terug naar het overzicht

Guus presenteert zijn boek WOII


op woensdag 11 mei 2005, om 15.00 uur , op de Hoek van de Korte Zeestraat en de Burgemeester de Raadtsingel (het oude adres van de verzetsgroep in de jaren '40 – '45), heeft Guus Kroon de eerste exemplaren van zijn boek

OORLOGSOMNIBUS VAN MUIDEN 1939 – 1945

plechtig overhandigd aan:
M. van Rijsbergen, S.P. Rozendaal, en mevrouw Henny van Etten,
alsmede aan de Burgemeester van Muiden, Mevrouw Anne-Marie Worm

Dit boek is voor € 10.95 te koop bij 'de Hoek' en 'de Boekenark' in Weesp


Een verslagje

Over publieke belangstelling had Guus Kroon bij de plechtige introductie van zijn boek niet te klagen.
Het allereerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan de heer M. van Rijsbergen, het enige nog levende lid van de KP Muiden. De heer Van Rijsbergen maakte voor een tachtiger nog een bijzonder krasse en gezonde indruk, en in zijn dankwoord zei hij daar bijzonder gelukkig mee te zijn. Hij prees het initiatief van Guus.
Het volgende exemplaar werd overhandigd aan Siem Rozendaal, de oudste zoon van de verzetsfamilie Rozendaal. Siem woont nu in Muiderberg, en liet de burgemeester weten dat het ook daar bijzonder prettig wonen is. Anne-Marie reist nu nog dagelijks tussen Heiloo en Muiden. Zij kreeg uiteraard ook een exemplaar overhandigd, een bijzonder exemplaar dat geheel in kleur was gedrukt (van de 'gewone' exemplaren is alleen de omslag in kleur). Na lezing, zo beval Guus aan, hoort dit exemplaar thuis in het gemeentearchief.

Daarna werd ook mevrouw Henny van Etten (gisteren pas aan staar geopereerd - komst daarom onzeker!) een exemplaar overhandigd. Mevrouw van Etten staat links op de foto, en is het zusje van Jan van Etten, die ook deel uitmaakte van de verzetsgroep.
Van zijn moeder kreeg Guus een bloemetje.




Daarna was er een kleine expositie in het oude onderkomen van de verzetsgroep. Burgemeester Anne-Marie toonde belangstelling voor de map met documenten uit WOII.


terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: