10-december-2003
terug naar "alles over het KNSF-terrein"

Een Grimmige Commissie Vergadering


Dinsdag 9 december vond een commissievergadering over de plannen met het KNSF-terrein plaats. Nu ging het over het openbare gedeelte van de 'open begroting' en over 'hoe nu verder' : de structuurvisie. Een ongemakkelijke avond, waarbij men nog net beleefd probeerde te blijven. En daar nauwelijks in slaagde.




vlnr: Dr. Rolf Visser(KNSF) - H. Meijer en F. de Jong (Arcadis) - Voorzitter Eric Hoetmer - Wethouder Cees Leupen

Korte impressie:

De presentatie

Freek de Jong van het bureau Arcadis had een Powerpoint-presentatie en een beamer meegenomen. Deze presentatie vormde een toelichting op de begroting. Heel veel wijzer werd het publiek (ongeveer 30-40 personen) daar niet van, de presentatie bestond voornamelijk uit een opsomming van de werkzaamheden die bij elkaar de kostenposten vormden van de 'open begroting'. Informatie, die een basis zou kunnen vormen voor een evaluatie en discussie (in de vorm van een 'spreadsheet'), werd niet gegeven. Dat was althans de mening van het toegevoegd commissielid Diederick de Bruin (VIB), die zich door de KNSF-vastgoed B.V. belazerd voelde, want "dat was wél beloofd op onze geheime bijeenkomsten".
De stemming werd daarop nog meer gezet toen Sylvia Bazuin (VIB) vertelde dat zij niet deel uitmaakte van het in vertrouwen genomen geheime gezelschap, en daarom misschien wel vragen ging stellen die al, onder geheimhouding, beantwoord waren. "Mevrouw, we gaan die vergadering echt voor u niet over doen", zo reageerde Rolf Visser, directeur van KNSF-vastgoed B.V., onder gejoel van het publiek, "dan had u er maar bij moeten zijn".

De 'discussie'

Na deze presentatie, die eigenlijk alleen ter kennisgeving werd aangenomen, was het publiek aan het woord. Omdat de antwoorden op de gestelde vragen in het algemeen nietszeggend waren, is uw webmaster het meeste daarvan vergeten. Muideninfo liet nogmaals op deze bijeenkomst weten, dat deze site open staat voor alle meningen en dus nadrukkelijk ook voor KNSF-vastgoed B.V. Teleurstellend is echter dat de indruk van eenzijdigheid ontstaat omdat we "moeten constateren dat in Muiden voorstanders moeilijk te vinden zijn, óf kennelijk geen behoefte hebben aan deze vorm van publiciteit."
Na afloop van de bijeenkomst illustreerde Freek de Jong van Arcadis nogmaals hoe waar dit is : toen Muideninfo hem om een digitale versie van zijn presentatie vroeg, weigerde hij dat, met een veelheid van flauwe smoezen, varierend van "ik moet nu naar huis", via "je weet nooit wat daar mee gebeurd" tot "vraag het maar aan de gemeente/KNSF-vastgoed B.V.". Toen Muideninfo voorstelde dat laatste dan maar meteen te doen, maakte deze Arcadis man zich uit de voeten.
(overigens heeft muideninfo dit verzoek nu ook gericht aan KNSF-vastgoed B.V., en we wachten af).
Klik hier voor de toespraak van Jan Bovenlander (uw webmaster)

Vermeldenswaardigheden:

Voorlichting:

Wethouder Cees Leupen (na enig aandringen): de opdracht aan het 'professionele communicatie bureau' wordt verstrekt door de gemeente. Welk bureau het wordt weten we nog niet. Het eerste bureau is reeds heengezonden. Het wordt betaald door KNSF-vastgoed B.V. Of die opdracht is objectief alle meningen en feiten te presenteren, gaan we voor u na. De heer Ratelband eerder: "Maak muideninfo maar tot gemeentelijke voorlichter."

Nu wordt het grimmig:

(samenvatting, het ging ongeveer zo:) (Deze opsomming van uitspraken is verre van compleet:)

We vonden het geen leuke bijeenkomst


terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: