terug naar het overzicht

Erik Pieter Vlaanderen terug in raad Muiden

Uit de Gooi- en Eemlander van 19 april 2001

MUIDEN - De VVD'er Erik Pieter Vlaanderen komt terug in de gemeenteraad van Muiden. Hij ziet het als zijn staatsrechtelijke plicht om het belang van alle inwoners van Muiden en Muiderberg te dienen als raadslid. Dit stelt hij op de internetsite Muiden Info. Aan deze krant weigert hij commentaar te geven.
Vlaanderen schrijft dat hij de partij te kennen heeft gegeven een stap opzij te willen doen voor 'jong veelbelovend talent' Maar omdat er zijns inziens geen geschikte kandidaat op de lijst staat - 'iemand die beschikt over voldoende knowhow en bereid is om de functie voor vijf jaar op zich te nemen' - zal Vlaanderen wederom zitting nemen in de VVD-fractie.
Burgemeester Harry Smith moest op zoek naar een nieuw lid voor de VVD-fractie omdat Margot van de Fliert vanavond afscheid neemt van de Muidense politiek. Zij is inmiddels vervangen door Frits van Rossum, de nieuwe fractievoorzitter. Van Rossum gaat er van uit dat met de komst van Vlaanderen de rust in de fractie en in de raad gehandhaafd blijft:
'We hadden net alles op orde. Ik betreur daarom het vertrek van Van de Fliert in hoge mate. Heel erg.'
Vlaanderen werd bij de laatste verkiezingen met 309 voorkeursstemmen gekozen. De VVD-fractie raakte verscheurd na zijn komst, en volgens velen was Vlaanderen daaraan debet. Ook nadat de VVD zijn wethouder had ingeleverd en de oppositie was beland, met Vlaanderen als fractievoorzitter, boterde het niet in de gemeenteraad. Hij besloot daarop ontslag te nemen als raadslid.
In de raadsvergadering van vanavond zullen de geloofsbrieven van Vlaanderen worden onderzocht.