terug naar de inhoudsopgave

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Wel aqua, geen -duct

Ook eens een goed geluid uit Almere. Ik ondersteun de visie van Peter Aggenbach (zie ingezonden stuk - red. muideninfo) van harte. Als je moet kiezen uit vele kwaden (aquaduct onder de Vecht bij Muiden, hoogbouw op het oude land, etc.) kies dan het minst kwade. Laat het bestaande land in tact en ga recht door zee: Almere - Amsterdam v.v. met wegen, spoorwegen en een fietsbuis met altijd wind mee - wat een heerlijk idee ! Alles bovengronds - "bovenzees" eigenlijk - met één of twee of extra verhogingen in verband met de scheepvaart/zeilboten (een tunnelstuk hier en daar kan ook).

Horizonvervuiling? Dat zeggen we ook niet als we de strakke lijnen van de Zeelandbrug staan te bewonderen. En wie vindt de Erasmusbrug in Rotterdam geen schoonheid? Behoort de Afsluitdijk inmiddels ook niet tot een bezienswaardigheid, waar we trots op zijn?

We wonen in een klein land met 16 miljoen inwoners. Willen we niet alleen Muiden levendig en leefbaar houden, maar ook Nederland als geheel, dan zullen we creatief met onze ruimte moeten omgaan. Laten we het ruime sop kiezen. Aqua genoeg en eerlijk gezegd zie ik liever een prachtige dijk door zee dan de huidige hoge flats aan zee. De financiering van deze dijkweg(en): rekeningrijden of, zoals we vroeger gewoon zeiden, tolheffing. Ook voor fietsers, want die krijgen in dit plan van aanpak tenslotte een duwtje in de rug!

Harry Mock, Muiderberg-
terug naar de inhoudsopgave


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: