terug naar het overzicht

POLITIE BERICHTEN 2001-2002


politie nieuws met betrekking tot Muiden en Muiderberg.

Lees hier over de nieuwe politiepost.
Lees hier de Nieuwjaarstoespraak
Download hier de samenvatting van het jaarverslag 2001 (pdf-format).

Radarcontrole op Korte Muiderweg

Varkentje gedumpt

Muiden, Lange Muiderweg, dinsdag 31 dec. 2002
Een inwoner van Muiden verschaft een ongeveer één jaar oud hangbuikzwijntje voorlopig gastvrijheid. Het varkentje is vermoedelijk gedumpt en is loslopend aangetroffen. De dierenambulance mag geen varkentjes vervoeren, dus na overleg blijft het beestje bij de dierenliefhebber logeren tot er een vast adres voor het beestje gevonden is.

Politiebureau Muiden door vuurwerk getroffen

Muiden, Weesperweg, 31 december 2002, 01.00 uur.
Ging het inbraakalarm af. Bleek dat er vuurwerk in de brievenbus was gedaan wat een explosie tot gevolg had. De deur en toegangshal hebben flink wat schade opgelopen. Ook sneuvelde een ruit en een lichtbak.

Toegangshekken begraafplaats Muiden gestolen

Muiden, Weesperweg, tussen 24 en 30 december 2002.
Werd in de ochtend van 30 december ontdekt dat de toegangshekken van de begraafplaats weg waren, ze zijn van de bouten afgezaagd. Het betreft twee, groen gelakte, ijzeren sierhekken. Tevens zijn er vier sierhekjes rond een groenperk bij de toegang losgeschroefd en weggenomen. Uit een houten berging is de aluminium grafbeplating gestolen. De platen (acht stuks) lagen op een bouwkar welke ook is weggenomen. In de nacht van 30 september op 1 oktober werd ook al een zelfde soort toegangshek van de begraafplaats in Bussum aan de Struikheiweg gestolen.
De politie is op zoek naar getuigen.

Gedumpt chemisch afval

Weesp/Muiden en Muiderberg in de nacht van 9 op 10 dec. 2002
Komt een melding dat in de bosschages aan de Hogeweyselaan een aantal plastic jerrycans (inhoud 10 liter) is gedumpt. Ter plaatse bleken er 87 vaten te liggen. De inhoud is een bruine vloeistof.
Ook in Muiden op de Meerkade werden vaten aangetroffen. Hier lagen er 22 van dezelfde kleur en type als in Weesp.
En in het Echobos in Muiderberg werden nog eens 23 vaten gevonden.
Alle vaten zijn wit of groen of blauw van kleur en hebben een inhoud van 10 liter. Een onderzoek naar de chemisch stof wordt ingesteld..
Vermoedelijk betreft het hier afval van een XTC lab.
De politie zoekt getuigen van de dumping op 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met letsel

Muiden, Mariahoeveweg 24 nov. 2002 om 14.42 uur.
Vond een aanrijding plats tussen een 40 jarige automobilist uit Muiden en een 53 jarige motorrijder uit Wilnis.
De automobilist reed met zijn auto in de bocht teveel naar links en kwam op het weggedeelte voor tegemoetkomend verkeer, alwaar de motorrijder reed. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder is met ernstig beenletsel naar het AMC vervoerd.

Snelheidscontrole op Amsterdamsestraatweg

12 november 2002, 11.15 tot 12.45 uur.
Van de 270 passanten kregen er 31 een bekeuring.
Hoogste was 78 km/uur alwaar 50 km/uur toegestaan is.
Nogmaals op deze locatie van 16.24 tot 17.00 uur.
Van de 150 passanten kregen er 24 een bekeuring. Hoogste was nu 84 km/uur.

verlichtingscontrole in november en december

Op donderdag 24 oktober heeft 3VO in Hilversum het startsein gegeven voor de nationale verlichtingsactie. De politie Gooi en Vechtstreek zal in de maanden november en december nagenoeg dagelijks verlichtingscontroles houden op willekeurige plaatsen in de regio Gooi en Vechtstreek. De controles zijn gericht op fietsers, brom- en snorfietsers, maar ook auto's en vrachtauto's zullen worden gecontroleerd.
Hoewel 3VO de actie start onder " Fietser laat je zien", gaat de politie Gooi en Vechtstreek een stapje verder. In het kader van de verkeersveiligheid is het van groot belang dat alle verkeersdeelnemers, die verlichting moeten voeren, ook dit doen.
Excuses als vergeten de verlichting aan te doen of de verlichting is defect gelden niet. De controles zijn tijdig aangekondigd en een ieder dient er voor te zorgen dat de verlichtingsinstallatie in orde is.

De actie kent geen waarschuwingsperiode.

De boetes
fietsers: brom-/snorfietsers auto's

Inbraak cafe

Muiden, Amsterdamsestraat in de nacht van 3 op 4 nov. 2002
Nadat een ruit was uitgenomen kon men het cafe in. Een hoeveelheid sigaretten wordt vermist.

Aanrijding

Muiden, Amsterdamsestraatweg/Weesperweg, 31 oktober 2002, 23.33 uur.
Reed een 20 jarige automobilist uit Naarden over de rijbaan van de Weesperweg. Op bovenvermeld kruispunt sloeg hij rechtsaf op de rotonde. Doordat hij de bocht te ruim nam, ontstond tussen hem en de hem op de kruisende weg tegemoetkomende automobilist (36 jarige Zeewoldenaar) een aanrijding. De man uit Naarden reed in eerste instantie door, maar kon uiteindelijk worden aangehouden. De man blies 655 Ugl. (1.5‰). Zijn rijbewijs werd ingenomen en een rijverbod van 7 uur werd toegekend.

Niet uit Muiden, maar wel "eigentijds": Verdachte auto

Hilversum, Sumatralaan, donderdag 17 oktober 2002 13.15 uur-18.30 uur.
Op het trottoir van de Sumatralaan stond een met leuzen vol geschreven grijze personenauto van het merk Mazda geparkeerd. Deze auto stond daar al vanaf zaterdag 12 oktober 2002. Uit de auto kwam een tikkend geluid. Naar aanleiding daarvan onderzochten bomverkenners van de politie Gooi en Vechtstreek de auto aan de buitenzijde en waarschuwden het Explosieven Opruiming Commando (EOC). In verband met de veiligheid werd het noodzakelijk geacht de omgeving van de auto af te sluiten voor het verkeer en het publiek. Tevens werd besloten om het treinverkeer stil te leggen. Ook werd een school met 110 leerlingen ontruimd. Het EOC onderzocht de auto met een robot en opende de auto daarna. In de auto bleken geen explosieven aanwezig te zijn. Het tikkend geluid werd veroorzaakt door een relais van de knipperlichtinstallatie die nog functioneerde op de reststroom uit de accu. Omstreeks 18.30 uur werd de Sumatralaan weer voor het verkeer opengesteld.

De eigenaar van de auto, een 41 jarige inwoner van Den Haag, plaatste de auto op zaterdag 12 oktober op genoemde plaats. De politie kreeg later een melding dat de auto daar stond. De auto werd onderzocht en er werd niets verdachts aan geconcludeerd. Omdat de auto met knipperlichten stond werd gedacht aan een pechgeval. Op de auto werd een parkeerbon achtergelaten. Op donderdag 17 oktober werd een tikkend geluid waargenomen hetgeen de auto verdacht maakte. Vanaf dat moment werd besloten tot het nemen van de hierboven genoemde veiligheidsmaatregelen. De eigenaar, die zelf contact heeft gezocht met de media, wilde met de auto en de daarin liggende pamfletten aandacht vragen voor vrijheid en geweldloosheid of iets dergelijks.

De politie onderzoekt of er, behalve het foutief parkeren, nog sprake is van andere strafbare feiten en onderzoekt bovendien of er een mogelijkheid is om de schade op de eigenaar te verhalen.

Autobrand

Muiderberg, Aalscholver, donderdag 17 oktober 2002, 22.39 uur.
Was een ruit van een geparkeerde auto aan bovengenoemde weg ingeslagen en is er vermoedelijk iets brandbaars naar binnen gegooid. Een buurtbewoner bluste de brand met een poederblusser, ook de brandweer kwam ter plaatse.

Alcoholcontrole

Muiden, Weesperweg, 12 oktober 2002, 21.00 – 23.00 uur.
Werden 325 blaastesten afgenomen en werden er 4 pv's uitgedeeld.

Inbraak woning

Muiden, Ravelijnspad, woensdagnacht 9-10 oktober 2002.
Werd het slot van de woning geforceerd. Een televisie en een computer werden meegenomen.

Gordelcontrole

Weesp, Korte Muiderweg, 10 oktober 2002, 09.30 – 11.00 uur.
Ontvingen 24 automobilisten een boete voor het niet dragen van de gordel. Tevens werd er een bekeuring uitgeschreven voor het mobiel bellen tijdens het rijden.

Inbraak woning, daders overlopen

Muiden, Rijksweg 13, in de nacht van 14 op 15 sept. 2002
Werden de bewoners wakker van gestommel. Bleken twee inbrekers inde woning te zijn. Zij waren binnengekomen na forcering van een deur. De inbrekers gingen na ontdekking er vandoor. Een bewoner zette de achtervolging in. In de tuin werd de TV teruggevonden. De inbrekers wisten in een zwartkleurige auto weg te komen.

Alcoholcontroles

Muiden, Weesperweg, 3 – 4 september 20.30 – 00.00 uur.
292 weggebruikers werden gecontroleerd tijdens de alcoholcontrole. 5 hadden te diep in het glaasje gekeken en ontvingen een proces verbaal.

Inbraak bedrijf

Muiden, Amsterdamsestraat, maandag 2 september, nacht.
Het pand is betreden door een ruitje aan de achterzijde te forceren; de glaslatten werden uit de sponning gehaald. Via het ontstane gat is iemand naar binnen gekropen. Het pand is geheel doorzocht en een onbekend bedrag aan geld is ontvreemd.

Verkeersongeval

Muiden, Zuidpolderweg, zaterdag 31 augustus, 13.09 uur.
Een 16 jarige fietser uit Muiderberg kwam over het fietspad vanuit Muiden richting Muiderberg. Hierbij hield hij de schouder vast van een 16 jarige bromfietser uit Muiden. Vlak voor een flauwe bocht liet de fietser de schouder los om de bocht beter te kunnen nemen. Door de vaart slingerde hij en kwam ten val en schampte daarbij een tegemoetkomende bromfietser die nog uit alle macht probeerde te remmen (16 jaar uit Muiderberg). De fietser is overgebracht naar ziekenhuis Gooi Noord met een hoofdwond en vermoedelijk een gebroken sleutelbeen. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.

Diefstal Rubberboot

In Muiden, Amsterdamsestraatweg, tussen 24 en 26 augustus, werd er een Zodiac weggenomen uit de kadersloot langs de Amsterdamsestraatweg. (De gedupeerde betaalde geen liggeld maar wel leergeld (red. muideninfo))

Maar er is meer : Ontvreemde auto boven water

Muiden, Muidertrekvaart, 21 augustus 16.14 uur.
N.a.v. een klacht over ondiepte is DWR met een duiker polshoogte gaan nemen. In aanwezigheid van politie werd een auto op de kant getakeld. Er werd niets in de auto aangetroffen. Achteraf bleek dat het voertuig, een Opel, in 1997 gestolen is.

Man te water Amsterdam Rijnkanaal

Weesp, Rijnkade, vrijdag 23 augustus 10.07 uur.
Een 73 jarige zeiler uit Herenthaals (België) was met zijn zeilboot onderweg van Amsterdam naar België. Met zijn kleine zeilboot bleek al snel dat hij te weinig vermogen had om de reis voort te zetten. Een 46 jarige schipper nam de zeilboot op sleeptouw. De 73 jarige man ging tijdens het slepen aan de zwemtrap in het water liggen om zijn defect geraakte roer te ondersteunen (een maat nam het stuur over). De 73 jarige man hield het echter niet meer vol en liet los. Door de drukke scheepvaart en de golfslag lukte het hem niet de boot nog te pakken en dreigde hij te verdrinken. De schipper stuurde zijn zoontjes met een rubberboot weg om het slachtoffer op te pikken, hetgeen lukte. Het slachtoffer werd uiteindelijk door de schipper aan wal gebracht. Het slachtoffer werd opgewarmd en was kort daarna weer hersteld.

't Is menens: "Parate executie"

(zo vermeldt het politiebericht)
Hilversum, Soestdijkerstraatweg, donderdag 22 augustus, 12.46 uur.
Ontving een 48 jarige automobiliste uit Duitsland een bekeuring van € 136,-- voor het mobiel telefoneren in de auto. Daar de automobiliste niet woonachtig is in Nederland, moest zij de boete direct betalen.
maar ook Nederlanders:
Bekeuring mobiel bellen
Hilversum, Godelindeweg, 21 augustus 13.18 uur.
Tijdens een surveillance over bovengenoemde weg werd een automobilist gesignaleerd die vanaf de ventweg over de grasberm zijn weg vervolgde over de Godelindeweg. De 59 jarige automobilist uit Hilversum droeg geen gordel en pleegde een telefoontje met de telefoon aan het oor (terwijl er wel een car-kit in de auto aanwezig was!). Een proces verbaal is opgemaakt.

Zu lang, zu schwer

In Kortenhoef op de Kortenhoefsedijk stond op 31 juli om 17.16 uur een Duitse vrachtwagenchauffeur met zijn 19 meter lange vrachtwagen op de Kortenhoefsedijk voor het bruggetje. Het gewicht van de vrachtwagen was 18 ton en het bruggetje kon max. 6 ton hebben.
Ter plaatse kon de vrachtwagen niet keren. Besloten werd om onder politiebegeleiding ongeveer 2.5 km achteruit te rijden. Na 2 uur was de klus geklaard en kon de vrachtwagen via en andere route naar zijn bestemming.

Insluiping

Muiderberg Dorpsstraat, 30 juli 2002, in de nacht.
Vond een insluiping in de woning plaats. Een raam stond open.
Vermist worden een mobiele telefoon, een filmcamera, cd's en een rode Mazda met het kenteken ZG-DV-71. De insluiper had de autosleutels uit een jas van de bewoner gehaald.

"Even Apeldoorn bellen…"

Niet uit Muiden, maar ook leuk:
Naarden, Alexanderlaan, 24 mei 2002 13.23 uur.
Een 76 jarige inwoner van Naarden kon kennelijk nog niet zo goed overweg met de automatische versnelling van zijn één week oude, en dus gloednieuwe, BMW. Hij wilde achteruit wegrijden van zijn oprit en zette de automaat in de vooruit in plaats van de achteruit. Bij het gas geven schoot de auto naar voren. In een reactie daarop wilde de bestuurder remmen maar in plaats daarvan drukte hij het gaspedaal nog dieper in. De BMW vloog naar voren, reed dwars door de dichte garagedeur heen en ramde een in de garage staande tweede gezinsauto die ernstig beschadigd raakte. Daarnaast moet er nu een nieuwe koelkast, wasmachine en wasdroger worden aangeschaft. Ook de garagedeur is aan vervanging toe. De bestuurder liep licht letsel aan zijn neus op en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De brandweer verwijderde de garagedeur. De nieuwe BMW moest worden weggetakeld.

Koe te water

Muiden, Zuiderpolderweg, 24 mei 2002 05.13 uur.
Kwam de melding binnen dat een voorbijganger op de Zuidpolderweg een koe in het water zag liggen. Aangezien het beest niet op eigen gelegenheid het water uit kon, loodste de brandweer de koe naar de kant. Vervolgens kon de koe op de kant getrokken worden. Kortom, een goed einde van de zwempartij.

Inbraak en schermutseling op Herengracht.

Muiden, Herengracht, 13 mei 01.26 uur.
Werd door de bewoner een inbreker overlopen. Na een kleine schermutseling wist de inbreker te ontkomen. Hij liet zijn fiets met fietstas plus gereedschappen en een zaklantaarn achter. Een onderzoek in de omgeving heeft niets opgeleverd.

Brand in havensanitair

Muiden, Ossenmarkt, 1 mei 13.47 uur.
Kwam melding dat een douche-/wc gelegenheid in brand stond. Brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een zeilmakerij alsmede een naastgelegen dierenpraktijk. De zeilmakerij heeft wel wat rook- en roetschade opgelopen.
Oorzaak van de brand is niet bekend. Wel wist een getuige te melden dat voor een brand een aantal jongeren in de gelegenheid was en dat men een knal had gehoord. Kort nadat de jongeren wegliepen kwam de brand.

Ludiekje.

Muiden, Amsterdamsestraat 14 april 02.20 uur.
Een inwoner uit Muiden reed langs zijn zaak en zag dat op de 1e verdieping het licht branden. Hij dacht aan een inbraak en belde de politie. Die kwam en doorzocht het pand. Overal lagen boeken en het licht brandde inderdaad. Geen braaksporen, geen vermissing.
Uit onderzoek blijkt dat de boekensteunen door het grote gewicht aan boeken uit de muur zijn getrokken. De boeken lagen verspreid over de grond. In de val heeft een aantal boeken een schemerlamp meegetrokken, waarna de lichtschakelaar in werking is gegaan. De inwoner was blij dat er niet was ingebroken.

Verdacht zonder brandweerpet!

Muiden, Amsterdamsestraatweg, 11 april rond 18.12 uur.
Kwam melding binnen dat er was ingebroken in een winkel. Een ruit was ingeslagen en een pop werd vermist. Daders zouden drie mannen in brandweer (sport)tenue zijn. In de winkel werd een pet met opschrift "brandweer" gevonden. In Muiden werden de drie mannen door de agenten aangehouden. Een van de mannen had inderdaad geen "brandweerpet" op. Door een getuige werden zij aangewezen als de daders van de inbraak/diefstal bij de winkel. Uit onderzoek blijkt dat de heren het nodige hadden genuttigd bij een cafe/restaurant in Muiden en dat zij op weg naar het openbaar vervoer de ruit van de winkel hebben ingeslagen en een pop hebben meegenomen. De mannen, 42 en 24 jaar uit Amsterdam en 32 jaar uit Nieuw Vennep werden aangehouden en ingesloten.

Invoering TIPS

Op woensdag 27 maart jl. is de politie Gooi en Vechtstreek gestart met TIPS : het Telefonisch Informatie Punt Slachtoffers.
TIPS is een samenwerkingsverband van ons korps met het parket Openbaar Ministerie in Amsterdam. TIPS staat garant voor slachtoffers die vragen hebben over de stand van zaken inzake hun onderzoek. De medewerkers van TIPS hebben inzage in het bedrijfsprocessensysteem van de politie. De aangever van een strafbaar feit krijgt na de aangifte een "aangifte informatiemap" van de politieambtenaar mee. In deze map zit een kopie van de aangifte en een TIPS-brief , waarin de aangever kan lezen wat er in grote lijnen met de aangifte gaat gebeuren.
Ook als in het verleden aangifte is gedaan en er nog niets bekend is van het verloop van het onderzoek, kan via TIPS informatie worden verkregen over de voortgang van het onderzoek. Het bureau TIPS is gevestigd aan het parket in Amsterdam en bereikbaar onder het telefoonnummer 020-5413939.
Met TIPS zal de informatie tussen de politie, Openbaar Ministerie en de aangever verbeteren.
Nog een tip:

Strafbaar gebruik roepia's

Op 17 maart jl. werd door een horecaondernemer aangifte gedaan van het valselijk gebruik van roepia's. Bleek dat deze munten gebruikt waren bij de gokkast i.p.v. twee-euromunten.
Na een onderzoek heeft de politie een 21 jarige Huizer aangehouden.
Hij erkende roepia's gekocht te hebben en deze gebruikt te hebben bij een gokje in de gokkast. Een roepia heeft de waarde van acht eurocent.
Uit onderzoek blijkt dat in de regio Gooi en Vechtstreek gehandeld wordt in roepia's. Het onderzoek loopt nog. De politie waarschuwt met name horecaondernemers en zaken met sigarettenautomaten voor het valselijk gebruik van roepia's.

Wacht u voor de Rollatorman!

Nog steeds blijkt de rollatorman met name in Bussum en Hilversum actief te zijn. De man geeft zich uit voor manager van de Thuiszorg en biedt een rollator aan of vindt dat betrokkene een rollator nodig heeft. Zijn doel is om geld los te peuteren bij de bewoners. Mochten bewoners geen geld in huis hebben dan vraagt hij naar de bankpas met pincode.
Gelukkig vertrouwen vele bewoners de man niet en gaan niet op zijn praatjes in. Gezien zijn activiteiten blijft een waarschuwing nog op zijn plaats.
De rollatorman ziet er keurig gekleed uit, is ongeveer 25 jaar, spreekt keurig en komt meestal op een zwarte scooter. Dan draagt hij een zwarte helm.
Het advies van de politie is om de man niet binnen te laten en niet op zijn verzoeken in te gaan.

Crime report: Zilveren vermissing na inbraak Muiderberg.

In Muiderberg, op de Badlaan, is er op 21 maart overdag of des avonds er ingebroken in een woning. Via een bovenraam klom men de woning in. Vermist worden zilveren kandelaars, zilver bestek en een zilveren haantje.

Oproep: Maak uw huisnummer zichtbaar!

Mede op verzoek van andere hulpverleningsdiensten worden inwoners van Gooi en Vechtstreek gevraagd om eens kritisch naar hun huisnummer te kijken. Het blijkt dat vele huisnummers vanaf de weg niet te zien zijn.
Vaak heeft dit met de plaatsing van het huisnummer te maken en in vele gevallen ook met de nodige begroeiing voor of aan de woning.
Daar waar brandweer, ambulance en politie snel te hulp moeten komen, geeft het onnodig zoeken naar de juiste woning vertraging met mogelijk nare gevolgen. En dit is niet alleen overdag een probleem maar met name in de avond- en nachturen een dubbel probleem, zeker waar de straatverlichting of de verlichting bij de woning ontbreekt of niet optimaal is. De politie doet een dringend beroep op een ieder om het huisnummer zo zichtbaar mogelijk te maken.

op Zuidpolderweg.

6 Maart 2002: Snelheidscontrole in Muiden op de Zuidpolderweg van 07.45 tot 09.45 uur.
Er waren hier 790 passanten en 38 kregen en bekeuring. Hoogste 105 km/uur waar max. 50 geldt.

Doorgereden

Muiden, Weesperweg, 28 febr. 17.51 uur.
Vond een aanrijding met letsel plaats waarbij de mogelijke veroorzaker van de aanrijding is doorgereden. Ter plaatse trof de politie een Ford Escort, geheel gevouwen om een lantaarnpaal met in de auto een 37 jarige bestuurder uit Weesp.
Nadat de brandweer het dak van de auto had verwijderd kon de bestuurder uit de auto worden gehaald en worden overgebracht naar het ziekenhuis AMC. Letsel is niet bekend. Uit onderzoek blijkt dat de Weesper vermoedelijk door een inhalende auto, donker van kleur en station model, van de weg is gedrukt. De mogelijke veroorzaker is met hoge snelheid doorgereden. De politie is op zoek naar deze auto en zoekt getuigen van de aanrijding.

Drank

Muiderberg, Rijksweg A6, 24 febr. 00.10 uur.
Reed een 44 jarige automobilist uit Lelystad met een snelheid van 40 km/uur over de Rijksweg richting Lelystad en hij had de drie rijstroken nodig.
Aan een stopsteken van de politie voldeed de man direct want hij stopte midden op de Rijksweg. De man onderging een blaastest en had 1.8 promille, kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Weesp, in de nacht van 22 op 23 febr.
Werd in het kader van de Europese Alcoholcontrole een drankcontrole gehouden in Weesp op de Gooilandweg en op de Maxisweg in Muiden. Totaal legden 669 automobilisten een blaastest af. Vijftien automobilisten kregen een proces-verbaal en van drie werd het rijbewijs ingevorderd i.v.m. een promillage hoge dan 1.3 promille, het promillage lag tussen de 0.8 en 1.4 promille.

Radarcontrole

Muiden, Zuidpolderweg. 21-feb-2002 80 k/u.
500 gecontroleerden. 29 processen-verbaal. Hoogst gemeten 111 k/u.

Ongeval - kettingbotsing

Muiden, Rijksweg A1, 20 februari 08.53 uur.
Een 41 jarige automobilist uit IJsselmuiden zag te laat dat de auto voor hem, van een 47 jarige automobilist uit Almere, remde. De man uit IJsselmuiden was niet in staat tijdig te remmen en botste tegen zijn voorganger die op zijn beurt doorschoof en de auto voor hem raakte. Deze 24 jarige automobilist uit Almere botste op zijn beurt weer tegen de auto van een 37 jarige inwoonster van Almere.
De botsing had aanzienlijke materiele schade aan de vier betrokken voertuigen tot gevolg. Van persoonlijk letsel was geen sprake.

Inbreker betrapt

Muiderberg, Schoutenpad, 13 februari 12.30 uur.
Toen de bewoonster thuis kwam, ontdekte ze dat de voordeur op de kierhouder was gedaan en in de woning hoorde ze geluiden. Toen ze naar binnen keek, zag ze in de achtertuin een haar onbekende man staan. Ze liep achterom naar de woning en kwam de man in de brandgang tegen met een tas in zijn hand die ze herkende als haar eigendom. Ze kon de tas losrukken. In de tas bleek een laptopcomputer te zitten die uit haar woning afkomstig was. De man bleek in de woning te hebben ingebroken, waarbij hij was binnengekomen door via de regenpijp naar boven te klimmen en een raam te forceren. Van de man is het volgende signalement bekend: blanke man, atletisch postuur, tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.80 meter lang, donker stekelig haar. Hij droeg een zwart kort jack en een zwarte broek.

Reiger

Muiden, Sluisbrug, 11 februari 13.36 uur.
De reiger Gerrit was door een windvlaag van de sluisbrug afgewaaid en op het wegdek terechtgekomen. Op hetzelfde moment passeerde er een personenauto die de reiger niet meer kon ontwijken. Gerrit overleefde het ongeval niet en is naar de eeuwige 'visvelden' vertrokken. Gerrit heeft gedurende 8 jaar op de sluisbrug 'wacht' gehouden.

Autobrand

Muiden, Weesperweg, 11 februari 19.53 uur.
Komt melding binnen dat bij de sporthal aan de Weesperweg een auto in brand staat. Ter plekke treffen de agenten een auto aan waarvan het interieur is uitgebrand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

Controle Sluipverkeer.

In Weesp is 4 februari 2002 op de Wiefferingdreef en de Lage Klompweg controle gehouden op het sluipverkeer en wel van 07.00 tot 09.00 uur.
Op de Wiefferingdreef kregen 85 automobilisten een bekeuring en op de Lage Klompweg waren 20 automobilisten in overtreding.
(maar in Muiden hebben we Henk Jansen! - red.)

Autobrand in Muiderberg

Muiderberg, Aalscholver, 25-jan-2002 00.05 uur
Stond een Opel Omega Caravan in brand. Volgens de brandweer is de brand voor in de auto, bij het zitgedeelte begonnen. De auto brandde volledig uit. Onderzoek oorzaak brand wordt ingesteld.

Touwtje

Muiderberg, De Kor, ma. 21-jan-2002 06.25 uur.
Gelijk nadat de wekker was afgelopen hoorden de bewoners van genoemde woning de voordeur dichtslaan. Omdat dat niet kon, gingen ze naar beneden. In de woning bleek in een insluiper een handtas en een gsm te hebben meegenomen. Binnenkomen was geen probleem, omdat 'het touwtje' nog uit de brievenbus hing…

Pistool in brommer

Bussum, Eslaan, vr.18-jan-2002 23.21 uur.
Omdat hij geen helm droeg en zijn bromfiets niet was voorzien van het verplichte gele plaatje, lieten politieagenten een bromfietser stoppen op de Eslaan. Om zijn verzekeringsbewijs te zoeken, opende de bromfietser de buddyseat van zijn voertuig. De agenten zagen toen onder die buddyseat een pistool, dat later een verboden gaspistool bleek te zijn, liggen. Het gaspistool is in beslaggenomen en de 19 jarige bromfietser uit Muiderberg krijgt een proces-verbaal voor het bezit er van en diverse verkeersovertredingen.

Mishandeling

Muiderberg, (waar precies is nog niet bekend) za. 19-jan-2002 05.34 uur.
Omdat hij er iets van zei dat zijn vriend werd aangereden door zijn auto, kreeg een 37 jarige inwoner van Muiderberg met een onbekend voorwerp van de automobilist een klap op zijn rechter oog waarbij hij gewond raakte. Daarna ging de automobilist er vandoor. Voor eerste hulp moest het slachtoffer worden overgebracht naar ziekenhuis Gooi-Noord.

Auto ramt lichtmast

Muiden, bocht Rijksweg A1 – Rijksweg A6, 17 jan. 13.13 uur.
Een 35 jarige inwoner van Amsterdam kwam in de linkerberm terecht en sloeg over de kop, waarna de auto tot stilstand kwam tegen een lichtmast. De bestuurder en de twee inzittenden, een 29 jarige Rotterdammer en een 38 jarige man uit Akersloot, zijn overgebracht naar Ziekenhuis Gooi-Noord. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat zij er met blauwe plekken en lichte snijwonden vanaf komen.

Mishandeling konijn

(Dit bericht gaat nu even niet over Muiden/M'berg, maar viel mij om voor de handliggende redenen op - red.)
Weesp, Dr. J. Th. de Visserlaan, 16 jan. 11.13 uur.
Een 57 jarige inwoonster van Weesp maakte melding van het feit dat, na het vernielen van het hek, haar konijn uit zijn hok is weggenomen. Een buurman trof het beest later in een nabij gelegen park aan. Het dier is mishandeld en aan zijn verwondingen overleden.

Radarcontrole

(of: hoe goed helpen verkeersdrempels? red.)

Weesp, Korte Muiderweg, 23 december 2002, van 14.00 tot 16.00 uur.
Van de 1839 passanten kregen er 232 een bekeuring.
Hoogste was 80 km/uur.
Weesp op de Korte Muiderweg, 18 december 2002, van 13.00 tot 16.00 uur.
Van de 2860 kregen er 201 een bekeuring. Hoogste was 79 km/uur.
Weesp, Korte Muiderweg, 27 november 2002, 08.35 – 11.10 uur.
Van de 1.200 passanten reden er 142 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur, waar 50 km de max. snelheid is.
Weesp, Korte Muiderweg, 26 november 2002, van 09.20 tot 11.15 uur.
Van de 852 passanten kregen er 70 een bekeuring. Hoogste was 77 km/uur.
Weesp, Korte Muiderweg, 26 september 2002, 8.30 – 11.30 uur.
In totaal zijn 1.970 passanten gecontroleerd. 215 passanten overschreden de maximumsnelheid en ontvingen een pv.
De hoogste snelheid bedroeg 87 km per uur waar 50 de maximumsnelheid bedraagt.
Weesp, Korte Muiderweg, 26 augustus 2002, van 14.00 tot 16.00 uur.
Van de 1240 passanten ontvingen er 120 een bekeuring.
Hoogste snelheid gemeten was 84 km/u.
Weesp, Korte Muiderweg, 14 augustus 2002, van 09.15 tot 12.00 uur.
Van de 1820 passanten overtraden er 167 de maximale snelheid van 50 km/uur.
Weesp, Korte Muiderweg, 13 augustus 2002, 12.35 – 15.20 uur.
Van de 1.952 passanten reden er 210 te hard.
Weesp, Korte Muiderweg, 12 augustus 2002, van 13.00 tot 15.30 uur.
Van de 1878 passanten overtraden er 198 de maximale snelheid van 50 km/uur. De hoogste was 77 km/u.
Weesp, Korte Muiderweg, 11 augustus van 13.55 tot 16.30 uur.
Van de 1869 kregen er 247 een bekeuring. Hoogste was 79 km/uur.
Weesp, Korte Muiderweg, 6 augustus 13.00 – 15.40 uur.
Van de 1.840 passanten kregen er 100 een bekeuring.
Weesp,Korte Muiderweg 24 juli 2002, van 13.30 tot 16.00 uur.
Van de 1460 passanten kregen er 204 een bekeuring.
Hoogste was 91 km/uur.
Weesp, Korte Muiderweg 18 juli 2002, van 14.00 uur tot 15.40 uur.
Van de 1080 passanten ontvingen er 145 een bekeuring. De hoogste snelheid die gemeten werd, was 79 km/u
Weesp, Korte Muiderweg 4 juli 2002 van 15.15 tot 16.15 uur.
Van de 360 passanten kregen er 39 een bekeuring. Hoogste was 82 km /uur.
Wederom van 16.15 tot 18.00 uur op deze weg.
Van de 1481 passanten kregen er nu 219 een bekeuring. Hoogste was 78 km/uur.
Weesp, Korte Muiderweg 17 april 2002 van 14.30 tot 17.00 uur - lasergun-controle.
Van de 1810 passanten kregen er 145 een bekeuring - Hoogste 78 km/uur.
Weesp, Korte Muiderweg 19 maart 2002 van 09.45 tot 12.45 uur.
Er waren 2250 passanten en 150 kregen een bekeuring.
(uw webmaster is ook gepasseerd en kreeg deze keer géén bekeuring)
Weesp, Korte Muiderweg 6 maart 2002 van 10.00 tot 15.45 uur.
Er waren 3920 passanten en 305 kregen een bekeuring. Hoogste was 83 km/uur waar max. 50 geldt.
Weesp, Korte Muiderweg 27 feb. 2002 50 k/u.
4080 passanten en 471 bekeuringen
Weesp, Korte Muiderweg, 21 feb. 2002 50 k/u.
3540 gecontroleerden. 340 processen-verbaal. Hoogst gemeten 78 k/u.
Weesp, Korte Muiderweg, 6 feb. 2002 13.50 - 15.50 uur.
Er waren 1250 passanten en 60 kregen een bekeuring.
Weesp, Korte Muiderweg, 30 jan. 2002 13.50 - 15.30 uur.
1.747 passanten en 101 kregen een bekeuring.
Weesp, Korte Muiderweg, 21 jan. 2002 13.30 - 15.45 uur.
1.560 passanten en 90 kregen een bekeuring.
Weesp, Korte Muiderweg, 17 jan. 2002 13.15 – 15.15 uur.
1.466 passanten zijn gecontroleerd. Er werden 132 overtredingen geregistreerd.
Weesp, Kort Muiderweg, di. 15 jan. 2002 9.30 – 12.50 uur.
Er waren 1398 passanten en 101 kregen een bekeuring.

Kettingbotsing. Vrouw gewond.

Muiden. Rijksweg A1, di. 8 jan. 08.00 uur.
Omdat ze even niet voor zich keek, zag een 40 jarige automobiliste uit Bussum, die in de richting Amsterdam reed, te laat dat een auto voor haar afremde en zij reed tegen de achterzijde van deze auto, die vervolgens weer tegen een stilstaande auto daarvoor botste. De schade was zo groot dat de 40 jarige automobiliste door de brandweer uit haar auto geknipt moest worden. Met borst, rug en nekletsel is ze overgebracht naar ziekenhuis Gooi-Noord.

Gevallen man

Muiden, Zeestraat, di. 8 jan. 00.23 uur.
Een 65 jarige inwoner van Muiderberg viel, terwijl hij langs de haven liep, van de kade en kwam anderhalve meter lager op de grond terecht. Met een hoofdwond en pijn in de rug en nek moest hij worden overgebracht naar ziekenhuis Gooi-Noord.
(Het betreft hier een bekende Muiderberger politicus, die de nieuwjaarsreceptie op de 'Egalantier' had bezocht. We wensen Henk Bökenkamp heel veel sterkte, en een spoedig herstel - red.)

Diemer automobiliste te water geraakt.

Muiden , Mariahoeveweg, 21 dec. 20.49 uur.
Een 35 jarige automobiliste uit Diemen reed met haar auto nabij de oprit A1 in de bocht rechtdoor en belandde met haar auto in het water.
De automobiliste is uit de auto gekomen en naar een kennis gegaan. Later kon zij worden aangehouden. Een blaastest leverde 0.9 promille op en een rijverbod van 3 uur. Omdat niet duidelijk was of er wel of niet nog mensen in de auto zaten, heeft een duikploeg van de brandweer het water doorzocht zonder resultaat. Dit was voordat de vrouw was aangehouden.

Waarschuwing: Inbrekers actief.

Op verzoek van het woning inbraken team (WIT) wordt het publiek gevraagd extra aandacht te schenken aan het afsluiten van de voordeur. De laatste tijd is het HENGELEN weer erg in. Inbrekers kunnen met behulp van een voorwerp via de brievenbus makkelijk de voordeur openen, als andere sloten (nachtslot) niet gebruikt zijn. Ook is er een trend om via het balkon van de woning de woning in te gaan. Inbrekers begrijpen best dat de ramen en deuren op de begane grond van vele woningen goed beveiligd zullen zijn, dus wordt de toegang nu gezocht op de eerste verdieping.
Het is een trieste ontwikkeling, maar een op luchtstand staande balkondeur of balkonraam nodigt uit om binnen te komen. Neem hier ook maatregelen en houdt de inbreker buiten, opdat hij naar zijn buit kan fluiten.

Dodelijk ongeval ongeval op Maxisweg

Muiden, Maxisweg, 22 nov. 2001, 07.09 uur.
Vond een ongeval plaats op de Maxisweg. Een 34 jarige automobilist uit Naarden reed op deze weg richting Amsterdam en een 52 jarige automobilist uit Almere kwam uit tegenovergestelde richting. Op de Maxisweg haalde de 34 jarige in, raakte de macht over zijn auto kwijt en kwam in botsing met de Almeerder.
De 34 jarige Naarder is door de brandweer uit de auto gehaald en daarna is hij met inwendig letsel overgebracht naar het AMC, alwaar hij in de loop van de ochtend overleed. De Almeerder heeft een gebroken duim en gekneusde ribben opgelopen

Aanrijding

Muiden, Pampusweg, 21 nov. 2001, 17.32 uur
Reed een automobilist uit Muiden over de Maxisweg en wilde linksaf de Pampusweg oprijden. Vanuit Amsterdam ri. Muiden reed over het fietspad een 37 jarige bromfietser en hij kwam in botsing met de afslaande automobilist. De bromfietser heeft een gebroken arm, pols en been opgelopen en is vervoerd naar het ziekenhuis.

Staatssecretaris stelt gemeenschappelijke meldkamer in gebruik

Het bestuur van de regionale brandweerorganisatie Gooi en Vechtstreek, het bestuur van het gewest Gooi en Vechtstreek (ambulance vervoer) en het regionaal college politie Gooi en Vechtstreek, hebben besloten dat de meldkamers zullen samenwerken in één gemeenschappelijke huisvesting. Inmiddels is de bouw en de technische inrichting zodanig gereed, dat de gemeenschappelijke meldkamer, die gevestigd is in het politiebureau aan de Amersfoortsestraatweg 12 te Naarden, kan worden geopend.

In deze nieuwe geïntegreerde meldkamer zal gebruik worden gemaakt van geavanceerde communicatie- en informatiesystemen, zoals het geïntegreerd meldkamersysteem GMS en het daaraan te koppelen nieuwe digitale radionetwerk C2000 (nog niet operationeel). De ministerraad heeft besloten dat C2000, dat landelijk dekkend is, in het hele land zal worden ingevoerd. Het C2000 systeem zal de meer dan 100 analoge netwerken gaan vervangen en is een grote verbetering van de veiligheid omdat alle hulpverleningsdiciplines zonder problemen met elkaar kunnen communiceren. Het belang daarvan is gebleken na de rampen in Enschede en Volendam.

Op maandag 3 december 2001 om 13.30 uur zal de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, drs. G.M. de Vries, de gemeenschappelijke meldkamer voor de politie, de brandweer en de regionale ambulancevoorziening officieel in gebruik stellen. De regio Gooi en Vechtstreek is de eerste regio in Nederland waar de bestuursovereenkomst C2000 door de staatssecretaris wordt ondertekend. Tevens zal een samenwerkingsovereenkomst worden getekend tussen politie, brandweer en het gewest Gooi en Vechtstreek (ambulancevervoer) en een gebruikerslicentie voor het meldkamersysteem GMS.

Verlichtingsactie Gooi en Vechtstreek.

19-nov-2001 Sinds de start van de verlichtingscontrole op 1 nov. jl. zijn er 431 bekeuringen uitgedeeld in onze regio. De actie gaat ook in december door. De controle op verlichting van fietsers en bromfietsers geldt in de hele regio Gooi en Vechtstreek. Er wordt niet gewaarschuwd.

zelfontbrandende coniferen

Huizen, 15 nov. 2001
Bleek op diverse plaatsen in Huizen brandgesticht te zijn bij hagen van coniferen.
Om 15.53 kwam de melding van het Kamperzand. Zo'n 8 coniferen stond in brand.
Om 18.00 uur kwam de melding van de Middelgronden. Ook daar stond een haag in brand.
Om 18.30 kwam de melding van de Draaikom. Over een lengte van 2 meter stond de coniferenhaag in brand. In alle gevallen is de brandweer ter plaatse geweest. De straten liggen dicht bij elkaar. Daar er nog geen zelfontbrandende coniferen bestaan, is hier mogelijk sprake van brandstichting.

(Maar in Muiden hebben we zelfontbrandende plastic zakken en pallets! - red. muideninfo)

Drankrijders

6-november-2001 *Muiden, Maxisweg: Tijdens een alcoholcontrole aan genoemde weg werd om 19:34 uur een 51 jarige inwoner van Muiden aangehouden. Hij bleek na een ademanalyse 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Behalve een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van 5 uur.
*Een 31 jarige inwoner van Muiden bleek bij diezelfde controle 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij werd op 20.48 uur aangehouden en bij onderzoek bleek dat het niet de eerste keer was dat hij met drank op achter het stuur van een auto had gezeten. Hij krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Drankcontrole

In de nacht van 2 op 3 november 2001 in Weesp / Muiden en Muiderberg.
Op vier plaatsen werd drankcontrole gehouden.
Van 21.00 uur tot 24. uur op de Rijnkade en de van Houtenlaan in Weesp (488 blaastesten), van 00.00 tot 03.00 uur op de Weesperweg te Muiden en de Zuidpolderweg in Muiderberg (totaal 133 blaastesten.).

Totaal werden 15 mensen aangehouden voor verder alcoholonderzoek op het politiebureau. De promillage van 13 automobilisten lag tussen de 0.6 en 1.8 promille.

Muiderbergers opgelet:

1-november-2001
Tijdens een bromfietscontrole aan de IJsselmeerweg te Naarden tussen 13.00 uur en 15.45 uur, werden 28 bromfietsen gecontroleerd. Dat leverde 23 processen verbaal op omdat de bromfietsen waren opgevoerd.
(redactie Muideninfo: om door Muiderberg te scheuren?)

Fietsers opgelet:

30-oktober-2001
In de maanden november en december zal in deze regio fietsverlichtings-controle gehouden worden. Aandacht met name voor fietsers maar ondeugdelijke verlichting van bromfietsen worden ook meegenomen.
Ervaring is wel dat veel bromfietsers de verlichting in orde hebben. Er zal geen gebruik worden gemaakt van actie's met rijwielhandelaren, daar de politie ervan uit gaat dat een ieder wel weet dat de fiets, zeker in dit jaar –getijde, voorzien moet zijn van verlichting. Er zal niet waarschuwend worden opgetreden. Tevens wordt opgemerkt dat wettelijk de fiets voorzien moet zijn van een constant uitstralende verlichting. Dit houdt in dat de bekende rode knipperlichtjes niet zijn toegestaan. De controles zijn ook van belang sinds de invoering van "Rechts gaat voor".
De politie treedt verbaliserend op.
In de donkere tijden gelden de volgende tarieven:
fiets : bromfiets :
Resultaat:
I.v.m. de verlichtingsactie in de regio werden afgelopen week (12-19 november 2001) 64 fietsers bekeurd voor het rijden zonder de juiste verlichting.

Autogordelcontrole

In Muiden werd van 27 okt. 2001 van 17.00 tot 18.00 uur
een autogordelcontrole gehouden en wel op de Amsterdamsestraat.
Van de 20 gecontroleerde automobilisten kregen er 7 proces-verbaal.

Inbraak in de telefoonwinkel

Weesp, Herengracht, 27 op 28 okt. 2001
Vond een inbraak in de telefoonwinkel plaats. Een houten schot werd verwijderd (men is aan het verbouwen) en de winkel werd op grove wijze doorzocht. Vermist wordt een hoeveelheid mobieltjes.

Brand in Muiderberg

Muiderberg, Waterhoen, 26 okt. 2001, 23.25 uur
Kwam melding van brand in een woning binnen. Een buurman heeft kans gezien om met een brandblusser de brand te blussen. De brand is vermoedelijk op de trap begonnen. Oorzaak brand wordt nog onderzocht. De brandweer heeft kans gezien de twee parkieten in een kooi uit de woning te halen. De woning heeft rookschade.

Autogordelcontrole

Muiden, Maxisweg, 25 okt. 2001 van 15.00 tot 17.30 uur.
Werd een autogordelcontrole gehouden Van de 370 passerende automobilisten bleken er 33 geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring.

Brand uitgebroken in een woning

Muiden, Nooit Gedacht, 3 okt. 2001, 18.38 uur
Is brand uitgebroken in een woning. Oorzaak is vermoedelijk een oververhitte frituurpan. In de woning lag de 74 jarige bewoner te slapen. Door zeer kordaat optreden van een 37 jarige inwoner van Muiden, die vanuit zijn woning de brand zag, kon de 74 jarige op tijd uit de woning worden gehaald. De 37 jarige wist de 74 jarige te wekken en nadat de redder een ruitje had ingetikt, kon de bewoner uit het huis gehaald worden. Ondertussen stond de woning al vol rook.
De 74 jarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis Gooi-Noord gebracht. De woning heeft veel brand en roetschade opgelopen.

Ruiten politiebureau ingegooid.

Muiden, Weesperweg, za.29/9 uur – zo.30/9 23.00 uur – 06.15 uur.
Tussen genoemde tijdstippen werden met stukken stoeptegel vier ruiten ingegooid van het politiebureautje.

Aanrijding met letsel

Muiden, Rijksweg, za. 22/9 12.49 uur.
Bij een eenzijdig verkeersongeval, waarbij de bestuurder op genoemde weg tegen een boom reed, zijn twee gewonden gevallen. Een 20 jarige automobilist uit Muiden verloor door vermoedelijk te hoge snelheid in een bocht de macht over het stuur en slipte met de rechterzijkant van zijn auto tegen een boom. De bestuurder kreeg glas in zijn oog en een 15 jarige passagier uit Weesp kreeg rug en bekkenletsel. Beiden zijn overgebracht naar ziekenhuis Gooi-Noord. De auto raakte total loss.
terug naar het overzicht
terug naar de startpagina

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: