terug naar de inhoudsopgave

muideninfo.nl ingezonden stukken:

De curieuze raadsvergadering van 10 mei 2001
soap rond het vd. Vlietterrein

Beste Mensen,

De korte samenvatting van deze curieuze raadsvergadering is niet geheel juist.

De kraptste meerderheid van de gemeenteraad heeft niet gestemd tegen de bouw van een woning direct naast de sluis door Muidenaar Cor de Wit maar wel tegen het op dit moment starten van een hiervoor noodzakelijke artikel 19 WRO-procedure met daaraan gekoppeld een voorbereidingsbesluit om het huidige bestemmingsplan aan te passen.

B&W had n.l. in haar voorstel deze procedure gekoppeld aan haar keuze voor ""model 2 "" .

Een ernstig verdeelde PVDA-fractie , onder de leiding van Wiebe de Haan , heeft er voor gezorgd dat het pre-advies van B&W in stukjes ter stemming werd gebracht en had daar voor de buitenstaanders zeer onduidelijke reden voor.

B&W kunnen nu wel verder en het plan de Wit zal nu moeten wachten totdat een nieuwe kandidaat projectontwikkelaar met ontwerpen komt voor het mogelijk voor woningbouw beschikbaar komende terrein vanaf het kantoor met woning van v.dVliet zelf tot de loods van Dolman.

Daar het ( onrealistische ) doortrekken van een openbaar pad langs het terrein van de Wit en v.d.Vliet werd weggestemd , uiteindelijk gekozen is voor model 2 van de Grontmij ( waarbij het bouwplan van Cor de Wit in principe is opgenomen ) is het eens te meer onduidelijk om welke redenen 3 PVDA,ers en de complete fractie van de VVD voor deze onnodige vertraging hebben gezorgd.

Van de VVD kan gezegd worden, zoals dat ook al het geval was in de voorgaande commissievergadering over dit agendapunt, dat er door deze fractie geen enkele zinnige bijdrage is geleverd aan de ontwikkeling van dit belangrijke stukje Muiden , en een een duidelijke stemverklaring waarom tegen de voorstellen van B&W werd gestemd volledig ontbrak.

Al met al geen "" schone vertoning "" van de Muidense raad die bijna 2,5 uur nodig had om dit agendapunt te klaren.

Wiebe Hofman
terug naar de inhoudsopgave


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: