terug naar de inhoudsopgave
naar 'alles over het sluipverkeer'

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Sluipverkeer (2)

De prettigste oplossing is m.i. die, waarbij de sluisbrug aan één van beide zijden wordt geblokkeerd ( of aan twee zijden, maar dat is een iets duurdere oplossing ) door middel van een beweegbare blokkering, die electronisch wordt bediend. Er kunnen ten behoeve van de deblokkering aan alle Muiders met een auto tegen betaling van een klein statiegeld z.g. transponders (een in plastic verpakte kleine chip, die door de bedieningspost wordt herkend, zodat men zonder uitstappen de blokkering kan bedienen) uitreiken. Gasten kunnen omrijden , vrachtverkeer ook. Sluipverkeer wordt absoluut geweerd.

Het wel gehoorde tegenargument , dat Muiders hun transponders zouden verkopen aan sluipers doet weinig ter zake. Dat zal, gezien hun eigen belang , zo weinig voorkomen, dat dat niet tot echt sluipverkeer leidt. Ook het argument, dat het juridische problemnen zou opleveren om vast te stellen, wie er recht op een transponder zou hebben is een drogreden: Men heeft er ook geen moeite mee , om vast te stellen , wie recht heeft op een parkeervergunning !

Deze oplossing is niet duurder dan de door B&W gepropageerde oplossing nr 8. De transponders worden door de gebruikers betaald (statiegeld) .

Men zou de blokkering absoluut kunnen maken in de uren , waarop de schooljeugd naar school gaat - om veiligheidsredenen. Buiten die uren kunnen de Muiders er gewoon door. - dat is electronisch in te stellen. Men kan de nutsdiensten - politie en brandweer , ambulances, etc. voorzien van transponders, die als bijzonder worden herkend , en die de deblokkering ook in de "schoolspitstijden " voor hen mogelijk maken.

Men kan bij de oplossing met twee palen, e.e.a. eventueel combineren met stoplichtbediening , zodat de eerstaankomende de brug ongestoord kan passeren.

Kortom , een comfortabele en effectieve oplossing, die niet overmatig duur is. Geen wachtrijen of files , en alle belangen maximaal afgewogen.

Wellicht is de raad ( zijn B&W ) tot deze gedachte te bekeren !

Louk Gotjé - Sluis 11
tel 0294-264227
terug naar de inhoudsopgave


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: