terug naar het overzicht

POLITIE BERICHTEN 2007


politie nieuws met betrekking tot Muiden en Muiderberg.



Getuigenoproep diefstal
Meiden beroofd van tas en mobiel

Muiden, Weesperweg, zaterdag 29 december, rond 23.00 uur.
Rond bovengenoemd tijdstip zaten twee meiden, een 19-jarige inwoonster van Naarden en een 16-jarige inwoonster van Muiden, op een bankje van een bushokje. Er kwamen twee jongens naar de bustijden kijken toen ze zich plotseling tot de meiden wendden. Een van de jongens trok een tas bij een van de meiden weg en de andere jongen trok een mobiel uit de handen van de ander.
De jongens vluchtten vervolgens weg het bos in bij het vlakbij gelegen P+R terrein.

Signalementen: blanke jongen van ongeveer 17 jaar oud. Rond de 1.75 meter lang met een slank postuur. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en een spijkerbroek.
De andere jongen had een lichtgetint uiterlijk, ongeveer 18 jaar oud en rond de 1.80 meter lang met een slank postuur. Hij droeg een spijkerbroek, zwarte jas en een donkere muts.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de diefstal en vraagt personen die iets hebben gezien of meer weten contact op te nemen via het telefoonnummer 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Auto te water

Muiden, Mariahoeve, vrijdag 9 november, 15.59 uur.
Een 29-jarige automobiliste uit Weesp raakte in een slip en verloor de macht over het stuur. De auto is een aantal keren over de kop geslagen en belandde in het water. De automobiliste kon zelf uit de auto komen en raakte niet gewond

Inbraken in Klapwijk

Muiden, De Kogge, tussen zaterdag 3 november 20:00 uur en zondag 4 november 2007 06:00 uur
Een raam aan de achterkant van de woning werd geforceerd. Ontvreemd werden een laptop en een camera.

Muiden, Het Karveel, zaterdag 3 november, rond 21:36 uur
Op bovenstaand tijdstip kreeg de politie een inbraakmelding. Aan de achterkant van een woning was een raam geforceerd waarna een fototoestel werd weggenomen.

Auto's weggenomen bij woninginbraak

Muiderberg, Boekweit, vrijdag 2 november tussen 00.00 uur en 07.56 uur.
De voordeur van een woning aan de Boekweit is opengebroken waarna uit de woning autosleutels zijn gestolen. De auto's, een blauwe Volkswagen Polo met het kenteken 91-NK-LV en een blauwe Volkswagen Passat met het kenteken 06-JD-KG, zijn vervolgens meegenomen.

GETUIGEN GEZOCHT DODELIJK ONGELUK MUIDEN

Muiden, Weesperweg, maandag 17 september, rond 14.12 uur.
Bij een botsing op de Weesperweg tussen een vrachtwagen en een bestelbus zijn gisteren de beide inzittenden van de bestelbus, een 19-jarige vrouw en een 24-jarige man afkomstig uit Muiden, om het leven gekomen. De 28-jarige uit Stompetoren afkomstige bestuurder van de vrachtwagen is zwaar gewond overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

Politie Gooi en Vechtstreek doet onderzoek naar het ongeval en is daarom op zoek naar getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Zij kunnen zich melden via 0900 – 88 44.

Verkeersongeval
Twee dodelijke slachtoffers bij botsing

Muiden, Weesperweg, maandag 17 september, rond 14:12 uur.
Bij een botsing op de Weesperweg tussen een vrachtwagen en een bestelbus zijn beide inzittenden van het busje om het leven gekomen. De vrachtwagenchauffeur is zwaar gewond overgebracht naar het VU in Amsterdam. De toedracht van de aanrijding is niet bekend.

Op bovengenoemd tijdstip kwam bij de politie een melding binnen van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een bestelbus. Beide voertuigen waren op de Weesperweg met elkaar in botsing gekomen. Hierbij kwam een van de twee inzittenden van de bestelbus om het leven. De andere inzittende van het busje werd per ambulance zwaargewond overgebracht naar het AMC en is daar later die middag overleden. De vrachtwagen kwam met de cabine in een naast de weg gelegen sloot terecht. De brandweer bevrijdde de beknelde chauffeur en de man werd zwaargewond overgebracht naar het VU in Amsterdam met de ambulance.
Twee traumahelikopters kwamen ter plaatse en hebben assistentie verleend.

Kitesurfer gewond

Muiderberg, Zeeweg, dinsdag 4 september 13.03 uur.
Een 31-jarige man uit Amsterdam werd tijdens het kitesurfen door een rukwind opgetild en kwam op de kant terecht. De traumahelicopter kwam ter plaatse. De man is met rugletsel afgevoerd naar het AMC in Amsterdam.

Inbraak te water

Muiden, Lange Muiderweg, zondag 17 juni tussen 15:30 uur en 15:45 uur
Een raam aan de waterkant werd geforceerd. Uit de woonark werden een laptop en een mobiele telefoon gestolen.

Inbraak in Muiderberg

Muiderberg, De Grote Haar, tussen dinsdag 12 juni 23:30 uur en woensdag 13 juni 07:30 uur
Waarschijnlijk werd door hengelen toegang verkregen tot de woning. Uit de woning werden een portemonnee, een mobiele telefoon en autosleutels gestolen. Met de autosleutels werd ook een bij de woning geparkeerd staande blauwe Citroen C3 1.4i met kenteken 09-RD-XF weggenomen.

Muiderberger aangehouden na mishandeling

Muiderberg, Badlaan, zondag 10 juni 01.05 uur.
Iets na tien uur kwam er een melding binnen dat een 12-jarige jongen was geslagen. De jongen wist een signalement te geven van zijn belager. Er werd in de omgeving uitgekeken, maar de belager werd niet aangetroffen. Later in de nacht werden agenten op de Graaf Florislaan aangesproken door een omstander die aangaf dat een jongen overlast veroorzaakte in een café en een meisje geslagen zou hebben. Aan de hand van een signalement kon kort hierop een 18-jarige Muiderberger worden aangehouden. Hij bleek ook eerder die avond de jongen te hebben geslagen.

Muidenaar betrokken bij inbraak - politie zoekt getuigen

Naarden, Bronsstraat, dinsdag 5 juni 01.00 uur.
Rond één uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Bronsstraat in Naarden. Uit het pand werden een kluis en een computerscherm weggenomen. De daders waren vertrokken in een auto. De politie kwam ter plaatse en heeft de omgeving afgezocht. Op de Naarderstraat in Muiden werden vervolgens drie mannen aangetroffen. In de omgeving werd ook de auto en een deel van de buit aangetroffen. De drie mannen, 28 en 19 jaar uit Weesp en een 23-jarige Muidenaar, zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau.
De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar een man die vermoedelijk getuige is geweest van de inbraak. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Softdrugs

Hennepkwekerij aangetroffen
Muiden, Zeestraat, donderdag 31 mei, rond 14.00 uur. In een woning aan de Zeestraat werd een hennepkwekerij ontdekt. In een ruimte aan de achterzijde van het pand stonden 160 planten. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Een onderzoek is ingesteld.

Hengelen in Muiderberg

Muiderberg, Eikenlaan, zaterdag 19 mei, tussen 01:00 uur en 07:45 uur
In een woning aan de Eikenlaan werd ingebroken. Vermoedelijk is de woning betreden door te hengelen. Een portemonnee en sleutels werden weggenomen.
Muiderberg, Frans Halsplantsoen, zaterdag 19 mei, 01.00 uur - 06.00 uur.
Er is ingebroken vermoedelijk door te hengelen. Ontvreemd is een laptop, twee telefoons, een geldbedrag en bankpassen.
Muiderberg, Gerard Doulaan, tussen vrijdag 18 mei 12:00 uur en zaterdag 19 mei 12:30 uur
In een woning aan de Gerard Doulaan werd ingeslopen. Uit de woning werd een handtas ontvreemd.
en:
Muiderberg, Googweg, maandag 14 mei tussen 14.40 en 16.25 uur.
De schuifpui werd opengebroken. De hele woning is doorzocht. Schilderijen en sieraden zijn weggenomen.

Brandstichting

Muiden, Tesselschadelaan, vrijdag 27 april, 19.57 uur.
Twee veertienjarige jongens uit Muiderberg wilden in een hut in het bos een kampvuur maken. De hut, die bestond uit hout en stro, vatte vlam. Vervolgens vloog ook omliggende bossages in de brand. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. De jongens zijn aangehouden en later aan hun ouders overgedragen. Ze gaan mee in het casusoverleg.

RUIMERE OPENINGSTIJDEN POLITIEBUREAU WEESP

Vanaf maandag 2 april 2007 worden de openingstijden van het politiebureau in Weesp uitgebreid. De politie Gooi en Vechtstreek wil hiermee de service richting haar publiek vergroten. De vernieuwde openingstijden zijn: Aangifte doen
In dringende gevallen is het mogelijk buiten de openingstijden van de politieposten in het district Vechtstreek aangifte te doen bij het politiebureau in Hilversum. Dit bureau is 24 uur per dag 7 dagen per week geopend. Daarnaast is het mogelijk om van een aantal delicten aangifte te doen via het internet: www.politie.nl.
Overige politieposten
De openingstijden van de overige politieposten in het district Vechtstreek blijven ongewijzigd.

Er had weer een dode kunnen vallen

Bussum, Wilheminaplantsoen, vrijdag 30 maart, 20:50 uur.
Agenten treffen een auto aan die als gestolen gesignaleerd staat. Kort daarop zien zij een man in de buurt van het voertuig die zich verdacht gedraagt. Als de man de agenten ziet rent hij weg waarop de agenten te voet de achtervolging inzetten. De verdachte loopt een donkere steeg in waarop een van de agenten uit voorzorg zijn vuurwapen ter hand neemt. Als hij de verdachte ziet gaat het wapen onbedoeld af. De kogel ricocheert vervolgens via de grond in de muur waarbij niemand gewond raakt.

De verdachte, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau in Hilversum. Hij blijkt niets met de diefstal van de auto te maken te hebben. De 25-jarige man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie omdat hij illegaal in Nederland verblijft.

Woning Inbraak Weesperweg

Muiden, Weesperweg, maandag 26 maart tussen 13.50 uur en 14.05 uur.
Werd een ruit aan de zijkant van de woning ingeslagen, waarna een fotocamera en sieraden zijn weggenomen.

Fietser rijdt op aanhanger

Muiderberg, Rijksweg, dinsdag 27 maart, 13.42 uur.
Een 17-jarige fietser uit Muiden reed over het fietspad van de Rijksweg in de richting van de Naardervaart in Muiderberg, toen hij een auto met aanhanger die op het fietspad geparkeerd stond, over het hoofd zag. De jongen kwam ten val en liep hierbij hoofdletsel op. Hij is overgebracht naar Tergooiziekenhuizen.

Woning Inbraak Kruitpad

Muiden, Kruitpad, tussen dinsdag 20 maart 10:00 uur en woensdag 21 maart 20:00 uur
Een raam aan de achterkant van een woning werd geforceerd. Gestolen werden een televisie en een harddiskrecorder.

bedreiging parkeercontroleur - verdachte aangehouden

Muiden, woensdag 21 maart, 06.05 uur.
Een 42-jarige man uit Muiden is aangehouden op verdenking van bedreiging van een parkeercontroleur. De 59-jarige parkeercontroleur werkzaam in Muiden, werd vrijdag 16 maart bedreigd door de Muidenaar. De controleur had de auto van de Muidenaar bekeurd omdat deze op de Herengracht geparkeerd stond op een plek waar hij geen geldige vergunning voor had. Toen de parkeercontroleur twintig minuten later in de Kazernestraat stond, kwam de 42-jarige man aangereden, stapte uit en begon de parkeercontroleur meerdere malen te bedreigen. De man is aangehouden en er wordt een onderzoek ingesteld.

Aanhouding op vakantiepark

Muiderberg, Tesselschadelaan, donderdag 15 maart, 10.17 uur.
Rond bovengenoemd tijdstip kwam een melding binnen dat er ingebroken werd op het vakantiepark. Door een getuige werd gezien hoe een jongen over het park liep en rondkeek bij verschillende vakantiehuisjes. Ook zou hij een aantal huisjes hebben betreden. De jongen, een 14-jarige inwoner van Muiderberg, werd korte tijd later op het park aangehouden. Een onderzoek is ingesteld.

Auto te water

Muiden, Amsterdamsestraatweg, zondag 11 maart, 21.25 uur.
Een personenauto was te water geraakt. Een persoon kon zelf uit de auto komen, maar het lukte de bestuurster niet om weg te komen. Een agent en twee brandweerlieden gingen te water en bevrijdden de vrouw uit haar benarde positie. Zij is overgebracht naar Tergooiziekenhuizen locatie Blaricum.

Jongens aangehouden voor vernielen abri

Muiden, Mariahoeveweg, zondag 4 maart 02.43 uur.
Er kwam een melding binnen van een vernieling van een abri aan de Mariahoeveweg. Ter plekke troffen agenten vier jongens. Een van de jongens wist te ontkomen. De drie anderen, twee 14-jarige jongens uit Muiden en een 16-jarige jongen uit Diemen, zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hilversum.

Bedreiging met vuurwapen

Muiderberg, zondag 18 februari, rond 00.20 uur.
Rond bovengenoemd tijdstip werd bij een 46-jarige vrouw uit Muiderberg aan de voordeur geklopt. De vrouw ging kijken. Door het raam zag ze een voor haar bekende man staan met in zijn hand een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze hoorde de man iets naar haar roepen en alarmeerde de politie. De man was vertrokken toen de politie arriveerde. Korte tijd later kon de man, 39 jaar oud, bij zijn woning in Muiderberg worden aangehouden. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen. Hij wordt morgen, dinsdag 20 februari, voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam. Het onderzoek naar het incident wordt voortgezet. De bedreiging heeft vermoedelijk een oorzaak in de relationele sfeer. 18-januari-2007

Muiderbergse verdachten kunstroof aangehouden

Uit de tuin van het Singer Museum in Laren zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 17 januari zeven bronzen beelden gestolen. Onder de gestolen voorwerpen is een afgietsel van de denker van Rodin. Volgens de politie hebben de daders met een auto het hek rond het museum plat gereden. De gestolen beelden zijn buitengewoon waardevol en uniek, en miljoenen waard.
De diefstal heeft vermoedelijk te maken met de bronsdiefstallen de laatste tijd, omdat de ijzeren beelden in de tuin zijn blijven staan. Aan smelterijen en gieterijen wordt gevraagd ogen en oren open te houden.
Op donderdag 18 januari heeft de politie Gooi en Vechtstreek twee verdachten aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de kunstroof.
De twee mannen, in de leeftijd van 40 en 44 jaar, zijn aangehouden in hun woonplaats Muiderberg. De gestolen beelden zijn bij de aanhoudingen niet aangetroffen.
Het onderzoek naar de diefstal wordt voortgezet.

19-januari-2007

het beeld in betere tijden
Intussen is het beeld “De Denker” van Rodin teruggevonden.
Het beeld werd hedenmiddag door de politie Gooi en Vechtstreek teruggevonden. Het beeld is echter wel zwaar beschadigd: met zagen en slijpers hebben de boeven het beeld in hapklare brokjes trachten op te delen. Eén been ontbreekt. De schrootwaarde van de beelden tezamen zal niet meer dan € 2500 bedragen. Zodra het onderzoek dit toelaat zal het beeld aan het Singer Laren worden teruggegeven.
De zoektocht naar de overige zes beelden (en het been van "de denker") wordt voortgezet.

Onverlichte fietser op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats

Muiden, Maxisweg, dinsdag 16 januari, rond 18:44 uur
Een 41-jarige fietser uit Amsterdam reed zonder verlichting op de rijbaan van de Maxisweg in de richting van de Weesperweg. Een 58-jarige buschauffeur uit Almere zag de Amsterdammer te laat en kon niet meer uitwijken of remmen. De fietser werd geraakt door de rechtervoorzijde van de bus en kwam ten val. De Amsterdammer werd ter controle overgebracht naar het AMC.

Actie innen openstaande boetes district Vechtstreek

dinsdag 16 januari
Afgelopen week werd in het district Vechtstreek (Wijdemeren, Muiden en Weesp) een actie gehouden waarbij door de politie Gooi en Vechtstreek achterstallige boetes werden geïnd. Enige tientallen inwoners van de Vechtstreek werden thuis opgezocht om hun openstaande boetes te betalen. In totaal werd voor een bedrag van ruim € 3.600,- geïnd. Ook werd een aantal voertuigen buiten gebruik gesteld (ingenomen als betaling). De komende weken zullen er meerdere acties volgen.

Bromfietser gewond

Muiden, Pampusweg, maandag 15 januari, 9.44 uur.
Op de Pampusweg is een 16-jarige bromfietser uit Diemen in botsing gekomen met een 52-jarige automobilist uit Muiden. De 16-jarige jongen liep hierbij beenletsel op.
De automobilist reed over de Maxisweg en kwam uit de richting van Diemen toen hij linksaf wilde slaan de Pampusweg op. Hij zag hierbij de bromfietser over het hoofd die reed op het parallelgelegen fietspad in de richting van Muiden. De traumahelikopter werd ingezet en verleende ondersteuning. De jongen is per ambulance overgebracht naar het AMC.

Mannen aangehouden na overlast in horecagelegenheid

Muiden, Sluis, vrijdag 5 januari 23.48 uur.
Kwam een melding binnen dat een groep klanten overlast veroorzaakte in een horecagelegenheid. Ter plekke bleek een groep te zijn binnengekomen die nog wilde eten. De keuken was echter al gesloten. In reactie hierop begon de groep zich steeds luidruchtiger en agressiever richting het personeel te gedragen. Ze dreigden de zaak te verbouwen en zetten dit om in daden door een tafel om te gooien. Kort hierop arriveerde de politie en werden twee mannen, beiden 37 en afkomstig uit Weesp en Baambrugge, aangehouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Boot omgeslagen

Muiden, Westzeedijk, zondag 7 januari, rond 14:39 uur
Kwam een melding binnen dat aan de Westzeedijk een drenkeling uit het water was gehaald. De man, een 38-jarige inwoner van Amsterdam, had met vier andere mannen deelgenomen aan een zeilwedstrijd op het IJmeer. De zeilboot was omgeslagen en de vijf opvarenden waren overboord geslagen. De politie startte een zoekactie naar de overige vier mannen. Na enige tijd kwam een zeilboot de haven binnen varen met de vier drenkelingen aan boord. Een 27-jarige man uit Utrecht werd overgebracht naar het AMC. De 38-jarige Amsterdammer werd overgebracht naar Tergooiziekenhuizen locatie Blaricum. De andere mannen, een 34-jarige Amersfoorter, een 37-jarige man uit Venray en een 30-jarige Amsterdammer bleven ongedeerd.
terug naar het overzicht
terug naar de startpagina

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: