terug naar het overzicht

Manifestatie tegen A6-A9

12-november-2005

Op zaterdag 12 november 2005 vond op het terrein De Visserij in Muiderberg - aan 't Naardermeer - een protestmanifestatie plaats tegen de verbinding tussen de A6-A9, waarmee een belangrijk natuurgebied opgeofferd zou worden. Hier een korte impressie, meer info op de website van de actievoerders: www.tegena6-a9.nl

Met video! (Uitzending TVNH - real movie - wel even geduld oefenen voor het downloaden...)

Het Forum: Wim Hafkamp (Erasmus Univ.), en de Tweede Kamerleden Pieter Hofstra (VVD), Co Verdaas (PvdA), Boris van der Ham (D66), Eddy van Hijum (CDA), Wijnand Duijvendak (GL), Arda Gerkens (SP), en directeur Teo Wams van Natuurmonumenten. Buiten de foto: Hermine Kalf, voorzitter van het Platform tegen de A6-A9.
Detail van het Forum: de Tweede Kamerleden Pieter Hofstra (VVD), Co Verdaas (PvdA), Boris van der Ham (D66) en Eddy van Hijum (CDA)

De heer Henk Willem van den Hooghenplanck, persoonlijke golfvriend van Annemarie Jorritsma, en fel voorstander van aanleg van de verbinding A6-A9, en een gekend liefhebber van een stevige bak Capucinno.

De heer Van den Hooghenplanck geeft een nadere toelichting: het Naardermeer moet gedeeltelijk gedempt worden voor een volwaardige golfbaan, en een kleinschalig hotel met 750 bedden, in het niet-gedempte deel van het meer is plaats voor een intieme jachthaven met 300 ligplaatsen.
Tenslotte was er ook aandacht voor meningen uit het publiek. Hier de woordvoerder van het "Committee Gaasperdammerweg' dat een onaanvaardbare toename van overlast vreest als de plannen voor de A6-A9 verbinding niet doorgaan. De forumdiscussie werd geleid door Jort Kelder en Marcel Ham.



terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: