terug naar het overzicht
terug naar één jaar muideninfo

Tienduizendste bezoeker Muideninfo

Uit de Nieuwe Weesper van 22 november 2001

MUIDEN - De website muideninfo.nl bestaat inmiddels ruim een jaar. Onlangs heeft de site officieel de grens van 10.000 bezoekers overschreden.

De 10.000ste bezoeker krijgt van webmaster Jan Bovenlander een grote fles Muider schfpperbitter. Volgens Bovenlander heeft de site in werkelijkheid al bijna 20.000 bezoekers getrokken. Bovenlander zegt dat de provider van Muideninfo in november 2000 de tellerstand heeft gewist. Deze staat daarom nu op ruim 10.000 in plaats van bijna 20.000.

Of het aantal bezoekers na een jaar nu 10.000 of 20.000 is, het kan gesteld worden dat de site succesvol is. De gemeente Muiden telt nog geen 7.000 inwoners. De particuliere site, die geen formele banden met de gemeente Muiden onderhoudt, verschaft nieuws en achtergrondinformatie, vermeldt publicaties van politieke partijen, neemt ingezonden stukken op en publiceert artikelen uit de landelijke en regionale pers. De twee vaste columnisten, Ouwe Muier en Oude Muiderberger, becommentariëren op een heel eigen wijze het reilen en zeilen in de gemeente.

De site besteedt aandacht aan verschillende zaken, zoals de kwestie rond de veiligheid van de kruitfabriek. Het is mede aan Muideninfo en Bovenlander te danken dat de gemeente op 13 november een voorlichtingsbijeenkomst over de veffigbeid van Midden Chemie International (MCI) heeft belegd. Het Ministerie van VROM deelde op deze bijeenkomst mee dat het de veiligheidssituatie rond de kruitfabriek opnieuw gaat onderzoeken.