terug naar het overzicht

POLITIE BERICHTEN 2009


politie nieuws met betrekking tot Muiden en Muiderberg.



Extra inzet agenten in burger tegen overlast vuurwerk

Politie Gooi en Vechtstreek zet in de gehele regio agenten in burger in om overlast van vuurwerk tegen te gaan. Doel hiervan is het terugdringen van het voortijdig afsteken van vuurwerk, het terugdringen van vernielingen dat door vuurwerk wordt aangericht en het opsporen van illegaal vuurwerk.

Voor de toegestane tijd van 10.00 uur op 31 december is het afsteken van vuurwerk verboden. Er worden 40 agenten in burger ingezet die vanaf 20 december controleren op het afsteken of het in het bezit hebben van voornamelijk illegaal vuurwerk. Deze agenten in burger gaan af op meldingen van inwoners of op eigen initiatief naar plekken waar overlast verwacht wordt. Hierbij valt te denken aan plekken waar de overlast in voorgaande jaren groot was, bekende hangplekken, verkooppunten van vuurwerk en schoolpleinen.
Er wordt nauw samengewerkt met het vuurwerkteam dat zich richt op de handel in illegaal vuurwerk. Mochten er bij meldingen of het aantreffen van vuurwerk vermoedens zijn van handel in illegaal vuurwerk dan wordt het vuurwerkteam ingeschakeld. Mochten inwoners overlast ondervinden van het afsteken van vuurwerk voor de toegestane tijd, dan vraagt de politie om melding hiervan te maken via 0900-8844. Op die manier kan overlast worden tegengaan en wordt een duidelijk beeld geschept van de overlastplekken.

Woninginbraken

Muiden, De Werven, maandag 22 november, tussen 12.15 en 22.00 uur.
Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. Een televisie en sieraden werden gestolen.
Muiden, P.C. Hooftlaan, dinsdag 23 november, tussen 13.45 en 15.45 uur.
Door het inslaan van een raam werd binnengetreden. Ontvreemd werden onder andere sieraden.

Winkelinbraak

Muiden, Sluisstraat, zondag 21 november, rond 03.00 uur.
Een ruit van de voordeur werd vernield. Meerdere pakjes sigaretten werden gestolen.

Inbraak in woningen Weesp en Muiderberg

Verschillende locaties Weesp en Muiderberg, tussen 15 oktober 00.00 uur en 17 oktober 07.00 uur.
In de nacht van vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober werd in vijf woningen in Weesp ingebroken. Twee woningen op de M. Dotingalaan, twee woningen op de Meester J.C. Buhrmannlaan en een woning op de J.A. Fijnvandraatlaan. In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 oktober werd bij drie woningen in Muiderberg op een gelijke manier ingebroken. Het betreft de Scholekster, de Zilvermeeuw en de Purperreiger. Er werden onder andere digitale camera's, laptops, geld en mobiele telefoons gestolen.

Bij de woningen werd ingebroken middels het boren van gaatjes welke worden geboord ter hoogte van hendels waarmee een raam of schuifpui geopend wordt. Door het geboorde gaatje wordt bijvoorbeeld een metaaldraad gestoken zodat een hendel naar beneden gehaald kan worden en het raam of de schuifpui geopend wordt. Advies is om raamhendels te gebruiken waar tevens een slot op zit en na het sluiten de sleutel uit het slot te halen. De hendels dienen deskundig bevestigd te worden op de kozijnen.

Illegaal feest gestopt

Muiden, Rijksweg, zaterdag 18 september, 15.00 uur.
Op een terrein werd een illegaal feest gehouden. Het feest was reeds aangekondigd via internet en de organisatie was vrijdag nog aangesproken door agenten en gewezen op het feit dat er zonder vergunning geen feest gegeven mocht worden. Zaterdagmiddag bleek er toch een feest te zijn; er werd muziek gedraaid en er waren ruim 100 personen op het terrein aanwezig. De organisatie kreeg de tijd om de boel af te breken. Toen dit niet gebeurde, werd het terrein door de politie rustig ontruimd en apparatuur in beslag genomen. Nader onderzoek volgt en er wordt proces verbaal opgemaakt tegen de organisatie.

Muider verdacht van autoinbraak

Bussum, Jan Toebacklaan, zondag 28 maart, rond 07.50 uur.
Agenten kregen rond bovengenoemd tijdstip de melding dat er op bovengenoemde laan mannen zich ophielden in een tuin en een autoradio bij zich hadden. Op de Huizerweg werden twee mannen aangehouden die voldeden aan doorgegeven signalementen. Het gaat om een 38-jarige inwoner van Muiden en een 39-jarige inwoner van Hilversum. De mannen hadden verschillende goederen bij zich; onder andere navigatiesystemen, zonnebrillen, autoradio en telefoonoortje. Op de Jan Toebacklaan bleek ingebroken in een auto. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Dreigende taal

Bussum, Brinklaan, woensdag 27 januari, rond 09.10 uur.
Een 38-jarige man uit Muiden is woensdagochtend aangehouden in het gemeentehuis van Bussum. Afgelopen maandag sloeg de man dreigende taal uit naar medewerkers van de sociale dienst op het gemeentehuis in Bussum. De man dreigde onder andere meubilair en apparatuur te vernielen en bedreigde een medewerker met woorden. Hij vertelde woensdagochtend terug te komen. De man kwam inderdaad woensdagochtend terug en is aangehouden. Na verhoor is de man naar huis gestuurd met een proces-verbaal.

Inbraak met autodiefstal aan Amsterdamsestraatweg

Muiden, Amsterdamsestraatweg, dinsdag 19 januari, tussen 4.30 uur en 4.45 uur
Uit een woning zijn onder andere een computer, geld en de autosleutels weggenomen.
Ook de bijbehorende auto, een zwarte Jeep Cherokee met kenteken 05GTVN is ontvreemd.
terug naar het overzicht
terug naar de startpagina

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: