terug naar het overzicht
30-september-2003 en 5-oktober-2003

VIB wil extra raadsvergadering


Op de noordvleugel conferentie van 19 september jl. hielden Schulp en Leupen hun mond toen de omgeving van Muiden overweldigd werd door Almere. tegen de uitdrukkelijke wens van de raad, aldus Anna Waanders. Daarover wil zij de wethouders ter verantwoording roepen.
Intussen is de Noordvleugel conferentie geagendeerd op de volgende raadsvergadering van 23 oktober, en de commissievergadering van 9 oktober 2003.
Hier volgt de brief die de VIB hierover aan B&W schreef:




26-september-2003

Geacht College,

Met verbazing hebben wij uit de media moeten vernemen dat alle 31 betrokken gemeenten op de derde Noordvleugelconferentie overeenstemming hebben bereikt, zonder dat door de vertegenwoordigers van de gemeente Muiden, enige randvoorwaarden zijn gesteld aan de voorgenomen uitbreiding van Almere.
Inbreng van onze vertegenwoordigers hadden wij, onderstaande punten in acht genomen, wel verwacht: Wij hebben, afgaande op de informatie uit de media, het vermoeden dat de wethouders niet in de geest van de motie van 16 januari hebben gehandeld en hiermee een besluit van de raad naast zich neer hebben gelegd.
Wij willen op korte termijn een extra raadsvergadering houden, waarin wij u zullen vragen een toelichting te geven op de handelwijze van de Muidense wethouders op de derde Noordvleugelconferentie en op de wijze waarop de raad geïnformeerd is over deze conferentie alsmede de uitkomst ervan.
Uw reactie met belangstelling tegemoet ziende,

met vriendelijke VIB-groet,
Anna Waanders



terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: