terug naar het overzicht
terug naar "Muiden Veilig?"

Muideninfo vraagt burgemeester over veiligheid kruitfabriek

Uit de Nieuwe Weesper van 27 september 2001

BRIEF GAAT GEPAARD MET PETITIE

MUIDEN - Jan Bovenlander, webmaster van de intemetsite www.muideninfo.nl heeft burgemeester Smith per brief om opheldering te geven over de veiligheid van de kruitfabriek van Muiden Chemie International (MCI). Dit naar aanleiding van enkele recente gebeurtenissen waaronder de brand bij Muiden Chemie op 20 augustus. De brief ging gepaard met een petitie. Het schrijven bevat ook de namen van de ondertekenaars van de petitie en inwoners van de gemeente Muiden die per e-mail hun verontrusting hadden geuit. Het gaat om 78 personen.

Een van de vragen die Bovenlander stelt is: 'Op welke onafhankelijke rapporten, onderzoeken, verslagen, of veiligheidsbeheersplannen baseert u uw herhaaldelijk uitgesproken opvatting dat MCI geen gevaar oplevert?' Verder willen Bovenlander en de ondertekenaars onder meer weten of MCI heeft voldaan aan haar wettelijk plicht om een veiligheidsrapport bij de overheid in te dienen.

Bovenlander heeft ook een brief geschreven aan de gemeenteraad. Daarin waagt hij de raad er op toe te zien dat de burgemeester de brief die aan hem is gericht serieus, snel en inhoudelijk beantwoordt.

Burgemeester Smith laat desgevraagd weten de brief serieus te zullen behandelen.