terug naar alles over het knsf-terrein
Muiden, 4 augustus 2005

Plan PvdA voor Bloemendalerpolder en KNSF-terrein wordt zeer gewaardeerd.

Ter elfter ure kwam de PvdA (de gemeentelijke fracties uit Muiden en Weesp, én de Provinciale Fractie (hoofdletter omdat deze de grootste in in de Staten) met een alternatief plan voor Bloemendalerpolder en KNSF-terrein. Deze 'denkrichting' vormt een volwaardig alternatief voor het plan van het ontwerpatelier. Eén van beide zou het 'voorkeursalternatief' voor de MER moeten gaan vormen. Het PvdA-plan vormt ten opzichte van de reeds ingediende alternatieven een écht alternatief. De vermoedelijke uitkomst van het ontwerpatelier is een variatie op het bekende thema van 1350 woningen op het KNSF-terrein. Volgens de PvdA is hun plan met "veel waarderende reacties" ontvangen. Als het ontwerpatelier doet wat er beloofd is, namelijk luisteren naar de bevolking, dan kan volgens Jan Hylkema de conclusie niet anders zijn dan dat het atelier zijn plan aanpast.

PERSBERICHT afkomstig van de PvdA:

Het plan van de fracties van de PvdA in Muiden, Weesp en de provincie Noord-Holland voor de inrichting van de Bloemendalerpolder en KNSF-terrein heeft veel waarderende reacties losgemaakt bij de inwoners van Weesp en Muiden.

Zo geeft 80% van de deelnemers aan de poll van de website van de PvdA Muiden/Muiderberg (www.muiden.pvda.nl) aan het plan van de PvdA te verkiezen boven het plan van het ontwerpatelier. Hierbij zij aangetekend dat alleen nog de voorlopige schetsen van het atelier bekend zijn gemaakt. Jan Hylkema, fractievoorzitter van de PvdA Muiden/Muiderberg, laat weten dat dit hoge percentage hem niet verbaast. Het is een bevestiging van de vele schriftelijke en mondelinge reacties die hij heeft ontvangen. Het is overduidelijk dat de bevolking van Muiden en Muiderberg enthousiast is voor het PvdA-plan. De enige aanmerking is, dat op de tekening onvoldoende te zien is dat de sportvelden en volkstuinen gewoon op hun huidige plek kunnen blijven.

Ook de poll van de Weesper kabelkrant (www.weesper.nl) biedt de mogelijkheid een mening te geven over de plannen van de PvdA. Gevraagd wordt met name wat men van het aanbevolen grote 'Bloemendalermeer' tussen Weesp en Muiden vindt. Bijna 80 % reageert positief. Ook Koos Kappert, fractievoorzitter in Weesp, geeft aan dat hij veel positieve reacties krijgt van de bevolking van Weesp.

De natuur - en milieuorganisaties (landelijk en regionaal) en de plaatselijke organisaties die zich de laatste jaren verzet hebben tegen aantasting van de natuur door grootschalige woningbouw (o.a. Stichting Behoud Vesting Muiden en actiegroep de Nee-meermin) hebben aangegeven dat ze het plan van de PvdA evenwichtig vinden en zullen steunen.

Als het ontwerpatelier doet wat er beloofd is, namelijk luisteren naar de bevolking, dan kan volgens Jan Hylkema de conclusie niet anders zijn dan dat het atelier zijn plan aanpast. Of dit daadwerkelijk gebeurt, hangt af van de bereidheid van de bestuurders om vooringenomen standpunten, bijvoorbeeld ten aanzien van massale bouw op het KNSF-terrein ten koste van het kruitbos, te laten varen. Helaas is het een veeg teken dat de visie van het ontwerpatelier zal worden gepresenteerd op Sail, kilometers verwijderd van Weesp en Muiden en dus uit de buurt van de inwoners die in overgrote meerderheid voor kleinschaligheid zijn.
terug naar alles over het knsf-terrein

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: