4-september-2003
terug naar "alles over het KNSF-terrein"

De Commissie vergadering over de KNSF-terrein-plannen


Donderdag 4 september vond een commissievergadering over de plannen met het KNSF-terrein plaats. Het onderwerp leeft nogal, want ongeveer driehonderd burgers waren aanwezig. En hadden geen goed woord over voor de plannen...


een verslag

Volgend is een ongetwijfeld summier en onvolledig verslag van de commissievergadering van 4 september. Of liever, inspraakavond, want na alle negatieve reacties gehoord te hebben, legde de raadscommissie zichzelf het zwijgen op.
Siem Rozendaal vraagt en krijgt het woord - een vertrouwd beeld

"Praatje van Leupen"

Noemde de voorzitter Sylvia Bazuin de inleiding van de wethouder. "En daarna mag u spreken, en beantwoorden de wethouders uw vragen". Eerst kwam Siem Rozendaal aan het woord:"Het gemeentebestuur is zwanger van een kind met waterhoofd. Weesp lacht, en Muiden huilt, en Amsterdam wacht rustig af. Een garage bouwen mag niet, maar dít wél." En: "hierover moet een referendum komen - met twee stemmen voor iedere Muier, en één voor Muiderbergers." En: "wordt lid van een politieke partij, om invloed uit te oefenen." Hij zei nog veel meer, maar muideninfo probeert het kernachtig samen te vatten. Toen hij zat viel hem nog iets te binnen: "De kosten van het opruimen van de vervuiling moet door het bedrijf betaald worden, niet door de Muidense gemeenschap."

Daarna sprak de voorzitter van de volkstuinvereniging, de heer Vedder. Hij begreep niet waarom hij met zijn tuintjes moest opkrassen, immers, die liggen helemaal niet op het KNSF-terrein. Marianne (ex Britstra) Homan schetste een dichterlijk toekomstbeeld, dat alléén uitkomt als we ons nu bezinnen. Hans Thesingh (SCM) beklaagde zich niet in de plannen betrokken te zijn, immers "uitbreiding betekent ook meer leden van de sportvereniging, dus hebben we meer faciliteiten nodig." Die faciliteiten zijn nu o.a. een met eigen handen gebouwd Clubgebouw, en bij een verhuizing krijgen ze dat nooit meer terug.Guus Kroon legde een verband tussen de sluiting en Enschede (een verband dat Leupen eerder ontkende - de gemeente onderhandelde al eerder over sluiting) en citeerde de leus van de Nee-meermin. Diederik de Bruin vroeg zich af of er wel goed onderhandeld was - hij schatte de onderhandelingspositie van MCI als zwak in door de wettelijke eisen die gesteld worden als ze door zouden gaan. Jacob Veenhuysen vreesde dat B&W na het tellen van de koppen in de raad wel voorbij zou gaan aan de gebleken volkswil. Ricardo van Dijk bracht het milieubeleidsplan van de gemeente in herinnering. Hans Kliphuis wees erop dat hoogbouw onverstandig is, want "in Amsterdam Zuid-Oost wordt dat nu juist afgebroken." Janine Habers (?) vertegenwoordigde een natuurbeschermingsorganisatie, en vond dat het natuurbeschermingsaspect niet serieus genomen werd. "Een goed staaltje onbehoorlijk bestuur". Ellen de Vries wil graag kort en goed ("ja of nee") horen of Muiden zelfstandig over deze plannen mag beslissen. Herman van Dijk vond het verplaatsen van sportvelden naar de vuile lucht van de A1 géén goed idee. Marcel Pronk tenslotte bereed zijn stokpaardje en vreesde meer auto's over de Sluisbrug. Alle insprekers oogsten bijval.

Beantwoording van de wethouders

Dick Schulp deelde de vrees van Marcel niet. Hij zei nog meer, over de A1 en zíjn stokpaardje. Hans van der Steen zegde toe de natuurwaarden in de gaten te zullen houden. Hij is tenslotte, zoals hij aangekondigd werd, wethouder van milieu, en we kunnen op hem rekenen. Cees Leupen maakte duidelijk dat het plan de Muier gemeenschap niets kost, maar dat er dan wél meer dan 1650 woningen gebouwd moeten worden om uit de kosten te komen. Op de raadsvergadering van 18 september zal er géén besluit vallen. Eerst moet helder gemaakt worden wat het gemeentebestuur nu eigenlijk wil. (Muideninfo kreeg de indruk dat het hier ging om een stukje communicatie om de Muier gemeenschap te overtuigen van de onvermijdelijkheid van de plannen).

De tweede ronde

bracht eigenlijk niets nieuws. De insprekers betuigden hun ontevredenheid met de beantwoording, de voorziter beloofde een antwoord op termijn (want "het was allemaal opgeschreven"), de koffie was gratis, Gerrie van Wijk werd bedankt, en de raad zweeg.


terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: