terug naar het overzicht

Dubbeldeks A1


U heeft het in 'de telegraaf' (6-dec-03) kunnen lezen: het tweede kamerlid Hofstra stelt voor een tweede autosnelweg bovenop de A1 aan te leggen. Hoe hij dan de Vecht denkt te passeren hebben we deze civiel ingenieur maar eens gevraagd. Daar had hij even niet aan gedacht. Muideninfo heeft tegelijk maar eens een lans gebroken voor 'ons' aquaduct.


het plan is al weer van de baan
17-december-2003

'probeer het ergens, bijvoorbeeld met de A27'

Zoals we onze lezers beloofden hebben we contact opgenomen met de heer Hofstra. 'De voorbeelden zijn uit motie gehaald' vertelde hij ons. Bij nader inziens herinnerde hij zich hoe hij eens in en motorbootje Muiden bezocht, en inderdaad: het passeren van de Vecht met de dubbeldeksweg is een complicatie. Dus is de motie waarin op de aanleg van dubbeldekswegen wordt aangedrongen gewijzigd voordat zij morgen in stemming wordt gebracht: de minister wordt aangespoord om het 'ergens' te proberen, bij voorkeur waar er alplannene voor uitbreiding zijn.
Dat is niet zo heel erg toevallig ook in de buurt, namelijk de A27 (Almere-Utrecht-Gorinchem).

Het gesprek met Pieter Hofstra vormde een aardige gelegenheid om de Aquaductplannen te bespreken. 'Als de capaciteit van de A1 verder vergroot moet worden valt daar niet aan te ontkomen' zo hield Muideninfo hem voor. Van die Aquaductplannen had hij gehoord: 'in combinatie met grootschalige kantoorontwikkeling, is het niet? '
'Ja, maar dat wilden we uiteindelijk toch niet, een aquaduct is leuk voor Muiden, maar essentieel voor de ontsluiting van de regio. Een nationaal belang'. Daar leek Pieter Hofstra het wel mee eens te zijn.


terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: