terug naar het overzicht

Muiden verricht haalbaarheidsonderzoek naar aquaduct

Uit de Nieuwe Weesper van 21 december 2000

MUIDEN - De gemeente Muiden laat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de uitvoerbaarheid van een viaduct over de Al: Het onderzoek moet eind 2001 afgerond zijn. Volgens de gemeente is er haast geboden met het onderzoek.

Het Bereikbaarheids Offensief Randstad (BOR) heeft een pakket van maatregelen ontwikkeld. Deze maatregelen voor de gemeente Muiden. onder meer de versnelling van 2008 naar 2005 in van de uit de GRAAG-studie(Corridor Regio's Amsterdam Almere tGooi) voortgekomen zogenoemde benuttingsvariant voor de Al.

Deze wordt binnenkort langs Muiden aangelegd. In dit geval betekent het~ meer rijstroken op de snelweg 1angs Muiden. Gevolg is een toenemende geluidshinder en luchtverontreiniging. De gemeente plaatst daarom hogere geluidschermen, maar ze vindt dat op langere termijn geen oplossing, omdat de wand op geen enkele manier zou passen bij het karakter van de stad. Daarom wil de gemeente een aquaductplaatsen.

De p1annen voor het aquaduct houden de gemoederen in Muiden flink bezig. Er is ze1fs een internetsite in het leven geroepen dat volledig in het teken staat van het voorstel: www.muideninfo.nl. Deze actuele pagina heeft aandacht voor het standpunt van de gemeente, maar laat ook de burgers aan het woord. Ze kunnen ingezonden. Stukken sturen en ze kunnen meedoen aan de enquête. Tevens zijn er artikelen 'opgenomen die in de. Gooi en Eemlander hebben gestaan.