terug naar het overzicht
Muiden, datum

PERSBERICHT


Het bericht dat Rijkswaterstaat bijwijze van proef de op- en afritten Muiderberg op de A6 gaat afsluiten heeft in Muiderberg nogal wat commotie opgeleverd. De gemeente Muiden zond ons dit persbericht


Muiden, 12 mei 2005

PROEF MET AFSLUITING OP- EN AFRITTEN MUIDERBERG OP DE A6

Vorige week verscheen er een persbericht van Rijkswaterstaat, directie Noord-Holland (RWS) over een in het najaar te houden proef met de afsluiting van de op- en afritten Muiderberg op de A6. De wethouder verkeer, de heer J.A. Meijer, heeft naar aanleiding van dit bericht nader overleg gevoerd met RWS.

Ons college vindt het veel te ver gaan om beide op- en afritten gedurende de proefperiode voor 24 uur per etmaal geheel af te sluiten. Voor veel inwoners van Muiderberg is zo'n vergaande 24-uurs-maatregel erg bezwaarlijk. Ons college wil de bereikbaarheid van de kern Muiderberg graag goed houden. De wethouder heeft dit standpunt besproken met RWS.
Wij kunnen ons voorstellen dat RWS een proef met de afsluiting wil houden, zeker wanneer daarbij het verzoek van de gemeente Muiden betrokken wordt om maatregelen te nemen ter afremming van het sluipverkeer, maar 24 uur per etmaal is niet acceptabel.

RWS heeft in het gesprek met de wethouder toegezegd dat de proefperiode wordt ingekort van 8 weken naar 6 weken. Verder kan worden meegedeeld dat RWS in overleg met deze gemeente in overweging heeft om een informatie-avond in Muiderberg te houden over de proef op de A6. Als die avond wordt georganiseerd zal daar ruim bekendheid aan worden gegeven.

Overigens heeft RWS ook laten weten wel begrip te hebben voor de situatie, maar geen aanleiding te zien om de voorgestelde tijden (24 uur per etmaal) aan te passen. Die stelling wordt gemotiveerd met de feiten dat het om een – deels ingekorte - proefperiode gaat en dat er voldoende alternatieven worden geboden. Tijdens de proefperiode worden namelijk de inrijverboden op de weg door het Naarderbos en op de parallelweg langs de A6 tijdelijk opgeheven.

Het genoemde persbericht is overigens ook te vinden op de website van deze gemeente (www.muiden.nl) onder de knop "actueel" – "persberichten".
terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: