terug naar het overzicht
Muiden, 2 februari 2004

SCMuiden ontkent ronselen illegalen

Hans Thesingh, voorzitter van SC Muiden verklaarde aan Muideninfo dat de suggestie die in het televisie-programma Zembla op donderdag 29 januari 2004 gewekt werd onjuist is. 'Het gaat om gewone leden, die niet eens hun contributie betaalden. Toen ze daarom geroyeerd werden konden we ons prima handhaven in de hogere klasse. Zo essentieel voor onze promotie waren ze dus ook niet.' Officieel reageerde het bestuur van S.C. Muiden als volgt:

Reactie Hoofdbestuur naar aanleiding van televisie-uitzending Zembla

Beste leden en andere sportvrienden,

Zoals jullie wellicht weten is onze vereniging jongstleden donderdag onderwerp geweest van een televisie-uitzending van het programma Zembla. In deze uitzending is de indruk gewekt dat onze vereniging zich schuldig zou maken aan het ronselen van buitenlandse voetballers en aan het in strijd met de regelgeving uitbetalen van deze voetballers. Deze spelers zouden bovendien door S.C. Muiden na één seizoen aan de kant zijn gezet. Deze suggesties zijn overgenomen door andere media, onder meer via Teletekst.

Het Hoofdbestuur hecht er veel waarde op deze beschuldigingen te reageren. Wij distantiëren ons volledig van de gedane suggesties en van de uitgesproken vermoedens en beweringen. Het illegaal vergoeden van diensten voor de club is iets dat wij volledig afkeuren en als vereniging nimmer zullen toegestaan.

De bewering in Zembla dat het vertrek van genoemde spelers het gevolg zou zijn van het beëindigen van sponsoractiviteiten door één van de sponsoren van de club, brengt onze sponsoren ten onrechte in diskrediet. Het vertrek van betrokken spelers is een gevolg van royering na het niet voldoen van de contributie.

Iedereen mag lid worden van onze vereninging. Wij hanteren geen ballotage commissie, alle nationaliteiten zijn van harte welkom. Aan de relevante sportorganisaties worden namen en identificatie nummers doorgegeven van onze leden; de sportorganisaties (bijvoorbeeld de KNVB) berichten ons of deze leden speelgerechtigd zijn. Dit is de controle die wij uitoefenen. Zolang iedereen zich houdt aan de gestelde normen en tijdig zijn contributie betaalt, kan men lid blijven van de S.C. Muiden, spelend of niet spelend. Het niet nakomen van de opgelegde verplichtingen heeft royering tot gevolg.

Alle leden houden zich aan het door de vereniging gestelde beleid. Het is niemand toegestaan buiten dat beleid binnen het clubverband handelingen te verrichten, zonder toestemming van het Hoofdbestuur.

Onafhankelijkheid en vrijwilligers zijn de drijf kracht van onze club; dit willen we zo houden. We hebben het volste vertrouwen erin dat we dit met elkaar blijvend waarmaken.

Namens het Hoofdbestuur

Hans Thesingh
Lees ook het artikel in de Gooi-en Eemlander.
terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: