- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Boterzachte keutels voor zoete broodjes.

22-feb-2003

+ Iedereen neemt wel eens werk mee naar huis, maar bij rijwielstallinghouder Kloosterman heeft het een ongekende vorm aangenomen. Je mag rustig stellen dat deze inwoner van Muiden een fietsenmanie heeft. In en om zijn grote oude huis met de diepe tuin bij de rotonde aan de Amsterdamsestraatweg wemelt het van de fietsen. Ze liggen zowel nog geheel intact als in onderdelen overal opgestapeld. Er zijn bergen bij van maar liefst drie meter hoog, bestaande uit louter voor - en achterwielen. Mogelijk is het u in het voorbijgaan opgevallen dat er sinds zaterdagmorgen een paar grote lege plekken te zien zijn in de enorme voorraad in de tuin. Dat klopt: er zijn flinke happen uit de fietsenberg genomen. Voor een goed doel.
+ Met het weggeven van 200 fietsen in redelijk goede staat heeft Kloosterman een grandioos aandeel geleverd in de actie 'Fietsen voor Afrika' van de Samen op Weg kerk. In zijn eentje schonk deze ene Muier bijna drie keer zoveel fietsen als alle andere Muiers bij elkaar. De man die de zaak aan het rollen bracht, is diaken en oud-wethouder Henk Beenen, die een beroep op het kerklid Kloosterman deed. Het had wel wat voeten in de aarde, eer deze afstand van zijn bezit wilde doen. Het gesprek dat Beenen met hem aanknoopte, overviel Kloosterman niet helemaal. Al eerder was door de buurt en de gemeente aandrang op hem uitgeoefend. Henk Beenen heeft de stellige indruk dat Kloosterman opgelucht is nu hij de knoop heeft doorgehakt.
+ Hoe iemand zo gehecht kan raken aan fietsen mag een raadsel lijken, maar natuurlijk speelt het feit, dat rijwielen het werkzame leven hebben bepaald van de nu bijna zeventigjarige Kloosterman een grote rol. Gedurende veertig jaar heeft hij samen met zijn in Amsterdam wonende broer een rijwielstalling in de Bos – en Lommerbuurt. Eerder zat ook hun vader in de zaak. Door het niet ophalen van fietsen en door aankopen en inruilen van weer andere raakte de stalling voller en voller. Maar er werd geen fiets weggedaan. Toen de rekken letterlijk uitpuilden, gingen de rijwielen waar echt geen plaats meer voor was mee naar huis, naar Muiden. Hier groeide de verzameling in de loop der jaren uit tot meer dan vierhonderd stuks plus ontelbare onderdelen.
+ Vorige week dinsdag gingen de 75 fietsen die door de SOW onder de Muider bevolking waren ingezameld naar Amsterdam. Daar aangekomen verdwenen ze in een container om verscheept te worden naar Kaapstad, Zuid Afrika, waar ze als oefenstof zullen dienen voor fietsenmakers in opleiding. Zaterdagmorgen volgden de 200 fietsen van Kloosterman. Er kwamen een vrachtauto en vier aanhangers aan te pas om alles te vervoeren. Er staan nu nog zo'n tweehonderd fietsen op diverse plekken in en om het huis. Deze zijn van mindere kwaliteit, maar Henk Beenen houdt het contact warm. Het is onwaarschijnlijk dat er, net als onlangs, binnenkort weer een creatie van opgestapelde tweedehands fietsen in de Grote Kerk te bewonderen zal zijn, maar mocht het er toch van komen, dan zal het kunstwerk deze keer dankzij de gulle fietsengever van de Amsterdamsestraatweg nog indrukwekkender zijn.
+ Dit jaar stond Ome Ko als het bekendste watersportcafé van het land voor de achttiende keer nagebouwd op de Hiswa. Alles zag er vrijwel hetzelfde uit als andere jaren. Het enige verschil was dat er op veel plaatsen drijfkaarsjes stonden die Alma ergens op de kop getikt had. Door het matglas heen was een levendig schaduwspel te zien van scheepjes, vuurtorens en meeuwen. Iedereen wilde ze hebben, maar alleen Alma had ze. Ook nu weer was het razend druk, zelfs nog drukker dan de voorgaande jaren. Uiteraard was Ome Ko dé ontmoetingsplek voor iedere Muier die naar de Hiswa kwam – en dat waren er veel.
+ Muiden werd ook vertegenwoordigd door 'de meiden van Sachs'. De zusjes Leonie, Natalie en Carolin van Muiden Yacht Charter deelden hun stand met Hollands Glorie, de zeilverhuur van Roy Davis, dus het bleef in de familie. De twee afdelingen van de stand werden symbolisch gescheiden door een scheepsbel en een tros.
+ Een aandachtrekker van de eerste orde was het 'Fark vaarhuis', het zomerhuisje met motor (het roer is in de huiskamer) dat een tijdlang bij de Koninklijke heeft gelegen. Het vaartuig had een nominatie gekregen als 'Boot van het Jaar'. Maar is het nu een boot of een huis? Officiële instanties houden het op het laatste. Een woonark dus, en voor een woonark moet je een ligvergunning hebben. De producenten bezweren potentiële kopers dat het wel degelijk een motorschip is. Ze vragen er bijna € 250.000 voor, inclusief BTW. Helaas heb je voor die prijs nog geen ligvergunning.
+ Op de Hiswa lopen altijd talrijke bezoekers met de opvallende tas van www.botentekoop.nl. Daarin zit de bekende dikke catalogus stampvol boten. Achterin dit boekwerk bevindt zich een deelnameformulier voor een wedstrijd. Dit jaar kon je een rubberboot winnen als je de volgende zin afmaakte: 'Als ik de boot win…'. 'Als ik de boot win, ga ik uit varen met mijn hele gezin' rijmde een Muier. Zijn maat hield het korter: 'Als ik de boot win, hoef ik 'm niet te kopen'. Beiden grepen naast de prijs.
+ Er stond ook een VVV stand van de Kop van Overijssel op de Hiswa, en een van Huizen. Het zou mooi zijn als Muiden volgend jaar eveneens aanwezig is. Een betere plek en een gerichter doelgroep kun je je niet wensen. Iets voor de MOR of voor Muiden Vesting?
+ Maandag 16 februari was Harry Smith 12 ½ jaar in functie als burgemeester van Muiden. Dat moest gevierd worden! De koperen jubilaris trakteerde het hele gemeentehuis op een schijfje cake bij de koffie.
+ Nog meer feest. Beschuit met muisjes in de vergadering van de CDA fractie. Gea Heijnen was grootmoeder geworden.
+ Het kost de raad van Muiden de grootste moeite onaardig te zijn. Er mag dan wel in de krant staan, dat de burgemeester het vuur na aan de schenen werd gelegd over de bagatelliserende manier waarop hij de bevolking heeft geïnformeerd over de brand bij de kruitfabriek in augustus 2001, in werkelijkheid kon de raad het niet over zijn hart verkrijgen om Smith dit eens goed in te peperen. Uiteindelijk kwam de burgervader dan ook nog onverminderd overtuigd van zijn eigen gelijk uit het debat. Zijn enige concessie was, dat hij het niet meer over 'het zogenaamde brandje' had, maar over 'de brand'. Dat de hoog boven de bomen oplaaiende vlammen en het sissend geluid wel degelijk ongerustheid hadden veroorzaakt, raakte burgemeester Smith niet. Zijn verweer kwam hier op neer: 'Er is niets ernstigs gebeurd en de oorzaak van de brand is nog steeds niet bekend, dus wat verwacht u nu eigenlijk van mij?'
+ Het is duidelijk dat een harde aanpak de huidige raad niet ligt. In het geval van Smith komt daar nog bij dat het niet het geschikte moment voor een afstraffing was. Aan het begin van de vergadering had de burgemeester namelijk ter gelegenheid van zijn 12 ½ ambtsjubileum een toespraakje, een hand, een bos bloemen en de beste wensen gekregen. Ook had hij een vergadering met zes insprekers die een voor een op scherp stonden met voor zijn doen voorbeeldig geduld en begrip geleid. Aan het eind van de avond stapte de eerste burger fier achter zijn ruiker de kazerne uit. Wat met een sisser was begonnen liep met een sisser af.
+ Het moet natuurlijk niet te ver gaan met die lievigheid van de Muider gemeenteraad. Krijgt de raad van Weesp steeds de tijd om na te denken over belangrijke beslissingen, in Muiden slikt de raad het keer op keer als zoete koek wanneer B&W besluit belangrijke onderwerpen er door te jassen. Neem het agendapunt over de kandidaten voor de klankbordgroep. Dit punt kwam niet, zoals het normaal gaat, eerst in de commissie, maar werd meteen in de raad behandeld. Hetzelfde gold voor de besluitenlijst van gedeputeerde Meijdam en de wethouders Lüken en Leupen, van respectievelijk Weesp en Muiden – het trio dat de regie gaat voeren over de structuurvisie Bloemendalerpolder/ KNSF-terrein. De raad mocht de notitie over deze visie voor kennisgeving aannemen en deed dat ook, zij het gelukkig niet helemaal kritiekloos.
+ 'Dit gaat niet goed' dacht uw chroniqueur toen Jan Hylkema begon met het college van B&W te prijzen voor dit stuk. Per traditie stonden ook in deze notitie weer diverse achterhaalde zaken. Kennelijk zijn de raadsleden zo murw van de steeds weer terugkerende oude koek, dat ze het er maar bij laten zitten. Men zal er al dan niet terecht op vertrouwen dat het geen kwaad kan als puntje bij paaltje komt.
+ In de notitie was 'kostendekkend' als voorwaarde voor de bouw opgevoerd – terwijl toch de afspraak is dat de uitkomsten van de structuurvisie, met daaraan gekoppeld de Milieu Effect Rapportage, leidraad zullen zijn - en ook dat een eventueel financieel gat niet gevuld mag worden met extra woningen. Bovendien dook die vermaledijde open begroting, die alsmaar dicht blijft, weer prominent op. De geheimzinnigheid eromheen is hoogst irriterend, niet alleen omdat de open begroting feitelijk los staat van de structuurvisie, althans daar los van hoort te staan, maar vooral ook omdat er vandaag de dag van alles in de bouw aan de hand is, dat het daglicht niet verdraagt.
+ Omdat ik, gezien het niveau van onze lokale bestuurders, niet verwacht dat er iets dat op slimmigheid lijkt achter dit soort rariteiten zit, kan ik niet anders concluderen dan dat iemand op het gemeentehuis: een ambtenaar, een wethouder, wie zal het zeggen, er maar niet in slaagt een bepaalde knop in zijn hoofd om te draaien. Het wil kennelijk niet doordringen dat alles anders geworden is, sinds de bevolking massaal liet weten geen trek te hebben in een bijna drie keer zo groot Muiden, zomin als in de vernietiging van een uniek natuurgebied. Anders kom je toch niet elke keer weer met zoiets aanzetten?
+ Dat dergelijke fouten B&W straffeloos passeren is eigenlijk nog veel erger. Of hoopt het college misschien in stilte dat een en ander nog terug te draaien is naar de eerste massale bouwplannen, waar dezelfde gedeputeerde en dezelfde Muidense wethouder het zo gloeiend over eens waren? Je zou denken van niet, de spontane reactie van Leupen in aanmerking genomen, toen Anna Waanders, constant op haar hoede, de wethouder er op wees dat er in de stukken 'uitleglocaties' stond in plaats van 'zoeklocaties'. Een zoeklocatie is vrijblijvend, maar bij een uitleglocatie heb je toestemming om te bouwen. Leupen schrok zich zichtbaar een rotje en bezwoer de fout zo snel mogelijk te herstellen.
+ Hoe het zij: fouten wekken geen vertrouwen. De pluim van Hylkema leek me dan ook onverdiend. Het was maar goed dat zijn lofzang even later deel bleek uit te maken van zijn tactiek. Dat is: B&W gunstig stemmen om zo weinig mogelijk weerstand te ontmoeten, zodat er gescoord kan worden als het er écht op aankomt. Aldus geschiedde. De hele raad stond achter de motie van Hylkema om 'Den Haag' te laten weten dat het door de provincie gewenste aantal van 4500 woningen beslist geen uitgangspunt is voor het project Bloemendalerpolder/KNSF-terrein, zoals 'Haarlem' aan de VROM had doen voorkomen. Wethouder Leupen sputterde een beetje tegen, maar dat was meer voor de vorm.
+ Jan Hylkema riep over de hoofden van zijn collega's heen Guus Kroon van de Nee-meermin op terug te komen op het besluit de uitnodiging om deel uit te maken van de klankbordgroep niet te aanvaarden. Maar hiermee had het raadslid minder succes. Het is uitgesloten dat de Nee-meermin meedoet, en daar zijn goede redenen voor. Ouwe Muier, die aanvankelijk de Nee-meermin wel als een soort waakhond zag zitten in de klankbordgroep, moet toegeven dat de argumenten om níet mee te doen overtuigend zijn.
+ De Nee-meermin mag dan met de ruim dertienhonderd handtekeningen die binnenkwamen de mening van de overgrote meerderheid van de Muider bevolking vertegenwoordigen, het is en blijft een actiegroep en dus geen belangengroep zoals de andere klankbordkandidaten. Hebben de anderen er belang bij 'er zoveel mogelijk uit te krijgen', de Nee-meermin ziet het als haar primaire taak de ontwikkelingen kritisch te volgen. Meer dan driekwart van de inwoners wil dat Muiden kleinschalig blijft. Daar mag niet aan getornd worden. Binnen een klankbordgroep is het gevaar levensgroot dat er concessies worden gedaan, zodra men om sterk te staan tot een gezamenlijk standpunt tracht te komen, en het is zeer de vraag of dat standpunt altijd een antwoord is op de roep naar kleinschaligheid.
+ Meedoen aan de klankbordgroep staat het streven van de Nee-meermin dan ook eerder in de weg, dan dat het meehelpt aan verwezenlijking van een belangrijke doelstelling als een bescheiden groei met 400 à 500 woningen, waar de grote meerderheid van Muiden dankzij haar instemming met de Nee-meermin voor tekent. Maar er is meer. Zoals de provincie het gehele project aanstuurt, stuurt de gemeente de klankbordgroep aan. B&W bepaalt wie erin komt en B&W bepaalt de spelregels. Gezien alles wat er de laatste tijd allemaal gebeurd is rond het KNSF-terrein, kan Ouwe Muier zich levendig voorstellen dat de huiver van de Nee-meermin om zich aan te sluiten onoverkomelijk is.
+ Uw chroniqueur adviseert iedereen die wél mee wil doen aan de klankbordgroep om eerst met de andere deelnemers een pakket van eisen, wensen en voorwaarden op te stellen. Zo is het zaak te voorkomen dat men een zwijgplicht opgedrongen krijgt, zoals de raads- en commissieleden overkwam. Ook al omdat de klankbordgroep onder regie staat van dezelfde wethouder die verantwoordelijk was voor het sociaal economisch plan is enige scepsis op zijn plaats. De workshops stelden indertijd weinig voor en met de ideeën die eruit kwamen werd niets gedaan; ze haalden zelfs het eindrapport niet.
+ Het kan niet missen of de Nee-meermin wordt wantrouwen verweten. Als de critici zich maar realiseren dat het gerechtvaardigd wantrouwen is. Vervelender is de vraag: begrijpen de mensen de weigering, of redeneren ze: ze hebben hun kans gehad en die niet gegrepen, dus ze moeten niet achteraf zeuren? Het zij zo. Maar de Nee-meermin heeft geen andere keus, want wanneer je als actiegroep in een klankbord meedoet, riskeer je dat je buitenspel komt te staan. Maar als je níet meedoet, zet je dan jezelf niet buitenspel? 'Nee', zegt de Nee-meermin: 'zodra het nodig is, laten we weer van ons horen. Dan gaat er weer een pamflet naar de bevolking uit, of staan we weer in de kazerne voor het enige échte klankbord, dat is het door de bevolking zelf gekozen klankbord, namelijk de gemeenteraad. En daar gaan we mee door, vrijmoedig en rechtstreeks als altijd, zonder ook maar één moment ergens aan gebonden te zijn'.
+ De VVD heeft zijn twijfels over een gemeentelijke bijdrage aan de DVD presentatie van het Muiderslot laten varen, na zich georiënteerd te hebben over de inspanningen van het slot om met Muiden samen te werken. Nu de VVD overstag ging, kan het slot op de gevraagde € 2500 rekenen. De VIB en D66 bleven bij hun standpunt dat het gewoon om bedrijfsonkosten gaat en ook dat de promotionele waarde van de DVD voor Muiden gering is. Overigens had ook D66 geconstateerd dat het slot toenadering met Muiden zoekt. 'Dat is wel eens anders geweest' stelde Sandra Deuling vast.
+ De jubilerende Touwtrekvereniging Vechtlust wilde graag € 15.000 van de gemeente krijgen om het gat te dichten in de kostenbegroting van het internationale toernooi in juni, maar de raad volgde het advies van B&W om niet verder te gaan dan een jubileumsubsidie van € 1.135, -, plus het aanbieden van hand - en spandiensten. Hoewel vanuit de raad benadrukt werd dat dit toernooi wel degelijk promotie voor Muiden zou betekenen, leverde het voorstel geen discussie op. Ook gingen de raadsleden zwijgend akkoord met de bijdrage van € 1.000 aan het samenwerkingsverband Muiden Vesting, dat zich een evenwichtige economische en toeristisch/recreatieve ontwikkeling van Muiden ten doel stelt.
+ Brasserie Muiden heeft een sloopvergunning aangevraagd voor het muurtje rondom het terras, zodat dit vanaf de weg openstaat voor de gasten. Er komt ook meer ruimte, want de telefooncel wordt naar achteren verplaatst.
+ Sinds ik weet dat Muiden veruit de duurste terrassen heeft van het hele land, heb ik me voorgenomen geen grappen meer te maken over de prijs van een pilsje.
+ Natuurnieuws: volgens Ricardo van Dijk van de Vogelwerkgroep heeft een kolonie van 190 kleine zwanen domicilie gekozen in de Bloemendalerpolder. Dat is één procent van de Europese populatie van deze bijzondere zwanensoort.
+ Jammer, maar helaas, het is te laat voor de Bovenlandertunnel onder de Vecht, bestaand uit de schoorsteen van de PEN-centrale, waarover ik het de vorige keer had (ik vergat erbij te vermelden dat het lumineuze idee afkomstig is van Arie Bentvelzen, die jaren bij de PEN werkte en er lang over heeft na gedacht). Het kan nu niet meer, want de afbraak van de schoorsteen is vorige week woensdag in gang gezet. Iemand moet de PEN direct na het verschijnen van de laatste keutels hebben ingeseind.
+ Het prachtboek van Henk van Ginkel maakt een zegetocht door Muiden. Eerst werden er honderden exemplaren met harde kaft verkocht door Historische Kring Stad Muiden. Jeroen Brandsen sloeg een flinke stapel in voor de Hoek. Met slappe kaft, want die met de harde kaft waren op. Hij was er gauw doorheen en heeft meteen een nieuwe voorraad besteld. Je moet er snel bij zijn. Het gaat hard.
+ Op de woensdag gehouden landdag van de VIB werd besloten om op dezelfde voet door te gaan. Dat houdt in: niet alleen volop aandacht schenken aan Muiderberg, maar ook aan Muiden. Volgens de VIB geldt veel van wat er in Muiderberg leeft, en aan de hand is, voor beide plaatsen. Het is niet de bedoeling een aparte VIB afdeling Muiden in het leven te roepen.
+ Hoewel Joop Lahnstein al bijna twee jaar weg is als wethouder van onderwijs, kwam er een dezer dagen een brief op het gemeentehuis voor hem aan van het Regionaal Bureau Leerlingenzaken. Het bureau heeft kennelijk meer vertrouwen in Ome Joop dan in zijn opvolger.
+ De Open Monumentendag van dit jaar heeft als onderwerp 'forten', en vindt plaats op 11 september. Dat lijkt ver weg, maar dat is het niet, althans wanneer je nog vóór deze datum in Muiden 'tot een klapper wil komen, die de activiteiten op de andere forten in de schaduw zal stellen', zoals amateur historicus Jan van der Heyden het uitdrukt. Mede namens andere geschiedkundigen uit het Muidense doet Van der Heyden B&W een voorstel voor een historisch verantwoorde inrichting van het Muizenfort, dat een cultureel-historische functie kan krijgen nu commerciële exploitatie niet haalbaar is gebleken.
+ Anders dan de vele andere forten van de Hollandse waterlinie, die als natuurmonument of anderszins in gebruik zijn, kan het Muizenfort dankzij het nog steeds aanwezige voorterrein als enig fort in Nederland de strategische uitvoering van de waterlinie weerspiegelen. Het bouwtechnisch in uitstekende staat verkerende fort beschikt over een open schootsveld, te weten de Noordpolder. Ook zijn vanaf het fort de bunkers en tankversperringen bij Muiderberg goed zichtbaar.
+ Het aantal historisch geïnteresseerde bezoekers aan Muiden, dat nu al groot is, zal zeker aanmerkelijk groeien wanneer een aantal voorzieningen van vroeger terugkeert, aldus het betoog van Jan van der Heyden. Als het plan doorgaat zullen er interessante dingen te zien zijn. Zo kan de bunker worden uitgegraven en in oorspronkelijke staat worden ingericht met britsen, een periscoop, een kachel, olielampen en bijvoorbeeld ook een luchtverversingtoestel. Ook kan de groepsloopgraaf bij de bunker weer worden aangelegd. In de hal worden foto-exposities gehouden en maquettes van onder meer Pampus en het Muizenfort opgesteld. Op het talud komt net als voorheen een stalen machinegeweerkoepel.
+ In een volgende fase wordt de huidige observatiekoepel boven op het fort voorzien van een draaiende camera, die verbonden is met verschillende monitoren in het fort, vanwaar het hele voorterrein kan worden waargenomen. 'Op virtuele wijze kan men dan de Noordpolder laten inunderen en de boerderijen in brand steken' staat in het voorstel. De initiatiefnemers verwachten dat, bij voldoende medewerking van verschillende kanten, een en ander nog vóór de Open Monumentendag zijn beslag kan krijgen.
+ Rekent u even mee? Binnen het project Bloemendalerpolder/KNSF-terrein mogen tien belangenorganisaties hun zienswijzen inbrengen. Daaronder zijn maatschappelijke organisaties (inclusief milieubewegingen, begrijp ik sinds de laatste raadsvergadering), en verder Noordvleugel Randstad, platform De Uitweg, waterschap AGV, gewest Gooi – en Vechtstreek en drie keer de KNSF (projectontwikkelaar, grondeigenaar en de KNSF Holding). Op de tiende en laatste plaats prijkt de Klankbordgroep Muiden.
+ Volgens het principe gelijke monniken, gelijke kappen heeft de KNSF in haar verschillende gedaanten een totaalinbreng van dertig procent. De klankbordgroep Muiden mag in zijn totaliteit tien procent inbrengen. Als afspiegeling van de Muider bevolking zijn straks tien groeperingen in deze klankbordgroep vertegenwoordigd. Per 'club' betekent dit welgeteld één procent inbreng. Vind je het gek dat de Nee-meermin, die nota bene de overgrote meerderheid van Muiden vertegenwoordigt, voor de eer past?
+ Net als de volkstuinders werd de Sport Combinatie Muiden overvallen door het uitgelekte nieuws over de massale hoogbouw op het KNSF–terrein. Er werd al jaren wel óver hen maar niet mét hen gespraat. De klankbordgroep kan daar verandering inbrengen. S.C. Muiden staat in principe niet afwijzend tegen meer woningen, want dit levert nieuwe leden op. Maar om nu de vertrouwde velden en het met eigen handen gebouwde clubhuis in te leveren voor massale bouw? Een nieuwe wijk volstaat, ook al omdat zich al jaren spontaan 'nieuw bloed' van buiten Muiden zich bij de vereniging aandient. Tot voor kort kwamen ze zelfs uit Afrika.
+ Tal van groeperingen uit Muiden en Muiderberg - we zijn immers één gemeente - staan te trappelen om mee te mogen praten over Muiden anno 2030 en de invulling van het KNSF-terrein (volgens wethouder Schulp kan er pas over de bebouwing van de Bloemendalerpolder worden gepraat, als het aquaduct er aan komt). Een greep uit de klankbordkandidaten: de Historische Kring Stad Muiden, de Stichting Stad Muiden, de vogelwerkgroep het Gooi, de vogelvereniging De Kwartel, de duivenmelkers, de touwtrekkers, de biljarters, de jeu de boulers, de Woningbouw, het RK Vrouwengilde, de Vechtvalei, Muideninfo.nl, de Kabelkrant, Hopsalabopsa.nl.
+ Bent u daar nog? We gaan verder: de zeeverkenners, het Muiderslot, Muiden Vesting i.o., Muiderberg 725 i.o., de schippersvereniging, de schippersband Neptunes, de VOMM, de Schoutencommissie, de Samen op Weg kerk, de Kazernekring, de Koninklijke Roei – en Zeilvereniging, de Koninklijke Vereniging van Keutelvrienden, de buurtvereniging De Toffe Jongens van de Kalkovens, de Vereniging van Huiseigenaren Muiden/Muiderberg, de samenwerkende Muider makelaars, de dartclub, de tafeltennissers, het Vleermuizenmeldpunt, IJsclub Eendracht, de ondernemingsraad van de gemeente Muiden, de Carnavalsmuizen. En nog veel meer. Zoveel geledingen, te veel om op te noemen.
+ Als er al een reden voor de Nee-meermin is om mee te doen in de klankbordgroep is dat je het beste de vijand van binnenuit kunt bestrijden. Het nadeel is, dat je de schijn op je laadt medeplichtig te zijn.
+ Als de leden van de volkstuinvereniging nu eens als tegenprestatie voor opname in de klankbordgroep granaatappels gingen telen?
+ Good old Siem Rozendaal, recalcitrant als altijd, nam een stief kwartiertje na zijn inspreekbeurt, die al aardig uitgelopen was, wederom plaats achter de microfoon. Dat kan natuurlijk niet. Zegt de burgemeester, vermoeid: 'Meneer Rozendaal, waarom bent u zo bezig?' Antwoordt Siem: 'Omdat ik voor Muiden bezig ben'.
+ Tijdens de raadsvergadering werd de aanmeldtermijn voor de klankbordgroep verlengd. U kunt zich nog tot dinsdag als deelnemer opgeven. Opstellen in rotten van drie.
+ Uit de Gooi – en Eemlander van 20 februari: 'De burgemeester maakte op de valreep nog wereldkundig dat de veiligheidsrapportage die de kruitfabriek moet opstellen inmiddels compleet is. De kruitfabriek sluit op 27 mei'.
+ Het wordt steeds moeilijker om er achter te komen hoe oud Muiderberg is. De Stichting Muiderberg 725 in oprichting twijfelt of het dorp niet toch een kwart eeuw jonger is en dat dus het 700 jarig jubileum gevierd moet worden. En WeesperNieuws weet zelfs te melden dat Muiderberg brainstormt over het 735 jarig bestaan. Ik zou zeggen: eerst maar eens leren tellen dames en heren zandhazen, en dan pas een feestje bouwen.
+ Tip voor huiseigenaren die er niet van overtuigd zijn dat Muiden Muiden blijft. Achteraf waardeverlies van de eigen woning claimen heeft geen zin. De rechter zal er op wijzen dat een stadsuitbreiding het resultaat is van een democratisch genomen besluit. Het is dus zaak dat je je laat gelden vóór het besluit valt. Dit kan op een legale, democratische manier: via actie. Kijk maar in de grondwet.
+ Het muzikantenbestand van de Schippersband wordt er niet jonger op. Na het Carnavals optreden op Florisberg, kostte het de grootste moeite om de oudjes weer mee te krijgen naar Muiden.
+ Er worden zoveel grote kampioenen uit Muiden opgesomd in de advertentie op de kabelkracht voor het door beroemdheden bespeelde Wilhelmina café biljart, dat het al vreemd moet zijn als daar geen koper bij zit.
+ In aardedonker Muiden rijdt een wielrenner bijna een Muier van de sokken. Terwijl hij doorrijdt, trakteert de wielrenner hem op een scheldkanonnade. Roept de Muier: 'Je boft dat ik je niet kan zien'.
+ De Zeemeermin werd uit de zee gevist, maar de Neemeermin laat zich niet in de boot nemen.
+ Opgevangen: 'Hoe bedoel je, het was hier vroeger leuker met al die typetjes? Het barst er nog steeds van in Muiden, kijk maar om je heen. Voor je het weet, ben je er zelf een'.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: