Al blijft knelpunt: De brug staat open!


Komende jaren zal gigantisch worden ge•nvesteerd in infrastructuur. Een van de bekendste knelpunten is uiteraard de Al. Deze loopt ondermeer langs Muiden. Voor alle burgers en bedrijven, die hier gebruik van maken is het dan ook een grote geruststelling dat er iets gebeurt. Het is zelfs de bedoeling dat hiervoor ook wordt betaald via het Rekeningrijden. Jammer is dan dat een belangrijk knelpunt zal blijven bestaan: de brug staat immers nogal vaak open. Muiden heeft hiervoor steeds een aquaduct voorgesteld, dat helaas op dit moment niet meer in de oplossing in het BOR: het Bereikbaarheids Offensief Randstad voorkomt. De huidige in het BOR voorgestelde oplossing, een nog steeds opengaande brug, is bovendien rampzalig voor de leefbaarheid in Muiden, de economische ontwikkeling van Muiden en de kwaliteit van deze nu nog prachtige stad. Muiden maakt zich dan ook terecht grote zorgen voor de toekomst.

Jammer genoeg heeft het Ministerie geen geld meer, maar inmiddels wordt door gemeenten en de marktsector creatief op vele locaties aan oplossingen gewerkt. Het beste voorbeeld op dit moment is Sijtwende in Voorburg. Hier is een verdiepte weg aangelegd door combinatie met woningbouw en kantoren. Dit soort oplossingen is ook noodzakelijk in Muiden. De Minister staat gelukkig nog wel open voor goede idee‘n om dit soort knelpunten in mobiliteit van burgers en bedrijven op te lossen. Muiden is dan ook actief uitgenodigd om met oplossingen te komen. In een integrale aanpak is inmiddels deze oplossing verkend, waarbij Muiden dan ook voor het land en voor haar eigen inwoners een bijdrage gaat leveren aan de vele problemen. Deze oplossing wordt op donderdag 9 november om 11 .30 uur gepresenteerd, waarbij u ook de nodige vragen kunt stellen. Dit is belangrijk nieuws voor de regio en wel tweeledig: als er niets gebeurt, dan heeft de gebruiker van de Al ondanks al het geld wat betaald moet worden voor het rekeningrijden nog steeds een probleem en wordt Muiden onleefbaar. Gelukkig hoort u ook de oplossing, waar dan de komende tijd door iedereen hard aan gewerkt zal moeten worden.

Inhoudelijk gaat het dus om de keuze: blijven we ondanks alle goede bedoelingen, en terwijl we er veel voor betalen, gewoon in de file staan, of gaan we door integrale plannen zorgen dat het probleem wordt opgelost. Dan moeten we met alle betrokkenen natuurlijk nog goed nadenken welke mix van voorzieningen, woningen en kantoren op deze locatie acceptabel is. Een eerste integraal beeld wordt donderdag 9 november gepresenteerd!

Wij zien u (de pers) op donderdag 9 november om 11 .30 uur in de kazerne, Kazernestraat 10 te Muiden.

Muiden, 2 november 2000
burgemeester en wethouders
G. Aalten, Secretaris
C.J. Leupen, loco-burgemeester