terug naar het overzicht

Studie aquaduct gaat verder

Uit de Gooi- en Eemlander van 23 februari 2001

Van onze verslaggeefster Rianne Kofman

HILVERSUM - Dick Schulp, verkeerswethouder van Mulden, heeft gisteravond groen licht gekregen voor het starten van de tweede fase van het onderzoek naar een aquaduct onder de Vecht. De raadscommissie kreeg gisteravond te horen dat Schulp van vier verschillende overheden in totaal een bedrag van 85.000 gulden heeft gekregen.

Daarmee heeft Schulp, samen met het restant van wat de Muidense raad voor de eerste fase van het onderzoek beschikbaar heeft gesteld, genoeg geld om de tweede fase te betalen. Dit deel van het onderzoek, dat door bureau Kolprori wordt uitgevoerd, kost 108.000 gulden. Het is de bedoeling dat de resultaten van het onderzoek in mei aan minister Netelenbos worden gepresenteerd.
Met de aanleg van een aquaduct hoopt Schulp de plannen van de rijksoverheid voor een tweede brug over de Vecht te voorkomen en de minister ervan te overtuigen dat nog eens tien jaar langer wachten op een aquaduct geen optie is.
Schulp toonde zich gisteravond uiterst gelukkig met de bijdragen. De provincie Noord-Holland stelt 55.000 gulden beschikbaar, de provincie Flevoland, de gemeente Almere en de Kamer van Koophandel in Amersfoort elk een bedrag van 10.000 gulden. Hoewel het geld voor de derde en laatste fase van het onderzoek nog niet binnen is, heeft Schulp goede hoop. "Hoogstwaarschijnlijk betaalt de provincie nog een deel van de eerste fase. Zeker is dat we voor de derde fase opmieuw mogen aankloppen."
De raadscommissie leek verheugd over de mededeling en stemde in met voortzetting van het onderzoek.