat de stoplichten rust brengen in Muiden, nog steeds wordt de vesting vrijwel elke morgen en ook 's avonds (vooral vrijdags) geteisterd door automobilisten, die niet alleen voor stank, lawaai en gevaar zorgen, maar ook nog eens alle verboden aan hun laars lappen. Ze trekken zich niets aan van het rode stoplicht en scheuren dwars door het hele 30 km gebied.
+ We kunnen voorgoed van deze ellende af zijn door simpelweg tijdens de spits paaltjes te plaatsen. Dat bespaart ons ook nog eens fl. 330.000 oud geld. Het is onbegrijpelijk dat een redelijke man als Flip de Groot betoogt dat het zo sneu is voor de automobilisten uit onze gemeente dat ze minder makkelijk de A1 opkomen als Muiden afgesloten zou zijn voor doorgaand verkeer. Wat weegt het zwaarst? Ik ben bang dat Flip de wensen van de bevolking op dit punt volkomen verkeerd inschat, zoals dit ook eerder het geval was, toen hij de wethouder bijviel toen deze met een plan kwam voor eenrichtingsverkeer in de Singelstraat en Weesperstraat.
+ Dezelfde wethouder Schulp zette donderdag in de raad grote ogen op toen Jan Hylkema hem een kaartje liet zien waar hij niet omheen kon. Er stond op ingetekend dat de IJmeerlijn niet van Almere naar Amsterdam zou lopen maar van Almere naar ergens halverwege het KNSF terrein. 'En toch sluit de IJmeerlijn aan op de A9', bromde de wethouder. Dat klopt ook wel, maar dan via het KNSF terrein en de A1. Tip voor projectontwikkelaars: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.
+ Wethouder Hans van der Steen kwam in de raadsvergadering met de schrik vrij. Hij was zo snugger geweest zijn eerste pleidooi voor jeugdopvang te vervangen door een leesbaar en overtuigend beleidsstuk. Kennelijk was het tot hem doorgedrongen dat zijn eerdere poging om de commissieleden met eigengemaakt welzijnsjargon te imponeren averechts had gewerkt. Het wekte ieders lachlust op in plaats van dat het indruk maakte. Nu kreeg Hans zelfs het vertrouwen van de meerderheid van de raad om (overigens liever voor € 18.000 dan € 30.000) iets moois te maken van de Jop's dan wel de Mop's: de jongste aanduiding voor de mobiele versie van een jongerenontmoetingsplaats.
+ Jan Hylkema had zo zijn bedenkingen. 'Maak een plek voor de jongeren en ze komen niet' voorspelde hij, verwijzend naar de ervaringen elders in het land. Hij betoogde dan ook dat de buurt blij zou moeten zijn als er zo'n ontmoetingsplaats komt, want als die er eenmaal is krijgt de buurt het rustig. Voorts deed hij de wethouder een suggestie aan de hand om de € 30.000 uit te sparen: 'Je kunt de Job's gratis afhalen bij de gemeentes die er schoon genoeg van hebben'.
+ Muiderberger Harry Mock had zich met een mooi verhaal voorbereid om eens lekker de draak te steken met de speeltjes van Hans van der Steen. Helaas kwam het er niet van. De inspreektijd van een half uur moet onder de insprekers verdeeld worden, en aangezien er donderdag maar liefst tien insprekers waren, kreeg iedereen maar drie minuten. In zo weinig tijd kon Harry lang niet al zijn kwinkslagen kwijt. Zo ging zijn voorstel voor betaalbare Mop's in de vorm van een paraplu voor iedere hangjongere de mist in. Hetzelfde gold voor enkele door hem gesignaleerde merkwaardigheden, bijvoorbeeld dat de politie niet op zou kunnen treden, omdat er geen duidelijke hangjongerenplekken zijn. Harry Mock: 'Zij moeten gewoon boefjes en boeven vangen, waar de overtreding ook gebeurt. De redenering van de politie is: als de gemeente niet voor een ophang - of ontmoetingsplek zorgt, dan zullen wij de overtreders van de wet voor straf niet straffen'.
+ Bij deze signaleert ook Ouwe Muier een merkwaardigheid. Van het half uur inspreektijd van donderdagavond bleef een kleine tien minuten over. Onbesteed. Dat komt door de van dik hout zaagt men plankenmethode om elke inspreker precies even lang aan het woord te laten. Sommigen zijn binnen een minuut hun ei kwijt, anderen hebben daar een kwartier voor nodig. Het hangt er maar vanaf waar het over gaat. Als er een bepaalde spreektijd nodig is, vraag dan de spreker m/v hoeveel tijd hij nodig denkt te hebben en kom hem zoveel mogelijk tegemoet. Dit zou trouwens ook een goede methode zijn voor de openbare vergaderingen. Graag een limiet, alsjeblieft ook voor de wethouders en voorzitters.
+ Een glibberig onderwerp dat naar de achtergrond gedrongen is door alle commotie rond de invulling van het KNSF terrein, is het slibdepot, dat in één moeite door gepland is in de 95 ha grote Gemeenschapspolder, zeg maar de Bloemendalerpolder tussen de Papenlaan en het Amsterdam – Rijnkanaal. De twee wethouders die hiermee te maken hebben, Dick Schulp en Hans van der Steen, betogen beiden dat Muiden door de komst van een slibdepot niet het afvalputje van het gewest wordt, maar dat we er blij mee moeten er zijn. Het brengt geld in het laatje voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder (wanneer het convenant wordt uitgevoerd, staan hier over een jaar of tien in een parkachtige omgeving zogeheten landgoederen met 500 wooneenheden).
+ Tot voor enkele jaren was vanaf de A1 de opslagplaats van het slib te zien dat uit het Naardermeer en de grachten van Naarden kwam, toen deze slibvrij werden gemaakt. Op zoek naar een geschikt afzetgebied voor de Gooi – en Vechtreek kwam de Gemeenschapspolder in beeld. Het gaat niet om zwaar vervuild slib (dat mag zelfs niet vervoerd worden) maar om een bepaalde, minder vervuilde klasse, waar voor 60 % zand uit te winnen valt, dat dan weer kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het ophogen van straten. Het slib zou ook in het IJmeer gedumpt kunnen worden, maar dan zou je het kwijt zijn, wat natuurlijk zonde is wanneer het kan worden hergebruikt. Als het bos langs het Amsterdam - Rijnkanaal nu maar niet voor het depot moet worden gekapt.
+ Het is nog niet zover, maar je zult zien dat op de avond van de elfde van de elfde tal van in de Muidense volkstuinen gekweekte pompoenen, uitgehold en met lichtjes erin, op straat verschijnen. Net als Valentijnsdag verovert ook Halloween zich een plaats in Nederland. Wat Muiden betreft: Herman Pronk verwacht, net als verleden jaar een stijging in de snoepomzet.
+ Waar nu de Koninklijke is, was vroeger een galgenveld. Voordat de trekvaarten in de zeventiende eeuw werden aangelegd, kon je Muiden uitsluitend over de zeedijk bereiken. Dit betekende dat je, komend uit de richting Amsterdam, langs de galgen moest. Je wist meteen wat je te wachten stond, wanneer je je in Muiden zou misdragen. Ach ja, die goeie ouwe tijd.
+ De roeiers van een van de Muider sloepen, die zich voorbereiden op de Pampusrace kwamen na een training op verhaal bij De Mol. Een Duitse toerist vroeg zich af waarom de krachtpatsers zo moe waren. Ze vertelden hem in geuren en kleuren dat ze zojuist tegen het tij in naar de wal geroeid waren. Zoiets gaat je niet in je kouwe kleren zitten. De toerist bood uit pure bewondering de mannen een rondje aan dat ze met passende bescheidenheid accepteerden.
+ Dirk Jan Methorst leverde in de raadsvergadering het ultieme bewijs dat een bericht uit de pers per definitie niet te vertrouwen is. De fractievoorzitter van het CDA werd in de krant de nestor van de Muidense raad genoemd, terwijl hij nog wel zó gezegd had, dat hij dit niet was. Dirk Jan heeft gelijk. Alleen de officiële notulen zijn betrouwbaar. Zeker als ze, voordat ze de deur uitgaan, door B&W gekuist zijn op onwelvoeglijkheden en onwelgevalligheden.
+ Alweer die nestorkwestie. Ik zal het nog één keer uitleggen, speciaal voor raadsleden die denken dat het in de politiek niet om de macht maar om de interpretatie gaat. Het is met een nestor als met een vader of moeder. Een nestor word je niet, dat ben je, en wel omdat je nu eenmaal de meeste 'raadsjaren' hebt. Maar zoals een vader of moeder uit de ouderlijke macht gezet kan worden, kunnen sinds het duale stelsel de nestor zijn privileges ontnomen worden, zoals een toespraakje houden als een collega opstapt.
+ Nu is het zo dat de gemeenteraad van Muiden in zijn wijsheid heeft besloten de functie van het nestorschap – wat dus iets anders is dan de nestor zelf – op te heffen, en daarvoor in de plaats dezelfde functie te creëren voor ander raadslid. Dat mag nu de toespraakjes houden. De man die nog steeds nestor is (nee, ik noem geen namen) is daar allerminst ongelukkig mee. Hij heeft een bloedhekel aan gewichtigdoenerij en slijmpraatjes.
+ Naar aanleiding van zijn keutel over de schrijver Geert Mak die grote nieuwbouwwijken bij kleine plaatsen 'koekoekswijken' noemt, werd Ouwe Muier middels een mailtje op zijn vingers getikt door een erudiete lezeres. Ze maakt hem er op attent dat het boek van Geert Mak gaat over Jorwerd en niet over Jouwerd. Foutje, bedankt. Ter aanvulling laat zij weten dat 'Hoe God verdween uit Jorwerd' in eerste instantie verhaalt over de mobiliteit van de mensen in een klein dorp, die richting grote stad en weidewinkels trokken om hun boodschappen te doen, waardoor de plaatselijke middenstand kon opdoeken. Waar hebben we dat toch eerder gehoord?
+ Noteert u alvast in uw agenda? Op 9 december wordt een speciale commissievergadering gehouden met als hoofdonderwerp het stappenplan voor de structuurvisie van het KNSF terrein. Op 17 december is er een raadsvergadering over hetzelfde onderwerp. Beter laat dan nooit. En in december zijn de verkiezingen weer een stukje dichterbij, moet je maar denken. Kom ook naar de kazerne! Hoe meer steun de raadsleden, die naar de kiezers luisteren, in de rug krijgen hoe kleiner de kans dat andere raadsleden een loopje proberen te nemen met het begrip kleinschaligheid. En hoe meer Muiers op de publieke tribune, des te groter de kans op een levendig en leefbaar Muiden. Zo werkt dat nu eenmaal. O ja, een agendapunt is ook de open begroting die deels openbaar wordt gemaakt, maar dat is minder interessant, want die is achterhaald. Even doorbijten dus.
+ Bent u ook zondag naar het sluishuis geweest om de inzendingen te zien van de 1050 fotowedstrijd over Muiden, en om de opstellen te lezen van de 1050 opstelwedstrijd van de basisscholen? Prachtige foto's, prachtige opstellen. U mag het niet missen en dat hoeft ook niet: de tentoonstelling wordt nog gehouden op de zondagen 2 november en 9 november, steeds 's middags van twee tot vier.
+ De vossenjacht van de zeeverkenners ging niet door. Dierenbeschermers protesteerden. Bovendien waren er te weinig aanmeldingen. Ook de serie presentaties en lezingen over Muiden in de Grote Kerk, die zouden worden gehouden door Joop Lahnstein, de heer de Jong en Duco Luitse werd afgelast.
+ Dat sport en roken niet samengaan, waren de deelnemers van het geslaagde Dartstoernooi van de VOMM in de kazerne zich goed bewust. Zonder dat er op hoefde te worden aangedrongen gingen de paffers onder de darters naar buiten als het weer zover was. En het toernooi heeft toch maar mooi zo'n € 380 voor Zhlobin opgeleverd.
+ Omdat de Stichting Muiden 1050 niet kon achterblijven in de prijzenoorlog zijn de artikelen uit de 1050 shop sterk in prijs verlaagd. 'Maar', zegt de Stichting: 'Wij hebben nog steeds de goedkoopste 1050 artikelen'.
+ Gehoord op een hangplek: 'Ze zeggen dat een Mop een Jop is met haken en ogen. Gaan we punniken?'
+ Wie weet kan Leupen, als ze opschieten, nog de eerste steen van de verbouwing van de Jozefschool leggen.
+ Muiden bereidt zich voor op een turbulent weekend: de vijf en twintigste hardzeildagen. Kunt u zich nog herinneren dat dit zilveren zeilfeest eigenlijk al jaren geleden afgeblazen werd omdat het uit de hand was gelopen? Dat het allemaal te grootscheeps werd? Muiden is nu eenmaal te klein voor grootschalige dingen. Toch goed dat ze met een klein groepje doorgegaan zijn voor het pure wedstrijdplezier. En dat de huidige sponsors zich niet opdringerig gedragen. Dankzij De Woningbouw mag iedere Muier gratis mee als opstapper voor een tocht van een uur langs het wedstrijdveld, om 'dichtbij te genieten van de prachten van weleer'.
+ Jammer genoeg zal ik er niet bij zijn. Ik ga een paar weken iets heel anders doen dan keutels maken. Guus Kroon is bereid gevonden het stokje weer een tijdje over te nemen. Surf naar zijn Digitale Sluiz. Veel plezier!

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: