terug naar het overzicht

POLITIE BERICHTEN 2006


politie nieuws met betrekking tot Muiden en Muiderberg.



Muiderberger rijdt door na aanrijding onder invloed

Muiderberg, Nienhuijs Ruyskade, woensdag 20 december, rond 18:10 uur
Kwam een melding binnen van een aanrijding van twee voertuigen waarna de bestuurder van een van de auto's was doorgereden.
Een 31-jarige man uit Muiderberg reed over de Nienhuijs Ruyskade in de richting van de Tesselschadelaan. Hij stopte om een hem tegemoet komende 69-jarige automobilist voor te laten gaan. Toen de 69-jarige plaatsgenoot de 31-jarige man met hoge snelheid passeerde botste deze met zijn auto tegen de linkerkant van het voertuig van de 31-jarige man. Na de aanrijding reed hij door. Toen agenten de 69-jarige man later thuis aanspraken op zijn rijgedrag roken zij een sterke alcohollucht. De man ontkende betrokken te zijn geweest bij de aanrijding en weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Proces-verbaal is opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak in Josefschool

Muiden, Kloosterstraat, maandag 18 december 11.07 uur.
Kwam rond 11.00 uur de melding binnen dat er was ingebroken. Na het verbreken van een raam is een computer weggenomen.

Dodelijk ongeval

Muiden, Weesperweg, zondag 17 december, 7.20 uur.
Een 40-jarige inwoner van Naarden is om het leven gekomen nadat hij na een inhaalmanoeuvre met zijn auto in een slip raakte en tegen een boom reed. De man was al overleden toen de hulpdiensten arriveerden. De Weesperweg is twee uur afgesloten geweest.

Aanhouding bedrijfsinbraak

Muiden, Pampusweg, maandag 27 november, 04.40 uur.
Kwam een melding binnen dat een persoon zich verdacht ophield op het bedrijventerrein. De politie constateerde bij een winkel een geforceerd rolluik. Achter het gebouw werd een man aangetroffen. De man, een 25-jarige inwoner van 's-Gravenhage, is als verdachte aangehouden.

Bioscoop beschoten

Hilversum, Naarderstraat, zondag 26 november, rond 21:31 uur
Kwam een melding binnen dat de voorkant van de bioscoop beschoten zou zijn. Hierbij raakte niemand gewond. Bij de ingang van de bioscoop trof de politie op drie verschillende plaatsen kogels aan. De politie liet de bioscoop ontruimen en startte meteen met het onderzoek. De beschieting houdt mogelijk verband met een vechtpartij tussen bezoekers eerder op de avond. De vechtpartij ontstond toen een bezoeker een drietal andere bezoekers aansprak en verzocht niet te roken in de bioscoop.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die meer weten over beide voorvallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900 88 44.

Nogal wat ongevallen op de A1

Automobilist tegen afzetting - Muiden, A1, vrijdag 17 november, 05.04 uur.
Een automobilist reed in de richting van Amsterdam. Vermoedelijk botste de man rechts tegen de vangrail. Door een daaropvolgende krachtige stuurbeweging naar de andere kant, botste hij links tegen een betonnen afzetting. Met beenletsel is de man overgebracht naar Tergooiziekenhuizen locatie Blaricum. Een onderzoek naar het ongeval is ingesteld.

Auto over de kop - Muiden, A1, vrijdag 17 november, 09.05 uur.
Een 36-jarige automobiliste uit Almere reed over de A1 richting Amsterdam. Het verkeer voor haar remde waardoor zij ook moest remmen. De auto schampte de betonnen afscheiding, raakte in een slip, sloeg over de kop en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De vrouw bleef ongedeerd. De auto werd weggetakeld.

Kettingbotsing - Muiden, A1, donderdag 16 november, 19.19 uur.
Een 21-jarige automobiliste uit Eindhoven bemerkte te laat dat er filevorming voor haar ontstond. Zij botste tegen een 51-jarige automobilist uit Amersfoort welke op zijn beurt weer tegen een 41-jarige automobilist uit Naarden klapte. De automobiliste uit Eindhoven werd met nekklachten overgebracht naar Tergooiziekenhuizen in Blaricum.

Autobranden in Muiden en Weesp - nagenoeg gelijktijdig

Muiden, Westzeedijk, zondag 12 november 4.34 uur.
Kwam een melding binnen van een autobrand aan de Westzeedijk. Ter plekke heeft de brandweer de brand geblust. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is ingesteld.
Weesp, Korte Muiderweg, zondag 12 november 05.27 uur.
Kwam een melding binnen van een autobrand. Ter plekke bleken er twee auto's in brand te staan. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is ingesteld.

Stomdronken Hardzeilen

Muiden, Herengracht, zaterdag 28 oktober, 14.09 uur.
Een 37-jarige schipper van een driemaster uit Weesp voer de haven van Muiden binnen. Hij raakte hierbij een sloep en een stalen vlet. De Weesper werd aan wal aangehouden en bleek onder invloed te varen; 1350 ugl. (3.10 promille!). De schipper kreeg een proces-verbaal en vaarverbod van 16 uur.

Politie controleert op verlichting

Gerichte controles en geen waarschuwingen

Verlichting bij donker is verplicht. Dat weet iedereen. Dat is er van-jongs-af-aan ingehamerd. In de zomer, als het lang licht blijft, denkt iedereen hier wat minder aan. Vooral fietsers, die 's avonds laat niet de straat op gaan, besteden dan minder aandacht aan hun verlichting. Maar nu de donkere dagen weer komen en veel -vooral jeugdige- fietsers in het donker van huis gaan of thuiskomen, wordt het onderwerp weer belangrijk.

Er zijn eigenlijk maar twee argumenten om verlichting te voeren. Ten eerste de verkeersveiligheid. Als je de juiste verlichting en reflectoren voert, ben je beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Jaarlijks gebeuren er ongelukken omdat niet de juiste verlichting wordt gevoerd. Volgens de Stichting wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wordt bij 1% meer fietsverlichting circa tien slachtoffers (ernstig en lichtgewonden) bespaard. Als elke fietser de juiste verlichting zou voeren zou dat landelijk naar schatting 20 doden en 380 gewonden kunnen besparen.

Het tweede argument is het voorkomen van ergernis. Automobilisten ergeren zich aan fietsers zonder licht, maar ook aan andere auto's met kapotte verlichting. Je zult maar onverwachts zo'n fietser zonder licht vlak voor je auto krijgen of een 'schele' auto tegemoet komen, waarvan je denkt dat het een motor is!

Smoezen
“In de fietsenstalling wordt elke keer mijn licht vernield”, “Ik wist niet, dat mijn licht het niet deed”, “Het is mijn fiets niet, ik leen hem alleen even”. De politie kent alle smoezen al. Zelfs als er helemaal geen dynamo of lamp op de fiets zit, wordt er soms glashard beweerd “dat'ie het net nog deed.” Maar iedereen weet dat verlichting bij donker verplicht is; en iedereen die zonder licht rijdt, weet heel goed dat zijn of haar verlichting het niet doet. Iedereen kan zijn verlichting voor het rijden even controleren. En doet het licht het niet, dan heb je tenslotte altijd de keuze om te gaan lopen of je op te laten halen. Maar iedereen denkt en hoopt, dat de politie niet bekeurt, maar waarschuwt.

Campagne
Politie Gooi en Vechtstreek gaat de komende maanden een strak verbaliseringsbeleid voeren. Waarschuwen is er niet meer bij. En een bekeuring kost al gauw 15 euro (voor- of achterlicht) of 25 euro (voor- en achterlicht) voor fietsers. Naast specifieke controles in de vroege ochtend-en avonduren besteden ook de gewone politiesurveillances extra aandacht aan de verlichting. Daarom heeft de politie de volgende adviezen:

- Kijk de verlichting van je fiets en/of auto regelmatig na.
- Kijk ook de verlichting van de fietsen van je kinderen regelmatig na, als zij in het donker van huis moeten of in het donker thuis moeten komen.
- Controleer elke keer dat je in de schemering of in het donker op je fiets of in de auto stapt, je verlichting.
- Ga bij defecte verlichting niet rijden en laat het zo snel mogelijk repareren.

Kortom: Zorg voor een goede verlichting. Daar kan je mee thuis komen.

Verkeer

Bij een radarsnelheidscontrole op de A1 bij Naarden zijn donderdagavond 19 oktober 841 automobilisten bekeurd.
De controle vond plaats op de A1 waar op dat moment werkzaamheden aan de weg werden uitgevoerd. De maximumsnelheid is in verband met de veiligheid van zowel de wegwerkers als de weggebruikers op 70 km/h gesteld. Van de 3.379 passerende automobilisten reden er 841 te snel. Dat is ongeveer 1 op elke 4 passerende automobilisten.
De radarcontrole werd uitgevoerd met digitale radarapparatuur. Ook in de komende dagen worden tijdens de werkzaamheden snelheidscontroles op de A1 uitgevoerd.

Politie Gooi en Vechtstreek neemt dit jaar niet deel aan Landelijke Politiedag

De politie Gooi en Vechtstreek doet dit jaar niet mee aan de Landelijke Politiedag op 14 oktober 2006.
De deelname wordt een jaar opgeschort in verband met de vele projecten die in het korps lopen. De organisatie van de politiedag kost veel tijd en menskracht. Besloten is deze te investeren in het primaire politiewerk van het korps.

In de file gestaan? Auto tegen vangrail

Muiden, A1 richting Amsterdam, donderdag 5 oktober, 17.31 uur.
Een 44-jarige inwoonster van Almere kon niet tijdig remmen toen voor haar filevorming ontstond. Door het krachtig remmen, raakte de auto vermoedelijk in een slip en kwam in botsing met de vangrail. De brandweer heeft de vrouw uit de auto bevrijd. Uit voorzorg kwam een traumahelikopter ter plaatse. De vrouw is met onbekend letsel met de ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

Aanhouding na bedreiging

Muiden, Ton Kootsingel, zaterdag 1 juli, rond 21:30 uur
Het rijgedrag van een 39-jarige man uit Muiderberg was voor agenten aanleiding om de man hierop aan te spreken. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Hij blies 1.75 promille. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en bedreigde de agenten met de dood. De inwoner van Muiderberg wordt vandaag, maandag 3 juli, voorgeleid bij de officier van justitie in Amsterdam.

Twee mannen aangehouden in verband met vernieling en mishandeling

Muiden, Weesperweg, zondag 14 mei, 01:09 uur
Bleek in een feesttent een groep van ongeveer 20 personen met elkaar te vechten.
Met behulp van omstanders en portiers wist de politie de mensen uit elkaar te halen. Later die avond werd een jongen door een hem onbekende jongen geslagen op de dansvloer. Hij is ter plekke door het EHBO-personeel behandeld.
Nadat het feest was afgelopen en de bezoekers naar huis gingen kwamen verschillende meldingen binnen van mishandeling en vernieling.
Op de gemeentegrens tussen Weesp en Muiden zag een getuige dat een man een autoruit vernielde. Ook kreeg de politie een melding dat op de Korte Muiderweg in Weesp een 39-jarige inwoner van Weesp was mishandeld. De man was zonder aanleiding door een jongen in zijn gezicht geslagen. Hierbij raakte hij gewond aan zijn neus.
Toen de politie op zoek ging naar de dader werden ze door een getuige gewaarschuwd. Kort daarvoor was namelijk ook een man met een kei op het hoofd geslagen. De politie vond de 23-jarige man uit Weesp met letsel aan zijn hoofd op het fietspad langs de Korte Muiderweg. De vermoedelijke dader van deze mishandeling zou volgens getuigen door een sloot het weiland in gevlucht zijn. De politie hield korte tijd later een 17-jarige verdachte aan die mogelijk betrokken was bij deze mishandeling. Een tweede verdachte, een 22-jarige man uit Weesp, werd maandagochtend in zijn woning aangehouden. De man zou betrokken zijn geweest bij de vernieling van de autoruit en de mishandeling van de twee mannen. Een onderzoek is ingesteld.

Aanhouding poging brandstichting horecagelegenheid

Muiden, Herengracht, vrijdag 3 maart, 20.37 uur.
Een 37-jarige inwoner van Muiden probeerde een horecagelegenheid aan de Herengracht in brand te steken. Een medewerker ontdekte dit en waarschuwde de politie, zelf kon hij met een brandblusser een beginnende brand aan een kozijn blussen. De inwoner van Muiden was er op zijn bromfiets vandoor gegaan richting Muiderslot. Een andere medewerker zette de achtervolging met een auto in waarbij de Muider een kei richting de auto gooide. De kei ging door de portierruit heen en kwam tegen de arm van de medewerker. Op dat moment arriveerde de politie en kon de Muider op de Ton Kootsingel worden aangehouden. Hij zal vandaag, maandag 6 maart, worden voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Amsterdam.

Hennepkwekerijen

Hilversum, dinsdag 21 februari 2006.
In een kelder van een woning aan de Anthonius Brouwerstraat werden zes hennepplanten aangetroffen. De planten zijn in beslag genomen. De 45-jarige bewoner krijgt een proces-verbaal.

Man aangehouden voor vernieling

Muiden, Amsterdamsestraat, zondag 8 januari omstreeks 03.40 uur
Kwam een melding binnen dat een dronken man enkele ramen van een café op bovengenoemde locatie had vernield door er met zijn vuist tegen te slaan. De 37-jarige man uit Muiderberg is aangehouden. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Ramkraak Winkel

Muiden, Pampusweg, zondag 1 januari omstreeks 01.45 uur
kwam een melding binnen dat een ramkraak had plaatsgevonden bij een winkel op bovengenoemde plaats. De dader(s) is/zijn met een auto tegen de gevel van het pand aangereden. De deur van het pand liep flinke schade op. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie doet onderzoek naar deze zaak.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die mogelijk meer weten over deze zaak. Zij kunnen zich melden via het nummer 0900 88 44.
terug naar het overzicht
terug naar de startpagina

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: