terug naar het overzicht

POLITIE BERICHTEN 2011


politie nieuws met betrekking tot Muiden en Muiderberg.



Aanhoudingen diefstal en inbraak

maandag 20 juni, rond 00.30 uur.
Agenten zagen rond 00.30 uur op de Maxisweg een bestelauto met aanhanger en daarop een graafmachine rijden. De achterverlichting van zowel de auto als de aanhanger brandde niet. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken. Het teken werd echter tot twee keer toe genegeerd. Uiteindelijk stopte het voertuig op de Korte Muiderweg nadat agenten de auto hadden afgesneden. De bijrijder vluchtte de auto uit en rende een weiland in. Hierna reed de auto weer verder. Op de Leeuwenveldseweg stopte de auto en werd de bestuurder aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Litouwen.
In de omgeving werd gezocht naar de bijrijder. Dit gebeurde onder andere met een politiehelikopter. De man werd niet meer aangetroffen.
Later in de nacht kwam een inbraakmelding binnen op het Kruitpad in Muiden (02.45uur). Buurtbewoners waren wakker worden van geluid en licht in de leegstaande woning. Agenten ontdekten in de woning natte kleding en een Litouwse identiteitskaart. Op de vliering werd een persoon aangetroffen; een 32-jarige man uit Litouwen. Hij werd aangehouden op verdenking van inbraak. Het vermoeden is dat hij de man is die eerder in de nacht uit de auto vluchtte. De twee mannen worden verdacht van diefstal van de aanhanger en graafmachine. Een nader onderzoek is ingesteld.

Hoedt u voor dakgoot-schoonmakers

In Muiden was onlangs een bedrijf actief, dat aanbood voor een redelijke prijs de dakgoot te reinigen. Al doende boden zij op dringende wijze aan ook de nokvorst op te knappen. Als u accoord ging voor 79,50 euro per meter, was dat karweitje in een half uurtje gepiept. Kosten 400 euro. Alle reden om u bedrogen te voelen.
De politie waarschuwt voor dergelijke activiteiten:

Politie Gooi en Vechtstreek waarschuwt voor 'Verkoop aan huis'

Gooi en Vechtstreek, mei 2011.
De politie Gooi en Vechtstreek heeft verschillende meldingen uit meerdere plaatsen in de regio (Laren, Huizen, Kortenhoef) ontvangen over colportage van een aantal Engels sprekende mannen. Deze mannen bellen bij woningen aan voor verschillende klussen als het dak reparen, de stoep schoonspuiten en tuinen schoonmaken. Hierbij maken de mannen gebruik van onduidelijke prijsafspraken waardoor klanten regelmatig geconfronteerd worden met kosten die niet in verhouding staan tot de uitgevoerde werkzaamheden. Zo kan een schoongemaakte stoep ineens duizenden euro's kosten. Daarnaast is het vermoeden dat de mannen soms ook zelf voor schade zorgen op bijvoorbeeld daken om dit vervolgens te repareren.

De politie Gooi en Vechtstreek waarschuwt om alert en zorgvuldig om te gaan met onbekende bedrijven die onaangekondigd aan de deur dergelijke diensten aanbieden. Met het inschakelen van een gerenommeerd bedrijf is de kans op dergelijke problemen veel kleiner. Laat in elk geval vooraf op papier een prijsopgaaf maken zodat daar later geen misverstand over kan ontstaan. Als het specifiek gaat over het reinigen en/of impregneren van daken en gevels dan moet een bedrijf een vergunning hebben van de gemeente en deze kunnen tonen. Betaal altijd per bankoverschrijving en niet contant; hierdoor zal een malafide bedrijf minder in de klus geďnteresseerd zijn en is er automatisch een bewijs van betaling.

Voor de politie zijn dergelijke zaken lastig om effectief aan te pakken omdat er mondeling ingestemd is met de prijs en pas achteraf het gevoel komt teveel betaald te hebben waardoor er geen sprake is van strafbare feiten. Is er sprake van vernieling dan kan aangifte gedaan worden bij de Politie Gooi en Vechtstreek via internet. De politie Gooi en Vechtstreek vraagt mogelijke slachtoffers melding te doen via 0900 8844.

Jeugdige Muiers aangehouden wegens vernieling

Muiden, Vestingplein, zaterdag 19 februari, 00.45 uur.
In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari werden drie inwoners van Muiden aangehouden op verdenking van vernieling. Een buurtbewoner alarmeerde de politie omdat drie mannen onder andere met een prullenbak sleepten, deze tegen de ruiten van een snackbar gooiden, tegen een auto schopten en de spiegel van een kleine vrachtwagen vernielden en ook tegen de vrachtwagen schopten. De drie konden direct worden aangehouden. Het gaat om drie Muiders van 17 en 18 (2x) jaar oud. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Diefstal door nepagent

Muiden, A1, vrijdag 18 februari, rond 05.45 uur.
Twee Polen werden bij een benzinestation bestolen van geld door een man die zich voordeed als politieagent. Rond 05.45 uur stopten de twee Polen (37 en 45 jaar oud) bij het benzinestation. Daar stopte ook een andere auto waaruit een man stapte die zich voordeed als politieagent en hen om identiteitsbewijzen vroeg. Ook vroeg hij hen om hun geld om te controleren of het vals geld betrof. De man hield nog een verhaal over het gevaar van vals geld in omloop en stapte daarna weer in de auto waar nog een man achter het stuur zat. Ze reden hierna hard weg. Eén van de mannen ontdekte dat uit zijn portemonnee geld gestolen was en belde de politie.

Signalement: man van ongeveer 1.80 meter lang met donker haar. Hij droeg een donkere spijkerbroek en een zwart dik kort jack. De mannen reden in een zilverkleurige auto, vermoedelijke een Opel Vectra.

Gewapende Overval "de Kapper"

Muiden, Herengracht, vrijdag 21 januari, 18.49 uur.
Rond bovengenoemd tijdstip kwam een man de kapperszaak binnen. Op dat moment waren twee medewerksters aanwezig. De man bedreigde een van de medewerksters met een steekwapen en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag is de man weggerend langs café Ome Ko over de sluis in de richting van de Amsterdamsestraat in Muiden. Niemand raakte gewond. Een onderzoek is ingesteld.

Signalement:
Man, ongeveer 1.70 meter lang met een mager postuur en een blanke huidskleur. Hij droeg een grijze jas tot op de heupen.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900 8844. Wie liever Anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000

Verwarde Muider slaat ruit woning in

Weesp, De Grote Weer, zaterdag 8 januari, 16.00 uur.
Rond 16.00 uur sloeg een 39-jarige inwoner van Muiden een ruit in van een woning van een familielid aan De Grote Weer. Daarbij raakte hij gewond aan zijn hand en was er veel bloed op het raam, kozijn en de muur gekomen. Passanten alarmeerden de politie. De man, die een verwarde indruk maakte en onder invloed was van alcohol, dreigde bij het zien van agenten, zichzelf iets aan te doen. Agenten hielden de man aan de praat en wisten hem te bewegen tot het weggooien van een mes. De man gaf zich over en werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Inmiddels hebben familieleden zich over de hulpbehoevende Muider ontfermd en zal hij professionele hulp krijgen.

Resultaten inzet agenten in burger overlast vuurwerk

Gooi en Vechtstreek – De laatste twee weken van december 2010 heeft de politie Gooi en Vechtstreek in de gehele regio agenten in burger ingezet om overlast van vuurwerk tegen te gaan. Dit heeft geresulteerd in 20 aanhoudingen, 25 HALT-verwijzingen en 10 bekeuringen.
Agenten in opleiding gingen in burger de straat op met als doel het terugdringen van het voortijdig afsteken van vuurwerk, het terugdringen van vernielingen door vuurwerk en het opsporen van illegaal vuurwerk.
In de periode kwamen 92 overlastmeldingen binnen. De aanhoudingen betreffen verdachten die illegaal vuurwerk in bezit hadden of vernielingen pleegden. De HALT-verwijzingen en bekeuringen zijn gegeven voor het vroegtijdig voorhanden hebben van vuurwerk en het vroegtijdig afsteken van vuurwerk
terug naar het overzicht
terug naar de startpagina

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: