- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Tussentijds gekeutel in afwachting van echt nieuws.

31-aug-2004

+ Het aantal bomen dat het loodje gelegd heeft bij de windhoos kon wel eens oplopen naar tweehonderd, zeker als je ervan uit gaat, dat flink wat bomen die het op het oog gered hebben alsnog zullen doodgaan. Reken je bovendien de 'niet gemeentelijke' bomen mee, dus de omgewaaide bomen die op particulier terrein stonden, dan kom je waarschijnlijk uit op tegen de driehonderd. Naast vruchtboompjes op de volkstuinen bij de boerderij van Streefkerk en menig boompje in menig voor – en achtertuin, moest ook de prachtige reusachtige treurwilg in de diepe tuin van Ria Sachs aan het begin van Nooitgedacht Oost het afleggen. Langs de Weesperweg gingen op eigen grond in totaal wel vijftig populieren tegen de vlakte.
+ Dat populieren sowieso slecht opgewassen zijn tegen de losgeslagen natuurkrachten bleek ook bij het rioolgemaaltje. Daar sneuvelden dertig van deze bomen. Ook esdoorns, berken en eiken bleken minder bestand tegen het geweld dan met name knotwilgen, waarvan er maar twee omwaaiden. Opvallend was dat de platanen zich zo goed staande wisten te houden. Op vier stuks na bleef de lange dubbele rij van deze bomen op beide Nooitgedachten gespaard. Overigens zijn een vijf en twintigtal platanen uitgekleed, dat wil zeggen: ze werden uit voorzorg van hun kroon ontdaan. De gemeente wilde niet riskeren dat de klap harder blijkt te zijn aangekomen dan op het eerste gezicht leek en dat er binnenkort alsnog dode takken naar beneden komen.
+ 'Schade aan eigen huis en in eigen tuin is voor rekening en risico van de eigenaar/bewoners' staat in het artikel over de windhoos in het gemeentelijke informatieblad. Dat valt nog te bezien. Zo knalde er een boom op het huis van Joop en Bep Lahnstein, hoewel zij de gemeente er eerder op gewezen hadden dat deze boom halfdood was en dus gevaar opleverde. Van het gemeenthuis kwam toen een brief, waarin stond dat dit een 'aanvaardbaar risico' was. Tijdens het verwijderen van de boom werd hun tuin door de brandweer vertrapt. Dat kon je de mannen moeilijk kwalijk nemen, maar wie betaalt de schade? Er zijn overigens meer inwoners van Mariahoeve geweest die hebben gewezen op het verwaarloosde onderhoud van het groen in deze wijk. Het is dan ook de vraag of de gemeente wel zo gemakkelijk wegkomt als in het informatieblad staat.
+ Inwoners van Mariahoeve die afgelopen week vergeefs uitkeken naar een mogelijkheid om brokstukken van de windhoos te lozen, kregen vrijdag een brief van de gemeente dat ze in het weekend afval zoals hout, dakpannen en tuinvuil mochten deponeren in drie containers bij het gemeentehuis op het Anker. Er mocht uitsluitend afval van de stormschade worden gestort. Daar werd streng op gecontroleerd. Maar wie weet wat er allemaal nog meer door de lucht is gegaan. Neem Weesp, waar de windhoos begon. Een ooggetuige: 'tussen de flats door vlogen de bh'tjes en tangaslips voorbij. En maar wachten wie er achteraan zou rennen'.
+ Op de homepage van Muideninfo.nl viel de volgende aankondiging te lezen: 'Binnenkort publicatie van open begroting ontwikkeling KNSF-terrein op deze website - oordeel dan zelf'. De KNSF reageerde als door een adder gebeten. Verwijzend naar de geheimhoudingspicht als voorwaarde voor de Muider volksvertegenwoordigers om de open begroting van de KNSF in te mogen mochten zien, schreef KNSF Vastgoed via een advocaat van het bekende bureau Nauta Dutilh aan webmaster Jan Bovenlander: 'Wij gaan er van uit dat een misdrijf kan zijn gepleegd door één van de leden van de raad' En ook: 'Voor de door uw onrechtmatig handelen veroorzaakte schade stel ik u hierbij aansprakelijk'.
+ Onder dreiging gedagvaard te worden voor de rechter werd de webmaster gesommeerd 'openbaarmaking achterwege te laten'. Maar daar peinst Jan Bovenlander niet over. Het gaat helemaal niet om de geheime begroting van de KNSF, laat hij weten, maar om een eigen interpretatie van eerder publiekelijk vrijgegeven cijfers uit dit kostenplaatje. Dankzij dagenlang geduldig rekenwerk, waarbij percentages herleid werden naar bedragen, en mede dankzij enige kennis van projectcalculatie was Bovenlander erin geslaagd verschillende uitkomsten te becijferen, die wonderwel overeen blijken te komen met die van de tegenbegroting van de PvdA, die door de échte experts was opgezet. Niet meer dan een stukje huisvlijt dus, maar genoeg voor een paniekreactie. Er is geen sprake van uitgelekte gegevens, verkregen van al dan niet door de drank loslippig gemaakte raadsleden. Bovenlander komt nooit in de kroeg.
+ Een kat in het nauw maakt rare sprongen. De sommatie siddert van schrik en angst. Het zal niet bevorderlijk zijn voor de relatie tussen de Muider gemeenteraad en de KNSF dat er uitgegaan wordt van 'kwade trouw' van een van de raadsleden. Los daarvan staan er twee enormiteiten in de brief. Niet voor de eerste keer geeft de KNSF er blijk van het maar lastig te vinden, dat B&W en de gemeenteraad niet één pot nat is. Al eerder gooiden ze alles op één hoop in de dreigbrief die de raadsleden ontvingen, toen de startnotitie voor de structuurvisie op de agenda stond. De KNSF was er voor het gemak vanuit gegaan dat hun afspraken met B&W ook voor de raad golden. Niet dus.
+ Met de brief aan de webmaster is het weer raak. De bewering dat er met de gemeente Muiden een afspraak over geheimhouding is gemaakt klopt niet, laat staan dat zo'n afspraak met de gemeenteraad zou zijn gemaakt. Er waren zelfs raadsleden, zoals Sylvia Bazuin van de VIB, die de geheime begroting niet in wilden zien om hun handen vrij te houden ('Had u er maar bij moeten zijn', beet vastgoedbaas Rolf Visser haar toe, toen Sylvia te kennen gaf dat ze helemaal blanco was). Ook is het de KNSF kennelijk ontgaan dat Muiden naast de raadsleden die tevens commissielid zijn, beschikt over toegevoegde commissieleden, die gerekruteerd zijn uit de verschillende achterbannen van de politieke partijen – en zelfs extra toegevoegde commissieleden, speciaal aangetrokken om als deskundigen de open begroting van de KNSF te bestuderen. Over deze niet-raadsleden wordt in de sommatie niet gerept. Die mogen dus waarschijnlijk wèl gegevens laten uitlekken.
+ Een en ander getuigt niet alleen van gebrek aan kennis van en respect voor Muiden als gemeenschap, het komt ook op het vermakelijke af onnozel over. Eigenlijk zou je van een gerenommeerd juridisch adviesbureau als Nauta Dutilh mogen verwachten dat zij hun klant tegen dit soort flaters zouden beschermen. Maar veel erger is natuurlijk dat de brief uiteindelijk de KNSF in de kaart speelt. Alle aandacht gaat immers uit naar de poging om de boodschapper te straffen, terwijl nu juist de boodschap zèlf alle aandacht verdient. Deze boodschap luidt, dat harde cijfers wel eens zouden kunnen uitwijzen dat een vastgoedmagnaat de gelegenheid krijgt om met medewerking van verschillende overheden en ten koste van de Muider gemeenschap en een uniek stuk natuur, grof te profiteren van een op handen zijnde, nota bene vanuit maatschappelijke overwegingen te treffen, bestemmingswijziging.
+ Hoe het ook zij: gedeputeerde Meijdam heeft er een reden bij om er nog eens heel goed over na te denken of hij wel op het juiste spoor zit met zijn steun aan de KNSF-plannen. Het in eerste instantie door de gedeputeerde bijgevallen alternatief om de 4500 gewenste woningen uitgesmeerd over de regio te bouwen, is een betere oplossing voor alles en iedereen – behalve dan misschien voor de KNSF – ook al kan er met wat goede wil tegemoet worden gekomen aan deze vastgoedonderneming, bijvoorbeeld door terug te grijpen op het oorspronkelijke (eveneens kostendekkende!) plan van drie jaar geleden, dat rond de 500 woningen en veel groen omvatte. Hier moet over te praten zijn, maar dan zal de KNSF toch eerst een andere houding naar Muiden en zijn burgers moeten aannemen, want die 500 woningen kunnen ook, en goedkoper, in de Zuidpolder komen, om maar iets te noemen.
+ Uit betrouwbare bron verneem ik dat het ministerie van VROM het waarachtig bestaan heeft om het project Bloemendalerpolder annex KNSF-terrein uit te roepen als een van de twee voorbeelden van eigentijdse ontwikkelingsplanologie. Wie valt de minister in haar keus bij door haar het lijstje op Muideninfo.nl toe te mailen met de talrijke aanbevelingen om de schoonheidsprijs aan dit project toe te kennen?
+ Op 1 januari 2004 telde Muiden 3.421 inwoners en Muiderberg 3.234. Van 0 - 9 jaar 334 in Muiden en 424 in Muiderberg. Van 11 – 19 jaar 294 in Muiden en 380 in Muiderberg. Van 55 – 70 jaar 769 in Muiden en 520 in Muiderberg. Ouder dan 70 jaar 339 in Muiden en 343 in Muiderberg. Conclusie: in alle leeftijdsklassen is Muiderberg behoorlijk wat jonger dan Muiden.
+ Hoewel Muiden maar een kleine gemeente is, wonen hier veel buitenlanders. In totaal zijn er maar liefst 52 verschillende landen vertegenwoordigd. Een flink aantal heeft een dubbele nationaliteit – zowel de oorspronkelijke als de Nederlandse. Van de huidige 6651 inwoners van Muiden zijn er 6483 (tevens) Nederlander.
+ De Britten zijn met 70 personen het best vertegenwoordigd in Muiden, gevolgd door de Marokkanen (53), Duitsers (34), Spanjaarden (26), Turken (23), Fransen en Belgen (beiden 15), Canadezen (13), Italianen (12), Zuid-Afrikanen (10) en Tunesiërs (8). Muiden telt 7 Argentijnen, Joegoslaven, Oostenrijkers en Finnen, 6 Hongaren, Polen, Viëtnamezen en Zwitsers, 5 Russen, Australiërs en Nieuw-Zeelanders, 4 Afghanen, Maldiviërs en burgers van Bosnië – Herzegovina, 3 Columbianen, Esten, Filippijnen, Indonesiërs, Portugezen en Surinamers, 2 Oekraïners, Egyptenaren, Ieren, Roemenen, Tsjechen en Guatemalteken. Van de volgende landen woont maar één persoon in Muiden: Brazilië, Bangladesh, Dominicaanse republiek, China, Gambia, Irak, Peru, Singapore, Venezuela, Zambia, Zimbabwe en Zweden (ik mis Sejon uit Eritrea, die hier met haar drie kinderen woont).
+ Omdat er voor Marcia niet op te boksen viel tegen concurrenten als Zeeman en Wibra werd deze winkel in het Maxis winkelcentrum door C&A overgenomen. 'C&A Muiden' staat er op de grote poster in de bushokjes. Dat klinkt wel. Als honderdste C&A vestiging is het ook nog eens een bijzondere winkel. Marcia is na Megapool de tweede zaak in het Maxis complex die binnen een jaar het loodje legde. Er gaan geruchten dat Burger King een zelfde lot wacht.
+ Bij de Hoek hangt een foto van een sinds 15 augustus spoorloos in de omgeving van de Zeestraat verdwenen zwart-witte kater met halflang haar. 'Bouwjaar 2003' staat er bij vermeld, en ook: 'luisterend naar de naam Thomas O'Haelley'. Dus als u hem mocht zien, weet u wat er van u verwacht wordt.
+ Een van de vaste chauffeurs op lijn 153, de minibus tussen Weesp en Muiden, is een al wat oudere man die aan één stuk door hartgrondig achter het zit stuur te kankeren. Niets deugt in deze wereld. Maar hij weet als geen ander wat dienstverlening betekent. Nadat hij al van de eindhalte station Weesp was weggereden, stopte hij voor een senioren echtpaar, dat aan kwam hollen. De strippenkaart afstempelen was er niet bij. 'Meteen gaan zitten, anders missen we de aansluiting', gromde hij. Hoewel hij er flink de vaart inzette op de Weesperweg, was lijn 136 hem vóór. Twee jonge meiden die over moesten stappen, dreigden de bus te missen. Gelukkig moest de 136 stoppen bij de halte brandweerkazerne. De chauffeur sprong uit het minibusje, spurtte naar zijn al wegrijdende collega en brulde naar de meiden dat ze op moesten schieten. Ze haalden het.
+ Op 5 september staat Rita Kop drie jaar met haar kaaskraam op het Vestingplein. Ze heeft zichzelf bij deze gelegenheid onderscheiden met het kleurrijke logo van het Huizer Kaasgilde. Vanaf donderdag september siert dit kenmerk van kwaliteit, waar ze overigens al lang recht op had, haar bestelauto. Rita had graag haar derde verjaardag gevierd met op haar hoofd een grote kaas, zo'n kaaskop dus, zoals je wel ziet bij Oranjefans, maar ja hoe kom je daaraan?
+ Bakker Stricker verkoopt sinds kort een speciaal soort volkoren brood met rozijnen onder de naam 'Muidens Trots'. 'Waarom Muidens Trots?' 'Omdat we er zo trots op zijn'.
+ De brandweercorpsen van Muiden en Muiderberg komen nog een tiental vrijwilligers m/v te kort. Het valt niet mee om nieuwe mensen te krijgen. Er wonen hier wel geschikte kandidaten, maar lang niet iedereen verdient hier ook zijn brood. Dat laatste is wel nodig, want je kunt op elk moment van de dag worden opgeroepen om zo snel mogelijk vanaf de brandweerkazerne uit te kunnen rukken.
+ Het is niet de eerste keer dat een inwoner van Muiden, staand op de algemene begraafplaats van Oudeschild op Texel, de naam van stadgenoot Robert Jabobus Buitenweg op een grafzerk leest en zich afvraagt om welk lid van de bekende Muider familie het gaat. Peter Buitenweg heeft het antwoord: Rob Buitenweg, geboren op 2 april 1946 in Muiden en overleden op 1 juli 1998 in Den Burg, was zijn neef, een zoon van een broer van zijn vader Piet Buitenweg. Deze broer heette Bep. Hij woonde in Haarlem. Rest de vraag wat een inwoner van Muiden op de begraafplaats van Oudeschild te zoeken heeft. De verklaring is, dat hier op een ereveld vierhonderd Georgiërs begraven liggen. Samen met tal van Texelaars kwamen zij om bij de grote opstand tegen de Duitsers, die hen in de Tweede Wereldoorlog krijgsgevangen hadden gemaakt en bij het Duitse leger hadden ingelijfd.
+ Met Bas van Diest senior is een inwoner van Muiden heengegaan, die zich als weinig anderen verdienstelijk voor de stad heeft gemaakt, onder meer als directeur van de Credietbank en voetballer, maar vooral in de politiek. Als kenner van historisch Muiden was deze boerenzoon uit Weesperkarspel, die goed kon studeren en doctorandus werd, wat vroeger heel wat was, zonder weerga. Bas van Diest, die een schoolkameraad was van Jan Melis en ook gelijk met Jan voor zijn nummer moest opkomen, is nu zelf een stukje Muider geschiedenis geworden.
+ In NRC-Handelsblad stond een paginabreed artikel met als kop 'In Muiden moeten tjalken wegens Europese regels worden omgebouwd tot varende trams met tralies'. Centraal in het verhaal staat schipper Willem Grift, alias Willem Trekkast met zijn tjalk Liberté. De gangboorden van zijn schip moeten volgens de Europese regels van 40 cm naar 130 cm verbreed worden. En in de dan veel smallere, vlakke scheepsluiken moet een grote deur gemaakt worden, waar een rolstoeler door kan om via een lift in zijn persoonlijke gehandicaptenkamer met badkamer en WC te komen. Voor deze voorzieningen moet een vijfde van het ruim worden afgetimmerd, waardoor er vier opstappers minder mee kunnen. Dat scheelt inkomsten, terwijl het toch al niet meevalt om als schipper van een kleine boot het hoofd boven water te houden.
+ Om aan de door Brussel vereiste stahoogte van minstens twee meter te kunnen voldoen, moeten de luiken – of liever wat er van over is - ook nog eens flink worden opgehoogd. Bovendien moet de railing een stuk hoger worden. Een tjalk volgens Europese normen wordt comfortabeler, maar zal een raar geval op het water zijn. De opstappers vinden een beetje behelpen op zo'n oude boot nu juist zo leuk. Net zo goed als helpen leuk is: met z'n allen gehandicapte vrienden aan boord hijsen, wat dan ook regelmatig tot ieders genoegen gebeurt. De schippers zien machteloos toe hoe de Europese regels, bedacht door enthousiaste voorstanders van harmonisatie, 'komen aandrijven als donderkoppen over het IJsselmeer'. Vooral de kleinere Muidense tjalken zullen worden verwoest door de aanpassingen, voorspelt de krant.
+ De Stichting Stad Muiden heeft sinds kort, net als Crescendo, haar eigen website, te weten www.stadmuiden.nl . De Stichting zet zich sinds 1979 in voor de Levendigheid en Leefbaarheid van Muiden. Na de eerste jaren waarin allerlei initiatieven werden genomen, was de enig overgebleven (overigens zeer gewaardeerde) activiteit het organiseren van Koffieconcerten in het Muiderslot. Sinds vorig jaar het plan van B&W en de KNSF voor de massale bebouwing in de rietpolder uitlekte, beijvert de Stichting Stad Muiden zich om het kruitbos te redden.
+ E.P.Vlaanderen, die binnen de VVD niet meer aan de bak komt, zou de spin in het web zijn van een rechtse coup naar de macht in Muiden met het CDA, D66 en jawel: de VVD. Vlaanderen zou uit zijn op een college dat naar zijn pijpen danst en het KNSF terrein vol wil bouwen. Dit zou goed zijn voor zijn handel. Nu staat de Muiderbergse makelaar erom bekend dat hij er plezier in heeft de boel een beetje te stangen. Ook heeft hij nog een paar rekeningen uit staan.
+ Dat er de nodige figuren in de Muider politiek zijn, die de spelletjes van Vlaanderen niet doorzien en zich vereerd laten gebruiken, betwijfel ik geen moment. Ik heb het moeilijker met de gedachte dat de makelaar echt graag een volgestampt KNSF-terrein wil. De woningmarkt in Muiden stokt, en iemand als Vlaanderen weet beter dan wie ook dat dit met Kruitburg te maken heeft. Als Muiden een provincieplaats wordt waarvan er dertien in een dozijn gaan, is huizen verkopen alleen aantrekkelijk als je het alleenrecht van verkoop hebt en zo bleek zien ze bij de KNSF nu ook weer niet.
+ Mocht Bökenkamp wethouder worden (je weet maar nooit), dan mag Marco Voogd, die al eerder in de raad zat, zijn plaats innemen, en niet, zoals links en rechts gedacht en gehoopt wordt, mevrouw Hasenaar uit Muiderberg.
+ De gemeente is tegenwoordig een stuk voorzichtiger dan vroeger als het KNSF-terrein ter sprake komt. Werd er tot voor kort in de gemeentelijke stukken vanuit gegaan dat hier op grote schaal gebouwd gaat worden, de laatste tijd houdt men een slag om de arm. Zo staat er in een van de raadsvoorstellen dat het kruitfabriekterrein in de komende jaren 'mogelijk plaats zal gaan maken voor woningbouw'. In de commissievergadering van dinsdag zei de burgemeester zelfs te aarzelen om het woord KNSF nog in de mond te nemen. Het gaat de goede kant uit.
+ Bozencka van der Velde, een bepaald niet op haar mondje gevallen jongedame, sprak namens haar leeftijdgenoten tot vijftien jaar dapper in tijdens een commissievergadering. In de notulen staat uitvoerig te lezen wat ze zoal denkt over de gang van zaken rond de Jops en hoe ze de commissieleden van repliek dient. Bozencka wordt in de notulen tot zeventien keer toe als 'mevrouw Van der Velden' aangekondigd. Een betere illustratie van de botsing tussen de wereld van de volwassenen en die van de jeugd is nauwelijks denkbaar.
+ Nieuwe Muier Don Platteel heeft een ingenieus systeem bedacht voor het opnieuw gebruiken van matig vervuild water. Het grote voordeel van zijn waterterugwinsysteem is, dat een derde van het drinkwater kan worden bespaard. Badwater bijvoorbeeld kan na het badderen worden gebruikt voor het wegspoelen van keutels.
+ De officiële rapportage van de politie bevestigt dat het sluipverkeer het rode verkeerslicht op de sluisbrug blijft negeren. Er wordt 'binnen de beschikbare capaciteit' gecontroleerd en bekeurd op kenteken. Volgens de politie is het door de smalle weg en het gebrek aan ruimte om de overtreders aan de kant te zetten, zonder het overige verkeer ernstig te hinderen, niet verantwoord overtreders staande te houden.
+ Bij beide tankstations aan de A1 bij Muiden wordt vaak getankt zonder te betalen. 'Tanken zonder betalen is in Muiden populair' signaleert de politie, maar voegt er aan toe dat de daders meestal van buiten Muiden komen. Dankzij de invoering van de pinautomaten bij het tankstation van de Maxis, zou het probleem daar inmiddels tot het verleden behoren.
+ Volgens de prognose zal er in 2004 aanzienlijk meer uit auto's worden gestolen dan voorgaande jaren - dit geldt zowel voor Muiden (147 keer, was 95 keer) als Muiderberg (32 keer, was 15 keer). Er worden iets meer fietsen gestolen (prognose Muiden 12). Het aantal autodiefstallen (Muiden 9) blijft ongeveer gelijk, evenals het aantal winkeldiefstallen (Muiderberg geen, Muiden 10: Maxis). De vernielingen aan openbare gebouwen nemen af. Van 11 gevallen in Muiden in 2001 tot 3 in 2004.
+ Voor 2004 worden in Muiden 63 meldingen van overlast door de jeugd verwacht en in Muiderberg 23. Deze aantallen waren vorig jaar respectievelijk 100 en 25. Het aantal meldingen van slecht doorstromend verkeer in Muiden zal eind 2004 iets minder zijn (van 49 naar 44 – Muiderberg blijvend 2). Het aantal stremmingsmeldingen in Muiden en Muiderberg blijft volgens prognose ongeveer gelijk (respectievelijk 44 en 6). Dit is ook het geval met meldingen van parkeerproblemen (Muiden 10, Muiderberg 7), meldingen van burenruzie en relatieproblemen ( Muiden 22, Muiderberg 8), geluidshinder in de woonomgeving (Muiden 20, Muiderberg 10) en geluidshinder horeca (Muiden 11, Muiderberg 1). Het is duidelijk: Muiden is een levendig stadje, Muiderberg een rustig dorp.
+ De werkgroep van de vereniging van woonbooteigenaren Gooi – en Vecht overweegt in overleg met het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi – en Vecht om het op een proefproces aan te laten komen teneinde een principiële uitspraak van de rechter te verkrijgen. Dit neemt onzekerheden over en weer weg en scheelt beide partijen handenvol geld. Verwacht wordt dat het gros van de woonarkbezitters weigert de asociale liggeldverhoging te betalen die AGV vanaf 1 januari stapsgewijs wil invoeren.
+ Het Hoogheemraadschap laat in een officiële publicatie weten dat ontheffing is verleend aan Elined BV voor het leggen van een glasvezelkabel van een hoogspanningsmast naar NS-spoor ter hoogte van de Pim de Haanlaan te Muiderberg. Nog eens goed gekeken. Het staat er echt: Pim de Haanlaan. Met een laan die hem vernoemd is, heeft Pim meer bereikt dan menig wethouder, die al blij zou zijn met een straat.
+ De windhoos mag dan niet goed geweest zijn voor huizen, schuren, hekken, tuinen, bomen, struiken en auto's, de ramp was wel goed voor de saamhorigheid binnen Mariahoeve. Vertelt een inwoonster opgetogen aan wie het maar horen wil: 'Ik heb nog nooit zoveel met mijn buren gepraat'.
+ Gehoord: 'bij de boerderij van Pronk staat een bordje met vouwcaravans te huur'.
+ Elke tornado krijgt een naam. Deze naamgeving gaat in alfabetische volgorde, dus te beginnen met een A. De eerste Muider windhoos heette Alma.
+ Het gerucht gaat dat de KNSF de windhoos had besteld om het Kruitbos plat te krijgen. Het was niet de bedoeling dat-ie af zou draaien naar Muiden.
+ We moeten snel af van het aura van het vastgoedwereldje dat om ons heen hangt' zegt LPF-voorman Nawijn in het Algemeen Dagblad. Soms kunnen ze bij het Ministerie van VROM en de provincie Noord-Holland nog iets van de LPF leren.
+ Als Anna haar Dagboek op de website van de VIB eens omdoopte tot Anna's Maandboek. Dat zou een hoop op niets af surfen schelen.
+ Open briefje aan de raad van Muiden. Beste raadsleden, u hebt zich nu wel lang genoeg bezig gehouden partijbelangen, persoonlijke belangen, machtsstrijd, eigen gelijk, frustraties, gekonkel en achterklap. Hoe langer het duurt eer er nieuwe wethouders zijn, hoe meer dit de KNSF en de provincie in de kaart speelt. Wilt u nu eindelijk eens uitgaan van wat uw kiezers willen, al was het maar omdat u om die reden als volksvertegenwoordiger gekozen bent? Er is geen misverstand mogelijk. Muiden wil zichzelf, dus kleinschalig blijven. En de wethouders hoeven helemaal niet uit uw midden te komen. Elk college van B&W, dat de wens van de inwoners respecteert en erop inspeelt, is welkom.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: