terug naar het overzicht
terug naar "Muiden Veilig?"

Televisieprogramma besteedt aandacht aan veiligheid Muiden

Uit de Nieuwe Weesper van 11 oktober 2001

MUIDEN - Het televisieprogramma Knevel op Zaterdag besteedde 6 oktober aandacht aan de veiligheid van de Kruitfabriek in Muiden. Jan Bovenlander heeft enkele weken geleden via een brief burgemeester Smith verzocht opheldering te geven over de veiligheid van de kruitfabriek. Ook de Gooi- en Eemlander wijdde een artikel aan de brief. Naar aanleiding van deze publicatie besloot de redactie van Knevel op Zaterdag aandacht te besteden aan de kwestie.
In de bewuste brief, die gepaard ging met een petitie, vraagt Bovenlander zich onder meer af op welke onafhankelijke rapporten, onderzoeken, verslagen, of veiligheidsbeheersplannen de burgemeester zijn opvatting baseert dat Muiden Chemie International (MCI) geen gevaar oplevert. Verder willen Bovenlander en de ondertekenaars van de petitie weten of MCI heeft voldaan aan haar wettelijk plicht om een veiligheidsrapport bij de overheid in te dienen.

De cameraploeg sprak behalve met Bovenlander ook met Frank Wagenmans, die de brand bij Muiden Chemie op 20 augustus ontdekte, burgemeester Smith en enkele raadsleden. In de uitzending kwam ook Theo Meijer aan het woord. Hij was de voorzitter van de parlementaire enquetecommissie die onderzoek deed naar de Bijlmerramp. Hij verbaasde zich erover dat in Muiden nog geen rampenbestrijdingplan is. Als er ergens een rampenbestrijdingplan nodig is, is dat in Muiden", aldus Meijer in Knevel op Zaterdag. Volgens burgemeester Smith werkt de gemeente Muiden inmiddels aan een dergelijk plan. Volgens Smith heeft Muiden subsidie aangevraagd om het plan te kunnen maken.