terug naar het overzicht

POLITIE BERICHTEN 2008


politie nieuws met betrekking tot Muiden en Muiderberg.



Getuigen overval op bedrijf gezocht

Weesp, Nijverheidslaan, dinsdag 15 juli, rond 08.00 uur.
Even na 08.00 uur vanochtend is er door meerdere personen een overval gepleegd op een bedrijf aan de Nijverheidslaan. Het is onbekend of er buit is gemaakt. Een medewerker is door de overvallers meegenomen en kort daarna weer vrijgelaten. Er zijn geen gewonden gevallen. Er is een rechercheteam geformeerd dat de overval verder zal onderzoeken.
Uit onderzoek is komen vast te staan dat er vanochtend bij de overval op het bedrijf aan de Nijverheidslaan in Weesp drie mannen betrokken waren. De mannen hebben na de overval rond kwart over acht in de ochtend het bedrijfspand verlaten en een medewerker, een 46-jarige man uit Houten, meegenomen. Zij zijn vervolgens in een kleine blauwe auto gestapt en weggereden. Vermoedelijk zijn ze via de A1 en vervolgens A10 in de richting van de Coentunnel gereden. De medewerker is uiteindelijk bij de Petroleumhaven in Amsterdam rond 08.50 uur uit de auto gezet en heeft de politie gealarmeerd. De man is ongedeerd gebleven. Bij de overval is een geldbedrag buitgemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen die de drie verdachten en het slachtoffer tussen grofweg kwart over acht in de ochtend en tien voor negen hebben gezien op de beschreven route. De mannen droegen bivakmutsen, dus mogelijk dat dit is opgevallen bij andere weggebruikers. Getuigen die iets hebben gezien of meer kunnen vertellen worden verzocht contact op te nemen met de politie Gooi en Vechtstreek via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan via 0800 7000.

Auto gejat

Muiden, Het Anker, tussen 02-07 17.30 uur en 03-07 07.20 uur.
Vanaf Het Anker werd een grijze Hyundai bestelauto gestolen. De auto is voorzien van het kenteken VJNS97.

POLITIEWIJZER 2008/2009

Deze week ontvangen ruim 107.000 huishoudens in de regio Gooi en Vechtstreek de Politiewijzer 2008/2009 in de brievenbus. Vanaf dinsdag 24 juni wordt het boekje verspreid. In de Politiewijzer kunnen inwoners van de regio van alles lezen over de dienstverlening en bereikbaarheid van de politie Gooi en Vechtstreek.

In de A tot en met Z -van Aangifte tot Zwaailicht- komen thema's aan de orde variërend van preventietips, verkeer, informatie over nepwapens tot en met handige telefoonnummers en de meterkastkaart. In totaal zijn er zeven verschillende edities van de Politiewijzer, te weten Hilversum, Bussum, Naarden, Huizen, Blaricum/Laren, Weesp/Muiden en Wijdemeren.

Mochten burgers de Politiewijzer niet in de brievenbus ontvangen, het boekje is ook verkrijgbaar bij de verschillende politiebureaus in de regio en is vanaf deze week te downloaden van de website www.politiewijzer.nl.

De Politiewijzer is geldig tot en met 2009. Het is onvermijdelijk dat in de loop van de tijd een aantal gegevens wijzigt. Er is geprobeerd daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Dode vrouw aangetroffen op parkeerplaats

Muiderberg, parkeerplaats Honswijck A1 richting Amersfoort, zaterdag 14 juni 06.54 uur.
Iets voor zes uur kwam er bij de meldkamer van de politie Gooi en Vechtstreek een melding binnen van een voorbijganger dat er gevochten zou worden in een auto op de parkeerplaats. De politie ging ter plaatse en trof in een geparkeerde auto het lichaam van een vrouw, die door geweld om het leven is gekomen. Aan de hand van getuigenverklaringen kon, op basis van het samengestelde signalement, in de omgeving van de Googweg in Muiderberg kort hierop een man worden aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het voorval. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een onderzoek ingesteld. In verband met het onderzoek is de parkeerplaats bij het tankstation afgezet.

Man verongelukt in Muiden

Muiden, Zuidpolderweg, zaterdag 7 juni, 18.53 uur
Iets voor zevenen vanavond heeft op de Zuidpolderweg in Muiden een eenzijdig auto-ongeluk plaatsgevonden waarbij de bestuurder om het leven is gekomen. De auto van de man, een 55-jarige inwoner van Naarden, raakte door een nog onbekende reden van de weg en knalde op een boom. De man was op slag dood. Naar de toedracht van het ongeluk wordt onderzoek gedaan.

Politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij kunnen zich melden via 0900-8844. Wie liever anoniem reageert kan dit doen via 0800-7000

Jeugdige bestuurder veroorzaakt frontale aanrijding op Weesperweg

Muiden, Weesperweg, vrijdag 16 mei, 14.16 uur.
Over de Weesperweg reden in één auto drie mannen van 18 jaar uit Weesp. Zij reden in de richting van Muiden. Met vermoedelijk een te hoge snelheid haalde de bestuurder een auto voor hem in. Door een uitwijkmanoeuvre raakte de auto vervolgens in een slip, belandde overdwars op de weg en botste frontaal met een tegenligger; een 56-jarige Weesper. Een 59-jarige plaatsgenoot die achter hem reed, botste weer tegen hem aan. De auto van de drie Weespers schoot door en kwam tegen een paal tot stilstand.
Een traumahelikopter landde en meerdere ambulances kwamen ter plaatse. De drie Weespers uit de eerstgenoemde auto zijn overgebracht naar het AMC en het OLVG in Amsterdam. De andere twee automobilisten zijn overgebracht naar Tergooiziekenhuizen Blaricum. Het letsel van de slachtoffers is onbekend. Een onderzoek naar het ongeval is opgestart.

Muiderberger met kofferbak vol met softdrugs

Naarden, IJsselmeerweg, vrijdag 4 april, 05.12 uur.
Rond 05.00 uur kwam een inbraakmelding binnen. Bij een bedrijf op de Amsterdamsestraatweg zou worden ingebroken en de daders zouden wegrijden richting Naarden vesting. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld. Politieagenten zagen een auto op IJsselmeerweg en gaven de bestuurder een stopteken. De 47-jarige bestuurder uit Muiderberg stopte. Zijn auto werd gecontroleerd op het voorhanden hebben van inbraakgereedschap. Tijdens de controle in de auto werd in de kofferbak een grote hoeveelheid, ongeveer 150 kilo, softdrugs (hasj) aangetroffen. De man is aangehouden en een nader onderzoek is ingesteld. Op de Amsterdamsestraatweg bleek een poging inbraak te zijn geweest bij een bedrijf. Of de zaken met elkaar te maken hebben wordt onderzocht.

Poging ramkraak pinautomaat in Bussum met 'Muidense Grijper'

Bussum, Nassaulaan, woensdag 30 januari, 4.55 uur.
Afgelopen nacht is getracht een geldautomaat aan de Nassaulaan te kraken. De daders reden met een grijpmachine, die eerder die avond/nacht was gestolen van een bouwterrein aan de Weesperweg in Muiden, in op de geldautomaat. De poging mislukte maar de gevel is zwaar beschadigd. De daders gingen er met een auto vandoor, de grijpmachine bleef achter bij de automaat. De pinautomaat is inmiddels verwijderd.

De weg van het bouwterrein in Muiden naar de geldautomaat in Bussum is ongeveer 15 kilometer lang. De grijpmachine heeft een snelheid van ongeveer 15 á 30 kilometer per uur. Politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar mensen die de blauwe grijpmachine (zie foto) in de nacht van dinsdag op woensdag hebben zien rijden.


Wellicht kunnen zij vertellen of er zich nog een andere auto in de buurt van de grijpmachine bevond of hebben zij andere informatie die kan bijdragen aan het onderzoek.
Getuigen kunnen zich melden via 0900 88 44. Wie liever anoniem reageert kan dit doen via 0800 7000.

Inbraak kroeg

Muiden, Amsterdamsestraat, dinsdag 29 januari, 4.15 uur.
Er is ingebroken in café de Mol aan de Amsterdamsestraat. Gestolen zijn zes pakjes sigaretten en een geldbedrag van een paar tientjes.

Inbraak frietkraam

Muiden, Vestingplein, tussen 31-12-07 18.30 uur en 02-01-08 09.30 uur.
De achterdeur van het pand werd opengebroken. Een magnetron en geld werden gestolen.

Tweemaal onder invloed

Muiderberg, Paulus Potterlaan, woensdag 2 januari, 15.00 uur.
Op bovengenoemde weg werd een 59-jarige automobilist uit Muiderberg voor de tweede keer die dag aangehouden. De agent zag de man rijden terwijl hij wist dat de automobilist eerder die dag zijn rijbewijs had moeten inleveren bij een verkeerscontrole. De man was tijdens een verkeerscontrole op de Maxisweg in Muiden aangehouden wegens het rijden onder invloed; 715 ugl. (1.65 promille). Het rijbewijs van de man was ingevorderd en hij had een rijverbod gekregen.

Vechtpartij

Muiderberg, Nienhuis Ruyskade, dinsdag 1 januari, rond 03:22 uur
Twee 17-jarige jongens zijn aangehouden in verband met het mishandelen van een 18-jarige jongen uit Muiderberg. De 18-jarige jongen zou gericht vuurwerk aan het afsteken zijn op andere jongeren. Hierop sloegen de twee 17-jarige jongens hem in elkaar. De 18-jarige jongen werd naar het AMC overgebracht. Een van de twee verdachten raakte licht gewond en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.
terug naar het overzicht
terug naar de startpagina

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: