- terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels

De Nieuwe Spiering, Verse Keutels door 'Ouwe Muier'
© : Alle rechten zijn voorbehouden
NIEUWE SPIERING, VERSE KEUTELS
Extra editie: wordt Keuteltown Visserstad?

5-feb-2005

+ Of je nu van mening bent dat hij méér uit de besprekingen over het KNSF-terrein had kunnen halen of niet: wethouder Eric Mackay was niet te benijden. Hij moest door de berg narigheid die zijn voorgangers achterlieten heen, zo goed als door de listen en lagen van de KNSF. Bovendien moest hij de starheid van de provincie doorbreken. Maar ik vond het even gênant als arrogant dat hij zichzelf en Muiden feliciteerde met het behaalde resultaat, temeer omdat hij als voorstander van kleinschaligheid inzette op 500 woningen.
+ Waar ik echt veel moeite mee heb, is dat hij de bevolking aanraadde zo verstandig te zijn om de plannen te ondersteunen. Daarmee plaatste hij zichzelf in het rijtje regenten waar Muiden nu toch echt wel genoeg van heeft. Meneer Mackay weet wat goed voor ons is. Dat wisten meneer Leupen en meneer Schulp ook. Tenslotte vond ik het onterecht, maar vooral ook niet sjiek, dat Eric Mackay voor RTV Noord-Holland deed voorkomen dat er nu eenmaal veel woningen nodig zouden zijn om de woningnood van Muiden te lenigen. Hij had er getallen en een prijslijst naast moeten houden.
+ RTV Noord-Holland maakte er weer een potje van. Je kunt het de reporters elke keer weer uittekenen, maar ze blijven Muiden stug 'het dorpje' noemen. In de uitzending over de intentieverklaring van B&W en de KNSF beweerden ze ook dat 'alle partijen' het eens waren. Maar dat waren dan toch zeker niet de politieke partijen. In de uitzending was het lachen geblazen om het optreden Ton Hooijmaijers. Deze nieuwe, als veelbelovend aangekondigde gedeputeerde, is een rare pief. Hij prees B&W van Muiden die het akkoord over de KNSF 'voor de poorten van de hel' zou hebben weggesleept en had het over wachtlijsten van woningzoekenden. Als die al bestaan voor dit project, zullen de woningzoekenden van een koude kermis thuiskomen. Alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen.
+ Eigenlijk heb ik geen enkele behoefte aan een oordeel over de onderhandelingen. Ik vind het voldoende om te constateren dat Muiden ruim twee keer zo groot dreigt te worden en dat het Kruitbos plat dreigt te gaan. Zelfs al zouden het goede handelingen geweest zijn, het resultaat is niet goed voor Muiden. Ook voor de coalitiepartijen CDA, D66 en VVD is het trouwens niet goed. Alleen heb ik daar geen medelijden mee.
+ Jaap Schulp mailt, direct na de persconferentie, waarin Mackay zijn blijde boodschap bracht, vanuit Muiderberg: 'Muiden is vanaf vandaag een Visserstad'.
+ Zal vastgoedmagnaat Visser, door straks van zijn 100.000 m2 kantoren (qua bouwvolume goed voor 750 woningen) het ene na het andere woningcontingent te maken en door grotere kavels uit te geven, alsnog aan het langste eind trekken? Dinsdag zullen we het bijna zeker, en donderdag zullen we het helemaal zeker weten. Tenzij de raad respijt vraagt om er nog even over na te mogen denken. Per slot van rekening is binnen twee dagen over de toekomst van Muiden beslissen wel een beetje veel gevraagd.
+ Opgevangen: 'Pieter van Buijtenen heeft een bejaardenwoning op het KNSF-terrein gekocht'.
+ Sorry Eric, we zijn niet verstandig, we zijn boos, verdrietig en teleurgesteld.
+ Tot ziens dinsdagavond en donderdagavond in de kazerne. Weer ouderwets gezellig met z'n allen.

Ouwe Muier



naar het begin van deze pagina
terug naar het overzicht van Nieuwe Spierings en Verse Keutels



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: