terug naar het overzicht

Posters Spieringfestival afgescheurd

Uit de Gooi- en Eemlander van 20 juni 2001

MUIDEN - Een deel van de grote Billboardposters van het Spieringfestival zijn langs alle uitvalswegen van Muiden en Muiderberg door iemand, zo lijkt het, moedwillig losgesneden. Volgens een van de organisatoren, Bert Volkering, zijn de posters keurig afgescheurd en tussen de palen van de dubbele billboards gestopt. "Het lijkt voor ons niet op vandalisme, want dan hadden de stukken van de posters overal in het rond gelegen, lijkt mij. Hier lijkt het wel alsof iemand oplette geen zwerfvuil te maken", aldus Volkering.

Hij heeft geen idee wie dit op zijn of haar geweten kan hebben. De commissie openbare feesten Muiden hing de posters vorige week woensdag op. Van vrijdag op zaterdag werden de eerste posters a! weggehaald. Nu zijn ze op diverse plekken verdwenen. Uk nood heeft de commissie nu maar wat kleine posters opgehangen op A4 formaat. "Die slaan eigenlijk de plank mis, want niemand kan ze lezen vanuit de auto. Het is voor ons echter te kort dag om nu nog nieuwe posters op Al formaat te maken. Zaterdag begint het festival."

Er vinden onder meer optredens plaats nabij de Groote Zeesluis en in het hart van de vesting is een braderie. De daders lijken tamelijk willekeurig te werk te zijn gegaan. Want bij het parkeerterrein langs de Al waren de borden nog geheel intact, terwijl de twee exemplaren bij de Hakkelaarsbrug verdwenen waren. Een aanwonende zegt niets gemerkt te hebben van de verdwijning. Zij acht het mogelijk dat de posters hebben losgelaten door de hevige regenval van de afgelopen dagen.