terug naar het overzicht

MUIDENSE RAAD GEEFT ƒ60.000 VOOR AQUADUCT

Uit de Gooi-en-Eemlander van 15 december jongstleden

Van onze verslaggeefster Rianne Kofman

MUIDEN - De Muidense gemeenteraad is gisteravond unaniem akkoord gegaan met het verstrekken van een krediet van zestigduizend gulden voor een haaIbaarheidsonderzoek naar een aquaduct in de Vecht. Eerder wees de raadscommissie het collegeverzoek af om 150.000 gulden te investeren.

'Op aanvraag van de commissie vorige week wordt het onderzoek nu in fasen uitgevoerd. Dit omdat de politiek greep op de plannenmakerij wil houden. Mocht namelijk blijken dat de ambitieuze plannen van wethouder Schulp niet haalbaar zijn, dan draait de gemeente op voor de kosten van het onderzoek. Blijkt de aanleg van het aquaduct, gefinancierd door nieuwbouw, wel mogelijk, dan vloeit het geld terug in de gemeentekas.

Inzicht

Met de zestigduizend gulden waarmee de raad nu heeft ingestemd zal onderzoeksbureau Kolpron in januari een plan van aanpak leveren waarmee 'inzicht moet worden geboden in de organisatie voor het verdere proces en de bijdrage die door verschillende deelnemers wordt geleverd'. De voortzetting van het onderzoek hangt vervolgens nauw samen met de uitkomsten van een maandag te houden workshop waarbij ook gemeentes als Amsterdam en Almere zijn betrokken. De raadsleden willen weten of ook andere partijen gaan bijdragen. Bovendien vragen zij zich af of de plannen realistisch zijn. Zo meent de VVD dat er veel meer gebouwd zal moeten worden dan nu gedacht om het geld terug te verdienen. Daarnaast ijveren verschillende partijen voor een sterkere lobby bij de rijksoverheid die zegt geen geld te hebben voor het aquaduct.