terug naar het overzicht

POLITIE BERICHTEN 2004


politie nieuws met betrekking tot Muiden en Muiderberg.



Oplichting

Muiden, Prinses Irenestraat, woensdag 22 december 11.45 uur.
Werd er aangebeld bij een 87-jarige bewoonster van de Prinses Irenestraat. Aan de deur stond een jongeman die twee pakketjes kwam bezorgen. De vrouw moest voor ontvangst tekenen en tevens haar bankpas overhandigen en twee keer haar pincode intoetsen op een apparaatje. De vrouw deed dit en kreeg de bankpas terug. De man vertrok vervolgens. De pakjes blijken twee prullen te bevatten. De vrouw krijgt argwaan en belt haar bank. Haar rekening blijkt te zijn leeggehaald. De bankpas die ze heeft teruggekregen blijkt niet haar eigen bankpas te zijn.
Signalement verdachte:
- een blanke man van ongeveer 18 jaar, 1.80 meter lang, normaal postuur en donker kort haar. Hij droeg een zwarte korte leren jas.

Politiepost Muiden gaat verhuizen

Met ingang van vrijdag 1 oktober wordt de politiepost Muiden gehuisvest in het gemeentehuis van Muiden. Het nieuwe receptiepunt is geopend voor publiek op dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Buiten de openingstijden om kunnen bezoekers gebruik maken van een intercom die direct in contact staat met de Meldkamer. De politiepost aan de Weesperweg 2c in Muiden komt hierdoor te vervallen.

Verhuizing
Met de aankoop van het oude gemeentehuis in Loosdrecht krijgt het met ruimtetekort kampende district Vechtstreek vanaf januari 2005 de beschikking over meer kantoorruimte. Mede hierdoor is besloten de verdeling van werkplekken over de huidige bureaus en posten te herzien en vindt een aantal verschuivingen plaats. In verband hiermee worden de portocabins waarin bureau Muiden tijdelijk gehuisvest was, afgestoten.

Efficiënter werken
Gelijk met de verschuivingen binnen het district zal ook het aantal opkomstlocaties, locaties waar vanuit de agenten hun werk uitvoeren, worden teruggebracht van vier naar twee. Hierdoor wordt het mogelijk efficiënter te werken. Het serviceniveau richting publiek verandert door deze wijziging niet.

Nieuw adres:
Het Anker 2
1398 ES Muiden
tel.nr.: 0900 88 44

Zó werd-ie destijds geplaatst...

Hoofdofficier van Justitie looft een beloning uit in verband met branden politieauto's

De Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie te Amsterdam looft een geldbedrag van € 15.000,- uit voor de informatie die leidt tot het oplossen van de branden in Weesp en Nederhorst den Berg. Het Openbaar Ministerie beschouwt deze brandstichtingen als zeer ernstig en als inbreuk op de rechtsorde omdat deze branden gevaar opleverden voor omwonenden in naastgelegen en aangrenzende woningen.

Branden
In een periode van vijf maanden zijn in de regio Gooi en Vechtstreek in totaal vijftien auto's door brandstichting uitgebrand of beschadigd. In de nacht van woensdag 26 mei op donderdag 27 mei brandde een dienstauto die geparkeerd stond aan de Weesperweg in Muiden uit. In de nacht van vrijdag 25 juni op zaterdag 26 juni brandden op dezelfde locatie twee politieauto's uit. In de nacht van vrijdag 2 juli op zaterdag 3 juli gingen bij het politiebureau in Nederhorst den Berg drie politieauto's verloren. Bij deze brand heeft ook een gedeelte van de gevel en het dak van het politiebureau vlam gevat. In de nacht van woensdag 15 september op donderdag 16 september werd brand gesticht op de binnenplaats van het politiebureau in Weesp. Negen voertuigen vatten vlam. Zeven voertuigen zijn hierbij volledig uitgebrand.
Een eventueel onderling verband tussen de branden wordt niet uitgesloten en in het lopende onderzoek meegenomen.

lees ook: Politie met afgedankte auto's op pad - Uit de Gooi- en Eemlander van vrijdag 17 september 2004

Brand Politieauto's

Weesp, Hoogstraat, donderdag 16 september 02.54 uur.
Kwam een melding binnen dat er brand was op de binnenplaats van het politiebureau in Weesp. Ter plekke bleek dat een aantal voertuigen in brand stond. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de brand geblust. Negen voertuigen hebben vlam gevat, waarvan er zeven totaal zijn uitgebrand. Het bureau heeft naast lichte brandschade ook rook- en waterschade opgelopen. Uit voorzorg zijn een aantal omliggende woningen tijdelijk ontruimd. Een aangrenzend pand liep rook- en waterschade op. De brandstichting wordt door de politie onderzocht.

De publieksbalie van bureau Weesp blijft voor publiek geopend.

Man aangehouden na poging overval tankstation

Muiden, Rijksweg A1, donderdag 2 september 03.36 uur.
Kwam een melding binnen dat een man gepoogd had een tankstation te overvallen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp dwong de man een medewerker achter de balie geld af te geven. De medewerker gaf geen geld waarop de overvaller er vandoor ging. De man, een 21 jarige inwoner van Muiden, kon kort hierop ter hoogte van de busbaan worden aangehouden. De man wordt morgenochtend, vrijdag 3 september, voorgeleid bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam

GETUIGENOPROEP

Verkeersconflict
Muiden, Naarderstraat, donderdag 19 augustus, rond 06.30 uur
.
Rond bovengenoemd tijdstip vond een verkeersconflict plaats op bovengenoemde weg. Een 41 jarige bromfietser uit Almere wilde een 40 jarige plaatsgenoot op de racefiets inhalen. Tijdens deze manoeuvre is er iets misgegaan, waarbij de bromfietser vermoedelijk ten val is gekomen. Bij de rotonde Amsterdamsestraatweg/Weesperweg troffen de twee elkaar wederom en ontstond er een handgemeen. De fietser raakte gewond in zijn gezicht.

Om de toedracht van het conflict te achterhalen, is de politie Gooi en Vechtstreek op zoek naar getuigen van de gebeurtenissen zowel op de Naarderstraat als bij de rotonde. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900 88 44. De racefietser was gekleed in een oranje t-shirt en de bromfietser droeg een zwart regenpak.

Gaslek in woning

Muiden, Kruitpad, vrijdag 13 augustus, 11.00 uur.
Bij het middelste huis van een drie-onder-één-kap woning was een gaslek ontstaan bij de geiser. De drie woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Om diezelfde reden kwam een ambulance ter plaatse. Ook de straat is enige tijd afgezet geweest in verband met ontploffingsgevaar. De brandweer heeft de gaskraan weten af te sluiten en de woning geventileerd. Er raakte niemand gewond.
Muideninfo telde bij deze gelegenheid vier brandweerauto's, drie politie-auto's, een politie-motor, en een ambulance. Better Safe than Sorry!

Inbraak Horecagelegenheid

Muiden, Amsterdamsestraatweg, woensdag 14 juli, tussen 02.00 en 10.45 uur.
Een raam van de zijdeur van het pand werd geforceerd. Sigaretten en een onbekend geldbedrag zijn gestolen.

Weer politie-auto uitgebrand

Muiden, Weesperweg, zaterdag 26 juni, 03.25 uur.
Op bovengenoemde weg stonden twee politieauto's in brand. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de branden. Eén van de auto's brandde volledig uit en de andere liep schade aan de voorzijde op. De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting.
en:
Muiden, Weesperweg, donderdag 27 mei, 03.00 uur.
Op bovengenoemde weg stond een auto in brand. Het bleek te gaan om een dienstvoertuig van de politie Gooi en Vechtstreek. De auto is volledig uitgebrand. Naast het brandende voertuig stond een Opel Corsa welke door de brand schade opliep aan de zijkant. De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting.

Innen boetes tijdens EK

Hilversum – De politie Gooi en Vechtstreek gaat gedurende het komend EK nog openstaande boetes innen. Inwoners die - ondanks meerdere aanmaningen - boetes niet voldaan hebben kunnen tijdens de wedstrijden een huisbezoek van de politie verwachten.

In totaal zijn er ruim 680 boetes die nog moeten worden voldaan. Wanneer een inwoner een lang uitstaande boete heeft en de politie aan de deur komt, moet de boete direct betaald worden. Wordt er niet betaald, dan moet hij mee naar het bureau. Op het bureau wordt nogmaals de mogelijkheid geboden te betalen, gebeurt dit niet dan volgt een vervangende gevangenisstraf. Deze sanctie wordt direct uitgevoerd.

Lang openstaande boetes Bij de openstaande boetes gaat het onder andere om bekeuringen voor verkeersdelicten en winkeldiefstal, waarbij al enige tijd verstreken is sinds het moment van overtreding en de bekeurden meerdere malen, ook na verhoging van de boete, niet tot betaling zijn overgegaan. Het gaat om boetes die soms al langer dan een jaar openstaan. Personen die recentelijk een overtreding begaan hebben en een boete nog niet betaald hebben vallen niet binnen deze groep.

Tijdens wedstrijd De politie Gooi en Vechtstreek kiest er bewust voor om tijdens de wedstrijden de uitstaande boetes te innen. Een groot deel van de uitstaande boetes komt voor rekening van personen die moeilijk te traceren zijn. De verwachting is dat de kans groot is hen tijdens de wedstrijden op het huisadres te treffen.
(Ja, nu niet meer natuurlijk - red. Muideninfo)
De bekeurden kunnen een huisbezoek voorkomen door de openstaande boete te voldoen. Hiervoor kunnen zij zich melden bij een van bureaus in de regio

Drie gewonden bij schietpartij in Muiderberg

Bij een confrontatie tussen een groepje van vijf Marokkaanse jongeren en een groep van ongeveer twintig jongeren die als zogenaamde skinheads worden omschreven, zijn op zaterdagavond 3 april 2004 omstreeks 21.00 uur op de Brink in Muiderberg drie jongeren bij een schietpartij gewond geraakt.

Het groepje Marokkaanse jongeren, allen afkomstig uit Naarden, wilde de groep zogenaamde skinheads aanspreken naar aanleiding van een eerdere ruzie met één van hen in Naarden. Op dat moment werd onverwacht door één persoon uit de groep zogenaamde skinheads met een vuurwapen op de allochtone jongeren geschoten. Hierbij vielen drie gewonden. Deze zijn ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Twee slachtoffers, van respectievelijk 16 en 22 jaar oud, konden na behandeling naar huis en één slachtoffer, een 19 jarige inwoner van Naarden, die in zijn buik is geraakt, is ter behandeling opgenomen in het AMC te Amsterdam.

Naar aanleiding van het bovenstaande is een recherchebijstandsteam geformeerd dat onder leiding van het Openbaar Ministerie Amsterdam de zaak verder onderzoekt.

Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat het een individuele actie betreft van één persoon uit de groep zogenaamde skinheads waarbij de anderen niet betrokken waren. De identiteit van de vermoedelijke dader, die voortvluchtig is, is bij de politie bekend. Teneinde hem te kunnen aanhouden is een onderzoek naar zijn verblijfplaats gaande.

Woninginbraak

Muiden, Herengracht, in de nacht van woensdag 24 maart op donderdag 25 maart 2004.
Het slot van de achterdeur van de woning werd geforceerd. Een tas, waardepapieren en sleutels zijn gestolen. Tussen de sleutels zat een autosleutel, de bijhorende auto is weggenomen; een donkerblauwe Alfa Romeo voorzien van het kenteken 62GHLX.

Bommelding

Om 08.05 uur vanmorgen (maandag 15 maart 2004) kwam via 112 een bommelding binnen vanaf het parkeerterrein bij een groot winkelcentrum aan de Pampusweg in Muiden. De politie trof een kartonnen doos aan met het woord 'bom' erop. De inhoud van de doos was op dat moment niet bekend. Hierop werd de explosievenopruimingsdienst ingeschakeld en kwamen brandweer en ambulance uit voorzorg ter plaatse. Het aanwezige personeel in de omringende panden werd geëvacueerd naar de brandweerkazerne in Muiden. De toegangswegen naar het parkeerterrein zijn enige tijd afgezet. Onderzoek van de explosievenopruimingsdienst wees uit dat in de doos geen explosieve lading bleek te zitten. Om 11.10 uur werd het gebied weer vrijgegeven.

Oprollen hennepkwekerijen

Muiden, Weesperstraat, vrijdag 12 maart, 10.30 uur.
In de woning werd geen kwekerij aangetroffen, maar wel een grote hoeveelheid softdrugs bestaande uit hasj en joints. Ook werd een groot aantal gedroogde toppen gevonden. Alles is in beslag genomen. Een onderzoek naar de dader(s) is ingesteld.

Alcoholrijders

Een 32 jarige inwoner van Muiden is donderdag 22 januari aangehouden. Met een alcoholpromillage van 1.25 promille reed hij rond 02.00 uur over de Brinklaan in Bussum. Op de Olmenlaan in Bussum ontving een 54 jarige Bussummer een pv voor het rijden onder invloed. De man blies 430 Ugl.. Een 58 jarige Hilversummer kon in zijn woonplaats op de Snelliuslaan zijn rijbewijs inleveren. De man reed in zijn auto met een promillage van 1.35.

Muiden, Weepserweg, zaterdag 10 januari, 14.20 uur. Een 57 jarige inwoner van Muiden reed over bovengenoemde weg. Voor hem reed een 43 jarige automobiliste uit Almere. Bij het naderen van de rotonde remde de vrouw af. De man uit Muiden was niet in staat zijn auto tijdig tot stilstand te brengen. Een botsing was het gevolg. De automobilist bleek onder invloed te rijden; 885 Ugl. (1.95‰).
terug naar het overzicht
terug naar de startpagina

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: