5 augustus 2004

Provincie trekt initiatief naar zich toe
in de plannen voor de Bloemendalerpolder\KNSF

Persbericht van de provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland starten een streekplanuitwerking voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder en het KNSF-terrrein in Muiden.

GS hebben kennisgenomen van de besluiten van de gemeenteraden van Weesp en Muiden over het startdocument structuurvisie Bloemendalerpolder/KNSF

De motie van de gemeenteraad van Muiden biedt voor GS geen basis voor het opnieuw onderhandelen over het startdocument. De inhoud van de motie wijkt te zeer af van de twee randvoorwaarden (kostendekkende ontmanteling en sanering van het KNSF-terrein en de taakstelling 4500 woningen in de Bloemendalerpolder/KNSF) waarover eerder afspraken zijn gemaakt met Provinciale Staten, met de Noordvleugelpartners en met het ministerie van VROM.

Overeenkomstig het startdocument en de brief van GS van 11 mei 2004 aan de gemeenten Muiden en Weesp is de provincie gestart met de voorbereidingen voor een streekplanuitwerking en het opstellen van een Milieu Effect Rapportage (MER)daartoe. Ook wordt ook het traject na vaststelling van de streekplanuitwerking voorbereid. Het startdocument zal het uitgangspunt zijn voor MER en streekplanuitwerking.

De provincie gaat in overleg met Weesp en (nadat een nieuw college is gevormd) met Muiden verder bekijken hoe de bestuurlijke samenwerking bij MER en streekplanuitwerking kan worden vormgegeven.

De provincie heeft kennisgenomen van de reacties op het startdocument en wil in de MER onderzoeken wat de effecten zijn van 1700 woningen én van 1500 woningen op het KNSF-terrein, binnen de randvoorwaarden van kostendekkenheid KNSF-terrein en een totale taakstelling van 4500 woningen.

sluit venster